μπές εδω΄ => mi.com/verify/ και χρησιμοποιώντας το σειριακό που έχει πάνω το αυτοκόλλητο της συσκευασίας (ξύνεις εκει που είναι η ασημί επιφάνεια) κάνε ένα έλεγχο γνησιότητας της συσκευής.
Καλημερα παιδια, με τα πολλα πολλα τα καταφερα να του κανω Flash και να βαλω την νεα ROM (Ηθελα drivers για το xiaomi redmi note και μετα να το κανω root απο τον υπολογιστης), οκ πολυ ωραιο δεν μπορω να πω αλλα εχω θεμα με το σημα του GPS, πραγματικα ξερω οτι σας εχω πρηξει αλλα δεν ειμαι μεγαλος γνωστης και εψαξα παντου να το βρω αλλα τιποτα.
Εχω εγκαταστησει το NAVMII, εκανα την ενημερωση στους Ελληνικους χαρτες αλλα ουτε τον χαρτη βλεπω του APP κα ουτε σημα εχω του GPS, οταν ομως εχω WiFi μου βγαζει μονο τους χαρτες της Google.
Παιδια αν καταλεβεται τιποτα απο αυτα που εχω γραψει τι να πω ειστε Θεοι.
(Και ευχαριστω που με βοηθατε το εκτημω πολυ.).
Καλημέρα φίλε μου,
Θα σου εξηγήσω λίγο γενικά τι παίζει με τους χάρτες και το navigation.
Τα κινητά μας έχουν χάρτες με 2 τρόπους:
Τον ONLINE που σημαίνει οτι κατεβαίνει ο χάρτης ανα πάσα στιγμή μέσω ίντερνετ(είτε DATA είτε WIFI) και τον OFFLINE τρόπο που ο χάρτης είναι ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟΣ ήδη στο κινητό σου (αυτό σημαίνει οτι καταλαμβάνει χώρο απο την μνήμη-Δες στο screenshot πόσο καταλαμβάνει ο χάρτης Ελλάδας σε μια εφαρμογή που έχω εγώ).
Παραδείγματα:
ONLINE (google maps)
OFFLINE (Here maps by nokia)
Το Navigation δηλαδή το να σου δίνει οδηγείες για τον προορισμό σου είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ απο το χάρτη. Δηλαδή μπορείς να έχεις τον χάρτη και όχι την καθοδήγηση.
Στα google maps χρειάζεσαι ίντερνετ κάθε στιγμή για να έχεις το Navigation.
Σε άλλες εφαρμογές ΔΕΝ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Όπως σου δείχνω στα screenshots απο το Here Maps.
ΤοGPS είναι μια τεχνολογία που βρίσκει τη θέση του κινητού σου ΑΣΧΕΤΑ με το αν έχεις τον χάρτη ή όχι. Το GPS το ενεργοποιείς απο το notification center και αν δεν το έχεις ενεργοποιημένο τότε δε μπορεί να βρεί τη θέση σου (συνήθως το κλείνουμε για να "σώσουμε" λίγο μπαταρία). Ορίστε και ενα screenshot να καταλάβεις που βρίσκεται ο διακόπτης.
Τώρα για να τα έχεις ΟΛΑ αυτά πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το GPS (όπως σου έδειξα παραπάνω) καθώς και να έχεις είτε κατεβασμένο χάρτη στη συσκευή σου (OFFLINE τρόπος) είτε να έχεις ΠΑΝΤΑ data ή wifi για να δουλέψουν όλα σωστά(ONLINE τρόπος).
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
ΥΓ: Αυτά τα γράφω όχι μόνο για σένα(μπορεί να σου φαίνονται γνωστά δλδ) αλλά γενικά καλό θα είναι να υπάρχουν σαν πληροφορίες για όποιον άλλο θελήσει και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του.
Σ`ευχαριστω ρε φιλε, το κετιμώ, μερικα τα ηξερα μερικα οχι, αλλα ηταν μια μεγαλη βοηθεια, κατεβασα τους χαρτες και το HERE και δουλευει αψογα, με βρησκει πολυ γρηγορα χορις καμια καθυστερησει.... και παλη ευχαριστώ ολους που μου απαντησατε...
Φϊλε @lefrouki τα προβλήματα σου είναι εξαιτίας της "προβληματικής" rom με την οποία παρέλαβες την συσκευή σου. Αυτό που σου πρότεινε ο @MIUI_ART είναι μια διαδικασία εγκατάστασης της ελληνικής, η οποία μεταξύ άλλων έχει root προ-εγκατεστημένο και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.
Προσπάθησε να κάνεις τα βήματα ... και αν όντως δεν υπάρχει recovery στην συσκευή, να δούμε πως μπορεί να διορθωθεί αυτό..
Καλησπέρα
Εγώ έβαλα του site την ελληνική με root αλλά και εμένα μου λέει οτι δεν είναι root.πριν είχα την stable
Τι συμβαίνει;