Διαφήμιση

Περίεργο θέμα με SMS

• Περίεργο θέμα με SMS

Καλησπέρα σας!

Απόκτησα πολύ πρόσφατα (3 βδομάδες πριν) το Xiaomi Redmi Note 10 Pro, αφού επιτέλους αντικατέστησα το αθάνατο Note 2 Pro που είχα για 6,5 χρόνια!

Μαζί με το τηλέφωνο αναγκαστικά άλλαξα και κάρτα SIM, καθότι το προηγούμενο είχε micro και το καινούριο nano και δεν κοβόταν παραπάνω, γιατί είχε ήδη κοπεί μία φορά!

Παρατήρησα λοιπόν ότι κάποια SMS που μου στέλνουν δεν έρχονται ποτέ! Όταν το τηλέφωνο είναι ανοιχτό, αυτό συμβαίνει περίπου στο 30% των συνολικών SMS και όταν είναι κλειστό ή εκτός σήματος, περίπου το 80% των SMS όταν ανοίγω το κινητό δεν έρχονται ποτέ! Έχω κάνει άπειρες δοκιμές με διάφορα τηλέφωνα άλλα, όπου έκανα τράμπα την κάρτα SIM και μόνο στο δικό μου συμβαίνει. Απευθύνθηκα και στην COSMOTE, μήπως είναι θέμα δικτύου και το έλεγξαν και από εκεί αλλά δεν βρήκαν κάτι.

Έχω κάνει όλα τα updates, η συσκευή έχει την έκδοση MIUI Global 13.0.3 και έκδοση Android 12.

Το πρόβλημα είναι ότι μου στέλνουν SMS και δεν τα λαμβάνω ποτέ! Και όχι μόνο από άλλα προσωπικά τηλέφωνα αλλά ακόμα και ειδοποιήσεις από τράπεζες για αγορές, κλπ. Κάποιες φορές έρχονται, κάποιες όχι.

Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε; Υπάρχει περίπτωση να φταίει η συσκευή από μάνα;

ΥΓ: Έχω παρατηρήσει μερικές φορές ότι το WIFI κάνει κάτι συνδέσεις / αποσυνδέσεις μόνο του.

Ευχαριστώ!

Greg
    • Για δες στην εφαρμογή μυνήματα στις ρυθμίσεις αν είναι όπως στο φωτό
      Images
      • Screenshot_2022-03-03-20-14-01-183_com.android.mms.jpg

294,34 kB, 1.080×2.400, viewed 114 times
      • Screenshot_2022-03-03-20-13-52-830_com.android.mms.jpg

305,68 kB, 1.080×2.400, viewed 94 times
    • Διαφήμιση
    • Μου το είπαν απο την cosmote και το απενεργοποίησα !

Πλέον δε λαμβάνω ούτε όταν είναι ανοιχτό το τηλέφωνο!

Δε ξέρω αν φταίει το δίκτυο ή το τηλέφωνο σαν συσκευή!
    • Περίεργο θέμα με SMS

Αν είναι εύκολο, μπορείς να βρεις άλλη sim εκτός cosmote για δοκιμή;
      Η τη δική σου sim σε άλλη συσκευή.
    • Για δες αυτό How to Fix SMS Fails to Send in Android - Appuals.com
      Της cosmote είναι +3097100000
      Αυτό έκανα εγώ σε προηγούμενο κινητό όταν όμως δεν έστελνε μηνύματα
      Δεν ξέρω αν φταίει η APN ρυθμίσεις στο ρυθμίσεις κάρτας sim - ονόματα σημείου πρόσβασης
    • Διαφήμιση