μαλλον εννοεί ότι 1) μπορεί να παίξει σαν wifi ΑΡ με διαφορετικό ΙΡ range για τις ασύρματες συσλευές που συνδέονται στο Μi, ή 2) να γυρίσει σε bridge το (HOL) adsl router και να διευθυνσιοδοτεί το Mi για όλο το δίκτυο...
Xiaomi Router MINI AC Mi Intelligent Dual-band 2.4GHz/5GHz
-
-
Εννοώ το 2) @lykman. Δηλ. ότι αν Α=classic modem router & B=XIAOMI, παλιά για να παίξεις με 2 συσκευές, έπρεπε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο Α, και να του πεις "Α my friend, θα είσαι μόνο modem τελικά και θα πασσάρεις το routing, wi-fi κ λοιπές εργασίες στην IP του Β".
Για να μην σας μπλέξω (άσκοπα) με τεχνικά λοιπόν, απλοποίησα την ερώτηση. Την επαναδιατυπώνω, γιατί νομίζω ότι μάλλον σας μπέρδεψα περισσότερο.
Για να πετύχουμε τη συνδεσμολογία, αν πάρουμε ένα xiaomi mini, ότι ρυθμίσεις έχουμε να κάνουμε, τις κάνουμε στο xiaomi ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ή αλλάζουμε ρυθμίσεις (λίγο ή πολύ) και το ήδη υπάρχον modem router?
Αυτά. Ελπίζω να ήμουν αρκετά απλός κ σαφής αυτή τη φορά.
Ευχαριστώ όπως κ να χει για το ενδιαφέρον κ τις άμμεσες απαντήσεις. -
Νομίζω σου απάντησα... Στο μόντεμ δεν πειράζεις τίποτα. Στον ρούτερ της xiaomi επίσης. Συνδέθηκαν ενσύρματα, πήρε ip το xiaomi και μετά αφήνουμε αυτό να μοιράζει το δίκτυο στο σπίτι.Παθολογικός-Ογκολογικός-Νεφρολογικός-Ενδοκρινολογικός Ιατρικός Φάκελος(EMR)
Γίνε VIP!!!
Γενικό ευρετήριο οδηγών για κάθε συσκευή -
Ο/H maddoctor έγραψε:
Νομίζω σου απάντησα... Στο μόντεμ δεν πειράζεις τίποτα. Στον ρούτερ της xiaomi επίσης. Συνδέθηκαν ενσύρματα, πήρε ip το xiaomi και μετά αφήνουμε αυτό να μοιράζει το δίκτυο στο σπίτι.
Θενξ εβεριμποντυ αγκέν. -
Καλημέρα έχω επισυνάψει 2 αρχεία με τα στοιχεία της σύνδεσης μου στο internet.Σκέφτομαι να αγοράσω το xiaomi mini ac router έτσι ώστε να το βάλω δίπλα στο modem που μου έχει δώσει η forthnet.Η ερώτηση μου είναι θα έχω αποτέλεσμα στην ταχύτητα ασυρμάτου δικτύου;;
-
Ο/H marsele έγραψε:
Καλημέρα έχω επισυνάψει 2 αρχεία με τα στοιχεία της σύνδεσης μου στο internet.Σκέφτομαι να αγοράσω το xiaomi mini ac router έτσι ώστε να το βάλω δίπλα στο modem που μου έχει δώσει η forthnet.Η ερώτηση μου είναι θα έχω αποτέλεσμα στην ταχύτητα ασυρμάτου δικτύου;;
Παθολογικός-Ογκολογικός-Νεφρολογικός-Ενδοκρινολογικός Ιατρικός Φάκελος(EMR)
Γίνε VIP!!!
Ναι αυτό εννοώ να βοηθήσει την σύνδεση στο εσωτερικό δίκτυο ασύρματα μιας και το tablet και το xiaomi redmi note 2 που συνδέομαι πιο συχνά στο internet υποστηρίζουν το πρωτόκολλο AC.Άρα λογικά θα βελτιωθεί η ταχύτητα (εννοώ ασύρματα στο εσωτερικό δίκτυο)
-
Ο/H marsele έγραψε:
Ναι αυτό εννοώ να βοηθήσει την σύνδεση στο εσωτερικό δίκτυο ασύρματα μιας και το tablet και το xiaomi redmi note 2 που συνδέομαι πιο συχνά στο internet υποστηρίζουν το πρωτόκολλο AC.Άρα λογικά θα βελτιωθεί η ταχύτητα (εννοώ ασύρματα στο εσωτερικό δίκτυο)
Παθολογικός-Ογκολογικός-Νεφρολογικός-Ενδοκρινολογικός Ιατρικός Φάκελος(EMR)
Γίνε VIP!!!
Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο αξιόπιστο μαγαζί να το παραγγείλω;Φυσικά από Κίνα μεριά........!!!!!
-
Τα μαγαζιά του φόρουμ είναι αξιόπιστα. Ξεκινάς από εκεί, αν και γνώμη μου είναι να κοιτάξεις για το mi wifi 3 με τις 4 κεραίες. Στα ίδια λεφτά είναι.Παθολογικός-Ογκολογικός-Νεφρολογικός-Ενδοκρινολογικός Ιατρικός Φάκελος(EMR)
Γίνε VIP!!!
Θα δεις τεράστια διαφορά στη ταχύτητα του ασυρμάτου σου δικτύου μιας και εγώ είμαι χρήστης του mi router 3 και το γνωρίζω. Βασικά δίχως υπερβολή θα δεις για πρώτη φορά στη ζωή σου πως θα έπρεπε να δουλεύουν όλα τα router που μας δίνουν τόσα χρόνια οι πάροχοι μας και είναι για τα σκουπίδια! Η διαφορά αν θέλεις να τη τη δοκιμάσεις τώρα για να δεις (δίχως να το έχεις ακόμα στα χέρια σου), είναι να συνδέσεις κάποιο υπολογιστή σου στο ήδη υπάρχων modem σου ενσύρματα. Ότι ταχύτητα δεις εκεί, τόση θα σου δώσει και το router της Xiaomi ασύρματα. Επίσης αφού το τοποθετήσεις και κάνεις τα απαραίτητα settings με κάποιο google chrome σεταρισμένο να μεταφράζει αυτόματα από κινέζικα τη σελιδα του router (μιας και το interfasce ειναι στα κινέζικα κ δεν αλλάζει), πρέπει να απενεργοποιήσεις το wifi signal του ήδη υπάρχων σου modem/router ώστε να εκπέμπει μόνο το Xiaomi. Τέλος όσον αφορά τα πρωτόκολλα ac που προανέφερες και τις "τελικές ταχύτητες" που μπορεί να πιάνουν μεταξύ τους οι συσκευές σου, αυτά έχουν να κάνουν με streaming τίποτα video σε καμιά smart tv αν έχεις ή μεταφορά αρχείων μεγάλων καθώς η maximum adsl speed ή ακόμα και vdsl είναι πολύ μικρές της τάξεως του 5 mb/s top end αν δεν απατώμαι οπότε και δε σε απασχολεί.
-
Ο/H GS1985 έγραψε:
Θα δεις τεράστια διαφορά στη ταχύτητα του ασυρμάτου σου δικτύου μιας και εγώ είμαι χρήστης του mi router 3 και το γνωρίζω. Βασικά δίχως υπερβολή θα δεις για πρώτη φορά στη ζωή σου πως θα έπρεπε να δουλεύουν όλα τα router που μας δίνουν τόσα χρόνια οι πάροχοι μας και είναι για τα σκουπίδια! Η διαφορά αν θέλεις να τη τη δοκιμάσεις τώρα για να δεις (δίχως να το έχεις ακόμα στα χέρια σου), είναι να συνδέσεις κάποιο υπολογιστή σου στο ήδη υπάρχων modem σου ενσύρματα. Ότι ταχύτητα δεις εκεί, τόση θα σου δώσει και το router της Xiaomi ασύρματα. Επίσης αφού το τοποθετήσεις και κάνεις τα απαραίτητα settings με κάποιο google chrome σεταρισμένο να μεταφράζει αυτόματα από κινέζικα τη σελιδα του router (μιας και το interfasce ειναι στα κινέζικα κ δεν αλλάζει), πρέπει να απενεργοποιήσεις το wifi signal του ήδη υπάρχων σου modem/router ώστε να εκπέμπει μόνο το Xiaomi. Τέλος όσον αφορά τα πρωτόκολλα ac που προανέφερες και τις "τελικές ταχύτητες" που μπορεί να πιάνουν μεταξύ τους οι συσκευές σου, αυτά έχουν να κάνουν με streaming τίποτα video σε καμιά smart tv αν έχεις ή μεταφορά αρχείων μεγάλων καθώς η maximum adsl speed ή ακόμα και vdsl είναι πολύ μικρές της τάξεως του 5 mb/s top end αν δεν απατώμαι οπότε και δε σε απασχολεί.
Εχω AC laptop και τερματίζει την LAN θύρα του Mi ακόμα και από το wifiN, στην μισή της ταχύτητα...