Διαφήμιση

Root σε Mi3w

• Root σε Mi3w

καλημερα σας και χρονια πολλα!

Θελω να κανω root το Mi3w μου περνωντας του μια custom rom.

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι τι προτεινετε για custom rom?

σκεφτηκα και για AOSP αλλα δεν ξερω αν "ταιριαζει" στο Mi3...

Επισης υπαρχει καποιος κινδυνος για το κινητο απο την ολη αυτη διαδικασια ή ενδεχετε να δημιουργηθει μια αναστρεψιμη κατασταση για το κινητο?

Ευχαριστω εκ των προτερων!
    • Καλημέρα φίλε,
      Εαν έχεις τη δική μας ROM τότε είσαι rooted και λογικά θα έχεις περασμένο το CWM recovery.
      Έτσι είσαι έτοιμος για οποιοδήποτε "παιχνίδι" θέλεις να κάνεις με custom roms.
      Αν δεν έχεις τη δική μας rom τότε για πρώτο βήμα θα σου έλεγα να την περάσεις και να τη δοκιμάσεις. Θα κερδίσεις! Αρχικά θα έχεις root + cwm recovery και έπειτα μπορεί να τη γουστάρεις τόσο ώστε να μη θέλεις να πας σε άλλη rom! ;)

Να ξέρεις οτι το κινητό μας έχει και dual boot,έρχεται απο τη μαμά xiaomi έτοιμο με 2 partitions και αυτά τα βλέπεις μέσα στο recovery.
      Εγώ δοκίμασα κάποιες custom roms αλλά τελικά κατέληξα στη MIUI developer καθώς μου αρέσει να βοηθάω στο debugging και να δοκιμάζω νέα πράγματα. yolo δλδ. :P
      Μπορείς γενικά να ενεργοποιήσεις το true dual boot και να βάλεις στο system 2 την MIUI και στο system 1 να δοκιμάσεις 50 roms ;)

Γενικά αν ξέρεις τι κάνεις τότε δε νομίζω να φτάσεις σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Αν δεν είσαι σίγουρος τι κάνεις τότε ΜΗΝ το κάνεις.
      Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχεις εξοικειωθεί με το mi flash tool ετσι ώστε να μπορείς να επαναφέρεις το κινητό απο κάτι δυσάρεστο(semibrick or brick).
    • Ο/H iAmLiakos έγραψε:

Καλημέρα φίλε,
      Εαν έχεις τη δική μας ROM τότε είσαι rooted και λογικά θα έχεις περασμένο το CWM recovery.
      Έτσι είσαι έτοιμος για οποιοδήποτε "παιχνίδι" θέλεις να κάνεις με custom roms.
      Αν δεν έχεις τη δική μας rom τότε για πρώτο βήμα θα σου έλεγα να την περάσεις και να τη δοκιμάσεις. Θα κερδίσεις! Αρχικά θα έχεις root + cwm recovery και έπειτα μπορεί να τη γουστάρεις τόσο ώστε να μη θέλεις να πας σε άλλη rom! ;)

Να ξέρεις οτι το κινητό μας έχει και dual boot,έρχεται απο τη μαμά xiaomi έτοιμο με 2 partitions και αυτά τα βλέπεις μέσα στο recovery.
      Εγώ δοκίμασα κάποιες custom roms αλλά τελικά κατέληξα στη MIUI developer καθώς μου αρέσει να βοηθάω στο debugging και να δοκιμάζω νέα πράγματα. yolo δλδ. :P
      Μπορείς γενικά να ενεργοποιήσεις το true dual boot και να βάλεις στο system 2 την MIUI και στο system 1 να δοκιμάσεις 50 roms ;)

Γενικά αν ξέρεις τι κάνεις τότε δε νομίζω να φτάσεις σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Αν δεν είσαι σίγουρος τι κάνεις τότε ΜΗΝ το κάνεις.
      Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχεις εξοικειωθεί με το mi flash tool ετσι ώστε να μπορείς να επαναφέρεις το κινητό απο κάτι δυσάρεστο(semibrick or brick).

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
      Δεν εχω καμια εξοικειωση ουτε με custom roms ουτε με cwm recovery ουτε με τιποτα... (nooooob)
      Οτι γινει με custom rom θα γινει μεσα απο καποιο οδηγο σιγουρα και οχι στα τυφλα!
      Αν υπαρχει στα ελληνικα η V5 MIUI εννοω απο το site μας τοτε ειναι μια καλη λυση απλα ανοιξα το θεμα μηπως υπαρχει και καποια αλλη καλη επιλογη οπως πχ το AOSP????
      Για την beta της V6 που ετοιμαζεται απο το site μας πολυ ευχαριστως να την δοκιμασω μολις βγει ολοκληρωμενη!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H StasCo έγραψε:

Δεν εχω καμια εξοικειωση ουτε με custom roms ουτε με cwm recovery ουτε με τιποτα... (nooooob)
      Οτι γινει με custom rom θα γινει μεσα απο καποιο οδηγο σιγουρα και οχι στα τυφλα!
      Αν υπαρχει στα ελληνικα η V5 MIUI εννοω απο το site μας τοτε ειναι μια καλη λυση απλα ανοιξα το θεμα μηπως υπαρχει και καποια αλλη καλη επιλογη οπως πχ το AOSP????
      Για την beta της V6 που ετοιμαζεται απο το site μας πολυ ευχαριστως να την δοκιμασω μολις βγει ολοκληρωμενη!

Ωπα! Ωπα! χεχε ελα να τα πάρουμε ένα ένα!
      Καταρχάς υπάρχει stable ελληνική V6! Το αρχείο πάνω πάνω!
      Γενικά η V5 έχει σταματήσει. Δεν βγαίνουν άλλες εκδόσεις. Όλες οι νέες εκδόσεις (κάθε παρασκευή είναι οι developer roms) που βγαίνουν για το mi3 είναι V6 και προσωπικά τις θεωρώ πολύ καλές!

Εφόσον λοιπόν δεν έχεις εμπειρία, θα έλεγα να ξεκινήσεις με το απλό! Βάζεις τη δική μας stable V6 που σου έδωσα το λινκ παραπάνω!
      Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις είναι αυτή.
      Μέσα στο φόρουμ μας μπορείς να βρείς πολλές πληροφορίες και οδηγούς για διάφορες roms όπως και να σου λυθούν απορίες. Θέλει αρκετό διάβασμα αλλά αν έχεις όρεξη do it!

Όσον αφορά την AOSP που λες εγώ δοκίμασα την lollipop 5.0.2 απο τον IVAN. Άψογη-χωρίς προβλήματα και pure android! Προσωπικά με κέρδισε η MIUI για πολλούς λόγους. Δες εδώ πχ μια έκδοση του IVAN 5.1.0 γλειφιτζούρι.

Για αρχή λοιπόν κατέβασε τη stable 4.1.0 ελληνική rom και φλάσαρε την με τον οδηγό που σου έδειξα.
      Ακολούθησε τις οδηγίες και κάνε μια εισαγωγή στον κόσμο του φλασαρίσματος! :thumbup:

Πες μας εντυπώσεις και ότι θέλεις ρωτάς εδώ!
      Καλή τύχη! :thumbsup:
    • Ο/H iAmLiakos έγραψε:

Ο/H StasCo έγραψε:

Ωπα! Ωπα! χεχε ελα να τα πάρουμε ένα ένα!
      Καταρχάς υπάρχει stable ελληνική V6! Το αρχείο πάνω πάνω!
      Γενικά η V5 έχει σταματήσει. Δεν βγαίνουν άλλες εκδόσεις. Όλες οι νέες εκδόσεις (κάθε παρασκευή είναι οι developer roms) που βγαίνουν για το mi3 είναι V6 και προσωπικά τις θεωρώ πολύ καλές!

Εφόσον λοιπόν δεν έχεις εμπειρία, θα έλεγα να ξεκινήσεις με το απλό! Βάζεις τη δική μας stable V6 που σου έδωσα το λινκ παραπάνω!
      Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις είναι αυτή.
      Μέσα στο φόρουμ μας μπορείς να βρείς πολλές πληροφορίες και οδηγούς για διάφορες roms όπως και να σου λυθούν απορίες. Θέλει αρκετό διάβασμα αλλά αν έχεις όρεξη do it!

Όσον αφορά την AOSP που λες εγώ δοκίμασα την lollipop 5.0.2 απο τον IVAN. Άψογη-χωρίς προβλήματα και pure android! Προσωπικά με κέρδισε η MIUI για πολλούς λόγους. Δες εδώ πχ μια έκδοση του IVAN 5.1.0 γλειφιτζούρι.

Για αρχή λοιπόν κατέβασε τη stable 4.1.0 ελληνική rom και φλάσαρε την με τον οδηγό που σου έδειξα.
      Ακολούθησε τις οδηγίες και κάνε μια εισαγωγή στον κόσμο του φλασαρίσματος! :thumbup:

Πες μας εντυπώσεις και ότι θέλεις ρωτάς εδώ!
      Καλή τύχη! :thumbsup:

Σε ευχαριστω και παλι πολυ για την απαντηση σου! :thumbsup:
      Πιθανον το ΣΚ να ασχοληθω με το flashαρισμα και το περασμα της νεας rom.
      Εχω 3 αποριες:
      1)Με το περασμα της rom θα διαγραφουν τα παντα απο το κινητο? απο τις προεγκατεστημενες εφαρμογες μεχρι και τις δικες μου εφαρμογες πχ. παιχνιδια εφαρμογες μεχρι και αρχεια πχ τραγουδια εικονες κτλ?
      2)Θα χρειαζετε να περναω την καινουργια rom καθε φορα που θα βγαινει μια καινουργια?
      3)Λιγο που εριξα μια ματια στον οδηγο παρατηρησα οτι στο δικο μου mi3 δεν εχει πουθενα το αναβαθμιση... τι μου διαφευγει???

Σε ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σου και για τον χρονο σου! :thumbup:

~~~~EDIT~~~
      Μολις ολοκληρωσα την αναβαθμιση μεσω Recovery στην stable 4.1.0 και ολα πηγαν κατ' ευχην!
      :thumbsup:
      Πηρα μια μικρη λαχταρα γιατι στο reboot μετα την αναβαθμιση η οθονη με το mi κρατησε λιγακι παραπανω αλλα ολα ειναι μια χαρα!
      Σας ευχαριστω πολυ και για τις απαντησεις και για την υπεροχη δουλεια που κανετε! :thumbsup: :thumbsup:

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην StasCo ().