Διαφήμιση

Μετατροπέας USB type C σε HDMI

• Μετατροπέας USB type C σε HDMI

Γεια σας παιδιά.

Έχω μια smart TV η οποία δεν υποστηρίζει samba/cifs για να μπορεί να διαβάζει αρχεία από τον μικρής επεξεργαστικής ισχύος NAS μου.
      Μέχρι τώρα την παλεύω με minidlna στον NAS αλλά ο minidlna δεν είναι και ότι καλύτερο κι επιπλέον η smart TV δεν είναι και τόσο smart για να υποστηρίζει κάθε τύπου video, ήχο και εικόνα.
      Επίσης, στο 4Κ video και σε ελάχιστα 1080p χάνει στιγμιότυπα (frames) σε σκηνές δράσης.

Σκεφτόμουν να παίζω π.χ. την ταινία στο κινητό μου (Xiaomi Redmi Note 9S) με VLC και να προωθώ με κάποιο τρόπο την εικόνα και τον ήχο στην smart TV.

Μέσω WiFi τα αποτελέσματα ήταν χάλια. Έχω την εντύπωση ότι το VLC αποσυμπιέζει την ταινία και την ξανασυμπιέζει σε ΜΑΠΑ ποιότητα σε 1080p για να την στείλει με WiFi στην τηλεόραση.
      Το αποτέλεσμα είναι ότι και πάλι χάνει στιγμιότυπα σε στιγμές δράσης.
      Δηλαδή ότι ακριβώς ΔΕΝ ΘΕΛΩ.

Και πάμε στα ερωτήματα:
      Έχω ακούσει για μετατροπείς USB type C σε HDMI.

- Μια τέτοια λύση δουλεύει στο κινητό μου Xiaomi Redmi Note 9S;

- Απαιτείται κάτι άλλο ή οι drivers υπάρχουν ήδη στην επίσημη ROM;

- Κάνουν όλα τα καλώδια του είδους τη δουλειά, ή πρέπει να ψάξω κάτι συγκεκριμένο;

- Τα στιγμιότυπα μεταφέρονται ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΑ μέσω του μετατροπέα ή το κινητό αποσυμπιέζει το video και τα ξανασυμπιέζει, όπως (μάλλον) έκανε με το WiFi; Αν τα ξανασυμπιέζει μάλλον δε μου κάνει η λύση.

- Λογικά αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω μετατροπέα που να έχει δυνατότητα φόρτισης του κινητού όσο αυτό στέλνει video στην τηλεόραση, σωστά;

- Μεταφέρεται ο ήχος και οι υπότιτλοι; (λογικά ναι αλλά κάτσε να το ρωτήσω κι αυτό)

Ότι άλλο έχετε να προσθέσετε, παιδιά, άμα έχετε την εμπειρία ενός τέτοιου μετατροπέα, θα ήταν χρήσιμο.

Σας ευχαριστώ.
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Εγώ θα πρότεινα να παίξεις με ένα TV Box και όχι να λειτουργήσεις μέσω τηλεφώνου...
      To TVBox κοστίζει ενώ από κινητά έχω πολύ πράμα αν όχι μόνο το δικό μου. Και κάλλιστα (αν η σκέψη μου δουλεύει) θα μπορούσα να μετατρέψω ένα ΠΕΤΑΜΕΝΟ κινητό σε TVBox.
      Υπάρχει δυνατότητα να επεκτείνουμε την απάντηση γιατί προτείνουμε TVBox;
      Ευχαριστώ πάντως!
    • Διαφήμιση