Διαφήμιση

Γενικη συζητηση για το REDMi NOTE 9S...

• Η free ram πώς είναι; Εξαφανίζεται σιγά σιγά;
      Πήγαινε και στις developer options και κατέβασε τις τιμές window animation scale, transition animation scale και animation duration scale από 1 σε 0,5 ή 0.
    • Απλά είναι κάτι που μπορώ να περιγράψω μόνο εμπειρικά, γιατί το βλέπω μπροστά μου και το καταλαβαίνω. Όταν σκρολαρω είναι μια χαρά χωρίς κολλήματα, 60fps αλλά όταν κατεβάζω πχ την μπάρα με τις ειδοποιήσεις ή μπαίνω ή βγαίνω από μια εφαρμογή ή ανοίγω μενού σε εφαρμογές κλπ τότε είναι σαν να πέφτει στα 20fps και τα κάνει κοφτά...
    • Διαφήμιση
    • Η ραμ ειναι παντα αδεια, εχω σιγουρα ελευθερα 2 - 3 γιγα τουλαχιστον, το εκανα και αυτο που λες να κατεβασω την ταχυτητα των animation ή και να τα βγαλω τελειως και δεν το παρατηρω τοσο, αλλα γενικα αυτη η συμπεριφορα μου φαινεται παρα πολυ περιεργη και ασυνιθιστη και φαντζομαι οτι ειναι καποιο bug ισως, δεν καταλαβαίμω ομως πως γινεται παροτι αλλαζω firmware και εκδοσεις του miui αυτο παντα να εμφανιζεται??
    • Εγω το καταλαβαινω και μου φαινεται πολυ αισθητο, και ειναι παραλογο ενα redmi note 4 του πατερα μου που κλεινει 3 ετη να ειναι πιο smooth απο ολοκαινουριο κινητο με αυτα τα specs... ευχαριστω που ασχοληθηκες παντως
    • Διαφήμιση
    • Πιθανόν κάποια εφαρμογή που έχεις περάσει συνεχίζει να τρέχει στο παρασκήνιο και καταναλώνει πολλούς πόρους συστήματος.
      Έλεγξε τις εφαρμογές σου.
      Εφόσον μετά από επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων δουλεύει κανονικά, το θεωρώ λίγο απίθανο να έχει κάτι η συσκευή.
      Το συγκεκριμένο τηλέφωνο το έχει η σύζυγος και είναι ιδιαίτερα φορτωμένο με διάφορα, σιν Xposed framework που τρέχει διάφορα καλούδια μόνιμα.
      Παρόλα αυτά δεν έχω αντιληφθεί κάποια μείωση στην απόδοση.
    • Ναι έχω βάλει fastboot rom, ειχα κατεβασει διάφορες εφαρμογές για να ελέγξω αν κάτι τραβάει τους πόρους του κινητού αλλά όλα φαινόταν να λειτουργούν κανονικά, ούτε καποια κατανάλωση στην μπαταρία υπήρχε ούτε στην ram.. Τώρα απλά ρύθμισα από το miui το κινητό να επενεργοποιείται μέρα παρά μέρα μόνο του το βράδυ και λειτουργει σαν καινούριο.. Είχα περάσει και άλλες aosp roms, αλλά μαρέσει το miui και ήθελα να μείνω σε αυτό. Ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως
    • Καλημέρα σας,

Και εγώ μόνο καλά έχω να πω για την συσκευή. Απόκριση, οθόνη, μνήμη, κάμερα, αποθ. χώρος, όλα καλά! Πάντα βέβαια σε συνάρτηση με τα χρήματα που μπορεί να την βρει κάποιος και ειδικά την έκδοση 6/128 που έχω.

Αυτό που παρατηρώ, χωρίς βέβαια να αφορά ίσως τους περισσότερους απλούς χρήστες, είναι η ελλιπής-αργή υποστήριξη στο λογισμικό. Και αυτό ξεκινάει από την ίδια την xiaomi. Έβγαλε την τελευταία "stable" με Android 11 (νομίζω την είχε ονομάσει "stable-beta" και μετά την απέσυρε) η οποία μόνο stable δεν ήταν και έκτοτε... σιωπή! Είτε σε stock είτε σε XTRV με την συγκεκριμένη rom η συσκευή μεταμορφώνεται σε ένα δύσχρηστο κινητό (Την xtrv την κράτησα 2-3 μέρες αλλά ειδικά αν μπει η έκδοση του eu ή η stock, άστα να πάνε!

Εβδομαδιαίες dev roms η συσκευή δεν λαμβάνει. Υπάρχουν κάποιες AOSP roms οι οποίες η κάθε μια με τα προβλήματα της, αλλά και πάλι ένας από τους λόγους που πήραμε xiaomi είναι και το miui και φυσικά η υποστήριξη σε αυτό, ειδικά από την ελληνική κοινότητα εδώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα και να μην πέσουν πάνω του τα παιδιά μέχρι να λυθεί!

Τις τελευταίες 2 βδομάδες έχω πάνω port rom βασισμένη στην εβδομαδιαία του eu. Εντάξει ΟΚ σε γενικές γραμμές η εμπειρία του miui 12.5 αλλά και εδώ αρκετά θέματα. Θέλει magisk για να μπουτάρει, θέλει magisk hide και αλλαγή με terminal το fingerprint για να περάσει το safetynet συν όποια προβλήματα μπορεί να κουβαλάει από το source.

Τέλος αν θα έβαζα σε μια σειρά τις roms που κυκλοφορούν σήμερα για το curtana αυτή θα ήταν η εξής.

1. XTRV 12.0.3.0 (Σταθερή, γρήγορη, όλα λειτουργικά, απαλλαγμένη από τα περιττά της stock rom, Υποστήριξη από την ελληνική κοινότητα)
      2. Stock miui (eea) 12.0.3.0 (Σταθερή, όλα λειτουργικά, με τα όποια και για όποιους μειονεκτήματα των stock miui)
      3. Port miui 21.3.10 (Σταθερή, όλα λειτουργικά, γρήγορη, θέλει magisk για να μπουτάρει, περνάει το safetynet σε αντίθεση με την 21.3.18 που γενικά έχει πολλά προβλήματα, σχετικά φτωχή υποστήριξη μέσω telegramm)
      4. PixelPlus UI (Σταθερή, όλα λειτουργικά, γρήγορη, αλλά δεν είναι miui. Βασική υποστήριξη μέσα από το νήμα της rom στο xda)

Για την miui 12.0.1.0 με Α11 καθώς και για την port miui 21.3.18 θα έλεγα το γνωστό ρητό "μακρυά κι αγαπημένοι...!)

1-2 άλλες AOSP που δοκίμασα, δεν τις κράτησα πάνω από μισή-μια μέρα, οπότε δεν τις σχολιάζω.
    • επειδη το ιδιο αντιμετωπιζω και με το joyeuse.
      βλεπεις δεξια αριστερα επιδοξους dev να κανουνε με ευκολια port νεες εκδοσεις, beta κτλ για τα μοντελα μας, να λειτουργουν ολα σχεδον σωστα και ολοκληρη xiaomi να χρειαζεται 1 χρονο για να κανει την μεταβαση σε νεα εκδοση miui ή android. τρελη επιτυχια το πραμα!
      Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό...
    • Διαφήμιση
    • Υποθέτω πως έχει χάσει λίγο την μπάλα η Xiaomi με τα τόσα πολλά μοντέλα που έχει κυκλοφορήσει τελευταία.
      Ίσως δίνει βάση περισσότερο στα πιο "high-end" μοντέλα, δεν ξέρω...

Πάντως κυκλοφορούν αρκετά αξιόλογες roms από διάφορους dev, για τις συσκευές μας (miatoll) με τα + και τα - τους.