Διαφήμιση

Xiaomi mi3 ερωτησεις (Factory reset , Mui removal)

• Xiaomi mi3 ερωτησεις (Factory reset , Mui removal)

Καλησπέρα σε όλους.

Διάβασα μερικά threads πριν κάνω ερωτήσεις και εύχομαι να μην παρεξηγηθώ αν υπάρχουν κάπου οι απαντήσεις απλά δεν θα τις είδα.

Αγόρασα το Xiaomi Mi3 και μπορώ να πω ότι μου αρέσει αν και τρώει γρήγορα την μπαταρία (είχα το moto G που κρατούσε 3 μέρες περίπου στην ίδια χρήση ενώ εδώ το βραδυ πρέπει να το φορτίζω).

Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω.
      1)Αν κάνω Factory reset τι ακριβώς θα χαθεί? Θέλω να πω μου ήρθε rooted φυσικά με google play store. Πως ακριβώς θα είναι μετά το factory reset?
      2)Μπορώ να δουλέψω το Xiaomi χωρίς MUI? Δηλαδή να αφαιρεθεί και να είναι απλά ένα Android phone? (Με menu και τα πάντα)
      3)Αν δεν γινεται το 2. Ειμαι σε εκδωση Android 4.4.2 και Muiu-KXDCNBE18.0 Ειναι τα latest. Αν οχι μπορω να κανω OTA updates γιατι εχω καταφερει να κανω brick μεχρι τωρα ενα Tablet και ενα Phone :D (ναι ξερω.. δεν σκαμπάζω)

Αυτά ειναι τα βασικοτερα.
      Ευχαριστω
    • 1. Με το Factory Reset η συσκευή θα έρθει σε μια κατάσταση όπως όταν την πρωτοπήρες. Οταν δλδ την ανοίξεις θα πρέπει να την σετάρεις απο την αρχή (γλώσσα, λογαριασμό gmail κλπ. κλπ) Χάνονται μόνο οι εφαρμογές σου και οι ρυθμίσεις σου, όχι ότι υπάρχει σαν κομμάτι της rom.
      2. Τεχνικά η Miui είναι ένα σύνολο εφαρμογών (ξεκινώντας με το MiHome) τις οποίες μπορείς να αλλάξεις σχεδον όλες, αλλά και κώδικας όπως ο kernel που δεν είναι δυνατόν να τον αλλάξεις. Μπορείς να δοκιμάσεις άλλο launcher (επιφάνεια εργασίας) και άλλη εφαρμογή διαχείρισης SMS και άλλο browser και ούτω καθ'εξής. Και να έχεις μεγαλύτερη λειτουργικότητα αλλά το battery drain δεν γίνεται να το γλυτώnεις γιατί είναι κατά βάση θέμα kernel.
      3. OTA Updates θα έχεις αλλά για την rom που έχεις τώρα εκτός και μπορεί η ομάδα να patch-άρει τον OTA της rom σου.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα..
    • Δεν με μπέρδεψες απλά κάπου σε κάποια θέματα ίσος δεν είμαι τόσο γνώστης και δεν τα κατάλαβα.

Αν μπορώ (και ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σου) να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις

1)Χωρίς τον MUIU(τον launcher dld) μπορεί να δουλέψει?
      2)Μπορώ να βάλω άλλο launcher? Και αν ναι (γιατί κατέβασα έναν) πρέπει να βγάλω τον παλιό? Πχ κατέβασα τον CM launcher που από ότι βλεπω έχει αρκετά θετικά σχόλια
      3)Το κινητό μου είναι στην latest version?
      4)Υπάρχει η δυνατότητα menu?
      5)Στην ξι απάντηση σου με έχασες τελείως.

Ευχαριστώ
    • Διαφήμιση
    • 1 & 2 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλον launcher απλά θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η επιλογή σου θα είναι μόνιμη είτε μέσα απο τις ρυθμίσεις του launcher (πχ CM launcher) είτε απο το Settings => Display => Preferred Launcher και θα διαλέξεις τον CM. Πρέπει οπωσδήποτε να έχεις default launcher. Χωρίς αυτόν δεν θα έχεις "επιφάνεια εργασίας" για να χρησιμοποιήσω ορολογία των Winblows.
      3 Αν έχεις φλασάρει την τελευταία?!? :huh:
      4 & 5 Δεν καταλαβαίνω τις ερωτήσεις.
    • 1-2 Καταλαβα. Αξιζει ο CM launcher?
      3)Δεν εχω κανει τιποτα. Για αυτο ρωτησα αν μπορω να εχω OTA. (τι να δω? Kernel?)
      4) [cmedia]​gsmarena_001.jpg[/cmedia]
      5) Οτι δεν καταλαβα αυτο που εγραψες πριν OTA Updates θα έχεις αλλά για την rom που έχεις τώρα εκτός και μπορεί η ομάδα να patch-άρει τον OTA της rom σου.
    • Αν αξίζει ο CM? Δεν ξέρω γιατί δεν τον χρησιμοποιώ...Αν εσένα σου αρέσει προχώρα ;)

Ο/H jvp4ant έγραψε:

3)Δεν εχω κανει τιποτα. Για αυτο ρωτησα αν μπορω να εχω OTA. (τι να δω? Kernel?)

Είσαι δηλαδή με την rom με την οποία ήρθε η συσκευή? Μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσεις την ελληνική GTV κάποια στιγμή.

Ο/H jvp4ant έγραψε:

5) Οτι δεν καταλαβα αυτο που εγραψες πριν OTA Updates θα έχεις αλλά για την rom που έχεις τώρα εκτός και μπορεί η ομάδα να patch-άρει τον OTA της rom σου.

Αυτό που εννοούσα είναι (επειδή δεν ξέρω τι έχει η rom της συσκευής σου αλλά υποθέτω) ότι υπάρχει OTA Updater αλλά τραβάει updates για την rom που έχεις τώρα. Οχι για την GTV!!! Αν σου βγάλει ειδοποίηση αναβάθμισης ΔΕΝ θα είναι για την GTV αλλά για την rom που έχεις ήδη. Οσο για τα patch-αρίσματα, άστο ξέχασε το. Μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε.