Διαφήμιση

Κακή διαχειριση hardware των καινουργιων ROM

• Κακή διαχειριση hardware των καινουργιων ROM

Καλημέρα, οσο αναβαθμίζονται οι Rom συνανταω και περισσότερα προβλήματα. Χωρίς να θέλω να ακυρώσω την δουλειά που κάνετε για τις συχνές αναβαθμίσεις και μπράβο σας. Παρόλα αυτα στις τελευταίες Rom ο ήχος έχει χαμηλώσει παρα πολύ, τα fc's συνεχιζονται και έχει αρχίσει να γίνεται ακομα και πιο ενεργοβόρο, παροτι το γνωρίζεται οτι υπαρχει ήδη θεμα με τους snapdragon και την 2000mah μπαταρια. Ειλικρινά επειδή δεν είμαι συνέχεια απάνω απο το κινητό, για αυτο δεν πήρα κάτι καλύτερο, υπέθεσα οτι θα με κάλυπτε. Η χρήση μου περιορίζεται σε απλά πραγματα, χωρις να το σκίζω στα παιγνίδια.

1) Για τον ήχο έχω ακολουθήσει τους οδηγούς, δεν παίζει ουτε το mobile uncles tools, ουτε οι 2 συνδιασμοι *#μπλα μπλα*#*# που βρήκα, καθως δεν φαινεται να ειναι μεσα το mtk engineering mode στην rom. Αμα δεν εχει αλλαξει κατι στις rom, (επειδη χειροτερεψε με την τελευταια ρομ) παιζει να ειναι και hardware προβλημα και να ειναι λιγο προβληματικα τα ηχεια και να χαιρετανε σιγά σιγά.

2) Fc's εχω μιλησει και σε αλλο post, εκανα και fastboot με τις προτεινομενες 'stable', παραμενουν απο οταν πηρα το κινητό. Αν δεν είχα τα αλλα θέματα δεν θα αναφερομουν καθολου σε αυτο, δεν ειναι τοσο συχνα. Οπως ειπα ειμαι middle user.

3) H μπαταρια με την τελευταια rom εχει πέσει η απόδοση τουλαχιστον 25%. και αυτα τα συγκρίνω, εχοντας ρυθμισει το κινητό στην εξοικονομηση μπαταριας!

Αυτο που θα ήθελα ειναι να μου προτείνατε μια rom, ειτε αγγλοκινεζικη ειτε multi, ειτε ελληνικη, που να μην έχω αυτα τα θεματα. Η τουλάχιστον το 1 και το 3, και να ζησω με τα FCs.Να βάλω μια rom, και να την αφήσω για πάντα. Δεν χρειάζομαι παραπάνω λειτουργιες ή καλύτερη εμφάνιση. Απλώς θελω το τηλέφωνο να είναι λειτουργικό!
    • 1. Επιβεβαιώνω το πρόβλημα με τον χαμηλό ήχο. (Δημιουργεί προβλήματα! Χάνω κλήσεις!!!)
      2. Δεν επιβεβαιώνω τα FC's. Το αντίθετο θα έλεγα. Με κάθε αναβάθμιση νέας GTV, τα FC's μειώνονται και με χαροποιεί ιδιαίτερα!
      3. Το θέμα με την μπαταρία είναι γενικότερο και φυσικά υφίσταται. Το αντιμετωπίζω όμως με ενδιάμεσες φορτίσεις (κατά την διάρκεια της ημέρας στο αυτοκίνητο) και σε εξαιρετικές σπάνιες περιπτώσεις αντικαθιστώ την μπαταρία με την εφεδρική (ναι, έχω πάρει και δεύτερη μπαταρία, ακριβώς για αυτό το λόγο!) που είναι πάντα στο τσαντάκι μου, φορτισμένη στο φουλ... Δεν παίζω ποτέ παιχνίδια, αλλά μιλάω πάρα πολύ (περίπου 40-50 κλήσεις κάθε μέρα...) και είμαι 24 ώρες το 24ωρο online (κυρίως με data και σπάνια με Wi-Fi). 'Απειρο messaging με όλα τα γνωστά προγράμματα (FB, Viber κ.λ.π.). Φυσικά το Bluetooth δεν κλείνει ποτέ και τρέχουν συγxρόνως και μετά απο κάθε εκκίνηση, περισσότερες απο 6-7 εφαρμογές (οι περισσότερες χρησιμοποιούν τα data και τσεκάρουν συνεχώς online). Η ρύθμιση της μπαταρίας είναι στο "ισορροπημένο" και η φωτεινότητα της οθόνης στο 95% (λόγω στραβομάρας την θέλω πολύ φωτεινή, που όμως σχεδόν εξανλεί την μπαταρία!). Κάτω απο αυτές τις συνθήκες, μάλλον ευχαριστημένος είμαι, θα έλεγα...
    • Ένα Μπράβο στα παιδιά του xiaomi hellas που προσπαθούν πάντα και μας δίνουν πάντα καινούργιες ρομ τα προβλήματα που λένε τα παιδιά υπάρχουν ελπίζω στο μέλλον να φτιαχτούν ένα άλλο θέμα που έχω παρατήρησή είναι με το πληκτρολόγιο όταν είμαι στο messenger το πληκτρολόγιο αργεί να ανοίξει και μερικές φόρες δεν ανοίγει καθόλου να γράψω πρέπει να κλείσω την εφαρμογή και να την ανοίξω
    • Διαφήμιση
    • Ο/H caeser έγραψε:

1. Επιβεβαιώνω το πρόβλημα με τον χαμηλό ήχο. (Δημιουργεί προβλήματα! Χάνω κλήσεις!!!)
      2. Δεν επιβεβαιώνω τα FC's. Το αντίθετο θα έλεγα. Με κάθε αναβάθμιση νέας GTV, τα FC's μειώνονται και με χαροποιεί ιδιαίτερα!
      3. Το θέμα με την μπαταρία είναι γενικότερο και φυσικά υφίσταται. Το αντιμετωπίζω όμως με ενδιάμεσες φορτίσεις (κατά την διάρκεια της ημέρας στο αυτοκίνητο) και σε εξαιρετικές σπάνιες περιπτώσεις αντικαθιστώ την μπαταρία με την εφεδρική (ναι, έχω πάρει και δεύτερη μπαταρία, ακριβώς για αυτό το λόγο!) που είναι πάντα στο τσαντάκι μου, φορτισμένη στο φουλ... Δεν παίζω ποτέ παιχνίδια, αλλά μιλάω πάρα πολύ (περίπου 40-50 κλήσεις κάθε μέρα...) και είμαι 24 ώρες το 24ωρο online (κυρίως με data και σπάνια με Wi-Fi). 'Απειρο messaging με όλα τα γνωστά προγράμματα (FB, Viber κ.λ.π.). Φυσικά το Bluetooth δεν κλείνει ποτέ και τρέχουν συγxρόνως και μετά απο κάθε εκκίνηση, περισσότερες απο 6-7 εφαρμογές (οι περισσότερες χρησιμοποιούν τα data και τσεκάρουν συνεχώς online). Η ρύθμιση της μπαταρίας είναι στο "ισορροπημένο" και η φωτεινότητα της οθόνης στο 95% (λόγω στραβομάρας την θέλω πολύ φωτεινή, που όμως σχεδόν εξανλεί την μπαταρία!). Κάτω απο αυτές τις συνθήκες, μάλλον ευχαριστημένος είμαι, θα έλεγα...

1) τον ήχο τον επιβεβαιωνεις... Και εγω σου επιβεβαιωνω οτι 3-4 ρομ πίσω ήταν δυνατοτερος. (δεν ξέρω αν εχει να κάνει και με το fastboot στην stable 24 και χειροτερεψε με αυτο) Συμφωνούμε.
      2)Τα fc λες οτι μειωθηκαν, αρα υπαρχουν..... Εγω δεν είπα οτι αυξηθηκαν, είπα οτι υπάρχουν ακόμα. Συμφωνούμε.
      3) Συμφωνείς οτι υπαρχει προβλημα και οπου και να πάς κρατάς φορτιστή... Εγω παρατηρησα επίσης οτι ειχα καλυτερη διαχειριση μπαταριας πριν 3-4 ρομ.
      Συμφωνουμε...

Και εγω λέω μπράβο στα παιδια που μας προσφέρουν όλα αυτα τα updates, το γράφω στο πρωτο post του θέματος... Και πάλι συμφωνουμε..

Γιατι ρε παληκάρι αφου συμφωνούμε σε όλα βάζεις dislike?? η ερώτηση μου ήταν σαφής και σε καμια περίπτωση δεν το κάνω σαν διαμαρτυρία.
      Αμα δεν ξέρεις να μην απαντήσεις, και όχι να υποβιβάζεις τα προβλήματα που έχω.

Εγω απλώς ζητάω μια rom έστω και παλιά που να έχουν παρατηρήσει να ειναι καλύτερα το 1 και το 3 τουλάχιστον.. γιατι σε όλα τα κινητα ξερουμε οτι γίνονται θυσίες της λειτουργικοτητας του κινητού, για να βελτιώσουν αλλα πράγματα (εμφάνιση, εφε, υποστηριξη καινουργιων λειτουργιων). Εγω λέω οτι δεν με ενδιαφερει η Κιτ κατ ή το miui 6 κτλ. Θέλω μονο αυτες τις λειτουργιες που υπάρχουν και να μην εχω πολλα προβλήματα.
    • Ο/H kpaps έγραψε:

Γιατι ρε παληκάρι αφου συμφωνούμε σε όλα βάζεις dislike??

Ηρέμησε... και ξανακοίτα ποιός σου έχει βάλει dislike...
      Ενημερωτικά σου λέω ότι το dislike δεν το έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ σε αυτό το φόρουμ...
    • Παιδιά υπάρχει τροπος να ανέβει ο ήχος αν έχετε root. Υπάρχουν καποια αρχεία τα οποία τα αντικαθιστάς με αυτά που έχω επεξεργαστεί. Αν θέλετε μπορω να τα ανεβάσω αύριο το απόγευμα για να λύσετε το πρόβλημα του ήχου.

Στάλθηκε από το HM NOTE 1W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H steveman29 έγραψε:

Παιδιά υπάρχει τροπος να ανέβει ο ήχος αν έχετε root. Υπάρχουν καποια αρχεία τα οποία τα αντικαθιστάς με αυτά που έχω επεξεργαστεί. Αν θέλετε μπορω να τα ανεβάσω αύριο το απόγευμα για να λύσετε το πρόβλημα του ήχου.

Φυσικά... Go ahead!
      Σου υπενθυμίζω όμως ότι εμείς δεν "φοράμε" MTK, αλλά Snapdragon, εάν αυτό έχει σημασία για αυτά τα αρχεία...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H steveman29 έγραψε:

Παιδιά υπάρχει τροπος να ανέβει ο ήχος αν έχετε root. Υπάρχουν καποια αρχεία τα οποία τα αντικαθιστάς με αυτά που έχω επεξεργαστεί. Αν θέλετε μπορω να τα ανεβάσω αύριο το απόγευμα για να λύσετε το πρόβλημα του ήχου.

μην πειράζετε τον εργοστασιακό κόφτη παιδιά, θα κάψετε κανένα speakerάκι και μετά θα κλαίτε και θα λέτε άλαντιάλλων για να βρείτε κάποιον να το φτιάξει.. i've been there..
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H kpaps έγραψε:

Ενημερωτικά σου λέω ότι το dislike δεν το έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ σε αυτό το φόρουμ...

ok sorry για το βιαστικο συμπερασμα... εχεις δικιο, απλως συνεπεσε με το σχολιο σου και τα ψιλοπηρα...
      Χιλια συγγνωμη..
    • Ο/H kpaps έγραψε:

Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H kpaps έγραψε:

ok sorry για το βιαστικο συμπερασμα... εχεις δικιο, απλως συνεπεσε με το σχολιο σου και τα ψιλοπηρα...
      Χιλια συγγνωμη..

Οκαυ... κανένα πρόβλημα! :)
    • Απ: Κακή διαχειριση hardware των καινουργιων ROM

Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H steveman29 έγραψε:

Φυσικά... Go ahead!
      Σου υπενθυμίζω όμως ότι εμείς δεν "φοράμε" MTK, αλλά Snapdragon, εάν αυτό έχει σημασία για αυτά τα αρχεία...

Για snapdragon είναι. Τα είχα πειράξει για φιλο μου. Όσο για φόβο να μην καεί το ηχείο είναι ανεβασμένα λίγο όσο πρεπει.

Το παρακάτω αρχείο θα το αποσυμπιέσετε στην sd και θα αντιγράψετε τον φάκελο "snd_soc_msm" που περιέχει το rar με root explorer στην φάκελο: "etc", θα κάνετε επανεκκίνηση και ο ήχος θα ειναι εντάξει. Αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε φορά που μπαίνει νέα rom.

snd_soc_msm.rar

• Διαφήμιση
    • Επειδη επεσε στα χερια μου το 1s ( το δικο μου ειναι το απλο) και επειδη τελικα το αγορασα για την κοπελια μου διαπιστωσα και εγω το εκνευριστικο φαινόμενο του fc. Κατι που ουτε κατα τύχη δεν ειχε συμβεί στο απλο ρυζι.Φυσικα τα νευρα κροσια κλπ κλπ.Λοιπον μετα απο πολλες εγκαταστασεις, αμετρητα wipes εργοστασιακες ρυθμισεις κλπ κλπ εκανα μια τρυπα στο νερο.Είμουνα ετοιμος για εγκατασταση απο fastboot. Κατι ομως με γαργαλούσε για καποια ακομα ψαξίματα και τελικα πηγα απλος και αλλαξα την κατάληξη σε δυο προγραμματα απο το system/app στο browser.apk και στο LatimimeGoogle.apk σε apl ωστενα μην ανοιγουν( ειχα διαβασει οτι ισως αυτα κανουν το προβλημα ειδικα το πληκτρολογιο ) .Προσέξτε δεν τα διεγραψα απλος τους αλλαξα την καταληξη.Μετα εκανα επανεκκινηση και ως δια μαγειας τερμα τα fc.Το κινητο πεταει και εγω ηρεμος πια μετα απο πολλες δοκιμες ειμαι χαρουμενος να το παραδώσω.Ισως το ολο θεμα να ειναι συμπτωματικο αλλα δεν χάνετε τιποτα να το δοκιμάσετε. Φυσικα πριν απο ολα μην ξεχάσετε να βάλετε ενα δικο σας πληκτρολογιο και ενα browser.Αν δεν ξεπερασετε το προβλημα απλος ξαναλλαξτε τις καταλήξεις σε apk.