Διαφήμιση

Οδηγός εγκατάστασης ROM (Upgrade)

• Οδηγός
    • Xiaomi
    • Ο/H Tanner έγραψε:

την εχω περασμενη εδω και 3 μερες και γενικως δουλευει οκ αν εξαιρεσεις μια φορα οταν τραβουσα φωτο με πειρανε τηλ και κολλησε στην οθονη μεχρι που σταματησε η ειδοποιηση κλησης,και παρατηρω πως λιγες φορες θελει να πατησω 3 φορες το κουμπι για να ξεκλειδωσει,random

κάνε μια επανεκκίνηση και αν σου δημιουργήσει πάλι κάποιο πρόβλημα να το αναφέρεις

γενικά , αν δεν τα έκανες
      επιλέγεις settings(ρυθμίσεις)/security(ασφάλεια & απόρρητο)/και ενεργοποιείς το unknown source (άγνωστες πηγές)

μετά πηγαίνεις πίσω , με το δεξί πλήκτρο αφής της συσκευής
      κάτω χαμηλά βλέπεις το { } Developer options(Επιλ.για προγραμματιστές),το επιλέγεις, και ενεργοποιείς το usb debugging (εντοπισμός σφαλμάτων usb)

Οδηγός Λήψης και Επαναφοράς Αντιγράφου Ασφαλείας (Backup/Restore)
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

• Ο/H tora33 έγραψε:

Ο/H Tanner έγραψε:

την εχω περασμενη εδω και 3 μερες και γενικως δουλευει οκ αν εξαιρεσεις μια φορα οταν τραβουσα φωτο με πειρανε τηλ και κολλησε στην οθονη μεχρι που σταματησε η ειδοποιηση κλησης,και παρατηρω πως λιγες φορες θελει να πατησω 3 φορες το κουμπι για να ξεκλειδωσει,random

κάνε μια επανεκκίνηση και αν σου δημιουργήσει πάλι κάποιο πρόβλημα να το αναφέρεις

γενικά , αν δεν τα έκανες
      επιλέγεις settings(ρυθμίσεις)/security(ασφάλεια & απόρρητο)/και ενεργοποιείς το unknown source (άγνωστες πηγές)

μετά πηγαίνεις πίσω , με το δεξί πλήκτρο αφής της συσκευής
      κάτω χαμηλά βλέπεις το { } Developer options(Επιλ.για προγραμματιστές),το επιλέγεις, και ενεργοποιείς το usb debugging (εντοπισμός σφαλμάτων usb)

Οδηγός Λήψης και Επαναφοράς Αντιγράφου Ασφαλείας (Backup/Restore)

αυτα τα ειχα τικατισμενα ναι. σαν nood μολις διαπιστωσα οτι εχει περαστει h cwm και δεν υπαρχει το διπλο boot menu που ειχε(να φανταστω πως βγαινει και εκτος εγγυησης). πατησα κατα λαθος και την fastboot και εμεινε κολλημενο εκει.τεσπα,πλεον μπορω να κανω αυτοματα απο ota updater?
    • η κατεβάζουμε όλη την rom και φλασάρουμε από το Αναβάθμιση , τα ξέρεις

αν θέλεις από το ota updater :
      για να αποφύγουμε το αυτόματο update , κάνουμε :
      Πηγαίνουμε Εργαλεία => Updater => πατάμε πάνω δεξιά τις τρις τελείες (είμαστε στο menu ) =>Ρυθμίσεις ενημέρωσης και κλείνουμε τον διακόπτη της αυτόματης ενημέρωσης.. , οπότε ο updater δεν θα μας ενημερώνει για update ,

εάν θέλουμε να κάνουμε εγκατάσταση της rom απο το ota updater
      θα ελέγχουμε για αναβαθμίσεις μόνο από την εφαρμογή ota updater=>ΡΟΜ=>Διαθέσιμες ενημερώσεις
      και μετά
      Εργαλεία=>Αναβάθμιση=>πατάμε επάνω δεξιά τις τρις
      τελείες=>Επιλέξτε πακέτο αναβάθμισης=>επιλέγεις την rom στην
      διαδρομή , OTA-Updater=>download=>Rom=>την επιλέγουμε φλασάρει ,
      επανεκκίνηση

τα μπλε τα κάνουμε οπωσδήποτε
      .
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

• Διαφήμιση
    • δεν ξερω αν ειναι ακομα ανοικτο το θεμα,αλλα εχω μια ερωτηση,οντας ασχετος απο τετοιες διαδικασιες.Το κινητο μου (Mi4) εχει εγκατεστημενη την κινεζικη ρομ λογικα (με αγγλικο μενου) που ειχε οταν το παρελαβα.Τωρα που θελω να περασω την ελληνικη,εχοντας καποια λειτουργικα προβληματα με τη δικια του,ακολουθω τον οδηγο α) xiaomi recovery mode που αναφερεις?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H nick31 έγραψε:

Εγινε,ευχαριστω πολυ!!θα δοκιμασω να το κανω και ..ο θεος βοηθος!!! :P

Όλα θα πάνε καλά, μην φοβάσαι... ;)
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Λοιπόν,έχω την εντύπωση πως όλα πήγαν καλά!!!Εγκατασταθηκε μια χαρά,το γύρισα στα ελληνικά (οι αποστάσεις μεταξύ γραμμάτων ήταν οκ,οχι οπως πριν),το πρόβλημα που ειχα με τις επαφές που δεν άνοιγαν λύθηκε,μένει μόνο να τσεκάρω αν θα συνεχίσει να πετάει διφημίσεις για Install εφαρμογών που δεν εχω ζητησει :P
      Ερώτηση: Εχει τωρα προεγκατεστημένες κάποιες εφαρμογές (swiftkey,τηλεχειρισμος,καιρος,mi fit tweaked,cm transfer,number filter κλπ). Ειναι υποχρεωτικές στην συσκευή,εξυπηρετούν/βοηθούν κάπου ή μπορώ να σβήσω όποιες δεν θέλω?
    • Ο/H nick31 έγραψε:

Λοιπόν,έχω την εντύπωση πως όλα πήγαν καλά!!!Εγκατασταθηκε μια χαρά,το γύρισα στα ελληνικά (οι αποστάσεις μεταξύ γραμμάτων ήταν οκ,οχι οπως πριν),το πρόβλημα που ειχα με τις επαφές που δεν άνοιγαν λύθηκε,μένει μόνο να τσεκάρω αν θα συνεχίσει να πετάει διφημίσεις για Install εφαρμογών που δεν εχω ζητησει :P
      Ερώτηση: Εχει τωρα προεγκατεστημένες κάποιες εφαρμογές (swiftkey,τηλεχειρισμος,καιρος,mi fit tweaked,cm transfer,number filter κλπ). Ειναι υποχρεωτικές στην συσκευή,εξυπηρετούν/βοηθούν κάπου ή μπορώ να σβήσω όποιες δεν θέλω?

Νομίζω ότι αυτές που είναι extra και έρχονται με την ελληνική rom μπορείς να τις απεγκαταστήσεις αν θέλεις, αλλά θα σου πρότεινα να φτιάξεις ένα φάκελο "διάφορα" και να τις βάλεις εκεί μέσα, που ούτε θα σε ενοχλούν σε τίποτα (αφου δεν θα τρέχουν δεν θα δεσμέυουν και καθόλου μνήμη) και θα τις έχεις σε περίπτωση που κάποια στιγμή στο μέλλον χρειαστείς κάποια απο αυτές! Ο δε αποθηκευτικός χωρος που δεσμεύουν είναι αστείος, οπότε δεν τίθεται θέμα χώρου...
    • Καλως,θα τις κρατησω τοτε...Μου εμφανιστηκε ομως ενα αλλο προβλημα με τις επαφες,τις γραφω με ονοματεπωνυμο αποθηκευονται εμφανιζονται κανονικα,αλλα μολις κανω επανεκινηση τις κοβει στη μεση (πχ Βασιλης Ρω,Μαρια Στρα κλπ).Για ποιο λογο γινεται αυτο?Επισης δεν μπορω να βαλω φωτογραφια επαφης.Αυτα μου τα εκανε και με την προηγουμενη (κινεζικη) rom.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H nick31 έγραψε:

Καλως,θα τις κρατησω τοτε...Μου εμφανιστηκε ομως ενα αλλο προβλημα με τις επαφες,τις γραφω με ονοματεπωνυμο αποθηκευονται εμφανιζονται κανονικα,αλλα μολις κανω επανεκινηση τις κοβει στη μεση (πχ Βασιλης Ρω,Μαρια Στρα κλπ).Για ποιο λογο γινεται αυτο?Επισης δεν μπορω να βαλω φωτογραφια επαφης.Αυτα μου τα εκανε και με την προηγουμενη (κινεζικη) rom.

Κανονικά δεν έπρεπε να στο κάνει αυτό. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ, προς το παρόν, ως αιτία για αυτό το φαινόμενο είναι ο συγχρονισμός. Και εξηγούμαι: Όταν σου παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τις "κομμένες" επαφές στην κινέζικη rom, πιθανόν έκανες συγχρονισμό (είτε στο MιCloud ή στο Gmail) και φυλάχτηκαν οι επαφές "κομμένες". Τώρα όταν τις φτιάχνεις μένουν εντάξει μέχρι να κάνει το τηλέφωνο και πάλι συγχρονισμό και να σου φέρει τις "κομμένες" πάλι... Φια κοίταξέ το πάλι.. Δηλαδή φτιάξε 1-2 επαφές... κλείσε όλες τις συνδέσεις (wifi και data), κάνε επανεκκίνηση και δες τι θα γίνει... Αν χαλάσουν πάλι, δεν θα φταίει ο συγχρονισμός...
      Όσο για τις φωτογραφίες... ελπίζω να το κάνεις σωστά... Πάμε στην επεξεργασία της επαφής πατάμε επάνω στο σκίτσο, που θα μπει η φωτογραφία και επιλέγουμε ποια φωτογραφία θέλουμε να βάλουμε απο τη gallery. Πατάμε "εφαρμογή" και μετά "ok" πάνω δεξιά...