Διαφήμιση

Τελωνείο

• Τελωνείο

Καλημέρα και πάλι στη παρέα.
      Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι πριν από μια βδομάδα περίπου παρέλαβα και εγώ το τηλεφωνάκι μου με τη διαφορά όμως ότι πλήρωσα στο τελωνείο 54 ευρώ.
      Θα σας πω όμως δυο τρία πραγματάκια που γίνανε αφού το παρέλαβα.
      Καταρχήν να πω ότι ο κινέζος έξω από το δέμα έγραφε τιμή 40 $ και στη περιγραφή phone sample και πιστεύω ότι αυτό ήταν που με "πρόδωσε".
      Επίσης να αναφέρω ότι μέσα το δέμα δεν είχε κάποια απόδειξη και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί.
      Επίσης να αναφέρω ότι εγώ πλήρωσα 54 ευρώ και φορολογήθηκα για 222 ευρώ.Το τηλέφωνο όμως ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟΣΟ και εδώ αρχίζει το παράλογο του πράγματος.
      3 μέρες μετά τη παραλαβή πήρα τηλέφωνο πάλι στο τελωνείο να τους ζητήσω το λόγο, γιατί δηλαδή φορολογήθηκα για 222 ευρώ ενώ το τηλέφωνο το αγόρασα 170 ευρώ.
      Και η κυρία μου είπε κάτι που με άφησε άναυδο.
      Μου είπε λοιπόν ότι αφού άνοιξε το δέμα και δεν βρήκε απόδειξη μέσα έψαξε στο internet και βρήκε ότι το τηλέφωνο που αγόρασα έκανε 222 ευρώ.Άκουσον άκουσον.Οπότε το φορολόγησε με τιμή 222 ευρώ.
      Τη ρώτησα να μου υποδείξει σε ποια σελίδα το βρήκε τόσο, αλλά έκανε τη πάπια.Αφού άκουσε τα μπινελίκια της αρκούδας (όχι ότι έγινε και τίποτα απλά τα είπα και ξεθύμανα) της είπα ότι αυτό που έκανε δεν ήταν νόμιμο καθώς φορολογήθηκα πολύ παραπάνω από ότι έπρεπε.
      Ο λόγος που γράφω τα παραπάνω είναι να ξέρετε ότι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΤΟ ΔΕΜΑ 40 $ MP3 PLAYER ΚΑΙ ΛΕΙΠΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ.
      Είναι τυχαίο το πιο θα ανοίξουν, δειγματολειπτικά γίνεται η δουλειά.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι να ζητάτε να υπάρχει και νόμιμη απόδειξη μέσα η οποία να αναγράφει ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩ.Εκεί μετά δεν μπορεί να σου πει τίποτα.Και να στο εκτελωνίσει, θα πληρώσεις πολύ λίγα χρήματα.
      Προς γνώση και συμμόρφωση που λένε. :)
    • Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου!
      Να σε ρωτήσω...γιατί δεν πήγες με την απόδειξη του PayPal να της την κολλήσεις στην μούρη??
    • Το ερώτημα όμως είναι εάν ο κινέζος θα βάλει ΜΕΣΑ στο κουτί απόδειξη που να λέει ότι λέει και απ'έξω... Φαντάζομαι ότι δεν το κάνουν αυτό...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H mitsakos έγραψε:

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου!
      Να σε ρωτήσω...γιατί δεν πήγες με την απόδειξη του PayPal να της την κολλήσεις στην μούρη??

Αν ήμουνα Θεσσαλονίκη θα πήγαινα σίγουρα, αλλά είμαι στη Λάρισα.
      Τις τα έχωσα όμως και τουλάχιστον ηρέμησα.
    • Ο/H caeser έγραψε:

Το ερώτημα όμως είναι εάν ο κινέζος θα βάλει ΜΕΣΑ στο κουτί απόδειξη που να λέει ότι λέει και απ'έξω... Φαντάζομαι ότι δεν το κάνουν αυτό...

Αν τους το ζητήσεις δε νομίζω να έχουν πρόβλημα.
    • Ο/H dzav έγραψε:

Ο/H caeser έγραψε:

Το ερώτημα όμως είναι εάν ο κινέζος θα βάλει ΜΕΣΑ στο κουτί απόδειξη που να λέει ότι λέει και απ'έξω... Φαντάζομαι ότι δεν το κάνουν αυτό...

Αν τους το ζητήσεις δε νομίζω να έχουν πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους έχω ζητήσει ποτέ, αν και έχω κάνει πάρα πολλές παραγγελίες κατά καιρούς απο τη Κίνα, αλλά επίσης και ποτέ δεν έτυχε μέχρι τώρα να περάσω απο τελωνείο (Οι περισσότερες όμως παραγγελίες ήρθαν με απλό ταχυδρομείο)
    • Ο/H caeser έγραψε:

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους έχω ζητήσει ποτέ, αν και έχω κάνει πάρα πολλές παραγγελίες κατά καιρούς απο τη Κίνα, αλλά επίσης και ποτέ δεν έτυχε μέχρι τώρα να περάσω απο τελωνείο (Οι περισσότερες όμως παραγγελίες ήρθαν με απλό ταχυδρομείο)

Πιστεύω ότι με το παραπάνω είναι 100% καλυμένος.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H dzav έγραψε:

Ο/H caeser έγραψε:

Πιστεύω ότι με το παραπάνω είναι 100% καλυμένος.

Ναι, έτσι πιστεύω και εγώ...
    • Ο/H dzav έγραψε:

Ο/H mitsakos έγραψε:

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου!

Αν ήμουνα Θεσσαλονίκη θα πήγαινα σίγουρα, αλλά είμαι στη Λάρισα.
      Τις τα έχωσα όμως και τουλάχιστον ηρέμησα.

dzav εχε υπόψιν σου ότι εντός 6 μηνών αν δεν κάνω λάθος έχεις δικαίωμα να πας στο Α τελωνείο και να ζητήσεις την διαφορά σαν αχρεωστήτως καταβληθέντα δασμό (προσκομίζοντας παραστατικό αγοράς και παραστατικό πληρωμής)
      Το θέμα είναι αξίζει τον κόπο? και την χρηματική διαφορά?
    • Ο/H Bodai έγραψε:

dzav εχε υπόψιν σου ότι εντός 6 μηνών αν δεν κάνω λάθος έχεις δικαίωμα να πας στο Α τελωνείο και να ζητήσεις την διαφορά σαν αχρεωστήτως καταβληθέντα δασμό (προσκομίζοντας παραστατικό αγοράς και παραστατικό πληρωμής)
      Το θέμα είναι αξίζει τον κόπο? και την χρηματική διαφορά?

Για 10-15 ευρώ δεν αξίζει να κάνει κάποιος κάτι.Το θέμα είναι να μην μας πιάνουν κορόιδα και καταπίνουμε ότι μας σερβίρουν.
      Τώρα πια ξέρω τι θα ζητήσω από τον πωλητή όταν θα ξανά αγοράσω από το το internet.Πρώτη φορά πληρώνω τελωνείο και έχω ψωνίσει πάρα πολλές φορές.
    • Παιδια ξερει καποιος τι παιζει με το τελωνειο τελευταια... τα τσακώνουν όλα ? Να αναφερω οτι τον τελευταιο μήνα 3 φιλοι πηραν απο Κινα και τσακωσαν και τα 3 δεματα (οχι την ιδια ημερομηνια). Τα γαμ##$%#τικα ηταν 72,71 (κινητα), 50 (ρολοι)... περαστικα. Να αναφερω δε οτι και οι τρεις διαλεξαν EMS για ποιο γρήγορα και εκαναν για να ερθουν πανω απο μήνα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Maronbil έγραψε:

Παιδια ξερει καποιος τι παιζει με το τελωνειο τελευταια... τα τσακώνουν όλα ? Να αναφερω οτι τον τελευταιο μήνα 3 φιλοι πηραν απο Κινα και τσακωσαν και τα 3 δεματα (οχι την ιδια ημερομηνια). Τα γαμ##$%#τικα ηταν 72,71 (κινητα), 50 (ρολοι)... περαστικα. Να αναφερω δε οτι και οι τρεις διαλεξαν EMS για ποιο γρήγορα και εκαναν για να ερθουν πανω απο μήνα.

όλα περνάν από τελωνείο , δειγματοληπτικός ο έλεγχος , τα απλά την γλυτώνουν πιο εύκολα
      με απλό ταχυδρομείο (free shipping) , μόλις μου έδωσαν tracking number , σε 15 μέρες ήταν εδώ (Δευτέρα θα παραλάβω το note 4g)
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )