Διαφήμιση

Contact Groups - Ομάδες Επαφών (Labels)

• Contact Groups - Ομάδες Επαφών (Labels)

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum.
      Πριν λίγο έκανα εγγραφή γιατί θέλω να ρωτήσω κάτι βασικό για εμένα που δεν το βρίσκω στο καινούργιο μου τηλέφωνο.
      Μόλις πήρα ένα Redmi Note 10 pro. Στη δουλειά μου, είναι πολύ βασικό εργαλείο η δημιουργία και χρήση groups στις επαφές, έτσι ώστε να μπορώ να ανακαλώ όποτε το χρειάζομαι, μόνο τις επαφές που έχω καταχωρημένες μέσα σε ένα group. Για παράδειγμα, θέλω να μου εμφανιστούν μόνο οι επαφές που έχουν ένδειξη group "Αποθήκη" ή "Λογιστήριο". Από ότι κατάλαβα, τα groups πλέον ονομάζονται labels. Εάν μπω στον λογαριασμό μου του gmail μέσα από το laptop μου, μπορώ να δημιουργήσω labels και να εντάξω εκεί όποιους θέλω. Το ίδιο, δεν μπορώ να το κάνω από το κινητό μου. Επίσης, δεν έχω επιλογή να ανακαλέσω ένα label (π.χ. "Αποθήκη"), έτσι ώστε να μου εμφανίσει μόνο τις επαφές στις οποίες έχω βάλει label "Αποθήκη".
      Το MIUI που έχω είναι το 12.5.6 και δεν το έχω πειράξει καθόλου, όπως το πήρα είναι το κινητό.
      Σε διάφορα site βλέπω οδηγίες του στυλ "πήγαινε στις Επαφές, επάνω αριστερή γωνία το μενού, ανοίγεις και έχει επιλογή Labels". Όχι στο δικό μου όμως. Ούτε επάνω δεξιά ούτε επάνω αριστερά. Σε κανένα μενού δεν υπάρχει επιλογή labels. Εάν δε, ανοίξω μία επαφή, στην οποία έχω βάλει μέσα από το laptop μου, κάποιο label, μπορώ να δω οτι έχει τέτοιο label στο κινητό μου, αλλά δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω με κάποιο τρόπο.
      Ιδέες; Προτάσεις; Λύσεις;
      Ευχαριστώ πολύ.

Εγώ μπήκα από υπολογιστή στις επαφές του Gmail έφτιαξα όπως ήθελα τα γκρουπ με τις επαφές και αυτόματα ήρθαν και στην εφαρμογή επαφές του κινητού. Ότι καινούργια συσκευή και να άλλαξα αυτόματα τα έχω στο κινητό.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H dfoust έγραψε:

Εγώ μπήκα από υπολογιστή στις επαφές του Gmail έφτιαξα όπως ήθελα τα γκρουπ με τις επαφές και αυτόματα ήρθαν και στην εφαρμογή επαφές του κινητού. Ότι καινούργια συσκευή και να άλλαξα αυτόματα τα έχω στο κινητό.
      Και εγώ έτσι μπήκα στο gmail για να κάνω το ίδιο, αλλά group πουθενά. Και το κυριώτερο είναι οτι δεν έχω και επιλογή στο κινητό μου για να δημιουργήσω ή να εμφανίσω group καν.

Στις εφαρμογή επαφές στο κινητό έχεις επιλογή να φτιάξεις γκρουπ, δοκίμασε με άλλη εφαρμογή για επαφές από το play store αν δεν σε βολεύει η μαμά εφαρμογή.
    • Στην εφαρμογή Contacts, βλέπω ότι φαίνεται στις φωτόγραφίες. Στα δε Settings, δεν υπάρχει αναφορά σε groups-labels.
      Images
      • 1639480293124.jpg.png

716,97 kB, 1.056×599, viewed 66 times
      • 1639480281574.jpg

260,26 kB, 1.066×973, viewed 80 times
      • 1639480227822.jpg.png

919,79 kB, 1.080×730, viewed 57 times
      • 1639480259708.jpg.png

906,63 kB, 786×942, viewed 53 times
    • Διαφήμιση
    • Λοιπόν, βρήκα μία άκρη, λίγο μπερδεμένη, αλλά υπάρχει.
      Σε μία ήδη υπάρχουσα επαφή, κάνεις edit (επεξεργασία). Πηγαίνεις στο τέρμα κάτω και επιλέγεις more fields (περισσότερα πεδία). Ξαναπηγαίνεις τέρμα κάτω και εκεί επιλέγεις custom fields ( ;;; πεδία - συγνώμη δεν έχω το ελληνικό μενού). Εκεί έχει την επιλογή να προσθέσεις την επαφή σου σε ένα label που ήδη υπάρχει ή να δημιουργήσεις ένα καινούργιο. Δαιδαλώδες, αλλά υπάρχει.
      Την επιλογή να ανακαλέσεις ένα label και να σου εμφανίσει τις επαφές που ανήκουν σε αυτό, δεν την έχω βρει ακόμη.

Τα label τα βλέπω στην εφαρμογή contact πάνω αριστερά στις τρεις παύλες, από εκεί μπορείς να δημιουργήσεις καινούργιο label και να βάλεις μέσα τις επαφές που θέλεις, από εκεί κάνεις και την κλήση που θέλεις στην εφαρμογή dial (τηλέφωνο) δεν μπορείς να βρεις τα label.
    • Ο/H dfoust έγραψε:

Τα label τα βλέπω στην εφαρμογή contact πάνω αριστερά στις τρεις παύλες, από εκεί μπορείς να δημιουργήσεις καινούργιο label και να βάλεις μέσα τις επαφές που θέλεις, από εκεί κάνεις και την κλήση που θέλεις στην εφαρμογή dial (τηλέφωνο) δεν μπορείς να βρεις τα label.
      Η τρίτη φωτογραφία είναι όταν πατάω τις 3 τελίτσες. Εγώ πάντως label, δεν βλέπω. Πιθανόν να μου το έφαγε κανένα update;

Να ορίσουμε ξεχωριστό ήχο κλήσης σε κάθε ομάδα (label), υπάρχει κάπου; μπορεί να γίνει γιατί δε βρίσκω κάτι

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Η απορία λύθηκε στο σύνολο της. Βέβαια, όπως το βλέπω, είναι μία λεπτομέρεια που θα μπορούσε να διορθωθεί καθαρά για χρηστικούς λόγους.
      Δεν μπορώ να δω τα labels γιατί έχω συνδέσει περισότερους από έναν λογαριασμούς email και τις επαφές τους. Εάν βάλω μόνο τον λογαριασμό του gmail, τότε μπορώ και να δω τα labels, μπορώ και να τα ανοίξω, να τα διαχειριστώ κλπ. Όπως βλέπετε από την φωτογραφία 4 που ανέβασα, γράφει "Contacts from all accounts" και από κάτω "4 accounts". Εάν επιλέξω μόνο 1 email όμως, τότε στην επάνω αριστερή γωνία, εκεί που έχει τις 3 γραμμές, μου δείχνει όντως τα labels των επαφών του συγκεκριμένου email.
      Αυτά και ευχαριστώ για την επικοινωνία!