XIAOMI POCO F3 REVIEW
Μετά από περίπου ένα μήνα με το Poco F3 πιστεύω ήρθε η ώρα για ένα ειλικρινες review χωρίς να κρύψουμε τις αλήθειες
Πρώτα από όλα η γενική εικόνα του κινητού ειναι καλή , για 300ευρώ ( όχι παραπάνω ) το κινητό αξίζει και με το παραπάνω αν φυσικά δεν είσαι "ψείρας".
Δεν θα μιλήσω πολύ για το miui καθώς το απεχθάνομαι, το χρησιμοποίησα 1 βδομάδα και περνάω custom aosp rom σε ότι κινητό πιάνω στα χέρια μου, αν και αυτό είναι προσωπικές προτιμήσεις.
Αρχικά θα μιλήσω για τα θετικά αυτού του κινητού.
Και τώρα η ώρα των αρνητικών :
Συμπεράσματα :
Θα πρότεινα αυτό το κινητό σε κάποιον που είναι απλός χρήστης και απλά θέλει να το χρησιμοποεί μέσα στην μέρα?
Όχι, το να πρέπει να περάσεις gcam να βρεις σωστό xml, configs , να flashαρεις custom rom και να πειράξεις το modem για να μην σου κρασάρει μέσα στην μέρα και να σε οδηγεί σε επανεκκινήσεις δίνουν ξεκάθαρα την απάντηση.
Βέβαια αν ασχολείσαι και ακούς την φωνή που λέει "Πείραξε το.. πειραξέ τοο.." το κινητό αξίζει και με τα παραπάνω καθως μετά απο αρκετές τροποιήσεις είναι από τα πιο VFM κινητά εκεί έξω. Η επιλογή στο κάτω κάτω ειναι δικία σας.
Modem Logs :
Μετά από περίπου ένα μήνα με το Poco F3 πιστεύω ήρθε η ώρα για ένα ειλικρινες review χωρίς να κρύψουμε τις αλήθειες
Πρώτα από όλα η γενική εικόνα του κινητού ειναι καλή , για 300ευρώ ( όχι παραπάνω ) το κινητό αξίζει και με το παραπάνω αν φυσικά δεν είσαι "ψείρας".
Δεν θα μιλήσω πολύ για το miui καθώς το απεχθάνομαι, το χρησιμοποίησα 1 βδομάδα και περνάω custom aosp rom σε ότι κινητό πιάνω στα χέρια μου, αν και αυτό είναι προσωπικές προτιμήσεις.
Αρχικά θα μιλήσω για τα θετικά αυτού του κινητού.
- Ο Snapdragon 870 5G είναι θηρίο και λίγα λέω.. δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα σε καμία εφαρμογή. Όλα γινότουσαν αστραπιαία και σε συνδιασμό με την σωστή ROM δεν εχω τίποτα άλλο να πω επί του θέματος, απλά όαση!!!
- Λεπτό στιβαρό και ισχυρό. Το κινητό στο χέρι νιώθει αρκετά "premium* καμία σχέση με την πλαστικούρα του whyred που είχα πριν.Το γυαλί ειναι αρκετά ανθεκτικό αλλά επειδή είμαι λίγο φοβιτσιάρης του πέρασα τζαμάκι από πάνω.
- Κάμερα ( gcam ). Με την σωστή gcam , lib και xml η κάμερα απογειώνεται, υπέροχα χρωματα, ικανοποιητικές νυχτερινές λήψεις και πολύ καλός αισθητήρας για τα συγκεκριμένα λεφτά αν και θα ήθελα 64mp και όχι 48, ενα φάουλ της xiaomi εδώ πέρα.
- Ηχος ( stock και customized ). Ο ήχος στο miui είναι αρκετά δυνατός και μπασάτος, αν και τα 2 ηχεία δεν ειναι ίδια και δεν υπάρχουν foam balls μέσα τους για ενίσχυση του ήχου με αποτέλεσμα σε μεγάλη ένταση να ακούγεται ένα μικρό echo ( για τους audiophiles ). Φυσικά με μερικές τροποποιήσεις ο ήχος δεν πιάνεται , ξεπερνάει τηλέφωνα των 500ευρώ +
- 5G. Θετικό που υπάρχει σε ένα κινητό των 300ευρώ. Τώρα απλά περιμένουμε να το χρησιμοποιήσουμε κιόλας
- 33w Γρήγορη Φόρτιση. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, 100% από 0% σε 1 μιση ώρα, ίσως και λιγότερo.
- Fingerprint sensor. Γρήγορος, χωρίς καμία επιπλοκή ακόμα και με λίγο βρεγμένο δάχτυλο.
- Hχείο κλήσης. Στην αρχή το έκραζα που ήταν λίγο πιο αριστερά αντί στο κέντρο αλλά μετά από μια βδομάδα μπορώ να πω ότι με βολεύει περισσότερο.
- Μικρόφωνο. Καθαρός ήχος με σωστά μπάσα, από τα καλύτερα ενσωματομένα μικρόφωνα σε smartphones.
- Μπαταρία. 4520mAh δεν σημαίνει ότι παιρνεις 4520mAh αλλά η μπαταρία κρατάει άνετα μια μέρα με aod και double-tap-to-sleep.Ενημέρωση ξανά σε κανα χρόνο.
- A/B partition system. Το πρώτο κινητό που έχω με τέτοιο σύστημα, όσων αφορά τα updates , το flashing και γενικά την ασφάλεια του κινητού είναι ισως ένα από τα πιο δυνατά "+" αυτού του κινητού καθώς δεν μπορείς να το brickάρεις με τίποτα!
- LiquidCool 1.0. Θερμοκρασίες κάτω απο 37 ακόμα και στην παραλία κάτω από τον ήλιο. Ο επεξεργαστής ψύχεται αμέσως. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω πάνω σε αυτό.
Και τώρα η ώρα των αρνητικών :
- Amoled , υπέροχα μαύρα αλλά άθλια γκρι και οθονη. Όσο βλέπω μαυρό στην οθόνη όλα ειναι υπερόχα αλλα με το που ανοίγω οτιδήποτε ειναι γκρι, είτε αυτό ειναι το keyboard είτε μια φωτογραφία είτε ένα app θέλω πραγματικά να πετάξω το κινητό και να πάω πίσω σε ips. Ίσως μια από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη υλοποίηση amoled οθόνης στην ιστορία των smartphone. Απαράδεκτη η xiaomi που δεν το έχει φτιάξει ακόμα με calibration σε miui. Ειδικά το βράδυ με χαμηλή φωτεινότητα το tint πιάνει τα 7/10 της οθόνης και είναι παραπάνω από αισθητό. Σε hentaiOS δεν είναι τόσο αισθητό #praiseDyne.
- Κάμερα (stock). Οι πιο ξεθωριασμένες φωτογραφίες που έχω τραβήξει στην ζωή μου, με 300ευρώ δεν περίμενα φωτογραφική μηχανή αλλά η ποιότητα είναι ίδια με το whyred σε gcam
- MIUI (προσωπική άποψη). Θα μιλήσω για την global και όχι για XTRV , ONEOS , MIUIEU , MIIUIVN κτλ. Μια βδομάδα μεχρι να περάσουν οι 168 ώρες χάους. Παντού διαφημίσεις, UI bugs και με το καινούργιο rewrite του darkmode αναγκαζόμουν να κλείνω το dark mode για τις συγκεκριμένες εφαρμογες και να το ανοίγω μέσα απο τις ρυθμίσεις των ίδιων των εφαρμογών, τεράστια bugs και crashes αντιμετώπισα στο spotify , instagram και messenger. Τηλεμετρία στο άπειρο. Αναγκάστηκα να βάλω blacklist ορισμένα domains στο router ώστε να μην στέλνει δεδομένα το κινητό.Ο ήχος ακόμη και με dolby δεν συγκρίνεται με άλλες rom, δεν ξέρω αν ήρθε νεο update που το έφτιαξε αυτό.Με το που ξεκλείδωσα bootloader έφυγα μακρια και δεν ξαναγυρίζω που να με χτυπάτε.
- Modem. Τα λόγια είναι περιττά, ίσως το χειρότερο modem που έχω δει στην ζωή μου. Ωραίες οι μπάντες και το 5g αλλά τι να το κάνεις αν σου κρασάρουν το modem καθε 2-3 χιλιόμετρα. Η λύση της xiaomi? Kill-itself, με αποτέλεσμα σε πολεις όπου γινεται χαμος με τις μπάντες να χάνεις το σήμα και το gps μερικές φορές καθε τρεις και λίγο γιατί το modem τα χάνει. Μετά από πολύ debuggin το περιόρισα να χρησιμοποιεί μονο 4g και 3g και σε περίπτωση που crashαρει να κάνει external restart χωρίς να χρειαστεί να κάνεις reboot το κινητό. Προς το παρών όλα δείχνουν ιδανικά.. Ελπίζω η xiaomi να το κάνει όλο rewrite στο firmware του miui13 διότι το να πέφτει η σύνδεση ενώ σηζητάς κάτι σημαντικό είναι απλά άθλιο. ( Έχω συννάψει logs παρακάτω αν θέλετε να τα δείτε )
- Proximity Sensor. Δεν είναι τόσο σημαντικό μείων αλλά σε miui ειδικά μετά απο τηλεγωνική κλήση περιμενα τουλάχιστον 3-4 δεύτερα μεχρι να ανοίξει η οθόνη, αισθητή διαφορά.
Συμπεράσματα :
Θα πρότεινα αυτό το κινητό σε κάποιον που είναι απλός χρήστης και απλά θέλει να το χρησιμοποεί μέσα στην μέρα?
Όχι, το να πρέπει να περάσεις gcam να βρεις σωστό xml, configs , να flashαρεις custom rom και να πειράξεις το modem για να μην σου κρασάρει μέσα στην μέρα και να σε οδηγεί σε επανεκκινήσεις δίνουν ξεκάθαρα την απάντηση.
Βέβαια αν ασχολείσαι και ακούς την φωνή που λέει "Πείραξε το.. πειραξέ τοο.." το κινητό αξίζει και με τα παραπάνω καθως μετά απο αρκετές τροποιήσεις είναι από τα πιο VFM κινητά εκεί έξω. Η επιλογή στο κάτω κάτω ειναι δικία σας.
Modem Logs :

OffTopic
[69.463056] c0 0 ext-mdm soc:qcom,mdm0: mdm_errfatal: mdm sent errfatal interrupt
<3>[
69.463102] c0 3826 [E][mhi_control_error] mhi:esoc0 sfr:
ssr:MP:rflte_dm_rx.c:8675:rflte_dm_rxagc_config_update_switchpoints_and_lna_offsets_in_dm:
Rx cal data is NULL for rfm dev 8, s
<3>[ 70.154579] c0 401 ext-mdm soc:qcom,mdm0: unexpected reset external modem
External
Modem sending a Fatal Error Interrupt, with a error that Rx Calibration
Data (basically a instruction for what modem have to do with a Band
Receive Commands) is missing, and External Modem calling a "kill itself"
mode because of it can't recover from it.Βasically you go to
countryside, ur band switches from 20 to 3+7+20 and modem crashes
<3>[
69.463102] c0 3826 [E][mhi_control_error] mhi:esoc0 sfr:
ssr:MP:rflte_dm_rx.c:8675:rflte_dm_rxagc_config_update_switchpoints_and_lna_offsets_in_dm:
Rx cal data is NULL for rfm dev 8, s
<3>[ 70.154579] c0 401 ext-mdm soc:qcom,mdm0: unexpected reset external modem
External
Modem sending a Fatal Error Interrupt, with a error that Rx Calibration
Data (basically a instruction for what modem have to do with a Band
Receive Commands) is missing, and External Modem calling a "kill itself"
mode because of it can't recover from it.Βasically you go to
countryside, ur band switches from 20 to 3+7+20 and modem crashes
- My Devices -
Xiaomi :
Poco F3 - HentaiOS
̶R̶e̶d̶m̶i̶ ̶N̶o̶t̶e̶ ̶5̶ ̶P̶r̶o̶ ̶-̶ ̶A̶r̶r̶o̶w̶ ̶O̶S̶ ̶A̶n̶d̶r̶o̶i̶d̶ ̶1̶1̶ ̶ (rip)
Xiaomi :
Poco F3 - HentaiOS
̶R̶e̶d̶m̶i̶ ̶N̶o̶t̶e̶ ̶5̶ ̶P̶r̶o̶ ̶-̶ ̶A̶r̶r̶o̶w̶ ̶O̶S̶ ̶A̶n̶d̶r̶o̶i̶d̶ ̶1̶1̶ ̶ (rip)