Επειδή ο φίλος πιο πάνω δεν έχει ενημερώσει ξανά, έχει παραλαβει πρόσφατα κάποιος άλλος για να μας διαφωτίσει λίγο ως προς καθυστερήσεις, τελωνεία κτλ κτλ? Σε ξένα forum οι περισσότεροι εντός ΕΕ λένε ότι αργούν μεν αλλά φτάνουν ατελώς.
Έκανα την παραγγελία 28/12 και είμαι ακόμα σε status "packing & delivering soon". Για φακό που μου διαβεβαίωσαν ότι είναι σε στοκ και έγραφε και 24hr dispatch. Προφανώς έχω στείλει 3-4 emails χωρίς απάντηση.
Αλλά εξ όσων έχω καταλάβει τώρα απλά περιμένω...
Edit: τελικά μετά από λίγη πίεση με ενημέρωσαν ότι το δέμα έχει δοθεί στον κούριερ και εντός 2-3 ωρών έλαβα και tr. number.
Είναι με P2P-NL, άρα μάλλον έρχεται μέσω Ολλανδίας.
Είχα βάλει άλλη αγωνία στο μυαλό, αν ερχόταν μέσω Αγγλίας και αν με τα νέα μέτρα, λόγω Brexit, θα περνούσε τελωνείο.
Σε κυβερνητικά site που διάβασα αναφέρει ότι διακινήσεις πριν τη λήξη της μεταβατικής περιόδου (31/12/20) υπόκεινται στην παλιά νομοθεσία. Τώρα αν στον όρο "διακινήσεις" εμπεριέχονται και οι αγορές..οκ.
Όπως και να έχει, αν τελικά έρθει από Ολλανδία είμαστε εντελώς οκ.
Θα ενημερώσω πάντως για να ξέρουν και οι επόμενοι..
Έκανα την παραγγελία 28/12 και είμαι ακόμα σε status "packing & delivering soon". Για φακό που μου διαβεβαίωσαν ότι είναι σε στοκ και έγραφε και 24hr dispatch. Προφανώς έχω στείλει 3-4 emails χωρίς απάντηση.
Αλλά εξ όσων έχω καταλάβει τώρα απλά περιμένω...

Edit: τελικά μετά από λίγη πίεση με ενημέρωσαν ότι το δέμα έχει δοθεί στον κούριερ και εντός 2-3 ωρών έλαβα και tr. number.
Είναι με P2P-NL, άρα μάλλον έρχεται μέσω Ολλανδίας.
Είχα βάλει άλλη αγωνία στο μυαλό, αν ερχόταν μέσω Αγγλίας και αν με τα νέα μέτρα, λόγω Brexit, θα περνούσε τελωνείο.
Σε κυβερνητικά site που διάβασα αναφέρει ότι διακινήσεις πριν τη λήξη της μεταβατικής περιόδου (31/12/20) υπόκεινται στην παλιά νομοθεσία. Τώρα αν στον όρο "διακινήσεις" εμπεριέχονται και οι αγορές..οκ.
Όπως και να έχει, αν τελικά έρθει από Ολλανδία είμαστε εντελώς οκ.
Θα ενημερώσω πάντως για να ξέρουν και οι επόμενοι..