@cosgan1 πήγαινε στις ρυθμίσεις του Chrome και απενεργοποίησε το Ρυθμίσεις => Συνθετες Ρυθμισεις (ή για Προχωρημένους) => Δίκτυο => Αλλαγή ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης => Ρυθμίσεις Δικτύου (Lan Settings) και βγάλε το 1ο κουτάκι αν είναι τικαρισμένο (Automatically Detect Settings).
wifi spot σε Xiaomi mi4
- Διορθώθηκε
-
-
Θετική απάντησηΛοιπόν φίλοι μου βρήκα τη λύση!!
Αρχικά να σας πω που οφείλεται το πρόβλημα.
ΔΕΝ είναι θέμα ρυθμίσεων!
ΔΕΝ φταίει ο πάροχος μας(όποιος και να είναι αυτός)!
ΔΕΝ φταίει η Xiaomi ή το MIUI!
ΔΕΝ φταίει ο Δίας ή τα Θεία!
τότε ποιός?!
με μια φράση:
η GOOGLE!!
Στο kitkat λοιπόν έχει by default απενεργοποιημένο το internet sharing μέσω του wifi hotspot.
Οπότε όποιος έχει MIUI 6 που βασίζεται στο android 4.4.4(4.4.x υποθέτω-δεν έχω δοκιμάσει σε άλλο κινητό) τότε ΔΕΝ μπορεί να κάνει tethering(internet sharing) με το κινητό του.
Στα Nexus ΜΟΝΟ όμως δεν είναι απενεργοποιημένο...τροφή για σκέψη...
Υποθέτω λοιπόν πως αυτό έχει γίνει επίτηδες και μετά απο απαίτηση(συμφωνία) απο τους παρόχους για να σε αναγκάζουν να πληρώνεις για mobile internet.
Υπάρχει λύση;! ΝΑΙ!
Εύκολη; ΝΑΙ και όχι!
Δουλεύει;!! Στο δικό μου mi3 με developer 5.2.13 δούλεψε άψογα!
Τι πρέπει να κάνω;
1. Χρειαζόμαστε το root! Εαν έχεις περάσει δικής μας ROM τότε είσαι άρχοντας!
2. Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα για ανάγνωση και επεξεργασία βιβλιοθηκών sql. Αυτό δουλεύει! Αγοράστε το!
( ρωτήστε το θείο σας μήπως σας το κάνει δώρο)
3. Αφού το εγκαταστήσαμε τότε του δίνουμε δικαιώματα root: Security(Κέντρο ασφαλείας) => Permissions(Δικαιώματα) => Root access(Προνόμια Root) => Ενεργοποίηση του SQLite Editor.
4. Ανοίγουμε την εφαρμογή SQLite Editor και πηγαίνουμε στη διαδρομή : data/data/com.android.providers.settings/databases και ανοίγουμε το αρχείο settings.db .
(Για καλό και για κακό πριν κάνετε την αλλαγή στο settings.db κάντε ένα backup του αρχείου στην sd card ή στο pc σας.)
5. Στο μενού που μας εμφανίζεται επιλέγουμε το "global" και θα μας εμφανιστούν κάποια στοιχεία με id,name και value.
6. Πατάμε το + κουμπάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά για να κάνουμε μια νέα καταχώρηση.
7. Αφήνουμε το id στο auto, στο name βάζουμε "tether_dun_required" και στο value βάζουμε "0" και πατάμε το save. Οπότε θα εμφανιστεί κάτω κάτω η καταχώρηση που κάναμε.
8. Κάνουμε reboot και είμαστε έτοιμοι.
Εγώ θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις τώρα στα παιδιά που μας ετοιμάζουν τις ROM.
Γίνεται αυτή τη διαδικασία να την αυτοματοποιήσουμε για τους φίλους του φόρουμ μας;
Γίνεται να το κάνουμε σαν fix και να το flashάρουμε πάνω στη ROM μας;
Να το ενσωματώσουμε στις επόμενες GTV ROMs;
Ελπίζω να βοήθησα! Εγώ πάντως χάρηκα πολύ που επιτέλους έχω tethering με τον native τρόπο!Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην iAmLiakos ().
Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην MIUI_ART ()
Αιτία: Λύση στο πρόβλημα του tether... -
-
Να ευχαριστήσω το μέλος που βρήκε την λύση. Να πω ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπιζα και εγώ στο zte v5 με μαμισια ρομ και μόλις έλυσα το πρόβλημα με τον παραπάνω τρόπο.
Να είσαι καλά φίλε iAmLiakos! -
Υποκλίνομαι.....
-
Παιδια sorry που "ξεθαβω" αυτο το θεμα, αλλα ειναι το πιο σχετικο που βρηκα στο internet ψαχνοντας για λυση στο προβλημα μου.
Θελω να κανω hot spot ενα Sony Xperia E1 και να δινω internet στο laptop. Στο Sony εχω μια καρτα Vodafone CU.
Στο κινητο εχω internet κανονικα...
Δημιουργω το Hot Spot...
Συνδεομαι με το laptop στο Hot Spot...
Αλλα το laptop δεν εχει internet.
Το τρελο ειναι οτι κανω ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια διαδικασια με καρτες SIM της Cosmote και της Q Telecom και εχω Internet κανονικα στο laptop.
Επισης να τονισω οτι εχω δοκιμασει να δωσω internet μεσω του συγκεκριμενου Sony Xperia E1 και σε αλλο κινητο με το ιδιο αποτελεσμα (Cosmote & Q Telecom παιζουν κανονικα και οταν βαζω την καρτα CU δεν εχω internet).
Δεν ειμαι και expert, αλλα ειναι μια διαδικασια που την εχω κανει πολλες φορες με επιτυχια και νομιζω οτι δεν κανω κατι λαθος. Γιατι αραγε δεν παιζει οπως θα επρεπε με την καρτα CU?
Edit: Μολις συνειδητοποιησα οτι το forum αναφερεται σε συγκεκριμενες custom rom οποτε πιθανοτατα ειμαι off topic. Παρολα αυτα, βλεπω πολλους guru των κινητων εδω μεσα, οποτε ευελπιστω καποιος να μπορει να με βοηθησει!
Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην desperate ().
-
Ο/H desperate έγραψε:
Edit: Μολις συνειδητοποιησα οτι το forum αναφερεται σε συγκεκριμενες custom rom οποτε πιθανοτατα ειμαι off topic. Παρολα αυτα, βλεπω πολλους guru των κινητων εδω μεσα, οποτε ευελπιστω καποιος να μπορει να με βοηθησει!
Καλώς τον,
όντως το forum είναι "ερωτευμένο" με συγκεκριμένη μάρκα συσκευών και συγκεκριμένη rom. Παρόλα αυτά αν βλέπεις ότι με την CU έχεις φυσική σύνδεση ανάμεσα σε κινητό και laptop (δλδ το laptop παίρνει ip address απο το hotspot) τότε πήγαινε και κάνε αυτό που περιγράφει ο οδηγός => Change TCP/IP settings - Windows Help και βάλε τους dns της google 8.8.8.8 and 8.8.4.4!! -
Σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε. Το δοκιμασα και αυτο και τζιφος. Οπως επισης δοκιμασα να βαλω manually και τις IP και παλι τζιφος. Μεχρι και σε καταστημα Vodafone πηγα, οπου ο υπαληλος ηταν 100% σιγουρος οτι παιζει μια χαρα το Hot Spot στις CU. Δοκιμασε να το κανει με το xperia μου, δοκιμασε να το κανει με δικια του συσκευη και δε μπορουσε με τιποτα. Τρελαθηκε ο τυπος αφου οπως μου ειπε το χρησιμοποιουσε ο ιδιος παλιοτερα και πριν καμια 15αρια μερες το εφτιαξε και σε εναν πελατη. Τρελα πραγματα
-
Να σε καλά ρε φίλε!!!! @iAmLiakos μας έσωσες όλους!!! Έπειτα από αυτά που είπες τα δοκίμασα και πλέων *επιτέλους* μπορώ να κάνω hot spot το κινητό μου!!!
Σε υπέρ ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας και μας βοήθησες όλους!! -
Να κάνω μία ερώτηση;
Έχω την τελευταία dev στο Redmi Note 2, πρέπει να την κάνω και εγώ αυτή την διαδικασία για να μπορώ να έχω spot.
ΛΙΑΚΟ πολλά μπράβο...Ο ιδανικός χρόνος για να αρχίσει η διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι εκατό χρόνια πριν τη γέννησή του.
Είπε ο William Ralph Inge.
Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον και οι κρίσεις γεννάνε Κροίσους.
Είπε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. -
@Sakoumidis Να σαι καλά φίλε, ότι μπορούμε προσπαθούμε να βοηθηθούμε μεταξύ μας.
Εαν δεν έχεις internet access τώρα με το hotspot τότε μάλλον θα χρειαστεί να το κάνεις. Δοκίμασε αυτό που γράφουν στο άλλο thread τα παιδιά με το ipv6 και αν δε λειτουργήσει κάνε αυτόν τον τρόπο (είναι πολύ απλό θα δείς). -
ρε παιδια προσπαθω να ακολουθησω τον οδηγο αλλα εχω καποιες ερωτησεις
1. τη διαδρομη data/data/com.android.providers.settings/databases και ανοίγουμε το αρχείο settings.db μπορουμε να την ακολουθησουμε μονομεσα απο SQLL editor? Το αρχειο settings.db δε μπορουμε να το βρουμε απο file browser με δικαιωματα root?
2. Στο google play η εφαρμογη df tethering fix υπαρχει? εχει αλλαξει ονομα?
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0