Διαφήμιση

Μεταφορά αρχείων με FTP

• Οδηγός
    • Μεταφορά αρχείων με FTP

Μια απο τις δυνατότητες που μας δίνει η Miui, είναι να μεταφέρουμε αρχεία απο και προς τον υπολογιστή μας στην συσκευή μας και αντίθετα χρησιμοποιόντας το FTP.
      Η σύνδεση της συσκευής με τον υπολογιστή μέσω FTP (File Transfer Protocol) είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1ο

Ανοίγουμε το φάκελο "Αρχεία" και πατάμε το κουμπί FTP

.....

Βήμα 2ο

Πατώντας το FTP θα μπούμε στο περιβάλλον που φαίνεται στη πρώτη φωτογραφία. Πριν ξεκινήσουμε τη σύνδεση, καλό είναι να πάμε στις ρυθμίσεις και να ενεργοποιήσουμε το "Ανώνυμο FTP" για να αποφύγουμε τη σύνδεση με usernames και passwords (αφου δεν υπάρχει λόγος ιδιωτικότητας στο δικό μας PC, ωστόσο εάν θέλουμε μπορούμε να το ρυθμίσουμε να ζητάει username και password). Αφου το ρυθμίσουμε όπως θέλουμε πατάμε το κουμπί "Εκκίνηση Υπηρεσίας" και μας βγάζει την διεύθυνση που βλέπουμε στην 3η φωτογραφία.

..........

Βήμα 3ο

Ανοίγουμε τον Explorer των Windows (π.χ. το εικονίδιο "ο υπολογιστής μου") και πληκτρολογούμε την διεύθυνση που βλέπουμε στη συσκευή μας και πατάμε enter... Και όπως βλέπουμε, την δεύτερη εικόνα, έχουμε ΟΛΟ το κινητό μας, στην οθόνη του υπολογιστή μας.

.....

Επίσης, εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε browser θέλουμε (και να πληκτρολογήσουμε την διεύθυνση), και με τον ίδιο τρόπο να βλέπουμε τα αρχεία της συσκευής μας, μέσα απο τον browser (στο παράδειγμα της φωτγραφίας είναι ο Firefox)

• Μπράβο Βαγγέλη, ώς συνήθως έγραψες πάλι
      Alea Jacta Est
      Redmi Note 11S
      Miui Global14.0.3.0(TKEEUXM)

14.0.3 StableBeta

by xiaomi-hellas.gr
    • Διαφήμιση
    • Δεν μου λειτουργει κανενας απο τους 2 τροπους... στον υπολογιστη μου λεει :
      Δεν είναι δυνατή η εύρεση της σελίδας, και απο τι ιντερνετ μου βγαζει Invalid request. Privoxy doesn't support FTP. :(
    • Ο/H Niki Desol έγραψε:

Δεν μου λειτουργει κανενας απο τους 2 τροπους... στον υπολογιστη μου λεει :
      Δεν είναι δυνατή η εύρεση της σελίδας, και απο τι ιντερνετ μου βγαζει Invalid request. Privoxy doesn't support FTP. :(
      Αν και ο οδηγός ήταν απο την Miui V5, ισχύει ακόμα και μόλις ΤΩΡΑ δοκίμασα και σε μένα δουλεύει επίσης χωρίς προβλήματα.
      Χρησιμοποίησα τον Firefox browser σαν FTP Client. Θέλει λίγο προσοχή στην διεύθυνση.
      Πρέπει να γράψεις ακριβώς αυτό: ftp://192.168.1.67:2121 και ΟΧΙ αυτό: 192.168.1.67.2121 (η διαφορά είναι στην "άνω-κάτω" τελεία πριν τον αριθμό της θύρας 2121).
      Εναλλακτικά, και αν δεν σου δουλεύει με τον browser σου, μπορείς ΕΥΚΟΛΑ να χρησιμοποιήσεις έναν FTP Client που θα δουλέψει επίσης και μάλιστα σε καλύτερο περιβάλλον. Σου προτείνω τον "FileZilla" που είναι δωρεάν και θα τον βρεις για κατέβασμα ΕΔΩ
      (Στη θέση "κόμβος" πληκτρολογείς σκέτη τη διεύθυνση 192.168.1.67:2121 (χωρίς το "ftp" μπροστα) και στη θέση "θύρα" το 2121 και απλά πατάς ENTER)
    • Επίσης, εάν συνεχίσεις τις προσπάθειες, χωρίς επιτυχία δοκίμασε την εφαρμογή Xender: File Tranfer Sharing απο το Google Play που βασίζεται στη λογικ΄'η που περιγράφεται σε αυτό το ποστ ΕΔΩ
    • Διαφήμιση
    • Μόλις το δοκίμασα κι εγω με το mi5 .Το αναγνωρίζει καί στον browser και στο search του υπολογιστή. Έκανα και μεταφορά αρχείου 165 mb και ολοκληρώθηκε σε περίπου ένα λεπτό (καμία σχέση δηλαδή αν το έκανα μέσω bluetooth).
      Ευχαριστούμε θερμά Βαγγέλη! :thumbup:
      Ericsson GA 318 - Ericsson GF 768 - Nokia 6110 - Panasonic GD92 - Nokia 6210i - Nokia 6310i - Nokia 7210 - Panasonic X70 - Motorola V600 - Sony Ericsson K510i - Sony Ericsson K750i - Sony Ericsson W660 - LG GT500 Puccini - Samsung Galaxy Y S5360 - Samsung Galaxy Grand Neo I9060 - Xiaomi Mi5