Διαφήμιση

Συζήτηση γύρω από την Φόρτιση/Μπαταρία της Mi3 συσκευής μας.

• Ο/H Tassos έγραψε:

Φφφ.. μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό ειδικά αν ειναι στο stand by.. ( και οκ δε το ξανά κάνω δε το ρισκάρω καν.. )
      Αλλά να ξεκαθαρίσουμε και κάτι, το πρόβλημα έπειτα που θα οφείλετε στην μπαταρία ή στο κινητό - λειτουργικό μας; Η μπαταρία χαλάει και δε θα φορτίζει καλά ( αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ακόμη τον ακριβές λόγο δεν τον καταλαβαίνω ) ή το κινητό μας - λειτουργικό; Επειδή μάλλον κλείνει "απότομα";

Το πρόβλημα (της μη εκκίνησης) φυσικά θα οφείλεται στη μπαταρία και στην (μετέπειτα) παντελή έλλειψη ενέργειας. Είπαμε όμως, ότι εάν ξαναφορτίσει κάποιος την μπαταρία, η συσκευή θα ξεκινήσει και πάλι, αργά ή γρήγορα...
      Παλαιότερης τεχνολογίας συσκευές (πάσης φύσεως συσκευές, όχι μόνο κινητά τηλέφωνα) είχαν την δυνατότητα να ξεκινούν και με ΜΟΝΟ το ρεύμα (χωρίς καν την μπαταρία μέσα στη συσκευή). Τώρα όμως οι περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν τις συσκευές να παίρνουν ενέργεια μέσω της μπαταρίας. Στα xiaomi τουλάχιστον σε ενημερώνει η συσκευή (αναβοσβήνοντας το mi Logo και το κόκκινο led) για την έλλειψη (ή την εντελώς νεκρή μπαταρία) όταν τη βάλεις στο ρεύμα (φορτιστή).
      Σε κάθε περίπτωση το λειτουργικό δεν παθαίνει κάτι (ή δεν ξέρω εγώ να παθαίνει κάτι) απο την έλλειψη ενέργειας...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Tassos έγραψε:

Η μπαταρία χαλάει και δε θα φορτίζει καλά ( αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ακόμη τον ακριβές λόγο δεν τον καταλαβαίνω )

Η πλήρης εκφόρτιση μια μπαταρίας, έχει καταστροφικές συνέπειες για τα ιόντα της μπαταρίας. Συγκεκριμένα, πρέπει πάντα να υπάρχει κάποια ποσότητα φόρτισης, γιατί διαφορετικά μπορεί να γίνει ζημιά στο σύστημα προστασίας που έχουν αυτές οι μπαταρίες (προστασία από “υπερφόρτιση”, "κυκλώματα αλληλοκάλυψης" κ.λ.π). Οι συχνές και πλήρεις εκφορτίσεις μπορεί να θέσουν την μπαταρία σε κατάσταση “βαθιάς εκφόρτισης” (deep discharge) και να επηρεάσουν τους χρόνους φόρτισης και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
    • Ο/H Tassos έγραψε:

Τρίτο τρόπο;

Πάντως έλα βρε φίλε.. υπάρχει πιθανότητα να μη μας ανοίξει ; Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός και σε εσένα έτυχε και ίσος ήταν και τίποτε άλλο..; Πάντως δε θα το ξανά αφήσω να εξαντληθεί τελείως.
      Σε εσάς δεν είπατε, πόσο περίπου κρατάει ;

εδώ δεν άνοιγε το mi3 , έφτανε μέχρι το λογότυπο της Mi
      Να αγοράσω το Mi3 ;
      είπα : δεν ανοίγει το mi3w , (λέω τώρα : μετά από μερικές πλήρεις φορτίσεις , καλό θα είναι να μην το φορτίζουμε μέχρι το 100%)
      φαίνεται και από εδώ , σου απαντούσα με Αγγλική ορολογία από ένα zopo με miui rom
      όχι στο recovery (δεν έχουμε Ελληνικά) , αλλά κάτω από εκεί που λέει : την επόμενη μπορείς να την φλασάρεις απο recovery , ΧΩΡΣ wipes
      Να αγοράσω το Mi3 ;

η μπαταρία κρατάει πάρα πολύ , συγκριτικά με άλλα καλά κινητά , πάνω από 7,5 ώρες αν το έχεις συνέχεια ανοικτό , και με κανονική λειτουργία πάνω από 2 ημέρες , με την φωτεινότητα της οθόνης κάτω από την μέση

τον τρίτο τρόπο τον χρησιμοποιούμε όταν δεν ανοίγει το κινητό
      Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) στο Xiaomi Mi3 με τον τρίτο τρόπο
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

• Διαφήμιση
    • Ο/H Tassos έγραψε:

Σε εσάς δεν είπατε, πόσο περίπου κρατάει ;

εξαρτάτε από την χρήση ,

με ήπια χρήση ,
      είναι στο 15% ,
      με οθόνη 6 ώρες περίπου
      2 ημέρες και 9 ώρες +

[GTV-3.21] H 21η έκδοση της Ελληνικής MIUI ROM είναι διαθέσιμη για λήψη !

• @thanos.k , από το imageshack.com
      κάνεις αντιγραφή αυτό που υπάρχει στο FORUM , και επικόλληση στο ποστ σου
      η μια είναι αυτή
      μια χαρά η μπαταρία σου

Images
      • 8iQxj4.png.jpg

114,03 kB, 1.080×1.920, viewed 190 times

• Ο/H caeser έγραψε:

Στα xiaomi τουλάχιστον σε ενημερώνει η συσκευή (αναβοσβήνοντας το mi Logo και το κόκκινο led) για την έλλειψη (ή την εντελώς νεκρή μπαταρία) όταν τη βάλεις στο ρεύμα (φορτιστή).

Όταν το φορτίζω θα το δείχνει - με ενημερώνει; ( ακόμη δε το έχω φορτίσει δεύτερη φορά.. :P )

Ο/H caeser έγραψε:

Η πλήρης εκφόρτιση μια μπαταρίας, έχει καταστροφικές συνέπειες για τα ιόντα της μπαταρίας. Συγκεκριμένα, πρέπει πάντα να υπάρχει κάποια ποσότητα φόρτισης, γιατί διαφορετικά μπορεί να γίνει ζημιά στο σύστημα προστασίας που έχουν αυτές οι μπαταρίες (προστασία από “υπερφόρτιση”, "κυκλώματα αλληλοκάλυψης" κ.λ.π). Οι συχνές και πλήρεις εκφορτίσεις μπορεί να θέσουν την μπαταρία σε κατάσταση “βαθιάς εκφόρτισης” (deep discharge) και να επηρεάσουν τους χρόνους φόρτισης και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μάλιστα βλέπω είσαι ψαγμένος πάνω στο θέμα τον μπαταριών δώσε μας τα φώτα σου λοιπόν όσο μπορείς! ^^

Ο/H papakitou έγραψε:

Μην αφηνετε ποτε μπαταριες λιθιου να πεφτουν κατω απο 15-10%
      Χαλανε.

Λοιπόν οπότε παιδιά, τι να κάνουμε ;
      Όπως λέει και ο @papakitou από πάνω, όταν πηγαίνει στο 10 - 15 % η μπαταρία του κινητού μας, να την φορτίζουμε;

Εγώ πάντως από την πρώτη φόρτιση το έχω 2 + μέρες τώρα ( είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό - που κρατάει τόσο -, αλλά δεν έχω κάνει ακόμη και τρομερή χρήση ), είναι στο 45% η μπαταρία μου ( δηλαδή λογικά.. και σήμερα μέχρι το βράδυ, με βγάζει.. ). :D :thumbsup:

Υ.Σ. : Φφ.. πολύ περίεργο θέμα αυτή η μπαταρία τελικά.. και εγώ νόμιζα πως ο σκοπός της είναι να φορτίζει και να ξεφορτίζει και έτσι έλεγα να τις κάνω πλήρες εκφωρτίσεις και φορτίσεις αλλά από ότι λέτε - και θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας - θα έκανα μοιραίο λάθος.
    • Διαφήμιση
    • κρατάς τις αναλύσεις του caeser
      κρατάς ότι είπε και ο papakitou

όταν θα περνάς νέα rom , θα κάνεις δυο πλήρεις φορτίσεις (θα φουλάρεις την μπαταρία 100%)
      μετά όταν φτάσει 15 με 20% το φορτίζεις και το βγάζεις από την φόρτιση στο περίπου 90%

(η τεχνολογία των μπαταριών έχει εξελιχθεί , οπότε όπως και να την φορτίζεις θα κρατήσει η μπαταρία πολύ πάνω από ένα χρόνο
      εγώ την φορτίζω όπως νάνε , δεν προσέχω τίποτα)

για να κρατάει η μπαταρία περισσότερες ώρες σε λειτουργία

δεν έχουμε συνεχώς ενεργοποιημένο το Wi-Fi
      το ίδιο και για το Bluetooth
      Αν το WiFi και το Bluetooth επιβαρύνουν τη μπαταρία, το GPS την τσακίζει.
      απενεργοποιούμε το Mobile Internet (όταν δεν το χρησιμοποιούμε)
      Κλείνουμε τη δόνηση (και άχρηστα notifications)
      Ρυθμίζουμε τη φωτεινότητα της οθόνης , όσο γίνεται πιο χαμηλά
      κ.λ.π.

edit
      κοιτάς κι εδώ
      4 Μύθοι για τις μπαταρίες που θα πρέπει να ξεχάσετε!

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 2 φοράs, τελευταία από τον/ην tora33 ().