Διαφήμιση

Μεταχειρισμένο redmi note 5a prime

• Μεταχειρισμένο redmi note 5a prime

Καλησπέρα σε όλους,

ένας πελάτης μου μου έδωσε ένα παλαιό redmi note 5a prime το οποίο το είχε και καθόταν σε ένα συρτάρι και δεν το θέλει πια. Το πρόβλημα λοιπόν είναι πως είναι locked σε ένα mi account που δεν θυμάται ούτε username ούτε το password.

Το μόνο που ξέρουμε είναι ο τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος μάλιστα δεν είναι πια σε χρήση. Επομένως, δεν μπορούμε να πάρουμε SMS εκεί.

Μπορώ να το βάλω σε EDL mode, και δοκίμασα να βάλω την τελευταία official με το mi flash tool (με clean all φυσικά), με την ελπίδα ότι θα καθαρίσει τα πάντα, αλλά όταν το έκανα restart εμφάνισε πάλι το μήνυμα πως θέλει unlock γιατί είναι σε κάποιο account.

Να πω επίσης, ότι δεν είχα ιδέα από xiaomi, και αναγκάστικα να μάθω σε ένα βράδυ, γιατί έχω ξεμείνει από τηλέφωνο και το χρειάζομαι.

Μιας και είναι λίγο επείγον όπως καταλαβαίνεται, έχει κανείς καμία ιδέα;;;
      Ευχαριστώ σε όσους απαντήσουν προκαταβολικά!
    • Διαφήμιση
    • Έκανα αίτημα στο support της xiaomi για unlock και τους εξήγησα την όλη φάση... Και η απάντή τους με άφησε με το στόμα ανοιχτό!!!

Η απάντησή τους λοιπόν είναι πως απορρίφθηκε το αίτημα, και αν θέλω να ξανακάνω αίτημα θα πρέπει να το κάνω από την συσκευή που δεν μπορώ ανοίξω γιατί είναι locked:)))) ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!
      Αφού είναι locked ρεεεεεεε.... γι'αυτό επικοινωνώ με το support εξ άρχής. πως θα κάνω αίτημα από αυτή τη συσκευή;

Πραγματικά τελείως άθλιο σύστημα. Ας έδινε την επιλογή μετά να γίνει bind με το mi account, να δούμε πόσοι θα το έκαναν. Πάλι καλά που δεν το πλήρωσα το τηλέφωνο. Προσωπικά, πρώτη εμπειρία με xiaomi και μακράν η χειρότερη από όλα τα κινητά που είχα ποτέ.
    • Δεν είναι υποχρεωτική η δημιουργία Mi Acount.
      Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του χωρίς δημιουργία λογαριασμού.
      Το Mi Acount χρησιμεύει για τον συγχρονισμό φώτο/βίντεο/επαφών/μηνυμάτων/σημειώσεων/ηχογραφήσεων/αντιγράφων ασφαλείας εφαρμογών και δεδομένων κλπ στο σύννεφο (Mi Cloud) .Προσφέρονται 5GB αποθηκευτικός χώρος στον απλό χρήστη για τα παραπάνω.
      Προσφέρει επίσης ασφάλεια πχ σε περίπτωση απώλειας της συσκευής.Υπάρχει η λειτουργία Εύρεσης Συσκευής.
      Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού,υπάρχουν προειδοποιήσεις στην οθόνη που αναφέρουν τί συμβαίνει αν ξεχάσει κάποιος τα στοιχεία σύνδεσης.
      Επίσης προσφέρονται εναλλακτικοί τρόποι σύνδεσης,όπως μέσω google ή αποστολή κωδικού σε e-mail.
      Όλα αυτά είναι χρήσιμα σε κάποιον που αγοράζει μιά συσκευή.
    • Διαφήμιση
    • προσφέρει επίσης απίστευτο πονοκέφαλο αν κάποιος δώσει μία παρατημένη συσκευή του σε κάποιον άλλο στο μέλλον και έχει ξεχάσει τα στοιχεία του.

Άσε καλύτερα, να λείπει... και πάνω που έλεγα να αγοράσω καινούργια συσκευή xiaomi, μακριά.

3 αιτήματα για unlock έχω κάνει, και τα 3 μου λένε ως απάντηση να κάνω το αίτημα από την κλειδωμένη συσκευή και απορρίπτονται. Τώρα, πως κάποιος θα κάνει το αίτημα από μία κλειδωμένη συσκευή που του ζητούν να ξεκλειδώσου... παράνοια.
    • Έχεις απόδειξη αγοράς; Με κάτι τέτοιο ίσως να γινόταν κάτι...
      Δες λίγο και την άλλη πλευρά:
      ζητάς παράκαμψη της ασφάλειας χωρίς να δείξεις τίποτα. Εσύ θα το έκανες;
    • Δεν υπάρχει απόδειξη φυσικά, είναι παλιό το κινητό και από δεύτερο χέρι. Αλλά ακόμα κι αν υπήρχε, δεν υπάρχει κάπου που να μπορώ να την στείλω. Γνωρίζω όμως το κινητό αριθμό που ήταν συνδεδεμένος με αυτό το account ID, πληροφορία που δεν μπορείς να την ξέρεις αν το κινητό ήταν κλεμμένο, καθώς το εμφανίζει με αστερίσκους *****. Άσε που μπορούν να δουν από ότι είδα αν έχει δηλωθεί ως κλεμμένο ή χαμένο... και το status του IMEI δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Αλλά ούτε αυτό το δέχονται. Ο μόνος τρόπος από ότι μου απαντησαν είναι να κάνω αίτηση ξεκλειδώματος, από το κλειδωμένο κινητό. Κάτι που φυσικά δεν έχει λογική, γιατί απλά το κινητό είναι... κλειδωμένο :)

Εγώ σταμάτησα τις προσπάθειες.. απλά είναι κρίμα να το έχω του κουτιού, και να μην μπορώ να το χρησιμοποιήσω.
    • Ο/H kogos έγραψε:

προσφέρει επίσης απίστευτο πονοκέφαλο αν κάποιος δώσει μία παρατημένη συσκευή του σε κάποιον άλλο στο μέλλον και έχει ξεχάσει τα στοιχεία του.
      ταυτόχρονα προσφέρει και μία καλή ασφάλεια ότι εάν την χάσεις ή στην κλέψουν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 3ους για να δουν τα δεδομένα σου ή ακόμα και να την χρησιμοποιήσουν μετά από factory reset ;)

Δυστυχώς αυτές οι ασφάλειες προστασίας δεδομένων, υπάρχουν πλέον σε όλες τις εταιρείες κινητών και σε όλες τις νέες συσκευές τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Στα υπόλοιπα, κατά την διαδικασία reset password υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αποδείξεις ότι είσαι όντως ο κάτοχος της συσκευής και να αλλάξουν τον τηλεφωνικό αριθμό ή το email που είχαν δηλωθεί αρχικά.

Αν δεν θυμάται κανένα στοιχείο από αυτά πουχητάει, δεν είναι λάθος της εταιρείας που δεν κάνει reset το account :/
    • Διαφήμιση
    • Προσωπικά, δεν έχω δει άλλη εταιρεία που κατασκευάζει κινητά να έχει τέτοια παρέμβαση στο bootloader. Ίσως να πλησιάζει λίγο την apple, αλλά και πάλι όχι τόσο.

Ακόμα, η εταιρεία δεν μου λέει ότι χρειάζεται παραπάνω στοιχεία για να αποδείξω ότι είμαι ο νόμιμος κάτοχος. Τα στοιχεία που ζητάει αν έχει ξεχάσει κανείς το password τα έχω και τα δίνω! Αλλά αυτό που μου λέει είναι ότι για να αποδείξω ότι είμαι ο κάτοχος, πρέπει να κάνω αίτημα ξεκλειδώματος από την συσκευή... την κλειδωμένη συσκευή! Με λίγα λόγια, αν κάποιος έχει ξεχάσει το password και δεν έχει πλέον πρόσβαση στο παλαιό του κινητό αριθμό ή στο mail, πάπαλα...

Δεν μπορώ να μην δεχτώ φυσικά ότι ταυτόχρονα προσφέρει και μία καλή ασφάλεια ότι εάν την χάσεις ή στην κλέψουν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 3ους για να δουν τα δεδομένα σου, όπως πολύ σωστά αναφέρεις. Αλλά, όλα αυτά συμβαίνουν σε συσκευή που δεν έχει δηλωθεί σε αυτούς ως χαμένη ή κλεμμένη (γιατί είδα το status που έχουν για το IMEI και το unlock code μέσα από τη σελίδα τους).

Όπως κι αν έχει, θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια βάζωντας πολύ παλαιότερη έκδοση rom, και μετά θα γίνει σουβέρ για τον καφέ!