Διαφήμιση

Redmi Note...τι έκδοση???

• Ο/H tora33 έγραψε:

απορία
      κάτω το κινητό έχει τρία κουμπιά αφής
      πάτα παρατεταμένα το μεσαία , πάτα και την σκούπα , και πες μας πόσα ελεύθερα mb έχει
      π.χ.1500/2G available

και κάτι ακόμη
      στην επιφάνεια εργασίας στο κινητό υπάρχει το εικονίδιο , updater ? ίσως στον φάκελο tools να το βρεις

1405/2G
      Updater δεν υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας , ούτε σε καμιά από τις 3 σελίδες που προϋπάρχουν , ούτε και στα Tools . Τι μπορεί να σημαίνει αυτό ?
      Απ' ότι βλέπω έχω μπόλικη δουλειά , και σε λίγο πολλές ερωτήσεις , μιά και μπαίνω σε άγνωστα χωράφια απ΄εκείνα που είχα συνηθίσει με τα Samsung , το ένα μετά το άλλο .
    • @caeser , γιατί επέλεξα το note 4g
      έχει snapdragon , υπάρχει το updater και μπορείς να βάλεις την rom σε 2 λεπτά , όσο και στο mi3w , mi4w
      στο 3g , πρέπει να βάλεις recovery.img , και να το βρεις με την εφαρμογή Mobileuncle MTK Tools
      καλές οι mtk συσκευές , απλά εμένα δεν μ αρέσουν , (αν και το note 3g , mtk , είναι πάρα πολύ καλό )
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

• Ο/H geobas έγραψε:

Updater δεν υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας , ούτε σε καμιά από τις 3 σελίδες που προϋπάρχουν , ούτε και στα Tools . Τι μπορεί να σημαίνει αυτό ?

τίποτα το σπουδαίο , λίγη δουλειά παραπάνω για να αλλάξεις rom (η να φλασάρεις ένα αρχείο .zip)

οι ερωτήσεις σου θα είναι
      οδηγοί για να συνδέσεις το κινητό με το κομπιούτερ σου
      και πως θα περάσεις την Ελληνική rom ( η όποια θέλεις )
      edit
      κι εγώ , πριν τα xiaomi είχα τα galaxy , άρα έχεις εμπειρία στα android

• Διαφήμιση
    • Ο/H tora33 έγραψε:

τίποτα το σπουδαίο , λίγη δουλειά παραπάνω για να αλλάξεις rom (η να φλασάρεις ένα αρχείο .zip)

Δηλαδή αν θέλω να φλασάρω την GTV-4.10.10 όπως μου σύστησε ο φίλος caeser , την οποία έχω ήδη κατεβάσει και έβαλα στην εξωτερική κάρτα θα έχω
      δυσκολίες και προβλήματα . Ποιός είναι τελικά ο τρόπος να προσπαθήσω πριν αρχίσω και βάζω τα δικά μου στο κινητό . Υπάρχουν κάποιες λεπτομερείς
      οδηγίες γιά άσχετους και πως γίνεται backup σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επιστρέψει στην αρχική rom .
      Ζητάω την κατανόηση των φίλων αν γίνομαι φορτικός αλλάι δεν πρόλαβα να μελετήσω κάποια βασικά , γιατί με βρήκε απροετοίμαστο , αφού ήλθε σε
      χρόνο που δεν περίμενα .
      Εκανα την παραγγελία Δευτέρα μεσημέρι , και το πήρα σήμερα .
    • Ο/H geobas έγραψε:

Δηλαδή αν θέλω να φλασάρω την GTV-4.10.10 caeser , την οποία έχω ήδη κατεβάσει και έβαλα στην εξωτερική κάρτα θα έχω δυσκολίες και προβλήματα . Ποιός είναι τελικά ο τρόπος να προσπαθήσω πριν αρχίσω και βάζω τα δικά μου στο κινητό . Υπάρχουν κάποιες λεπτομερείς οδηγίες γιά άσχετους και πως
      γίνεται backup σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επιστρέψει .
      Ζητάω την κατανόηση των φίλων αν γίνομαι φορτικός αλλάι δεν πρόλαβα να μελετήσω κάποια βασικά , γιατί με βρήκε απροετοίμαστο , αφού ήλθε σε χρόνο που δεν περίμενα .
      Εκανα την παραγγελία Δευτέρα μεσημέρι , και το πήρα σήμερα .

πρώτα αυτά
      επιλέγεις settings(ρυθμίσεις)/
      security(ασφάλεια & απόρρητο)/
      και ενεργοποιείς το unknown source (άγνωστες πηγές)

μετά πηγαίνεις πίσω , με το δεξί πλήκτρο αφής της συσκευής
      κάτω χαμηλά βλέπεις το { } Developer options(Επιλ.για προγραμματιστές),το επιλέγεις, και ενεργοποιείς το usb debugging (εντοπισμός σφαλμάτων usb)
      μετά
      Απορίες σχετικά με πιθανό πρόβλημα σε Xiaomi Redmi Note

• αν κάποιος έχει το note 4g , για την εγκατάσταση ,κάνει μόνο αυτά (μια ακόμη διαφορά που ξεχάσαμε)
      δοκιμασμένο στο note μου 4g ( ότι κάνω και με το mi3w ) ,
      Root σε Note 4G
      το έκανα μεταφορά

Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Θα
      πας στο φάκελο Tools(Εργαλεία) και θα βρεις την εφαρμογή Αναβάθμιση(Updater).
      Εαν
      τρέχει χωρίς να σου κλείνει, τότε θα κατεβάσεις την
      ROM από εδώ =>
      xiaomi-miui-hellas-4.4.2_dior_Stable15-Hellas-GTV-4.10.10.zip

Θα συνδέσεις την συσκευή στο PC και θα βάλεις την ROM που κατέβασες στην συσκευή σου.
      Ακολουθείς τον οδηγό => Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 1ος Τρόπος (μέσω της ROM) και όλα θα πάνε καλά.
      Και ROOT θα έχεις και δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο...

• Ο/H tora33 έγραψε:

To CWM_recovery.img θα μετονομαστεί recovery σκέτο γιατί ήδη έχουμε recovery.img ?
      Πως , παίρνειw δικαιώματα root στο Mobileuncle MTK Tools
    • Διαφήμιση
    • Φίλε geobas, καλορίζικο το εργαλείο!
      Δεν χρειάζεται να βιαστείς... Διάβασε με την ησυχία σου τις οδηγίες που σου έδωσε ο Tora33 και τις οδηγίες που έχει γράψει και ο Admin ΕΔΩ και όταν αποφασίσεις ότι είσαι έτοιμος, μπορείς να ξεκινήσεις (θυμήσου να έχεις καλά φορτισμένο το κινητό σου).
      Όσο για το back up, που ρώτησες, δεν νομίζω ότι έχεις κάτι να κρατήσεις προς το παρόν σε back up, αφού πιό "παρθένο" κινητό δεν θα μπορούσες να έχεις. Γενικά οι κινέζοι φλασάρουν τα καινούρια κινητά με αναξιόπιστες ή και προβληματικές roms, οπότε δεν θα χρειαστεί να επιστρέψεις σε αυτή που έχεις τώρα. Αν ποτέ όμως χρειαστεί να επιστρέψεις πίσω στην rom που έχει το κινητό σου τώρα, είναι πανεύκολο να την βρεις στο MIUI Official English Site.
      Άντε και καλά χιλιόμετρα! :)
    • Ο/H tora33 έγραψε:

@caeser , γιατί επέλεξα το note 4g
      έχει snapdragon , υπάρχει το updater και μπορείς να βάλεις την rom σε 2 λεπτά , όσο και στο mi3w , mi4w
      στο 3g , πρέπει να βάλεις recovery.img , και να το βρεις με την εφαρμογή Mobileuncle MTK Tools
      καλές οι mtk συσκευές , απλά εμένα δεν μ αρέσουν , (αν και το note 3g , mtk , είναι πάρα πολύ καλό )

Φίλε tora33,
      έκανες άριστη επιλογή αγοράζοντας το 4G!
      Όσο για το τι μας αρέσει και τι όχι, τα έχουμε πει... "περί ορέξεως ...κολοκυθόπιτα"!
      Τα γούστα πάντα είναι προσωπικά και δεν επιδέχονται κριτικής. Ένα πράγμα σαν την ...φασολάδα, ας πούμε. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι βρε αδελφέ...
      Σε μερικούς π.χ. ο "Notis" φέρνει αναγούλα (σαν προσωπικότητα κυρίως), εσύ, αντίθετα, τον επέλεξες για φωτογραφία προφίλ... Και φυσικά έκανες πάρα πολύ καλά, εφ'όσον έτσι σου άρεσε!

Τώρα στα τεχνικά, και εμένα μου αρέσει ο Snapdragon περισσότερο από τον MTK σαν επεξεργαστής. Συμφωνώ μαζί σου! 'Αλλωστε άφησα το Redrice1 και πήρα το 1S. Αλλά μη νομίζεις όμως ότι δεν έχει μειονεκτήματα. Πολύ υψηλότερη κατανάλωση μπαταρίας, (συχνή) υπερθέρμανση, και το σπουδαιότερο είναι ότι με τον ΜΤΚ, το redrice είχε μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ σε φωτεινότητα και ζωντάνια οθόνη, που το 1S με τον "περισπούδαστο" Snapdragon, δυστυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να αποκτήσει...
      Όσο για το NOTE, είπαμε, όποιος θέλει δίκαρτο, απλά είναι μονόδρομος το 3G, no matter what...
      Όβερ...

Υ.Γ. Για να δούμε και το αναμενόμενο NOTE2... κάπου διάβασα, ότι εκτός απο "killer" κινητό, θα είναι δίκαρτο... (πάλι για νέο κινητό με βλέπω, έαν είναι έτσι...) crazy
    • Ο/H caeser έγραψε:

Φίλε geobas, καλορίζικο το εργαλείο!
      Δεν χρειάζεται να βιαστείς... Διάβασε με την ησυχία σου τις οδηγίες που σου έδωσε ο Tora33 και τις οδηγίες που έχει γράψει και ο Admin ΕΔΩ και όταν αποφασίσεις ότι είσαι έτοιμος, μπορείς να ξεκινήσεις (θυμήσου να έχεις καλά φορτισμένο το κινητό σου).
      Όσο για το back up, που ρώτησες, δεν νομίζω ότι έχεις κάτι να κρατήσεις προς το παρόν σε back up, αφού πιό "παρθένο" κινητό δεν θα μπορούσες να έχεις. Γενικά οι κινέζοι φλασάρουν τα καινούρια κινητά με αναξιόπιστες ή και προβληματικές roms, οπότε δεν θα χρειαστεί να επιστρέψεις σε αυτή που έχεις τώρα. Αν ποτέ όμως χρειαστεί να επιστρέψεις πίσω στην rom που έχει το κινητό σου τώρα, είναι πανεύκολο να την βρεις στο MIUI Official English Site.
      Άντε και καλά χιλιόμετρα! :)

Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω κι' εσένα και τον Tora33 , και τον admin βέβαια . Βέβαια βλέπω μιά γενική νοοτροπία καλής διάθεσης από όλους
      όσους συμβάλουν με τον ένα η το άλλο τρόπο στο φόρουμ , αλλά αφήνω τις εντυπώσεις γιά άλλη ώρα .
      Τώρα με έχει πιάσει αμόκ να βάλω την Ελληνική Rom ( αυτή που μου είπες ) , και να στήσω το κινητό το οποίο δεν ξέρω γιατί αλλά με έχει
      εντυπωσιάσει . Θα δούμε , αλλά επειδή βλέπω και κάποια πρωτόγνωρα , πως κάνουμε flash
    • Ο/H geobas έγραψε:

πως κάνουμε flash

Κάπου είπες παραπάνω ότι δεν έχεις updater. Οπότε ακολουθείς τα παρακάτω βήματα:

-Κατεβάζεις τη rom στον υπολογιστή σου
      -Την μετονομάζεις σε "update"
      -Tην βάζεις χύμα (δηλ.όχι σε φάκελο) στην SD-Card του τηλεφώνου.
      -Σβήνεις το τηλέφωνο
      -Πατάς Volume (-) & Power ταυτόχρονα, για κάμποσα δευτερόλεπτα, μέχρι να μπεί στο recovery.
      -Με το volume (-) κινούμαστε στο μενού που έβγαλε με μικρά γραμματάκια.
      -Επιλέγουμε Recovery Mode με το πλήκτρο Volume (+)
      -Επιλέγουμε Flash ROM from SDCard2
      -Κινούμαστε πάντα με το Volume (-)
      -Επιλέγουμε το αρχείο update.zip με το Volume (+)
      -Περιμένουμε να κάνει το Flash (Θα καθυστερήσει... μην ανησυχήσεις).
      -Οταν τελειώσει, κάνουμε Reboot.

Καλή επιτυχία!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H caeser έγραψε:

Σε μερικούς π.χ. ο "Notis" φέρνει αναγούλα (σαν προσωπικότητα κυρίως), εσύ, αντίθετα, τον επέλεξες για φωτογραφία προφίλ... Και φυσικά έκανες πάρα πολύ καλά, εφ'όσον έτσι σου άρεσε!

Θα πρέπει όμως να του αναγνωρίσεις ότι τον έχει "σχίσει" στα δύο τον Notis ;)