Διαφήμιση

Οδηγός Ολικής Αντικατάστασης Υλικολογισμικού (Full Wipe το κινητό & ADB Sideload μέσω Recovery)

• Οδηγός
    • Xiaomi
    • Καλησπέρα στην πάρεα,
      είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να περάσω ROM σε κινητό (μόλις πήρα ένα Mi4, είναι με MIUI 7.0.5.0 stable). Αντιμέτωπίζω πρόβλημα με τους drivers, τα αρχεία που κατέβασα από τον οδηγό δεν αναγνωρίζονται σαν drivers από τα windows, στο device manager το κινητό συνεχίζει να φαίνεται με κίτρινο θαυμαστικό.
      Υπάρχει περίπτωση τα αρχεία να είναι λάθος?
    • Ο/H lospsi έγραψε:

Καλησπέρα στην πάρεα,
      είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να περάσω ROM σε κινητό (μόλις πήρα ένα Mi4, είναι με MIUI 7.0.5.0 stable). Αντιμέτωπίζω πρόβλημα με τους drivers, τα αρχεία που κατέβασα από τον οδηγό δεν αναγνωρίζονται σαν drivers από τα windows, στο device manager το κινητό συνεχίζει να φαίνεται με κίτρινο θαυμαστικό.
      Υπάρχει περίπτωση τα αρχεία να είναι λάθος?
      Κάνε επανεκκίνηση στον υπολογιστή σου... και ξανασύνδεσε το κινητό σου...
    • Ο/H caeser έγραψε:

ευχαριστώ για την απάντηση, έκανα αλλά δεν είδα τπτ, αφού εξαρχής ΔΕΝ εγκαθιστά τους drivers του κινητού από τα αρχεία που έχω κατεβάσει. Δοκίμασα και με το apkisntaller αλλά δεν βλέπει την συσκευή.

Έχω μπερδευτεί, θέλω να βάλω μια ελληνική ρομ με google apps, να κάνω αυτό

Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM)
      ή αυτό

Διαδικασία Ολικής Αντικατάστασης Υλικολογισμικού (MIUI ROM)

και ποιές οι διαφορές?
    • Διαφήμιση
    • Τελικά έκανα το πρώτο, αφού δεν βρήκα λύση στο πως θα εγκαταστήσω τους drivers στο pc. Όλα Οκ!

Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • είχα και εγώ θέμα με τους drivers αλλά πιθανολογώ ότι έφταιγαν τα win 10, μόλις έβαλα την συσκευή σε λάπτοπ με win 7 έπαιξε οκ,
      βρίσκομαι στο στάδιο αυτή την στιγμή όπου έχω περάσει την rom στην συσκευή και μου γράφει
      restarting adbd...
      Finding update package..
      opening update package...
      installing update.
      ..
      ..

..
      και στο τέλος γράφει
      writing image sbl1.mbn και εκεί έχει κολλήσει πολύ ώρα.
      βέβαια να πω ότι από όταν ξεκίνησε να γράφει installing update έβγαλα την συσκευή από τον υπολογιστή, θεωρόντας ότι δεν υπάρχει θέμα εφόσον έχει περάσει το update.zip μέσα στο κινητό. είναι λοιπόν φυσιολογικό να αργεί σε αυτό το σημείο τόση πολύ ώρα?
      να το κάνω πάλι από την αρχή?

edit
      τελικά δεν είχα αρκετή υπομονή, μου έβγαλε succes [/system] και έδωσα reboot!
      καθαρή εγκατάσταση = success!
      Πολλά μπράβο για τον οδηγό!
    • Να μην σταματάτε καθόλου την διαδικασία του FastBoot ή ADB Sideload με βίαιο τρόπο (Αποσύνδεση ή RESET), γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταλήξετε στο τέλος με νεκρή συσκευή.

Να περιμένετε να ολοκληρώσει ώστε να πάρετε μήνυμα Success => Επιτυχές Flash ή Failed => Αποτυχημένο Flash.

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί αρκετά λεπτά για να ολοκληρώσει την διαδικασία.
      Να έχετε υπομονή γιατί το FastBoot ή το ADB Sideload δεν είναι για βιασύνες και παιχνίδια. ;)

Ο/H panmou έγραψε:

Ναι αλλά να περιμένεις να πάρεις μήνυμα.

Μόνο αν δεις ότι υπερβαίνει τα 10 λεπτά να το κόψεις, ώστε να είσαι σίγουρος πως έκανε Freeze (Κόλλησε).
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Να μην σταματάτε καθόλου την διαδικασία του FastBoot ή ADB Sideload με βίαιο τρόπο (Αποσύνδεση ή RESET), γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταλήξετε στο τέλος με νεκρή συσκευή.

Να περιμένετε να ολοκληρώσει ώστε να πάρετε μήνυμα Success => Επιτυχές Flash ή Failed => Αποτυχημένο Flash.

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί αρκετά λεπτά για να ολοκληρώσει την διαδικασία.
      Να έχετε υπομονή γιατί το FastBoot ή το ADB Sideload δεν είναι για βιασύνες και παιχνίδια. ;)

Ο/H panmou έγραψε:

Ναι αλλά να περιμένεις να πάρεις μήνυμα.
      Μόνο αν δεις ότι υπερβαίνει τα 10 λεπτά να το κόψεις, ώστε να είσαι σίγουρος πως έκανε Freeze (Κόλλησε).
      ok κατάλαβα!
      αν και έγινε το flash rom με επιτυχία τελικά δεν έγιναν delete τα data μου και δεν έγινε delete ούτε το nandroid back που είχα πάρει πριν μερικές μέρες.
      έδωσα εκ νέου επαναφορά εργοστασιακών και με πέταξε πάλι στο recovery, εκεί έκανα πάλι delete τα user data (δεν θυμάμαι πως λέγεται η επιλογή) αλλά τελικά τίποτα δεν άλλαξε. έβαλα έναν file explorer και επιβεβαίωσα ότι όλα τα αρχεία είναι στην συσκευή ενώ δεν θα έπρεπε να είναι.

ακολούθησα πιστά τις οδηγίες, εκτός από την αποσύνδεση της συσκευής από το pc κατά το sideload install της rom. να κάνω πάλι από την αρχή την διαδικασία?
      θέλω να είναι καθαρή η συσκευή και ακόμα δεν τα έχω καταφέρει.
    • Διαφήμιση
      • Πήγαινε στην εφαρμογή Updater/Αναβάθμιση.
      • Πάτα πάνω δεξιά στις 3 τελίστες (...)
      • Επέλεξε επανεκκίνηση σε λειτουργία Recovery
      • Όταν μπεις στο Mi-Recovery και αφού επιλέξεις Αγγλική γλώσσα
      • Πήγαινε στο μενού Wipe&Reset
      • Επέλεξε Wipe All Data
      • Με αυτόν τον τρόπο θα σβηστούν όλα τα User Data αλλά και ότι υπάρχει ως αρχείο στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σου.
      • Αν θέλεις να αδειάσεις μόνο την εσωτερική μνήμη, επιλέγεις Wipe SD Card.
      Τώρα έχεις 100% καθαρή συσκευή, αλλά λείπουν και οι extra εφαρμογές όπως Swiftkey - Mi-Key - Remote Control - Mi-Home - Mi-WiFi ktl.
      Αν θέλεις να τις ξαναβάλεις στην συσκευή σου, απλά θα κάνεις Flash την Ελληνική ROM που είχες από τον Updater/Αναβάθμιση της MIUI, και θα είσαι ΟΚ. :thumbsup:

• Ο/H MIUI_ART έγραψε:

• Πήγαινε στην εφαρμογή Updater/Αναβάθμιση.
      • Πάτα πάνω δεξιά στις 3 τελίστες (...)
      • Επέλεξε επανεκκίνηση σε λειτουργία Recovery
      • Όταν μπεις στο Mi-Recovery και αφού επιλέξεις Αγγλική γλώσσα
      • Πήγαινε στο μενού Wipe&Reset
      • Επέλεξε Wipe All Data
      • Με αυτόν τον τρόπο θα σβηστούν όλα τα User Data αλλά και ότι υπάρχει ως αρχείο στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σου.
      • Αν θέλεις να αδειάσεις μόνο την εσωτερική μνήμη, επιλέγεις Wipe SD Card.
      Τώρα έχεις 100% καθαρή συσκευή, αλλά λείπουν και οι extra εφαρμογές όπως Swiftkey - Mi-Key - Remote Control - Mi-Home - Mi-WiFi ktl.
      Αν θέλεις να τις ξαναβάλεις στην συσκευή σου, απλά θα κάνεις Flash την Ελληνική ROM που είχες από τον Updater/Αναβάθμιση της MIUI, και θα είσαι ΟΚ. :thumbsup:
      το έκανα πάλι αλλά δυστυχώς δεν είδα διαφορά, μάλλον έσβησε μερικά αλλά υπάρχουν ακόμα οι φάκελοι από παλιές εγκαταστάσεις προγραμμάτων και τα τραγούδια μου.
      έχω το mi4w με cwm recovery και περνάω την δική μας last V7 stable rom. μπορώ να τα σβήσω χειροκίνητα αλλά δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο με μια 100% καθαρή συσκευή.
    • To CWM είχε κατά καιρούς κάποια θέματα με τα Wipes.

Μήπως έχεις και Dual Βοot ενεργοποιημένο ?

Πάντως αν θέλεις να βάλεις το Mi-Recovery και να τα εξαφανίσεις όλα όσα θες, απλά κάνε Flash από τον Updater/Αναβάθμιση της MIUI την τελευταία Ελληνική ROM.

Θα σου βάλει πίσω το Mi-Recovery και μετά μπορείς να κάνεις τα παραπάνω όπως στα περιέγραψα. :D

• Ο/H MIUI_ART έγραψε:

To CWM είχε κατά καιρούς κάποια θέματα με τα Wipes.

Μήπως έχεις και Dual Βοot ενεργοποιημένο ?

Πάντως αν θέλεις να βάλεις το Mi-Recovery και να τα εξαφανίσεις όλα όσα θες, απλά κάνε Flash από τον Updater/Αναβάθμιση της MIUI την τελευταία Ελληνική ROM.

Θα σου βάλει πίσω το Mi-Recovery και μετά μπορείς να κάνεις τα παραπάνω όπως στα περιέγραψα. :D
      και εμένα δεν μ'αρέσει το CWM..
      νομίζω πως έχω ενεργοποιημένο το dual boot γιατί βλέπω 2 systems.
      θα κάνω τώρα το flash από τον updater και ελπίζω να μην έχω θέμα.

αν και κατά το sideload που έκανα παραπάνω. πέρασα την τελευταία δική μας v7 stable και θεωρούσα ότι θα μου αλλάξει και το recovery.

Θα ποστάρω το αποτέλεσμα σε λίγο :)

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
    • Διαφήμιση
    • Όταν κάνεις Flash από το Recovery δεν σου αλλάζει το Recovery,
      πρέπει να κάνεις Flash από τον updater - αναβάθμιση της MIUI.