Διαφήμιση

Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 2ος Τρόπος (μέσω TWRP & Mi Recovery)

• Οδηγός
    • Xiaomi
    • Ο/H lospsi έγραψε:

Καλησπέρα,
      προσπαθώ να περάσω την νέα stable (7.2.8) μέσω MiRecovery.
      Κατεβάζω το αρχείο, το μετονομάζω σε update (το .zip δεν το βάζω καθώς ο υπολογιστής μου δεν δείχνει τις καταλήξεις των αρχείων) και το αποθηκεύω στο κινητό.
      Μπαίνω mirecovery, κάνω wipe cache, wipe user data και μετά update. Μου βγάζει error.
      Το δοκίμασα 3 φορές, την τελευταία ξανακατέβασα το αρχείο αλλά τπτ....
      Καμιά ιδέα?

edit
      είχα stable 7.0.5, bootloader δεν είχα πειράξει, δεν ξέρω πως...
      Το update το τρέχει κανονικά, απλά σταματάει κάποια στιγμή, στο 98% και λέει ότι βγάζει error. Κάτι διάβασα ότι από 4.4 σε 6.0 θέλει ειδική μεθοδολογία, ισχύει??
      Διάβασε ΑΥΤΟΝ τον οδηγό για πρώτη εγκατάσταση απο kit-kat σε Marshmellow ή
      αν θέλεις μπορείς να κάνεις κάνεις καθαρή εγκατάσταση με αυτή την ελληνική Fastboot rom ΕΔΩ: cancro-images-Stable-V7-2-8-0-twrp-GR
      ή τέλος διάβασε ΕΔΩ εάν δεν θέλεις να κάνεις καθαρή εγκατάσταση.
      Ότι άλλο χρειαστείς μπορείς να ρωτήσεις σε ΑΥΤΟ το topic που αφορά την συσκευή σου

Υ.Γ. Με το bootloader, δεν έχεις πρόβλημα. Μην ασχολείσαι!
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H lospsi έγραψε:

Καλησπέρα,
      προσπαθώ να περάσω την νέα stable (7.2.8) μέσω MiRecovery.
      Κατεβάζω το αρχείο, το μετονομάζω σε update (το .zip δεν το βάζω καθώς ο υπολογιστής μου δεν δείχνει τις καταλήξεις των αρχείων) και το αποθηκεύω στο κινητό.
      Μπαίνω mirecovery, κάνω wipe cache, wipe user data και μετά update. Μου βγάζει error.
      Το δοκίμασα 3 φορές, την τελευταία ξανακατέβασα το αρχείο αλλά τπτ....
      Καμιά ιδέα?

edit
      είχα stable 7.0.5, bootloader δεν είχα πειράξει, δεν ξέρω πως...
      Το update το τρέχει κανονικά, απλά σταματάει κάποια στιγμή, στο 98% και λέει ότι βγάζει error. Κάτι διάβασα ότι από 4.4 σε 6.0 θέλει ειδική μεθοδολογία, ισχύει??
      Διάβασε ΑΥΤΟΝ τον οδηγό για πρώτη εγκατάσταση απο kit-kat σε Marshmellow ήαν θέλεις μπορείς να κάνεις κάνεις καθαρή εγκατάσταση με αυτή την ελληνική Fastboot rom ΕΔΩ: cancro-images-Stable-V7-2-8-0-twrp-GR
      ή τέλος διάβασε ΕΔΩ εάν δεν θέλεις να κάνεις καθαρή εγκατάσταση.
      Ότι άλλο χρειαστείς μπορείς να ρωτήσεις σε ΑΥΤΟ το topic που αφορά την συσκευή σου

Υ.Γ. Με το bootloader, δεν έχεις πρόβλημα. Μην ασχολείσαι!
      Καλημέρα,
      ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Καταρχήν, διαβάζοντας είδα ότι έπρεπε να κάνω συγκεκριμένα βήματα για να εγκαταστήσω 6.0 από 4.4 και δεν το ήξερα, προφανώς γι'αυτό και μου κόλλαγε η εγκατάσταση. Στους συγκεκριμένους οδηγούς όμως δεν λέει αν μπορώ να εγκαταστήσω stable έκδοση. Είναι η ίδια διαδικασία αλλά μετά την 5.12.17 βάζω την stable που θέλω?

Κατά τα άλλα, κατάφερα και έβαλα την 7.1.3 ώστε να μπορέσω να έχω κινητό αλλά με ταλαιπώρησε αφάνταστα! Επειδή είχα και πρόβλημα με το internet στο σπίτι, έγινε μπέρδεμα ή δεν ξέρω τι και δεν μπορούσα να προχωρήσω την εγκατάσταση μετά το bootαρισμα. Επίσης από ένα σημείο και μετά, δεν μου έκανε εγκατάσταση από το Mi REcovery. Ευτυχώς ανακάλυψα μέσα από το recovery ότι είχε μείνει στο κινητό η παλιά κινέζικη ROM, και από εκεί μου έκοψε και την έκανα από τον updater. Τώρα πως τα κατάφερα και έχω 2 ROM αυτή την στιγμή, την παλια κινέζικη που έκανα update σε νέα κινέζική (7.1.5 stable) και μια παλιά κινέζικη που έκανα update στην ελληνική 7.1.3 stable (από updater, όπως περιέγραψα παραπάνω) δεν ξέρω...
      Εάν περάσω σε 6.0, θα σβηστούν όλα? Γιατί κάτι διάβαζα για partitions που γίνονται από 2, 1. Ή είναι κάτι άλλο?
    • Ο/H lospsi έγραψε:

Εάν περάσω σε 6.0, θα σβηστούν όλα? Γιατί κάτι διάβαζα για partitions που γίνονται από 2, 1. Ή είναι κάτι άλλο?
      Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται να γινει ενοποίηση στα partitions του Mi-4 καθώς το μέλλον του Mi-4 βασίζεται σε 1 partition. Η διαδικαασία μπορει να γινει σύμφωνα με τον 1ο οδηγό που σου πρότεινε ο @caeser και δεν θα χάσεις τίποτα.
      Καλυτερα όμως θα ήταν να φλασάριζες με την βοήθεια του MiFlash την => xiaomi-miui.gr/community/wsif/…ble-V7-2-8-0-twrp-GR-tgz/
      Ναι μεν θα χαθούν όλα (χρειάζεται backup πριν αρχίσεις) αλλα με μια κίνηση θα έχεις:
      1 active partition
      Ελληνική Stable
      TWRP custom recovery (για μελλοντικές αναβαθμίσεις)

Η απόφαση είναι δική σου
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα στην παρέα, είμαι ένας νέος κάτοχος Mi 4 μόλις μου ήρθε σήμερα!

Για να μην κάνω καμιά πατάτα έχω κατεβάσει την xiaomi-miui-hellas-6.0.1_cancro_Stable-V7.2.11.0 από το forum και θέλω να την περάσω με clean install καθώς τώρα έχει Kitkat από την μάνα του. Είδα ότι προτείνετε πιο πάνω να γίνει μέσω του recovery xiaomi-miui.gr/community/wsif/…ble-V7-2-8-0-twrp-GR-tgz/ αλλά όταν πατάω πάνω μου λέει ο σύνδεσμος δεν είναι έγκυρος! Υπάρχει περίπτωση να ανέβει ξανά?
    • Γεια σας απο εναν καινουργιο,

Εχω βαλει σε καινουργιο REDmi 2 (2gb) την stable 7.1.0. Προσπαθω να βαλω την 7.2.2.0 αλλα στην εγκατασταση μου βγαζει failed. Στο error αναφερει πως: this zip is for HM2014813 device. Your device is hermes. (απο το προηγουμενο zip).
      Μπορει καποιος να μου πει τι πρεπει να κανω; Ο λογος της αναβαθμισης ειναι μπας κ λυθει το προβλημα με το μικροφωνο μου καθως δεν με ακουνε καθολου ή διακεκομμενα οταν μιλαω.
    • Καλημέρα @dcookied

από το μύνημα λάθους φαίνεται ότι η συσκευή σου είναι το Redmi Note 2 και όχι το Redmi 2 όπως αναφέρεις. Τα downloads για την συσκευη σου βρίσκονται εδώ => xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Category/527
      Ένα screenshot από το Settings/About Phone θα βοηθούσε περισσότερο να δούμε στα σίγουρα ποια συσκευή και ποια rom έχεις και να σε βοηθήσουμε καλυτερα.
      • Με προλάβες. Μόλις ετοιμαζομουν να σβήσω το μήνυμα. Κ βέβαια έχω το Redmi Note 2. Νομίζω δεν θα χω πρόβλημα εγκατάστασης πλέον. Σορρυ για το ποστ.
      • Πάντως το πρόβλημα με το μικρόφωνο είναι μεγάλο κ δεν βρήκα κάτι στο φόρουμ. Έχω βρει πολλά κ διάφορα στο ίντερνετ αλλά καμιά ουσιαστική λύση. Φαίνεται να είναι software καθώς όταν σβηνω το dalvik cache επανέρχεται προσωρινά.
    • Διαφήμιση
    • Στην αρχη υπαρχει λινκ για back up μεσω titanium.Ηθελα να ρωτησω αν κανουμε αντιγραφο ασφαλειας οχι απο titanium αλλα μεσα απο την επιλογη της συσκευης , και κανουμε full wipe data , δεν μπορουμε με copy paste να το περασουμε στην συσκευη στο σωστο path και να κανουμε restore απο εκει?μονο με titanium γινεται?υπαρχει μεγαλη διαφορα?
    • Καλησπέρα κι από εμένα! Έχω μια ερώτηση, διορθώστε με αν είναι off topic παρακαλώ :)

Πέρασα το Σάββατο την τελευταία ενημέρωση gtv 6.5.19 για xiaomi mi 5, 3/64gb.
      Με το συνηθισμένο wipe cache + davlik μέσω recovery και install zip, έχασα το dolby
      atmos που είχα, και χρειάστηκε να κάνω manual install supersu.zip. Οι
      πληροφορίες τηλεφώνου ήταν ως εξής (...by xiaomi.eu...):

Ενώ με factory reset και εγκατάσταση εκ νέου, το dolby atmos επέστρεψε,
      supersu επίσης υπάρχει, και οι πληροφορίες έχουν ως εξής (...by
      xiaomi-miui.gr...):

Κάνω κάποιο λάθος με την εγκατάσταση, μόνο με wipe cache + davlik??
      Να αναφέρω ότι το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και με την προηγούμενη, 6.5.12.
    • Δεν χρειάζεται να κάνεις κανένα Wipe καθώς τα κάνει μόνη της η ROM μέσα από το Script που τρέχει.
      H ROM για την συγκεκριμένη συσκευή όπως και σε μερικές άλλες , κάνει εγκατάσταση σε 2 στάδια.
      Πρώτα περνάει την ευρωπαϊκή από το xiaomi.eu που έχουμε ως Source, και αμέσως μετά κάνει το Patch με την Ελληνική Version.
      Για κάποιο λόγο ίσως τερματίζει το πρώτο στάδιο, και δεν προχωρά στο Patch της Ελληνικής.

Μπορεί να είναι καθαρά θέμα Recovery και θα το δούμε, ωστόσο αν βλέπετε τέτοια προβλήματα, καλό είναι να κάνετε την αναβάθμιση από την εφαρμογή αναβάθμισης της MIUI. :D
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Μπορεί να είναι καθαρά θέμα Recovery και θα το δούμε, ωστόσο αν βλέπετε τέτοια προβλήματα, καλό είναι να κάνετε την αναβάθμιση από την εφαρμογή αναβάθμισης της MIUI.
      Μάλιστα, ωραία :) Οπότε μετονομάζω το ζιπάκι σε update.zip και μέσω της εφαρμογής update, επιλέγω ζιπάκι και με πετάει σε recovery μόνο του και το περνάει??
    • Διαφήμιση
    • Ο/H anton1z001 έγραψε:

Μάλιστα, ωραία Οπότε μετονομάζω το ζιπάκι σε update.zip και μέσω της εφαρμογής update, επιλέγω ζιπάκι και με πετάει σε recovery μόνο του και το περνάει??
      Εφόσον έχεις TWRP Recovery δεν χρειάζεται να κάνεις καμία μετονομασία.
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)