Διαφήμιση

Redmi Note...τι έκδοση???

• Ευχαριστώ όλους και τον καθένα χωριστά γιά πολυτιμες γιά εμένα απαντήσεις . Οπότε καταλήγουμε ότι καλό είναι να φοράει qualcomm snapdragon .
      Σε ότι αφορά την αγορά από EU Warehouse , θέμα προσωπικής επιλογής όπως εύστοχα ανέφερε ο φίλος κτσακ .
    • Ο/H ktsak έγραψε:

Ο/H ev3rflow έγραψε:

.................Για να απαντήσω για το GPS, δεν έχω ασχοληθεί γιατί δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμη, αλλά τα θέματα που έχουν οι Mediatek με τα GPS είναι ένα ζήτημα για ορισμένους. Θα πρότεινα το συγκεκριμένο θέμα να το ψάξεις περισσότερο στο en.miui.com..........
      Επειδη σε ολες τις συσκευες πουεχω παρει μεχρι τωρα επωνυμες και μη εχω ασχοληθει με το GPS, εχω να πω το εξης : Το Redmi Note 3G ειναι η μονη "μη επωνυμη" συσκευη στην οποια δε χρειαστηκε να κανω καποια επιπολεον ρυθμιση, τρικ, η οτιδηποτε αλλο φανατστειτε και η οποια λειτουργησε και λειτουργει out of the box ΑΨΟΓΑ. Και λειτουργησε με οποιοδηποτε απο τα γνωστα η μη προγραμματα πλοηγησης. Λειτουργησε αμεσα και με ακριβεια, χωρις κανενα προβλημα. Αυτα απο μενα, για οποιονδηποτε προβληματιζοταν αν αξιζει η οχι την αγορα του σαν GPS λειτουργια :thumbsup:

Φίλε μου επειδή με ενδιαφέρει άμεσα το θέμα GPS,πες μου σε παρακαλώ υποστηρίζει GLONASS όπως αναφέρει εδώ Xiaomi Redmi Note - Full phone specifications ;
      Επίσης μιας και το έχεις πες μου κλειδώνει αμέσως(εννοείτε χωρίς wifi-δεδομένα) και κρατάει το σήμα σταθερό χωρίς να το χάνει;
    • GLONASS δεν εχει. Ομως κλειδωνει ΑΜΕΣΑ και παραμενει σταθερο το σημα του, χωρις την αναγκη υποστηριξης απο WiFi 8o
      Κώστας
      Xiaomi Redmi Note 7 (11.0.1 PEDMIXM) & mi Max 3 (11.0.4.0 QEDMIXM), Oneplus 8 Interstellar (12/256GB, Oxygen OS 10.5.11), Honor Magic 2 Watch, iPhone XS Max 256GB
      Think different, think macuse.net
    • Διαφήμιση
    • Τελικα έβαλα παραγγελία στο Xiaomi mobile retail shop (European warehouse) , το Xiaomi Redmi Note . Πλήρωσα κερατιάτικα μεταφορικά , αλλά
      το παρήγγειλα χθες Δευτέρα και θα το έχω το αργότερο μέχρι την επόμενη Τρίτη (5-7 εργάσιμες) .
      Ευχαριστώ γιά μιά ακόμα φορά , όλους τους φίλους γιά τις καλόβουλες συμβουλές και σχόλια .

Να ρωτήσω λοιπόν σαν αρχή . Αν ρουτάρω το κινητό , υπάρχει καμιά λίστα (όπως της Samsung) , με αρχεία/εφαρμογές που μπορούν να διαγραφούν
      χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα ?
    • Ο/H geobas έγραψε:

Τελικα έβαλα παραγγελία στο Xiaomi mobile retail shop (European warehouse) , το Xiaomi Redmi Note . Πλήρωσα κερατιάτικα μεταφορικά , αλλά
      το παρήγγειλα χθες Δευτέρα και θα το έχω το αργότερο μέχρι την επόμενη Τρίτη (5-7 εργάσιμες) .
      Ευχαριστώ γιά μιά ακόμα φορά , όλους τους φίλους γιά τις καλόβουλες συμβουλές και σχόλια .
      Να ρωτήσω λοιπόν σαν αρχή . Αν ρουτάρω το κινητό , υπάρχει καμιά λίστα (όπως της Samsung) , με αρχεία/εφαρμογές που μπορούν να διαγραφούν

Άντε, με το καλό να παραλάβεις! Με'γειές!!! vain
      Εάν αποφασίσεις να βάλεις την ελληνική ROM, το κινητό θα έχει αυτόματο root (δεν θα χρειαστεί δηλ. να του το κάνεις εσύ) και θα είναι ΧΩΡΙΣ περιττές ή άχρηστες (για εμάς) κινέζικες εφαρμογές... οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί να σβήνεις αρχεία ή εφαρμογές. Αν ωστόσο θα ήθελες να σβήσεις κάτι, μπορείς να ρωτήσεις και να σου πούμε εάν θα υπάρξει πρόβλημα ή όχι με την διαγραφή του.
    • Ο/H geobas έγραψε:

Τελικα έβαλα παραγγελία στο Xiaomi mobile retail shop (European warehouse) , το Xiaomi Redmi Note . Πλήρωσα κερατιάτικα μεταφορικά , αλλά

Όταν με το καλό παραλάβεις και περάσεις την Ελληνική ROM, θα έχεις και ROOT, αλλά και ΜΟΝΟ όσες εφαρμογές είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία της MIUI.

Kαι φυσικά, σε ότι χρειαστείς θα μας έχεις δίπλα σου... :thumbsup:
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Καλημέρα ,
      Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλούς φίλους caeser και τον admin MIUI_ART γιά τις πληροφορίες και την διάθεση γιά βοήθεια .
      Παρ' όλο που έχω βρει τις Rom γιά να είμαι σίγουρος ότι δεν θα κάνω καμιά πατάτα (sic) , θα με υποχρεώνατε αν μπορούσατε να μου
      υποδείξετε ακριβώς ποιά είναι η Rom που πρέπει να βάλω στο συγκεκριμένο κινητό.
      Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε εάν την θεωρείτε απαραίτητη και με δυό απλά λόγια τα πλεονεκτήματά της έναντι της υπάρχουσας.

Ευχαριστώ και sorry αν γίνομαι φορτικός ένεκα ασχετοσύνης .

ΥΓ . προσπαθώ ακόμα να τα βρω με τη δομή του φόρουμ , δεν κατάφερα να κάνω "παράθεση"
    • Διαφήμιση
    • Ο/H geobas έγραψε:

Καλημέρα ,
      Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλούς φίλους caeser και τον admin MIUI_ART γιά τις πληροφορίες και την διάθεση γιά βοήθεια .
      Παρ' όλο που έχω βρει τις Rom γιά να είμαι σίγουρος ότι δεν θα κάνω καμιά πατάτα (sic) , θα με υποχρεώνατε αν μπορούσατε να μου
      υποδείξετε ακριβώς ποιά είναι η Rom που πρέπει να βάλω στο συγκεκριμένο κινητό.
      Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε εάν την θεωρείτε απαραίτητη και με δυό απλά λόγια τα πλεονεκτήματά της έναντι της υπάρχουσας.

Ευχαριστώ και sorry αν γίνομαι φορτικός ένεκα ασχετοσύνης .

ΥΓ . προσπαθώ ακόμα να τα βρω με τη δομή του φόρουμ , δεν κατάφερα να κάνω "παράθεση"

Καλό θα είναι σύντομα να ενημερώσεις και το προφίλ σου για να φαίνεται τι συσκευή έχεις.
      Ακόμα δεν έχω καταλάβει εάν παρήγγειλες το 3G (δίκαρτο) ή το 4G (μονόκαρτο).
      Οι roms διαφέρουν ΡΙΖΙΚΑ στα δύο κινητά, γι'αυτό πρέπει να προσέξεις. Εάν βάλεις λάθος rom, το πιθανότερο είναι να κάνεις brick (=τούβλο) το κινητό σου και θα στεναχωρηθείς πολύ (αν και τελικά πιθανότατα θα το σώσεις, αλλά με πολύ ταλαιπωρία)

Για το 3G (Xiaomi Redmi Note (GTV-4.10.10)) η σωστή rom είναι ΑΥΤΗ

Για το 4G (Xiaomi Redmi Note 4G/LTE (GTV-4.10.10)) η σωστή rom είναι ΕΔΩ

Να σημειώσω ωστόσο, ότι μέχρι να παραλάβεις, είναι πιθανό να υπάρξει νέα έκδοση για τη συσκευή, οπότε μείνε συντονισμένος και να παρακολουθείς αυτό το LINK για να ενημερωθείς άμεσα για πιθανόν νέα έκδοση.

Να απαντήσω και στην τελευταία σου ερώτηση: Η διαφορά της ελληνικής rom, με όποια τυχόν φοράει απο τον αγοραστή, είναι ότι η rom θα είναι 100% μεταφρασμένη στα Ελληνικά, θα σου κάνει root αυτόματα το κινητό σου, θα έχεις Google Play και διάφορα χρήσιμα Mi-Tools και δεν θα έχει τις περιττές κινέζικες εφαρμογές...
      Όχι, δεν είναι "απαραίτητη" η εγκαταστασή της, το κινητό μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά και με την αγγλο-κινέζικη ή με την multilanguage, ωστόσο η GTV είναι και θα παραμείνει καθαρόαιμη ελληνική, με ότι αυτό σημαίνει... Πάντα, όμως, θα έχεις την δυνατότητα να αλλάζεις roms (κάνοντας οποιοδήποτε συνδυασμό) εάν δεν σε ικανοποιεί κάποια ή απλά για δοκιμή...

Όσο για τις παραθέσεις στο site κοίτα απο κάτω:

1. Βάζεις τον κέρσορα κάτω δεξιά στο πλαίσιο κειμένου που θέλεις να κάνεις παράθεση. Σου παρουσιάζεται το μενού που βλέπεις στην φώτο και πατάς το "παράθεση". Μετά κάτω δεξιά στο παράθυρο του browser σου υπάρχει το κουμπάκι "Παραθέσεις", το οποίο πατάς...

2. Μόλις πατήσεις το κουμπάκι "παραθέσεις", σου ανοίγει στο κέντρο του browser, το παράθυρο που βλέπεις στη φώτο. Ακολουθείς τα βελάκια...

3. Αυτό είναι ένα παράδειγμα, πως κάνεις παράθεση σε μία μόνο πρόταση που τυχόν θέλεις και όχι σε όλο το κείμενο που έχει γράψει ο συνομιλητής σου. Μαρκάρεις την πρόταση που θέλεις και πατάς "παράθεση", όπως στη φώτο:

• Ο/H caeser έγραψε:

Καλό θα είναι σύντομα να ενημερώσεις και το προφίλ σου για να φαίνεται τι συσκευή έχεις.
      Ακόμα δεν έχω καταλάβει εάν παρήγγειλες το 3G (δίκαρτο) ή το 4G (μονόκαρτο).
      Οι roms διαφέρουν ΡΙΖΙΚΑ στα δύο κινητά, γι'αυτό πρέπει να προσέξεις. Εάν βάλεις λάθος rom, το πιθανότερο είναι να κάνεις brick (=τούβλο) το κινητό σου και θα στεναχωρηθείς πολύ (αν και τελικά πιθανότατα θα το σώσεις, αλλά με πολύ ταλαιπωρία)

Για το 3G (Xiaomi Redmi Note (GTV-4.10.10)) η σωστή rom είναι ΑΥΤΗ

Για το 4G (Xiaomi Redmi Note 4G/LTE (GTV-4.10.10)) η σωστή rom είναι ΕΔΩ

Να σημειώσω ωστόσο, ότι μέχρι να παραλάβεις, είναι πιθανό να υπάρξει νέα έκδοση για τη συσκευή, οπότε μείνε συντονισμένος και να παρακολουθείς αυτό το LINK για να ενημερωθείς άμεσα για πιθανόν νέα έκδοση.

Να απαντήσω και στην τελευταία σου ερώτηση: Η διαφορά της ελληνικής rom, με όποια τυχόν φοράει απο τον αγοραστή, είναι ότι η rom θα είναι 100% μεταφρασμένη στα Ελληνικά, θα σου κάνει root αυτόματα το κινητό σου, θα έχεις Google Play και διάφορα χρήσιμα Mi-Tools και δεν θα έχει τις περιττές κινέζικες εφαρμογές...
      Όχι, δεν είναι "απαραίτητη" η εγκαταστασή της, το κινητό μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά και με την αγγλο-κινέζικη ή με την multilanguage, ωστόσο η GTV είναι και θα παραμείνει καθαρόαιμη ελληνική, με ότι αυτό σημαίνει... Πάντα, όμως, θα έχεις την δυνατότητα να αλλάζεις roms (κάνοντας οποιοδήποτε συνδυασμό) εάν δεν σε ικανοποιεί κάποια ή απλά για δοκιμή...

Ευχαριστώ πολύ γιά τις λεπτομερείς οδηγίες ( θα ήθελα να πω περισσότερα γιά την αμέριστη βοήθεια αλλά )
      Μόλις το παρέλαβα και είμαι χαμένος . Βοήθειαααααααααααααααααααααααααααα
      Φαντάζομαι , όπως όλα τα κινητά που έχω πάρει ότι η μπαταρία θα ήταν κάπως φορτισμένη , και πατώντας στη δεξιά πλευρά το power (μικρό κουμπί)
      θα ξεκινούσε , αλλά τίποτα . Εβαλα το φορτιστή στο ρεύμα , τίποτα . Δεν ξεκινάει . Εχει κάποια ιδιαιτερότητα που δεν γνωρίζω ???
      Επιπλέον , περιμετρικά , δεν βλέπω κάποια εγκοπή , από την οποία κάποιος θα ξεκινήσει να ανοίξει το καπάκι . Τι μου στείλανε ????
      Ασχετος είμαι , αλλά όχι τόσο .
    • βγάλε την μπαταρία , έχει αυτοκόλλητο στις επαφές
      ίσως και στην κάμερα
      για να ανοίξεις το καπάκι , από εκεί που μπαίνει η φόρτιση (το καλώδιο)
      καλορίζικο
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

• Ο/H tora33 έγραψε:

βγάλε την μπαταρία , έχει αυτοκόλλητο στις επαφές
      ίσως και στην κάμερα
      για να ανοίξεις το καπάκι , από εκεί που μπαίνει η φόρτιση (το καλώδιο)
      καλορίζικο

Να'σαι καλά φίλε tora33 . Τι άλλο θα δούμε . Φαντάζομαι πως θα έπρεπε στη συσκευασία να υπήρχε κάποια οδηγία .
    • Διαφήμιση
    • @geobas απορία (η όποιος έχει το note 3g)
      κάτω το κινητό έχει τρία κουμπιά αφής
      πάτα παρατεταμένα το μεσαία , πάτα και την σκούπα , και πες μας πόσα ελεύθερα mb έχει
      π.χ.1500/2G available

και κάτι ακόμη
      στην επιφάνεια εργασίας στο κινητό υπάρχει το εικονίδιο , updater ? ίσως στον φάκελο tools να το βρεις
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )