Διαφήμιση

[GTV-5.9.10] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI ROM είναι διαθέσιμη για λήψη !

• ROM
  • φιλε dnomikos το εκανα οπως ειπες, μου ανοιξε παλι σε v6 μου εβαλε να κανω βασικες ρυθμισεις και ειναι παλι σε v6 αλλα το προβλημα με το ιντερνετ λυθηκε και με τις επαφες οκ. Να αφησω την 6?
  • Ο/H xristosan έγραψε:

φιλε dnomikos το εκανα οπως ειπες, μου ανοιξε παλι σε v6 μου εβαλε να κανω βασικες ρυθμισεις και ειναι παλι σε v6 αλλα το προβλημα με το ιντερνετ λυθηκε και με τις επαφες οκ. Να αφησω την 6?

Μπράβο!!! Αν σου αρέσει, την κρατάς, αλλιώς ότι θέλεις. Από επιλογές, άλλο τίποτα :)
  • τωρα για να επανελθω στην 5 η διαδικασια ειναι οπως κανουμε την αναθαθμιση καθε βδομαδα ή κατι αλλο? ευχαριστω για την βοηθεια
  • Διαφήμιση
  • Ο/H saleakos έγραψε:

να πω κατι γενικο παιδες για το mi3 αλλα ισχυει και για τα αλλα τηλεφωνα, οσοι εχετε προβληματα software φυσεως που δεν ξεπερνιουνται καλο ειναι να κανετε ενα back-up και να περασετε με fastboot την τελευταια αγγλοκινεζικη developer και μετα απο κει κατευθειαν την τελευταια ελληνικη, με το fastboot θα σβησουν τα παντα και θα εχετε ενα καθαρο τηλεφωνο απο απομειναρια προηγουμενων ρομς, απο εγκαταστασεις ρομς πανω απο αλλες κλπ, εγω εκανα πριν 2-3 μερες ενα φλασαρισμα με fastboot οχι γιατι ειχα τα ιδαιτερα προβληματα (ειχα κατι ψιλα) αλλα ηθελα να καθαρισω τελειως το τηλεφωνο, γιατι ειχα παει απο v5 σε v6 μετα σε aosp (3-4 roms) μετα παλι σε v6 μετα παλι σε v5 και παλι σε v6 οποτε καταλαβαινεται τι απομειναρι ειχε μεινει στο τηλ, το οποια με τα γνωστα wipe δεν σβηνουν, μετα το fastboot ειδα αλλο τηλεφωνο βαζοντας την τελευταια Ελληνικη ρομ, με εντελως καθαρο πλεον συστημα, διχως ιχνος bug, η μπαταρια ξανα εγινε μπαταριαρα ( 1 1/2 ωρα ) οθονη παραπανω απ'οτι μου εβγαζε τελευταια, που θελω να καταληξω; οτι πολλα bugs απο αυτα που αναφερονται, δεν ειναι της εκαστοτε ρομ, αλλα ειναι απομειναρια παλιων εγκαταστασεων

Να ρωτήσω κάτι γενικό? όταν κάνεις format system 1 ή και 2 μέσα από ρεκάβερυ (cwr) , δεν σβήνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ όπως με fastboot?,,,,Που βρίσκεται οδηγός για fastboot στο μι4? Ευχαρσιτώ
  • Ο/H karamela έγραψε:

Να ρωτήσω κάτι γενικό? όταν κάνεις format system 1 ή και 2 μέσα από ρεκάβερυ (cwr) , δεν σβήνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ όπως με fastboot?,,,,Που βρίσκεται οδηγός για fastboot στο μι4? Ευχαρσιτώ

Σε γενικές γραμμές είναι διαδικασίες με ανάλογες δυνατότητες και αποτελέσματα. Απλά το fastboot είναι η τελευταία λύση σε ένα κινητό με bootloop κλπ Αλλιώς αν θέλεις να κάνεις format το κάνεις εξίσου αποτελεσματικά και απο CWM
  • Ο/H xristosan έγραψε:

το fastboot ειναι λιγο περιπλοκο νομιζω

Μόνο στο ότι πρέπει να θυμάσαι ενα σετ εντολών .... για να κάνεις αυτό που θέλεις. Τίποτα άλλο..
  • Διαφήμιση
  • καλησπέρα. έχω ένα πρόβλημα απο τότε που πηγα στην ν6. οταν ξεκλειδώνω το κινητό μερικές φορές πατιούνται μόνα τους τα κουμπιά με αποτέλεσμα να πρέπει να το κλειδώσω και να το ξεκλειδώσω μετά. Επίσης έχω μια ερώτηση σχετικά με την κάμερα. Που μπορουμε να ρυθμίσουμε τα mpx?
  • τωρα για να επανελθω στην v5 η διαδικασια ειναι οπως κανουμε την αναθαθμιση καθε βδομαδα ή κατι αλλο? ευχαριστω για την βοηθεια
    (εχω κανει αυτο "Αφού λοιπόν έχεις περάσει την V6, πήγαινε Ρυθμίσεις > Πρόσθετες ρυθμίσεις >Αντίγραφα & επαναφορά > Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.Εκεί επέλεξε και το Διαγραφή εφαρμογών (το Διαγραφή εσωτερικού χώρου μην το επιλέξεις) και μετά πάτησε στο Επαναφορά Τηλεφώνου.")
  • Ο/H xristosan έγραψε:

τωρα για να επανελθω στην 5 η διαδικασια ειναι οπως κανουμε την αναθαθμιση καθε βδομαδα ή κατι αλλο? ευχαριστω για την βοηθεια

Επειδή είχες την V5 και πέρασες μια φορά την V6, θα σου πω τον ποιο απλό τρόπο.

Κάνεις επανεκκίνηση σε recovery.
    1. Aν είσαι με cwm recovery κάνεις wipe cache και wipe data / factory reset. Το wipe dalvik-cache μπορείς να το αγνοήσεις μια που η dalvik βρίσκεται στο data που έχει κάνει ήδη wipe. Μετά πας advanced > active system και αλλάζεις ποιο system θα είναι active. Μετά πατάς go back και επανεκκίνηση.

2. Αν είσαι με Mi recovery κάνεις wipe cache και wipe User Data. Μετά κάνεις επανεκκίνηση και διαλέγεις να ξεκινήσει με το system που ΔΕΝ είναι active.
    Πρόσεξε μην πατήσεις Wipe All Data γιατί θα σβύσεις τα πάντα από το κινητό μαζί με τα αρχεία σου, φωτογραφίες κλπ

Αν κάνεις λάθος και δεν κάνεις επανεκκίνηση από το system που δεν είναι active αυτή την στιγμή και που περιέχει την V5, το κινητό θα ξεκινήσει πάλι με την V6 που είναι στο active system. Δεν έγινε και τίποτα.... Ξαναπροσπαθείς.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H xristosan έγραψε:

τωρα για να επανελθω στην v5 η διαδικασια ειναι οπως κανουμε την αναθαθμιση καθε βδομαδα ή κατι αλλο? ευχαριστω για την βοηθεια
    (εχω κανει αυτο "Αφού λοιπόν έχεις περάσει την V6, πήγαινε Ρυθμίσεις > Πρόσθετες ρυθμίσεις >Αντίγραφα & επαναφορά > Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.Εκεί επέλεξε και το Διαγραφή εφαρμογών (το Διαγραφή εσωτερικού χώρου μην το επιλέξεις) και μετά πάτησε στο Επαναφορά Τηλεφώνου.")

Ο/H xristosan έγραψε:

σε ευχαριστω για τη βοηθεια αλλα δεν εχω καταλαβει καμια απο τις δυο....δε φταις εσυ..

Μια αναβάθμιση από V5 σε V6 ίσως δημιουργήσει δευτερεύοντα προβλήματα που λύνονται είτε με την κουραστική διαδικασία εντοπισμού του όποιου προβλήματος και καθαρισμό δεδομένων της όποιας εφαρμογής ή ποιο απλά με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή με wipe data/factory reset.

Το αντίθετο, δηλαδή "υποβάθμιση" από V6 σε V5, οδηγεί σχεδόν πάντα σε boot loop (κολλάει το κινητό στο σήμα Mi χωρίς να προχωράει). Είναι λοιπόν υποχρεωτικό να γίνει διαγραφή του data partition δηλαδή τουλάχιστον wipe data/factory reset πριν την επιστροφή σε V5.

Οι συνδυασμοί για να επιτευχθεί αυτό είναι τόσοι, που ένας μη έμπειρος χρήστης ίσως μπερδευτεί για αυτό και επίσημα προτείνεται η επιστροφή σε V5 με την διαδικασία fast boot. Μια διαδικασία που ενώ μεν κάνει "γυαλί" το κινητό και καθαρίζει τα πάντα, ταλαιπωρεί και τα πολύτιμα τσιπ μνήμης του κινητού όπως ταλαιπωρούνται και οι δίσκοι ssd από τα περιττά γράψε σβήσε. Αφήστε το μπλέξιμο με καλώδια, συνδέσεις, drivers, και προγράμματα. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το fast boot πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στην έσχατη περίπτωση που το κινητό αρνείται να συνεργαστεί με οποιοδήποτε τρόπο και δεν υπάρχει άλλη λύση για να συνέλθει.

Εδώ πρέπει να θυμόμαστε ότι τα κινητά μας έχουν 2 system από τα οποία ένα είναι το active κάθε φορά και ότι στην εύκολη περίπτωση που περνάμε ROM μέσα από την εφαρμογή Αναβάθμιση, η νέα ROM μπαίνει στο άλλο system και με την εκκίνηση γίνεται active αυτό που δεν ήταν active κλπ κλπ.

Με λίγα λόγια, σε ένα κινητό που είχε την V5 και έχουμε περάσει την V6, αν μπουμε στο recovery και κάνουμε τουλάχιστον wipe data / factory reset και αμέσως μετά του πούμε να κάνει boot από το άλλο system και όχι το active, τότε το κινητό θα ξεκινήσει με την V5 καθαρό και θα ξεκινήσει η διαδικασία ρυθμίσεων από την αρχή.

Εάν έχουμε κάνει το λάθος και περάσαμε την V5 πάνω από την V6 και στην επανεκκίνηση έχουμε boot loop, πάλι πατώντας το πλήκτρο power παρατεταμένα μέχρι να κάνει επανεκκίνηση και αμέσως μετά κρατήσουμε πατημένο το volume + και το power, θα μπούμε στο recovery που εκεί πλέον μπορούμε να κάνουμε τις ενέργειες της προηγούμενης παραγράφου.

Εάν έχουμε περάσει V6 πάνω από V6 κλπ κλπ τότε και τα δύο system θα έχουν v6 οπότε η μόνη λύση (για να μην έχουμε boot loop που λύνετε όπως περιγράφεται ποιο πάνω) είναι να έχουμε το αρχείο zip της v5 περασμένο στο κινητό, να μπούμε στο recovery και να κάνουμε wipe data/factory reset, wipe cache και μετά flash την V5. Αν δεν κάνουμε flash την V5, το κινητό θα ξεκινήσει και θα έχει πάλι την V6. Ας μην ξεχνάμε εδώ, ότι αν είμαστε με Mi recovery, το αρχείο της ROM θα πρέπει να είναι μετονομασμένο σε update.zip

Εάν είμαστε με V6 και περάσουμε την V5 από την Αναβάθμιση, θα πρέπει με το που πατήσουμε την επιλογή για επανεκκίνηση να μην το αφήσουμε να ολοκληρώσει την επανεκκίνηση (γιατί μάλλον θα έχουμε boot loop), αλλά με το που σβήσει η οθόνη να πατήσουμε τα πλήκτρα volume+ και power για να μπούμε στο recovery και να κάνουμε τα wipe και μετά να του κάνουμε επανεκκίνηση και να το αφήσουμε να ξεκινήσει κανονικά.