Διαφήμιση

Νέο μέλος (αρχάριος) - απορίες περί MI-3W

• Νέο μέλος (αρχάριος) - απορίες περί MI-3W

Γειά σας και καλώς σας βρήκα.
      Ξεκινάω με σεντονάκι και θα προσπαθήσω να σας δυσκολέψω το λιγότερο δυνατόν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
      Πήρα πριν 2 μέρες το Mi-3 64gb από vickmall rooted και με multilanguage Rom.

Δεν έχω φλασάρει ποτέ κινητό και παρότι διάβασα κάμποσα εδώ μέσα έχω πολλά σκοτεινά σημεία όχι στο φλασάρισμα, αλλά στο τι πρέπει να προσέξεις πριν ξεκινήσεις για να μην έχεις μετά προβλήματα..

1) Πως καταλαβαίνω ότι το κινητό μου είναι γνήσιο??? Έχω IMEI και S/N αλλά το link που υπάρχει σε ανάλογο θέμα βγάζει σε κινέζικη σελίδα στο site της xiaomi και έχει captcha στα κινέζικα.
      Υπάρχει άλλος τρόπος πλην του e-mail στην ίδια την εταιρία?
      Γενικά το τηλέφωνο φυσάει (antutu 43200) και το antutu στα info λέει αυτά που θα έπρεπε (qualcomm snapdragon 2.26, adreno 330, ανάλυση οθόνης full hd, RAM 2gb, system storage 55 gb, screen density 480 dpi), και προφανώς μου φαίνεται και είναι απίστευτα γρήγορο.
      Η ερώτηση γίνεται γιατί έχω ακόμα περιθώριο για claim στο paypal αν παίζει τπτ ύποπτο (δεν το νομίζω).

2) Υπάρχει ένα προβληματάκι με την Ελληνική γλώσσα. Οι χαρακτήρες εμφανίζονται με απόσταση ο ένας με τον άλλο και εκτός του οπτικού, δυσχεραίνει και τη χρήση (SMS, κατάλογος επαφών κτλ).
      Το συνημμένο αρχείο είναι ένα screenshot από τις πληροφορίες συσκευής για να καταλάβετε γιατί μιλάω και για να δείτε οι σοφότεροι την έκδοση miui κτλ.

Από ότι κατάλαβα από διάφορα που διάβασα έχω 2 επιλογές. α) Να περάσω με επίφοβη διαδικασία νέα γραμματοσειρά που να αντικαταστήσει την υπάρχουσα και β) να περάσω δοκιμασμένη ROM.
      Καταλήγω ότι σοφότερο θα ήταν να βάλω κάποια από τις Rom που έχετε εδώ είτε τη [Stable 3.9.0] Xiaomi MI 3 (GTV-5.2.20) (Kit Kat) είτε την [5.3.6] Xiaomi MI 3 (GTV-5.3.6).
      Ποιά από τις 2 να διαλέξω? Μήπως επειδή είμαι αρχάριος να πάω καλύτερα στη stable (εκεί κλίνω εγώ) ?
      Έστω τώρα ότι διάλεξα.
      Πως βλέπω αν είμαι WCDMA ή TDMA??? Από ότι κατάλαβα μάλλον επειδή μοντέλο γράφει Mi-3W μάλλον είμαι WCDMA.

Έστω ότι λοιπόν είμαι WCDMA (αν δεν είμαι, πείτε μου που μπορώ να κατεβάσω ROM για TDMA).
      Διαβάζοντας εδώ και βλέποντας τη διαδικασία εδώ θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά.
      Το θέμα είναι ότι δεν αναγνωρίζει το pc το κινητό. Το συνδέω με USB αλλά το βλέπει μόνο σαν άγνωστη συσκευή (και προφανώς δεν εμφανίζεται στο my computer).
      Το PC έχει WIN7 ultimate 64bit. Πρέπει να κατεβάσω drivers?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!

ΥΓ. Μετά από ώρες διαβάσματος και άπειρες ανοιχτές καρτέλες στον Mozilla προσπάθησα να λύσω τις παραπάνω απορίες μου αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αν έχουν απαντηθεί όλα τα παραπάνω, ας τα μεταφέρει κάποιος moderator εκεί που πιστεύει ότι ταιριάζουν καλύτερα.
      Images
      • Screenshot_2015-03-06-18-19-23.png

36,63 kB, 337×600, viewed 159 times
    • Καλώς ήρθες @koshal και καλορίζικο το κινητό σου,

1. Δυστυχώς λόγω του captcha ο καλύτερος τρόπος είναι με την εγκατάσταση του CPU-Z και το online validation.
      2. Και εγώ θα έλεγα να φλασάρεις ελληνική για όλα τα καλούδια που αυτή προσφέρει. Αν τώρα θέλεις να είσαι στο Safe Side ξεκίνα με stable. Αλλά κάποια στιγμή θα έπρεπε να δοκιμάσεις και μια developer. Απλά περιμένεις να βγεί μια αρκετά σταθερή και την δοκιμάζεις. Αν φλασάρεις developer δεν σημαίνει ότι ΠΡΕΠΕΙ να φλασάρεις κάθε βδομάδα. Μπορείς να αφήνεις, να βλέπεις, να κρίνεις και να δοκιμάζεις.
      Οσον αφορά το WCDMA είσαι σωστός ;)
      Αν δεν είσαι WCDMA τότε αυτο που πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις άμεσα με τον πωλητή (αν και το μαγαζί είναι αξιόπιστο) και να κανονίσεις να αλλαχθεί η συσκευή τάχιστα.
      Οσον αφορά τον Η/Υ σου καλό θα είναι να τον σετάρεις ώστε να βλέπει την συσκευή. Σίγουρα χρειάζεται usb drivers (ψάξε λίγο στο δίκτυο) Σκέψου την αγγαρία με τον Η/Υ σαν ένα αναγκαίο κακό, που σε μια δύσκολη όμως στιγμή (brick) θα μας λύσει τα χέρια.
      Πολλά έχουν απαντηθεί αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Οσο διαβάζει-ψάχνει κανείς μαθαίνει...

Ξεκίνα και εμείς εδώ είμαστε. :thumbup:

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 5 φοράs, τελευταία από τον/ην Bodai ().

• Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
      Το CPU-Z validation το έκανα και φαίνονται όλα καλά.
      Όσον αφορά το WCDMA θα ήθελα να μου εξηγήσεις που το βλέπω να είμαι σίγουρος. Βασίζομαι μόνο στο μοντέλο (Mi-3W άρα WCDMA???) , ή υπάρχει και κάπου κάτι που να το λέει?

Το κινητό τελικά το είδε ο υπολογιστής. Για κάποιο λόγο δεν έπαιζε σε USB 3.0 αλλά μόλις το έβαλα σε USB 2.0 το είδε αμέσως.
      Οπότε μόλις ξεκαθαρίσω το WCDMA φλασάρω!!!!!

Κατέληξα να πάω σε stable από τη μία για να είμαι όπως λες στη safe side και από την άλλη γιατί δεν ξέρω τι καλύτερο έχουν οι developer.
    • Διαφήμιση
    • Λοιπόν φλασάρεις μόνο αν η συσκευή έχει τουλάχιστον 75% μπαταρία. Και επειδή η συσκευή είναι νέα και οι ενδείξεις της μπαταρίας μπορεί να "παίζουν" προτείνω φόρτιση 100%.
      Μέσα απο τα screens του CPU-Z δεν βγάζεις άκρη περι WCDMA?
      Και εγκατέστησε και το adb στον Η/Υ σου. Αν όλα είναι καλά θα πρέπει σε cmd window και την εντολή adb devices να παίρνεις απάντηση του τύπου Serial Nr (συσκευής - hex ) κενά-κενά Device. Οχι Offline ή κάτι άλλο
    • Όχι. Δεν το βλέπω κάπου γραμμένο. Ούτε βέβαια βλέπω γραμμένο το TDMA.

edit: Έφαγα φλασιά!!! Το γράφει το κουτί πάνω στην ετικέτα 3 φορές και μία πάνω στο Bar Code με το ΙΜΕΙ και το SN.
      Ξεκινώ και θα πώ αποτελέσματα. (Έχω μπαταρία 85% αλλά θα το βάλω προληπτικά για φόρτιση πριν ξεκινήσω μέχρι να περάσει το 90%.
    • Μήπως το Mi-3W σημαίνει αυτό?

Anyway! Περάστηκε η Rom χωρίς προβλήματα. Ξεκίνησα το update με 95% μπαταρία και τώρα έχω 93%. Super!!!

Ευχαριστώ πολύ. Θα επανέλθω μόλις εξοικιωθώ παραπάνω με τη συσκευή.
      Το κινητό το πήρα χωρίς να ξέρω τι παίζει με την Ελληνική κοινότητα. Μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί (και με το κινητό και με την Ελληνική κοινότητα).
    • Διαφήμιση
    • φιλε μου και εγω αρχαριος ειμαι αν και αυτα που ηθελα να μαθω τα εμαθα με την βοηθεια αυτο του εξαιρετικου site αλλα δεν θα ηταν ποιο ευκολο απλα να πας στις ρυθμισεις δικτυου της συσκευης και να δεις αν εχει επιλογη για 3g;;;;
      πληροφοριακα και εγω stable ebala για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

ειδες...κατι που δεν ξερω θα το ρωτησω τωρα......
      εσενα στο antutu se βγαζει αποτελεσμα 43200.
      εμενα γιατι βγαζει μονο 33591;;;;
      παιζει ρολο ποσο φορτωμενο ειναι το κινητο απο εφαρμογες;;;;
      παιζουν ρολο οι ρυθμισεις;;;;;
      η απλα δεν εχουν σχεση ολα αυτα;;;;;;;
      παρολο το χαμηλο νουμερο μου παντως το κινητο μου παει σφαιρα και δεν κολλαει πουθενα.εχωντας φυσικα και αρκετες εφαρμογες εγκατεστημενες.

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην blackm76 ().

• παιδια σαν αρχαριος και εγω και συμφωνα με το cpu-z μου δημιουργηθηκαν καινουριες αποριες.....

εβαλα το cpu-z και μεσα λεει οτι δουλευει μονο ο ενας πυρηνας και οι αλλοι 3 γραφει stopped(οτι ειναι σταματημενοι δηλαδη.)
      αυτο ειναι φυσιολογικο;;;;δηλαδη οταν δεν κανω κατι και δεν εχω πολλες απαιτησεις δουλευει μονο ο ενας πυρηξνας για εξηκονομηση μπαταριας η εχει καποιο προβλημα η συσκευη;;;;;

επισεις η μπαταρια μου ειναι 3050 mah alla μεσα στο cpu-z ΄λεει capacity 1390mah.
      υπαρχει πιθανοτητα να κανει λαθος το cpu-z η αλλο πληρωσα και αλλο μου ηρθε;;;
      ουυυφφφ αγχωθηκα παλι........
    • Σίγουρα παίζει ρόλο το πόσο φορτωμένο είναι το κινητό.
      Εγώ το φλάσαρα άδειο χωρίς να έχω περάσει τπτ μέσα.

Αυτό με τους πυρήνες γίνεται για εξοικονόμηση μπαταρίας και είναι φυσιολογικό.

Την μπαταρία και εμένα την βγάζει 1390mAh χωρίς να ξέρω τον λόγο αλλά δε με πειράζει κιόλας αφού κρατάει καλά.
      Έβαλα από περιέργεια το battery Monitor widget και δείχνει 2980mAh.
      Οπότε μάλλον το θέμα το έχουν τα προγράμματα και η ένδειξη του CPU-Z δεν είναι αξιόπιστη. (ίσως γι αυτό δεν είναι και από προεπιλογή να δείχνει την μπαταρία)

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην koshal ().

• Σίγουρα παίζει ρόλο το πόσο φορτωμένο είναι το κινητό.
      Εγώ το φλάσαρα άδειο χωρίς να έχω περάσει τπτ μέσα.

για το σκορ στο antutu λεω....
      λεω εκανες το τεστ με απειραχτω κινητο οπως το πηρες;;;;
      και γενικα παιζει ρολο οι εκαστωτε ρυθμισεις και οι εφαρμογες που εχουμε φορτωμενες για καλυτερο σκορ;;;;

Αυτό με τους πυρήνες γίνεται για εξοικονόμηση μπαταρίας και είναι φυσιολογικό.

ησυχασα λιγο γιατι νομιζα πως κατι δεν δουλευει καλα.ουυυυ ωραια.

Την μπαταρία και εμένα την βγάζει 1390mAh χωρίς να ξέρω τον λόγο αλλά δε με πειράζει κιόλας αφού κρατάει καλά.
      Έβαλα από περιέργεια το battery Monitor widget και δείχνει 2980mAh.
      Οπότε μάλλον το θέμα το έχουν τα προγράμματα και η ένδειξη του CPU-Z δεν είναι αξιόπιστη. (ίσως γι αυτό δεν είναι και από προεπιλογή να δείχνει την μπαταρία)

μηπως αυτα τα τεστ τελικα δεν ειναι και τοσο αξιοπιστα;;;;μηπως ειναι λιγο μοπυφα που λεω και εγω.......;;;;
    • Διαφήμιση
    • @blackm76
      Έχεις ενεργοποιημένο το performance mode όταν κάνεις το τέστ;
      Η συσκευή σου είναι original σωστά;