Διαφήμιση

[GTV-5.9.10] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI ROM είναι διαθέσιμη για λήψη !

• ROM
  • Re: [GTV-5.3.27] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI ROM είναι διαθέσιμη για λήψη !

Ρε παιδιά μια ερώτηση υπάρχει τρόπος πχ στα μυνηματα οταν κάποιος μου στέλνει ενα αριθμό τηλεφώνου, να τον αναγνωρίζει, και να μου δίνει το δικαίωμα να τον καλέσω ή να τον αποθηκευσω πχ?
  • Χαίρετε,
    έχω το RedMi Note 4G με περασμένη την MIUI 5.2.6 Developer. Τα προβλήματα πολλά και με έχει κουράσει αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να βρω αυτόν που μου έκανε το update και μόνος μου φοβάμαι μην κάνω κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά.
    Για να πάω από έκδοση developer στην πρόσβατη stable rom, πρέπει να ακολουθήσω τον οδηγό Οδηγό Ολικής Αντικατάστασης Υλικολογισμικού ή μπορώ και με τον Οδηγό Αναβάθμισης Υλικολογισμικού - 2ος Τρόπος (μέσω Recovery).
    Παλαιότερα που επιχείρησα να κάνω update (από developer σε πιο καινούρια developer), είδα ότι το recovery που έχω δεν είναι σαν αυτό που δείχνει στον οδηγό, είναι ένα με μωβ ταπετσαρία, νομίζω λέγεται cwm recovery.
    Μπορείτε να με παραπέμψετε κάπου στο τι πρέπει να κάνω; Θα προτιμούσα να το γυρίσω σε stable πάντως.
    Και μια τελευταία ερώτηση. Οι επαφές και οι φωτογραφίες που έχουν συγχρονιστεί με το mi account χάνονται και από το cloud σε περίπτωση ολικής αντικατάστασης υλικολογισμικού, ή μόνο από την συσκευή.
    Ευχαριστώ πολύ για την ανοχή σας.
  • Και ενώ έκανα όλα όσα είπα ποιο πάνω πάλι την sim δεν την αναγνωρίζει. Δοκίμσα και με άλη sim αλλά τίποτα. Βάζω πάλι τη δική μου αλλα τώρα δεν μπαίνω μέσα στο τηλέφωνο, κολλάιε στην αρχική οθόνη με το logo mi στο κέντρο της οθόνης και δεν με βάζει μέσα. Μπήκα με recovery mode έκανα wipe cache αλλά τιποτα. Ούτε να το κλέισω μπορούσα, Πατούσα παρατεταμένα το από το κουμπί να το κλείσω και δεν έκλεινε και το έσβησα μέσα από το recovery. Θα το αφήσω να φορτήσει όλη τη νύχτα και θα δω το πρωϊ μήπως λύθηκε από μόνο του.
    Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  • Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην mortis1572 ().

• Διαφήμιση
  • Ο/H mortis1572 έγραψε:

'Εχω περασμένη την 5.3.27 και ξαφνικα δεν δείχνει ότι δεν εχει σήμα από τον πάροχο. Οταν πάω να άνω κλήση δεν κάνει τίποτα, νώ όταν δέχομαι κληση λέει ότι έχω το τηλέφωνο κλειστό. 'Εγινε ξαφνικά ενώ πριν απο 5 λεπτά μίλαγα κανονικά. Δοκίμσα με άλλη sim το ίδιο δοκίμασα τη δικιά μου sim σε άλλο τηλεφωνο και είναι ΟΚ. Να ξαναπεράσω την rom κάνοντας wipe cache χωρις να χαθούν τα δεδομένα.
    Εχει γίνει και σε κανέναν άλλο αυτό?
    Σε εμένα δέχεται το pin της sim αλλά δεν βρίσκει το δίκτυο της κινητής. "Λέει χωρίς δικτύο".
    'Εκανα Wipe data/Factory reset/Wipe Cache/Dalvik Cache Wipe και πέρασα ξανά την 5.3.27 αλλά και πάλι δεν βρίσκει δίκτυο να συνδεθεί.Και στην αρχική οθόνη στις ειδοποίσης βγάζει μήνυμα για ενεργοποίηση της κάρτας sim.(Χρησιμοποιώ την ίδια sim από όταν το αγόρασα).
    Εχει κανείς καμια ιδέα τη άλλο να κάνω?

Ο/H mortis1572 έγραψε:

Και ενώ έκανα όλα όσα είπα ποιο πάνω πάλι την sim δεν την αναγνωρίζει. Δοκίμσα και με άλη sim αλλά τίποτα. Βάζω πάλι τη δική μου αλλα τώρα δεν μπαίνω μέσα στο τηλέφωνο, κολλάιε στην αρχική οθόνη με το logo mi στο κέντρο της οθόνης και δεν με βάζει μέσα. Μπήκα με recovery mode έκανα wipe cache αλλά τιποτα. Ούτε να το κλέισω μπορούσα, Πατούσα παρατεταμένα το από το κουμπί να το κλείσω και δεν έκλεινε και το έσβησα μέσα από το recovery. Θα το αφήσω να φορτήσει όλη τη νύχτα και θα δω το πρωϊ μήπως λύθηκε από μόνο του.

Αφού δέχεται το pin (που σημαίνει ότι δεν έχει χαλάσει το sim tray) όταν καταφέρεις και ξαναλειτουργήσει σωστά, γράψε στο dialer (εκεί που κάνουμε κλήσεις) *#06# να δεις αν σου εμφανίζει το IMEI της συσκευής. Μπορεί να έχει χαθεί για κάποιο λόγο. Σε αυτή την περίπτωση, ξαναπέρασε την ROM με fastboot (Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) στο Xiaomi Mi3 με τον τρίτο τρόπο) και θα διορθωθεί.
  • Παιδιά τα κατάφερα με την καθοδήγηση του dnomikos! Να είναι καλά το παλικάρι ευγενέστατος!
    Για να πάω από developer σε stable
    1) Κατέβασα την τελευταία rom
    2) Μπήκα recovery (έχω την cwm, η οποία διαφέρει από αυτήν που δείχνει ο οδηγός αναβάθμισης με τον 2ο τρόπο).
    3) Wipe and Format Options
    4) Clean to Install a New Rom και μετά YES
    5) Install Zip
    6) Choose zip from /sdcard (αν έχετε την rom στην εσωτερική μνήμη) ή Choose zip from /external_sd (αν την έχετε στην εξωτερική κάρτα μνήμης)
    7) Επιλέγετε τη rom και yes
    8) Όταν τελειώσει κάνετε reboot system now και είστε οκ

Το κινητό σας θα είναι σαν καινούριο. Όλες οι εφαρμογές που είχατε και τα δεδομένα θα έχουν χαθεί! Όσα όμως είχατε ανεβάσει στον λογαριασμό mi (επαφές, φωτογραφίες κτλ), συγχρονίζονται αμέσως.
    Αυτή η δουλειά μάλλον γινόταν και χωρίς να μπω recovery, μέσω της εφαρμογής Αναβάθμιση=Updater (προσοχή όχι OTA updater) αλλά το κινητό μου μαλλον ήταν σε αθλία κατάσταση όταν προσπάθησα από εκεί και με έστειλε μόνο του σε recovery!
    Καλό είναι να έχουμε και ένα back up από την recovery.
    Επίσης όταν περάσετε την καινουρια rom, μην σβήνετε το αρχείο εγκατάστασης. Μπορεί κάποια στιγμή να κρασάρει το κινητό σας και να είστε κάπου χωρίς πρόσβαση σε internet ή pc. Με τον τρόπο που έγραψα παραπάνω θα μπορέσετε να επαναφέρετε το κινητό σας σε λιγότερο από 10 λεπτά!
  • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H mortis1572 έγραψε:

'Εχω περασμένη την 5.3.27 και ξαφνικα δεν δείχνει ότι δεν εχει σήμα από τον πάροχο. Οταν πάω να άνω κλήση δεν κάνει τίποτα, νώ όταν δέχομαι κληση λέει ότι έχω το τηλέφωνο κλειστό. 'Εγινε ξαφνικά ενώ πριν απο 5 λεπτά μίλαγα κανονικά. Δοκίμσα με άλλη sim το ίδιο δοκίμασα τη δικιά μου sim σε άλλο τηλεφωνο και είναι ΟΚ. Να ξαναπεράσω την rom κάνοντας wipe cache χωρις να χαθούν τα δεδομένα.
    Εχει γίνει και σε κανέναν άλλο αυτό?
    Σε εμένα δέχεται το pin της sim αλλά δεν βρίσκει το δίκτυο της κινητής. "Λέει χωρίς δικτύο".
    'Εκανα Wipe data/Factory reset/Wipe Cache/Dalvik Cache Wipe και πέρασα ξανά την 5.3.27 αλλά και πάλι δεν βρίσκει δίκτυο να συνδεθεί.Και στην αρχική οθόνη στις ειδοποίσης βγάζει μήνυμα για ενεργοποίηση της κάρτας sim.(Χρησιμοποιώ την ίδια sim από όταν το αγόρασα).
    Εχει κανείς καμια ιδέα τη άλλο να κάνω?

Ο/H mortis1572 έγραψε:

Και ενώ έκανα όλα όσα είπα ποιο πάνω πάλι την sim δεν την αναγνωρίζει. Δοκίμσα και με άλη sim αλλά τίποτα. Βάζω πάλι τη δική μου αλλα τώρα δεν μπαίνω μέσα στο τηλέφωνο, κολλάιε στην αρχική οθόνη με το logo mi στο κέντρο της οθόνης και δεν με βάζει μέσα. Μπήκα με recovery mode έκανα wipe cache αλλά τιποτα. Ούτε να το κλέισω μπορούσα, Πατούσα παρατεταμένα το από το κουμπί να το κλείσω και δεν έκλεινε και το έσβησα μέσα από το recovery. Θα το αφήσω να φορτήσει όλη τη νύχτα και θα δω το πρωϊ μήπως λύθηκε από μόνο του.

Αφού δέχεται το pin (που σημαίνει ότι δεν έχει χαλάσει το sim tray) όταν καταφέρεις και ξαναλειτουργήσει σωστά, γράψε στο dialer (εκεί που κάνουμε κλήσεις) *#06# να δεις αν σου εμφανίζει το IMEI της συσκευής. Μπορεί να έχει χαθεί για κάποιο λόγο. Σε αυτή την περίπτωση, ξαναπέρασε την ROM με fastboot (Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) στο Xiaomi Mi3 με τον τρίτο τρόπο) και θα διορθωθεί.

Η rom που κατεβάζουμε και περνάμε είναι αυτή από το site μας ή όπως λέει ο οδηγός από το αγγλικό.
    Και αν περάσω την αγγλική έκδοση μετά μπορώ να ξαναπεράσω τη δικιά μας χωρίς πρόβλημα?
    Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
  • Ο/H mortis1572 έγραψε:

Η rom που κατεβάζουμε και περνάμε είναι αυτή από το site μας ή όπως λέει ο οδηγός από το αγγλικό.
    Και αν περάσω την αγγλική έκδοση μετά μπορώ να ξαναπεράσω τη δικιά μας χωρίς πρόβλημα?
    Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Υπάρχει και εδώ στο forum αντίγραφο της fastboot ROM καθώς και το flashing tool xiaomi-miui.gr/community/wsif/…mi-MI-3-GTV-5-3-27/#files.

Όταν με το καλό συνέλθει το κινητό, μετά περνάς όποια ROM θέλεις Ελληνική, Ευρωπαϊκή,Κινέζικη.
  • Διαφήμιση
  • Καλησπέρα παιδιά. Έχω την 5.3.27 κ βλέπω ότι όταν πάω στις επαφές κ κάνω αναζήτηση κάποιας επαφής στα αγγλικά, κολλάει το πληκτρολόγιο. Αναζήτηση στα ελληνικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.
  • Το έκανα όπωςς μου είπες μπήκα μέσα στο menu το βλέπω ποιο είναι το IMEI αλλά και πάλι δεν βρίσκει δίκτυο. Τώρα θα περάσω και την ελληνική rom. Να δω μήπως με την ελληνική rom αναγνωρίση τον πάροχο. Πέρασα και την ελληνική rom βάζω το pin κανονικά αλλά και πάλι τίποτα. Καμία ιδέα?

• Ο/H mortis1572 έγραψε:

Το έκανα όπωςς μου είπες μπήκα μέσα στο menu το βλέπω ποιο είναι το IMEI αλλά και πάλι δεν βρίσκει δίκτυο. Τώρα θα περάσω και την ελληνική rom. Να δω μήπως με την ελληνική rom αναγνωρίση τον πάροχο. Πέρασα και την ελληνική rom βάζω το pin κανονικά αλλά και πάλι τίποτα. Καμία ιδέα?

Εφόσον το κινητό το έκανε ξαφνικά, χωρίς να βγάλεις την SIM, δεν έχεις άλλη επιλογή από wipe data / factory reset και να ξαναδοκιμάσεις. Επόμενη δοκιμή είναι όπως σου είπα πριν, να περάσεις την ROM με fastboot. Αν και με αυτό δεν συνέλθει, δυστυχώς είναι hardware πρόβλημα και θέλει επισκευή.
  • Διαφήμιση
  • Το έκανα με fastboot και μπήκα κανονικά στο κινητό χωρίς να την αναγνωρίζει. Πέρεσασ τη δικιά μας rom μέσω του mirecovery αλλά και πάλι τίποτα. Θα δοκιμάσω να περάσω ξανά τη rom από το recovery της δικιάς μας rom. Αν δεν κάνει και πάλι τίποτα να το πάω για επισκευή(ξέρεις τη ακριβώς κάνουν περίπου) ή μπορω να το στείλω πίσω απο εκεί που το αγόρασα(vickmall) εφόσον είναι στην εγγύηση. Να δοκιμάσω να κάνω εγκατάστη και καποια προηγούμενη rom ή δεν αξίζει καθόλου τον κόπο?