Διαφήμιση

Mi3w -Απορία σχετικά με το flashαρισμα της ελληνικής rom

• Mi3w -Απορία σχετικά με το flashαρισμα της ελληνικής rom

Παιδιά καλημέρα,
      Είμαι άλλος ένας ευτυχής κάτοχός του Μι3w και θέλω να περάσω την GTV-4.11.7.Το τηλέφωνο είναι root και έχει μέσα την αγγλοκινέζικη.Ψάχνοντας μέσα στο forum βρήκα δύο τρόπους εγκατάστασης μέσω cwm.

1.
      Μπείτε στο CWM
      Πάρτε Nandroid Backup
      Πηγαίνετε στα Mounts
      Format System 1 ή 2 (Αυτό που είναι Active)
      Format Data 1 ή Data 2 (Αυτό που είναι Active)
      Πίσω στο αρχικό μενού
      Wipe Data/Factory Reset
      Install Zip
      Choose zip from sdcard
      Επιλέξτε την ROM
      Επιλέξτε System 1 ή 2 (Αυτό που είναι Active)
      Kάντε το Flash

2.
      Μπείτε στο CWM
      Πάρτε Nandroid Backup
      Wipe Data/Factory Reset
      Install ZipChoose zip from sdcard
      Επιλέξτε την ROM
      Επιλέξτε System 1 ή 2 (Αυτό που είναι Active)
      Kάντε το Flash

Η απορία μου είναι, μιας και είναι η πρώτη μου εγκατάσταση και δεν έχω περάσει δικές μου εφαρμογές και ρυθμίσεις ποιος είναι καλύτερος τρόπος;
      Αφου εγκαταστήσω την developer rom, τις αναβαθμίσεις της rom με ποιον τρόπο να τις περνάω?

Ευχαριστώ πολύ
    • Ο δεύτερος τρόπος είναι ο ποιό συνήθης και ακίνδυνος.
      Ο πρώτος τρόπος είναι για την περίπτωση που κολλήσει η συσκευή ή έχει σοβαρά προβλήματα.

Όμως και οι δύο τρόποι που αναφέρεις, κάνουν χρήση του CWM Recovery που ίσως δεν υπάρχει στην συσκευή σου.

Θα πρότεινα να κάνεις χρήση αυτής της μεθόδου => Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 1ος Τρόπος (μέσω της ROM) εφ'όσον έχεις την αγγλοκινέζικη ROM και υπάρχει η εφαρμογή Updater.

Αν δεν υπάρχει, τότε κάνεις χρήση αυτού του οδηγού => Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 2ος Τρόπος (μέσω Recovery)
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Χαιρετώ και εγώ με την σειρά μου την κοινότητα της Miui! Δεν ανοίγω άλλο θέμα να μην γεμίζουμε το φόρουμ. Κάτοχος Mi3w περίπου ένα μήνα. Το κινητό το αγόρασα από vickmall και ζήτησα να μην έρθει με Multilanguage. Πέρασα το update της ελληνικής 4.10.17 αλλά δεν έκανα πριν την εγκατάσταση τα wipes και τα έκανα μετά. Δεν έχω κάποιο θέμα με το κινητό απλά θέλω να κάνω clean install και να περάσω την τελευταία έκδοση και παρόλο που διαβάζω 2 εβδομάδες τώρα έχω χάσει την μπάλα. Τι διαφορά έχει η stable με την development; Από ότι κατάλαβα η stable δεν έχει αναβαθμίσεις τόσο συχνά. Τι βήματα να κάνω για να περάσω την καινούργια; Έκανα backup από το κινητό, θα χάσω τα δεδομένα που έχω αποθηκεύσει; Υπάρχει κίνδυνος να μπρικάρει το κινητό, να αφήσω αρχείο της προηγούμενης rom μέσα για να το επαναφέρω; Ευχαριστώ και συγγνώμη εάν το κούρασα όπως και συγγνώμη στο μέλος που χρησιμοποίησα το θέμα του.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H l3ft3r1s έγραψε:

1.Χαιρετώ και εγώ με την σειρά μου την κοινότητα της Miui! Δεν ανοίγω άλλο θέμα να μην γεμίζουμε το φόρουμ. Κάτοχος Mi3w περίπου ένα μήνα. Το κινητό το αγόρασα από vickmall και ζήτησα να μην έρθει με Multilanguage.
      2.Πέρασα το update της ελληνικής 4.10.17 αλλά δεν έκανα πριν την εγκατάσταση τα wipes και τα έκανα μετά. Δεν έχω κάποιο θέμα με το κινητό
      3.απλά θέλω να κάνω clean install και να περάσω την τελευταία έκδοση και παρόλο που διαβάζω 2 εβδομάδες τώρα έχω χάσει την μπάλα.
      4.Τι διαφορά έχει η stable με την development; Από ότι κατάλαβα η stable δεν έχει αναβαθμίσεις τόσο συχνά. Τι βήματα να κάνω για να περάσω την καινούργια; Έκανα backup από το κινητό,
      5.θα χάσω τα δεδομένα που έχω αποθηκεύσει; Υπάρχει κίνδυνος να μπρικάρει το κινητό, να αφήσω αρχείο της προηγούμενης rom μέσα για να το επαναφέρω;
      6.Ευχαριστώ και συγγνώμη εάν το κούρασα όπως και συγγνώμη στο μέλος που χρησιμοποίησα το θέμα του.

1.Καλησπέρα , και καλώς ήλθες
      2. δεν χρειαζόταν , αν ήσουν με multi θα χρειαζόταν
      3.δεν χρειάζεται , αν όμως θέλεις απο recovery κάνε
      wipe data/factory reset
      μετά
      wipe cache partition
      μετά
      advanced/wipe dalvik cache
      επιλέγεις το install zip
      choose zip from sdcard
      επιλέγεις το
      0
      κάτω χαμηλά θα δεις την rom (update), την επιλέγεις
      system 1active
      Yes
      φλασάρει την rom και κάνει επανεκκίνηση

αυτά τα έκανες ?
      επιλέγεις settings(ρυθμίσεις)/
      security(ασφάλεια & απόρρητο)/
      και ενεργοποιείς το unknown source (άγνωστες πηγές)

μετά πηγαίνεις πίσω , με το δεξί πλήκτρο αφής της συσκευής
      κάτω χαμηλά βλέπεις το { } Developer options(Επιλ.για προγραμματιστές),το επιλέγεις, και ενεργοποιείς το usb debugging (εντοπισμός σφαλμάτων usb)

4. του φόρουμ μας η Ελληνική είναι development , βασισμένη στην official , με Αγγλικά και Ελληνικά

5. θα χάσεις τις ρυθμίσεις και θα τρέξεις όλες τις εφαρμογές σου , για να
      δουλέψουν σωστά και να πάρουν όσες χρειάζονται δικαιώματα root
      πάντα υπάρχει η πιθανότητα π.χ, να μην ανοίγει το κινητό (απο δικό μας λάθος) , αλλά μπορείς να το επαναφέρεις
      ναι άφησε το αρχείο μέσα

6.ευγενική υποχρέωση της Κοινότητάς μας που μέλος είσαι κι εσύ

ΠΡΙΝ ΑΠ ΟΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
      μιας και έχεις την Ελληνική έξυπνη rom , με το σωστό recovery
      θα μπεις στο recovery και θα κάνεις backup την rom ,
      οπότε αν μπλοκάρει που λες το τηλέφωνο , θα κάνεις restore την rom και θα έχεις το κινητό όπως ακριβώς είναι τώρα

( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 4 φοράs, τελευταία από τον/ην tora33 ().

• Σε ευχαριστώ @tora33 !

Ο/H tora33 έγραψε:

αυτά τα έκανες ?
      επιλέγεις settings(ρυθμίσεις)/
      security(ασφάλεια & απόρρητο)/
      και ενεργοποιείς το unknown source (άγνωστες πηγές)

μετά πηγαίνεις πίσω , με το δεξί πλήκτρο αφής της συσκευής
      κάτω χαμηλά βλέπεις το { } Developer options(Επιλ.για προγραμματιστές),το επιλέγεις, και ενεργοποιείς το usb debugging (εντοπισμός σφαλμάτων usb)

Αυτά τα έχω μόνιμα ενεργοποιημένα. Ο λόγος που θέλω να κάνω update και clean install την καινούργια έκδοση είναι επειδή όταν παρέλαβα το κινητό δούλευε με 1gb τραμ ελεύθερο και όταν πέρασα την ελληνική 4.10.17 είχα περίπου 650mb ελεύθερα, νομίζω ότι δεν έκανα σωστά την εγκατάσταση. Πχ βλέπω το notification bar να είναι στα αγγλικά όπως επίσης και διάφορα κινέζικα σε κάποια apps που ήσουν να είναι και έτσι από την Miui.
      H 4.11.7 είναι διορθωμένη έκδοση αυτής που έχω ή είναι καινούργια και μπορεί να έχω θέματα που δεν είχα σε αυτή που έχω τώρα;
    • Στην GTV-4.11.7 έχουν μεταφραστεί τα Αγγλικά στο notification bar, αλλά η μετάφραση είναι περίπου στο 87% και υπάρχουν μερικά που περιμένουν την σειρά τους να μεταφραστούν...

• Κατέβασα την 4.11.7 full rom από εδώ xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/7477 . Πρέπει μετονομάσω το αρχείο σε update ή δεν παίζει ρόλο πλέων εφόσον έχω περάσει την προηγούμενη ελληνική έκδοση; Επίσης για να έχω δυνατότητα restore της έκδοσης πρέπει να αφήσω το προηγούμενο update στον φάκελο;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H l3ft3r1s έγραψε:

1.Κατέβασα την 4.11.7 full rom από εδώ xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/7477 .
      2.Πρέπει μετονομάσω το αρχείο σε update ή δεν παίζει ρόλο πλέων εφόσον έχω περάσει την προηγούμενη ελληνική έκδοση;
      2. Επίσης για να έχω δυνατότητα restore της έκδοσης πρέπει να αφήσω το προηγούμενο update στον φάκελο;

1. σωστά
      2. όχι , όπως την κατέβασες επικόλληση απο το κομπιούτερ , στο κινητό σου (χύμα , όχι σε φάκελο)
      3. αν εννοείς την rom (από το recovery , backup την rom , και αν την χρειασθείς restore)
      στο κινητό , καλό θα είναι να έχουμε το τελευταίο αρχείο .zip της rom (χύμα , δεν χρειάζεται να είναι σε φάκελο) , ίσως χρειασθεί να την φλασάρουμε πάλι
      (το 3. αν π.χ. δεν ανοίγει το κινητό μας)

• μπορείς και από το "Αναβάθμιση" = updater , να την φλασάρεις ,

• Παιδιά μετά από δύο μέρες συνύπαρξης με την GTV-4.11.7 οφείλω να ομολογήσω ότι έχω μείνει εντυπωσιασμένος τόσο από το περιβάλλον της MIUI όσο και από την Χιαομι.Συγχαρητήρια στα παιδιά του forum για την εξαιρετική τους προσπάθεια και ευχομαι ακόμα καλύτερη συνέχεια.
      Το πρόγραμμα "Πλοήγηση" δεν με βόλεψε ιδιαίτερα οπότε προτίμησα το Opera Classic.Υπάρχει τρόπος απεγκάταστασης της Πλοήγησης γιατί το έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάτι.
      Επίσης από το cpuz φαίνεται ότι η συσκευή είναι rooted.To πρόγραμμα Super Su χρειάζεται να το εγκαταστήσω?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gentise έγραψε:

To πρόγραμμα Super Su χρειάζεται να το εγκαταστήσω?

ΟΧΙ !
      H MIUI ROM έχει το δικό της Root Manager, ο οποίος βρίσκεται στην εφαρμογή Κέντρο Ασφαλείας => Δικαιώματα => Προνόμια Root.
      Όταν κάποια εφαρμογή ζητήσει Root και δεν έχει δικαίωμα, πηγαίνουμε σε αυτό το μενού και ενεργοποιούμε τον διακόπτη ROOT για την συγκεκριμένη αφαρμογή.

Ο/H gentise έγραψε:

Υπάρχει τρόπος απεγκάταστασης της Πλοήγησης γιατί το έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάτι.

Αν και υπάρχει τρόπος, σου προτείνω να μην το κάνεις διότι είναι εφαρμογή του συστήματος, και συνεργάζεται με άλλες εφαρμογές.
      Αν αφαιρεθεί υπάρχει κίνδυνος αστάθειας στο σύστημα...