Διαφήμιση

[Miui 12 20.12.9/10] Διανομή των νέων MIUI 12 - XTRV ROM για 19 συσκευές

• Σε εξέλιξη
    • ROM
    • Xiaomi
    • Miui Dev
    • @geoanto555 έχουμε κάποιο νέο σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο gingko? Δεν μπορώ να πάρω backup μέσω twrp.
    • backup τι το θέλεις? Πάρε από μέσα από το συστημα(ανοιχτο)
      Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι
      format, flash rom , flash no verity.. για να απενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση....

• Το πρόβλημα στο ginkgo προέρχεται από το boot image. Κάτι έχουν αλλάξει στον κερνελ κ δεν μπορεί να διαβάσει τα κλειδιά.
      Αν βάλουμε το παλιό boot.img κ φυσικά κάνουμε φορμάτ η αποκρυπτογράφηση δουλεύει κανονικά και στην νέα ρομ.
      Λογικά θα πρέπει να αναβαθμίσουμε κερνελ στο twrp αλλά προς το παρών αυτό δεν γίνεται γιατί τρώει σκλαλωμα.
      Θα πρέπει να γίνει ο νέος κερνελ compile από την αρχή για να δουλέψει λογικά. Όταν βρω χρόνο θα το δω.. λογικά θα το λύσουμε έτσι.
      Εννοείται μην επιχειρήσει κανείς να αλλάξει το boot.img ίσως να έχει αλλά προβλήματα.

• Διαφήμιση
    • Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα και είναι οκ... ;)

• [Miui 12 20.12.9/10] Διανομή των νέων MIUI 12 - XTRV ROM για 19 συσκευές

Χρόνια πολλά!
      Ξεκίνησε σωστά και σε μένα το νέο twrp
    • Διαφήμιση
    • Παιδιά εγώ καλώς ή κακώς κατέστρεψα το τηλέφωνο. Μετά την μετάβαση στην 20.12.9 και φλασάρισμα Magisk όλα ήταν ok. Με το που άλλαξα TWRP και έκανα reboot system, για αρχή έχασα το root και κατά δεύτερον όταν έκανα ξανά flash το Magisk έφαγα ΜΟΝΙΜΟ bootloop για...πάντα. Ο μόνος τρόπος boot του τηλεφώνου που δούλεψε ήταν format data (με το παλιό twrp) και boοt στην 20.11.25. Και φυσικά ξανά στήσιμο του τηλεφώνου εξαρχής.
    • Εγω Κώστα τα δοκίμασα ξανά σήμερα κ όλα πήγαν σωστά.
      Τώρα δοκιμάζω να κάνω restore (το μπακαπ το είχα δοκιμάσει)
      Edit και το restore είναι οκ , ακόμη και τα system vendor που πολλές φορές δεν μπορεί να τα επαναφέρει.
      Data εννοειται οκ....
      Κάπου το μπερδέψες με τις αλλαγές από το πάλιο στο καινούριο η μάλλον το ότι έκανες downgrade σε οδήγησε σε φορμάτ.
      Είναι διαφορετική η κρυπτογράφηση οπότε
      ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ επιστροφή σε παλιά Ρομ αν δεν θέλετε να κάνετε format

• Ο/H BanditGR έγραψε:

Με το που άλλαξα TWRP και έκανα reboot system, για αρχή έχασα το root
      Το πρόβλημα βρέθηκε...
      ΔΕΝ κάνουμε fastboot boot σε twrp που δεν το δέχεται ο κέρνελ.
      Με λίγα λόγια πάντα να δοκιμάζετε να κάνετε fastboot reboot με το + πατημένο για να μην επεμβαίνει ο κερνελ στο boot.img και τρώτε bootloops... κλπ.
      Στην περίπτωση του Κώστα αυτό έγινε και έφαγε το κόλλημα του.
      Θα κάνω μια δοκιμη fastboot boot χωρίς να έχω magisk να δω αν επηρεάζει σε αυτή την περίπτωση και θα γράψω το αποτέλεσμα..

• [Miui 12 20.12.9/10] Διανομή των νέων MIUI 12 - XTRV ROM για 19 συσκευές

Έκανα μια επανεκκίνηση στο Ginkgo και με πέταξε στο fastboot. Έγινε επανεκκίνηση σε twrp, έβαλα το παλιό, έκανα επαναφορά εργοστασιακών, αλλά πάλι δεν ανοίγει με τίποτε! Τί μπορεί να φταίει; έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση;
      Φοβάμαι μη χρειαστεί στήσιμο από την αρχή γιατί δεν έχω πρόσφατο backup των εφαρμογών μου.
    • Διαφήμιση
    • Μόνο με επανεκκίνηση σε έβαλε σε fastboot;;;
      Αν έκανες factory reset μέσω του twrp χάθηκαν όλες οι ρυθμίσεις σου. Τα αρχεία όχι.
      Ανοίγει τώρα; Έστω και με εργοστασιακές ρυθμίσεις;