Διαφήμιση

Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 2ος Τρόπος (μέσω TWRP & Mi Recovery)

• Οδηγός
    • Xiaomi
    • Ο/H makis855 έγραψε:

redmi note 2 prime
      Μάκη... μπερδεύεσαι και μπερδεύεις το κόσμο! :D
      Πρώτον, φτιάξε τη συσκευή στο προφίλ σου και βάλε αυτή που έχεις!
      Δεύτερον ο οδηγός που βρίσκεσαι και γράφεις δεν είναι για σένα!
      Τρίτον οι κύριοι απο πάνω μιλάνε για άλλη συσκευή και
      Τέταρτον και σημαντικότερον, έχεις λάβει PM με απάντηση στις ερωτήσεις που μου έκανες...
      Ωρα να το ρίξεις στη μελέτη...Χαχαχα! :lol:
    • Στο βήμα 5 δεν τα καταφέρνει να κάνει το Update. Γιατί ; (Το βήμα 4 δεν το έκανα γιατί λέει εάν θέλεις)
    • Ο/H XiaomiNewbie έγραψε:

Στο βήμα 5 δεν τα καταφέρνει να κάνει το Update. Γιατί ; (Το βήμα 4 δεν το έκανα γιατί λέει εάν θέλεις)
      Μην μπερδεύεσαι...

Αυτός είναι ένας γενικός οδηγός για συσκευές που δεν έχουν κλειδωμένο Recovery.

To Redmi Note 2 έχει κλειδωμένο Recovery και ο μόνος τρόπος να περάσεις την Ελληνική ROM για πρώτη φορά είναι ο παρακάτω....

=> Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 2

Μετά, όταν εγκατασταθεί η Ελληνική ROΜ στην συσκευή σου, μπορείς να κάνεις τα επόμενα Updates εύκολα με τον παρακάτω τρόπο.

=> Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 1ος Τρόπος (μέσω της ROM)
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Γεια σας και από μένα
      Αναβάθμισα και εγώ την συσκευή μου (redmi 2 pro 2gb ram) αλλά λόγο βιασύνης δεν ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες μέσω recovery. Αντί από το "Αναβάθμιση" να μπω σε "recovery mode" επέλεξα την επιλογή "επιλέξτε πακέτο εγκατάστασης" και διάλεξα το zip αρχείο με την rom. Πριν προλάβω να καταλάβω τι πάτησα χωρίς να με ρωτήσει ούτε καν αν θέλω αν είμαι σίγουρος κτλ το κινητό επανεκκίνησε (!) =O έβγαλε κάτι με recovery που περνούσε την νέα rom (1-2% μέχρι 100% όλα στα Αγγλικά) και μέσα σε μερικά λεπτά είχε μπει στη νέα rom!!! Η αναβάθμιση είχε γίνει!

Το κινητό ήταν φρέσκο χωρίς εφαρμογές όπότε δεν ξέρω το wipe αν θα έκανε κάτι επί της ουσίας, και ρωτάω

1) αν έχει κάποια διαφορά ο τρόπος που το ένανα "update" με τον προτεινόμενο (να διαλέξω την rom από το recovery)
      2) Επίσης αφού είναι development η rom λογικά είναι και root. Δεν βρήκα την επιλογή και δεν είναι στο "κέντρο ασφάλειας" -> δικαιώματα -> προνόμια root. Εκεί μου λέει "δεν έχουν root". Υπάρχει κάπου η ρύθμιση?

Ευχαριστώ
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
      former devices Xiaomi Redmi 2 pro 2gb
    • δεν έχω πρόβλημα. Στα Αγγλικά λέω ήταν το recovery γιατί ίσως στα αγγλικά το είχα πριν το "update". Απλά ακολούθησα άλλο τρόπο update από αυτόν του οδηγού.
      Μία διαφορά που βλέπω για αρχή (μάλλον δλδ) είναι ότι ΔΕΝ είμαι root και δεν μπορώ να γίνω από το κέντρο ασφάλειας.
      Διαβάζοντας εδώ νόμιζα ότι θα είμαι root, καθώς οι dev εκδώσεις είναι root. Μάλλον θα πρέπει να βρω άλλο τρόπο να το κάνω root (αν θελήσω)
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
    • Έχει ελληνικά η συσκευή σου;; Εάν όχι τότε δεν έχεις περάσει καμία ROM Ελληνική οπότε είσαι σε αυτό που ήσουν και πριν την "Νεα" ROM.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H keysmith έγραψε:

Γεια σας και από μένα
      Αναβάθμισα και εγώ την συσκευή μου (redmi 2 pro 2gb ram) αλλά λόγο βιασύνης δεν ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες μέσω recovery. Αντί από το "Αναβάθμιση" να μπω σε "recovery mode" επέλεξα την επιλογή "επιλέξτε πακέτο εγκατάστασης" και διάλεξα το zip αρχείο με την rom. Πριν προλάβω να καταλάβω τι πάτησα χωρίς να με ρωτήσει ούτε καν αν θέλω αν είμαι σίγουρος κτλ το κινητό επανεκκίνησε (!) =O έβγαλε κάτι με recovery που περνούσε την νέα rom (1-2% μέχρι 100% όλα στα Αγγλικά) και μέσα σε μερικά λεπτά είχε μπει στη νέα rom!!! Η αναβάθμιση είχε γίνει!

Το κινητό ήταν φρέσκο χωρίς εφαρμογές όπότε δεν ξέρω το wipe αν θα έκανε κάτι επί της ουσίας, και ρωτάω

1) αν έχει κάποια διαφορά ο τρόπος που το ένανα "update" με τον προτεινόμενο (να διαλέξω την rom από το recovery)
      2) Επίσης αφού είναι development η rom λογικά είναι και root. Δεν βρήκα την επιλογή και δεν είναι στο "κέντρο ασφάλειας" -> δικαιώματα -> προνόμια root. Εκεί μου λέει "δεν έχουν root". Υπάρχει κάπου η ρύθμιση?

Ευχαριστώ
      Καλωσήρθες στην παρέα,

1) Αυτό που λες δεν είναι τόσο απλό καθώς κάποια apps στα οποία δε γίνεται καθαρισμός (του συστήματος κυρίως) μπορεί να σου "χτυπήσει" στο μέλλον κάποιο πρόβλημα. Αλλά και να συμβεί dont worry, κάνεις factory reset και περνάς απο πάνω την rom ξανά και η συσκευή σου θα είναι άψογη. Βέβαι είπαμε, ΜΠΟΡΕΙ, δεν είναι σίγουρο οπότε απλά το χρησιμοποιείς και παρατηρείς συμπεριφορά!

2) Έχεις δικαιώματα root. Όταν βάλεις μια εφαρμογή που χρειάζεται root access και θα πας να την ανοίξεις θα σου βγάλει το κλασσικό μνμ "δεν έχετε δικαιώματα μπλα μπλα". Με το που την κλεισεις, ανοίγεις το κέντρο ασφαλείας -> δικαιώματα -> προνόμια root και ΤΣΟΥΠ θα εμφανιστεί η εφαρμογή που σου ζήτησε το root. Αυτή η υλοποίηση για root access είναι πολύ κομψή, σωστή. Για να μη μπορεί ο απλός χρήστης να κάνει ζημιά, αλλά ο έμπειρος να μπορεί να του βγάλει τα μάτια.
    • Ο/H XiaomiNewbie έγραψε:

Έχει ελληνικά η συσκευή σου;; Εάν όχι τότε δεν έχεις περάσει καμία ROM Ελληνική οπότε είσαι σε αυτό που ήσουν και πριν την "Νεα" ROM.
      η rom έχει μπει κανονικότατα από ότι δείχνει με τον τρόπο που περιγράφω (χωρίς να μπο καν στο recovery απλά διαλέγοντας στο "αρχείο αναβάθμισης"). Δεν νομίζω να έχει μπει κάτι διαφορετικό από το να την είχα βάλει με wipe, άλλωστε το κινητό ήταν "καθαρό" (δεν είχε εφαρμογές). Το μόνο περίεργο ήταν ότι μετά την αναβάθμιση δεν υπήρχε ορισμένο default πληκτρολόγιο. Πατούσες να γράψεις σε κάποιο textbox (πχ στο search) και δεν έβγαινε πληκτρολόγιο. Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις με αφή, διάλεξα το google πληκτρολόγιο και μετά το swift και όλα καλά. Ισως εξηγείται διότι στη νέα rom ΔΕΝ υπήρχε το default πληκτρολόγιο της παλιάς αλλά δύο άλλα (το swift και το google). Τες πα θα δείξει αν κάτι πήγε στραβά αλλα όλα ακόμα είναι οκ.

Αυτό για την γλώσσα, δεν ξέρω ίσως δεν το είπα καλά. Δεν έχω κάνένα πρόβλημα με γλώσσες. Και Ελληνικά έχω άψογα και αγγλικά και ότι άλλο δίδεται. Εγώ το είχα στα Αγγλικά το κινητό και μετά την αναβάθμιση απλά παρέμεινε στα Αγγλικά. Τώρα το άλλαξα σε Ελληνικά (εκεί ήταν ως επιλογή). Απλά σε σχέση με τον οδηγό με την μέθοδο που ακολούθησα και κατά την εκκίνηση με έβαλε στο recovery (χωρίς να διαλέξω καμία επιλογή εγώ απλά άρχισε να βάζει την rom) τα μηνύματα όλα ήταν στα Αγγλικά αντί στα κινέζικα που δείχνουν οι φωτογραφίες του οδηγού εδώ στο site. Για αυτό ανέφερα τα "Αγγλικά". Μου έκανε σχετική εντύπωση πως είδα άλλο recovery (άραγε?) σε σχέση με τον οδηγό που υπάρχει εδώ. Αλλα πάλι ο οδηγός εδώ έχει φωτογραφίες από διαφορετικό κινητό από το δικό μου (όχι redmi 2).
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
    • Προσπαθώ να κάνω τα βήματα του οδηγού και όταν πάω σε recovery mode με βάζει σε ένα άλλο περιβάλλον που γράφει πάνω πάνω "Team Win".

Έχει την επιλογή wipe.

Να συνεχίσω να κάνω wipe και μετά να κάνω install ; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
      Won't Back Down
    • Ο/H perpetas έγραψε:

Προσπαθώ να κάνω τα βήματα του οδηγού και όταν πάω σε recovery mode με βάζει σε ένα άλλο περιβάλλον που γράφει πάνω πάνω "Team Win".

Έχει την επιλογή wipe.

Να συνεχίσω να κάνω wipe και μετά να κάνω install ; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
      Ποια ROM έχεις τώρα και ποια θέλεις να κάνεις Flash ?

Αυτό που βλέπεις τώρα είναι το TWRP Recovery που σημαίνει πως ήδη φοράς μία Ελληνική ROM.

Για ποια συσκευή μιλάμε αλήθεια ?
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Έχω την τελευταία stable και θέλω να βάλω την τελευταία developer.

Έκανα backup με το Titanium και μπήκα σε recovery mode αλλά δεν είναι ίδιο με τα screenshots που γράφει ο οδηγός.

Έκανα wipe, έκανα install το update.zip αλλά μου έβγαλε μήνυμα failed.

Τι κάνω από δω και πέρα;

EDIT: Για το RedmiNote 3G
      Won't Back Down