αναρωτιομουν αν γινεται να κανει καποιος oveclock cpu σε ενα redmi note 3g pou exei ton mtk6592. εχω δει πολλα κινητα να λειτουρουν στα 2ghz με το ιδιο cpu. και αν γινεται, τι μπορει να εχει ως αποτελεσμα εκτοσ απο τα ghz ?? θα ζεστενεται περισσοτερο ?? θα κρασαρει πιο ευκολα αφου θα ειναι καιει ο επεξεργαστης ??? θα εχει μεγαλυτερη καταναλωση στη μπαταρια ?? θα υπαρουν μεγαλυτερεσ πιθανοτητεσ να χαλασει πιο γρηγορα ??
overclock cpu
-
-
Ο/H panokato1096 έγραψε:
αναρωτιομουν αν γινεται να κανει καποιος oveclock cpu σε ενα redmi note 3g pou exei ton mtk6592. εχω δει πολλα κινητα να λειτουρουν στα 2ghz με το ιδιο cpu. και αν γινεται, τι μπορει να εχει ως αποτελεσμα εκτοσ απο τα ghz ?? θα ζεστενεται περισσοτερο ?? θα κρασαρει πιο ευκολα αφου θα ειναι καιει ο επεξεργαστης ??? θα εχει μεγαλυτερη καταναλωση στη μπαταρια ?? θα υπαρουν μεγαλυτερεσ πιθανοτητεσ να χαλασει πιο γρηγορα ??
Γιατί να θες να κάνεις κάτι τέτοιο;
Μια χαρά είναι το τηλεφωνάκι. -
μιας και δεν εχω ενημερωσεις λογισμικου cαχνω για κατι αλλο να πειραξω
δεν ειναι οτι δεν παει μια χαρα απλως εχω χρονο και δεν εχω που να τον ξοδεψω, και αφου δεν εχω τη διαδικασια της rom, κοιταζω μπας και βρω κατι για να αλλαξω κατι που θα μου δινει ακομα καλυτερεσ δυνατοτητες με μικρες απωλειες. αμα ειναι να χαλασει το κινητο, ας το καλυτερα, αλλα αφου ειναι το ιδιο cpu γιατι εμας να μενει πισω και σε αυτο ???
-
Τι εννοείς ότι δεν έχεις τη διαδικασία;είναι πολύ εύκολο και μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
Για αυτό που ρωτάς ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν οι πιο έμπειροι.
-
Ο/H dzav έγραψε:
Τι εννοείς ότι δεν έχεις τη διαδικασία;είναι πολύ εύκολο και μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
Για αυτό που ρωτάς ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν οι πιο έμπειροι.
εννοω οτι δεν εχω με κατι να ασχολουμαι, παλιοτερα που ειχα ενα zte v967s οποτε βαριομουν του αλλαζα rom μετα το εκα reparticion για να βαζω περισσοτερρες εφαρμογες, και ειχα φτασει να μου παιρνει ολη η διαδικασια να κατεβασω τη rom να κανω backup πριν βαλω την καινουργια, να κανω ολα τα wipe να βαλω την καινουργια rom νακανω εγκατασταση ολες της εφαρμογες κτλπ... μου επαιρνε δυο ωρες.... ειχα κατι για να ξεχαστω και να ασχοληθω, τωρα που εχω το redmi note εχω να κανω κατι τετοιο 4-5 βδομαδες και οπως καταλαβες ψαχνω με κατι να ασχοληθω πανω του, κατι να αλλαξω, οχι οτι με ενοχλει απλως για να περναει η ωρα... -
Οκ κατάλαβα.
-
To overclocking είναι μια διαδικασία "επικίνδυνη". Το να προκαλέσει απλά αστάθεια σε μια συσκευή είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα. Τι κάνεις όμως αν πάθει ζημιά το SOC της συσκευής σου?? Θέλει αρκετό ψάξιμο για να έχεις "ασφαλές" overclocking. Να απολαμβάνεις χωρίς να κινδυνεύεις σοβαρά.
-
Έτσι και αλλιώς επειδή οι Kernels στις Xiaomi συσκευές είναι κλειδωμένοι (δεν είναι open-Source), κάτι τέτοιο (Overclock) είναι αδύνατον προς το παρόν...
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0