Διαφήμιση

Βοήθεια για Εγκατάσταση της ελληνικής rom σε Poco X3 Pro

• Ο/H bilias78 έγραψε:

ωραιος.. εχεις καποιο λινκ του προγραμματος να το κατεβασω για το x3 pro?
      Στο έδωσε παραπάνω αλλά ίσως δεν το πρόσεξες :D

>>> Poco X3 Pro (vayu) build releases | OrangeFox Recovery Downloads
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • ναι δεν το προσεξα, οποτε το εγκαθιστω μεσα απο τον twrp, θα βρω οδηγιες απο καποιο βιντεο στο youtube μην σας ζαλιζω.
      Ευχαριστω πολλα..
    • Διαφήμιση
    • Ο/H bilias78 έγραψε:

ναι δεν το προσεξα, οποτε το εγκαθιστω μεσα απο τον twrp, θα βρω οδηγιες απο καποιο βιντεο στο youtube μην σας ζαλιζω.
      Ευχαριστω πολλα..
      OrangeFox Recovery Downloads

Εδώ μέσα τα Βρίσκεις όλα.ειναι η μόνη απόλυτα συμβατή recovery για Poco X3 pro.
    • καλημέρα έχω κάποιες απορίες σχετικά με την εγκατάσταση της ελληνικής rom.σε λίγες μέρες περιμένω το poco x3 pro.Αφου περάσω recovery και έχω την rom στην κάρτα sd κάνω πρώτα format data? η μετά;
    • Καλημέρα, νέος κάτοχος κ εγώ του Poco x3 pro. Έκανα το update σε stable stock EEA v12.5.5.0 και αίτηση για unlock bootloader αμέσως, όχι γιατι είχα κάποιο πρόβλημα από το λογισμικό όπως είναι, έτσι για το γαμωτο. Έκανα debloat ολη τη σαβουρα με το xiaomi ADB/fastboot tools και όλα καλά σφαίρα. Η βδομάδα πέρασε κ έγινε το unlock. Αρχικά έφαγα τη ξενερα με το device not certified στο Google store και το cts profile error(suggest lock bootloader). Αφού έχασε που έχασε το safety net check είπα να αλλάξω ROM αφού είδα σε ένα post του xiaomi eu το εξής "cts profile error fixed and ROM reauploaded". Ήμουν ανάμεσα σε xiaomi EU ή XTRV stable V12.5.9.0. και τελικά έβαλα την XTRV αφού είδα ότι είναι όμοιες.
      Ως δια μαγείας το κινητό είναι certified, πέρασε το safety net και μπήκα ρύθμισα όλες τις εφαρμογές τραπέζης και NFC pay κανονικα.
      Περίμενα να σχολιάσω μετά τη πρώτη επιτυχής ανέπαφη συναλλαγή. Ότι και να πω είναι λίγο. Debloated από μόνο του(εντάξει έβγαλα κ αλλά εγώ), γρήγορο όπως και με τη stock, ηχογράφηση κλήσεως και το καλύτερο, με την ίδια χρήση που έκανα και πριν, είδα καλύτερη μπαταρία. Με το NewPipe(YouTube) και custom dns το "dns.adguard.com" δεν χρειάζεται καν root. Δεν το πειράζω άλλο, και θα αργήσω να ανακατεύω με miui 13 και android 12.
      Αναφέρω αναλυτικά τα βήματα που έκανα μήπως και βοηθήσει κάποιον:
      1. Unlock bootloader
      2. Ενεργοποίηση usb debugging και αφαίρεση καλού κακού οποίο pin/fingerprint/face lock.
      3. Στο pc άνοιγμα του Xiaomi ADB fastboot tools
      4. Flash το τελευταίο TWRP αφού το έχουμε κατεβάσει στο pc. Σύνδεση κινητού(ανοικτό κανονικά) με το pc, θα το αναγνωρίσει το πρόγραμμα. Πάνω πάνω λέει device-reboot-bootloader. Θα κάνει επανεκκίνηση σε fastboot μόνο του. Στη καρτέλα fastboot, δεξιά επιλέγουμε partition recovery, προσδιορίζουμε το TWRP img σε ποιο φάκελο βρίσκεται και πατάμε flash. Μόλις τελειώσει πατάμε πάνω πάνω device-reboot-recovery. Voila, ούτε CMD εντολές, απλά κ ωραία.
      5. Στο TWRP κάνουμε Wipe-format-confirm. Μετά πίσω πίσω πίσω στο αρχικό μενού, reboot-recovery. Μετά wipe-advanced wipe-dalvik cache+data+cache-confirm. Μετά πίσω πίσω στο αρχικό μενού. Εδώ κανονικά το κινητό το βλέπει το pc και μπορείς να περάσεις μέσα τη ROM. Αλλά εμένα δεν έκανε copy. Οπότε πολύ εύκολα με την εντολή adb push(Google πως) το αντεγραψε. Ή με micro SD. Πατάμε μετά το install, βρίσκουμε το zip ROM και το επιλέγουμε.
      6. Μόλις τελείωσε καλού κακού έκανα reboot σε bootloader(fastboot) για να δω στο Xiaomi ADB fastboot tools αν είναι unlocked ακόμα, γιατί κάπου το διάβασα. Μετά reboot-system και άνοιξε κανονικά.
      7. Στο αρχικό σεταρισμα έβαλα γλώσσα αγγλικά uk και το έχω αφήσει έτσι. Δεν με πειράζει η γλώσσα αλλά δεν ξέρω και αν παίζει ρόλο. Πάντως έτσι δουλεύουν όλα άψογα, bug δεν έχω βρει ακόμα.

Υγ. Ξέρει κανείς γιατί μερικές εφαρμογές νομίζουν ότι είναι Google pixel?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Apio24 έγραψε:

Υγ. Ξέρει κανείς γιατί μερικές εφαρμογές νομίζουν ότι είναι Google pixel?
      Πρώτα από όλα ευχαριστούμε πάρα πολύ για την λεπτομερή παρουσίαση που έκανες και τα βήματα που ακολούθησες για να εγκαταστήσεις σωστά την XTRV ROM στην συσκευή σου. :thumbsup:

Βλέπεις την συσκευή να εμφανίζεται ως Pixel σε μερικές εφαρμογές γιατί αυτό είναι ένα Patch-Trick που γίνεται ώστε να περάσει χωρίς προβλήματα στο Safetynet και να μην υπάρχουν προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές μέσω NFC. ;)
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Παρακαλώ! Γνωρίζουμε πως αλλάζουν τα font των γραμμάτων του συστήματος? Όχι μέσα στα μηνύματα (στο personalisation το bold αλλάζει μόνο αυτά), αλλα πχ τα ονόματα των εφαρμογών, τα γράμματα στο status bar κλπ. Είναι πιο λεπτά σε σύγκριση με τη stock ROM και κουράζουν στα μάτια. Ή τουλάχιστον να γίνουν πιο bold. Φταίει μήπως η αγγλική γλώσσα που έχω ή το σκούρο θέμα;

Άκυρο έπρεπε να βγω πίσω για να πάρει την αλλαγή!
    • Επίσης διαπίστωσα ότι ο ήχος στα ακουστικά είναι τραγικός πλέον (προέρχομαι από Redmi Note 4 android 7). Πρέπει να το βάλω στο 70% για να ακούσω καλά. Υπάρχει τρόπος να το φτιάξω χωρίς να αλλάξω region?
    • Διαφήμιση
    • Σχετικά με τις NFC ανέπαφες πληρωμές. Ίσως ισχύει για όλα τα κινητά το ίδιο αλλά θα το γράψω εδώ μιας και έχω αυτό το τηλέφωνο.
      Μετά από 2-3 επιτυχής ανέπαφες πληρωμές κ nbg εφαρμογή της εθνικης, μετά στα POS έβγαζε unknown error. Σε συνομιλία με τη τράπεζα δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Μετά από δικό μου ψάξιμο το έλυσα. Κάποια στιγμή μετά τις επιτυχής πληρωμες άνοιξα το Google pay να δω μια κάρτα που πρόσθεσα, όχι να πληρώσω. Είδα ότι το service έτρεχε συνέχεια κι ας έκλεινα την εφαρμογή και ήταν το auto-start ενεργοποιημένο. Το απενεργοποίησα και μετά όλα καλά με την εθνική. Έχω default payment την nbg εφαρμογή και bypass default αν είναι άλλη εφαρμογή ανοιχτή. Ίσως το service της Google pay που έτρεχε το μπερδεύε. Ίσως το έφτιαξε η εθνική από μόνη της μετά το τηλεφώνημα. Αυτό άλλαξα πάντως και δουλεύει από τότε άψογα.