Διαφήμιση

ψεύδος ενεργό gps κατασπαράζει την μπαταρία.

• Σε εξέλιξη
  • ψεύδος ενεργό gps κατασπαράζει την μπαταρία.

Σοβαρότατο bug παραμένει σε mi3 και με τη νέα stable 5.1. Το gps καταναλωνει τη μιση και πλεον μπαταρία ενω είναι κλειστό. Η κατανάλωση εμφανιζοταν στην αρχή μέσω του google app και τώρα που το απενεργοποίησα μέσω των χαρτών. Με επανεκιννηση σταματά η κατανάλωση αλλά μόλις κάνω πλοηγηση στους χάρτες και κλείσω την εφαρμογή το app του google maps σύνεχίζει να είναι πρωτο στην κατανάλωση με το gps να φαίνεται συνεχώς ενεργό ενω είναι κλειστό.
    Όπως έχω ξαναποσταρει παλαιότερα δε λύθηκε ουτε με αλλαγή στα δικαιώματα εφαρμογών,ουτε με επανεγκατάσταση.
    Images
    • Screenshot_2015-05-05-00-40-42.png

50,09 kB, 450×800, viewed 205 times
    • Screenshot_2015-05-05-00-40-33.png

67,46 kB, 450×800, viewed 190 times
  • Διαφήμιση
  • Δε διορθωθηκε.

Παραθετω post μου απο αλλο thread.

Τρίτη, 7:40pm

Τα ίδια Παντελάκη μου

Με τη φιξαρισμενη Ρομ περασμένη με wipes το πρόβλημα συνεχίζει. Βάζω πλοήγησή, την κλείνω αλλά το gps συνεχίζει να καταναλωνει και στρώνει μονο με επανεκκίνηση.

Τι άλλο να κάνω ρε παιδιά; Πριν 2 βδομάδες εκανα hatd reset.
    Το πρόβλημα που αναφέρω το έχουν και κάποιοι άλλοι στο διεθνές φόρουμ. Παρέθεσαν το λινκ πιο πανω.

Τετάρτη, 10:45pm

Νεα απο το μετωπο.
    Με τα πολλα αρχισα να απεγκαθιστω καθε εφαρμογη της google και να την επανεγκαθιστω με της ρυθμισεις στο "μην επαναφερεται αντιγραφα δεδομενων κατα την επανεγκατασταση μιας εφαρμογης". Ετσι ομως απλα η καταναλωση gps μετακινουταν απο τους χαρτες στην εφαρμογη google και τελικα, αφου τα εβγαλα ολα, στο συστημα android.

Το παιρνω αποφαση και παω για hard reset. Κλεινω να κανω ενα nandroid backup και μετα εκανε bootloop. Απο cwm το mount usb δε δουλευε. Fastboot χωρις διαγραφη δεδομενων μπας και σωσω τα backup. Ανοιγει αλλα κρασαρει το συμπαν. Μετα δε μου το αναγνωριζει το pc. Παμε παλι fastboot. Με τα πολλα συνδεεται και μεσα απο ενα συστημα που ολο κρασαρει παιρνω τα backup. Κανω fastboot με διαγραφη των παντων. Στηνω συστημα απο την αρχη με την stable 3.9 που ηταν η μονη που δε μου ειχε δημιουργησει κανενα προβλημα. Εχθες απο οταν γυρισα απο τη δουλεια μεχρι 12 ασχολουμουν με τη μ!@#$%^.

Φτανει 12+ παω να κανω δοκιμη με πλοηγηση και...
    παλι τα ιδια.

Delete data σε ο,τι ειχε σχεση με google και στησιμο των εφαρμογων της. Παλι τα ιδια. Ωστοσο εχω εγκαταστησει και GSam battery για να δω τι ζηταει gps. Τα κλασσικα. Google maps και οταν το κλεινω google app και μετα system. Τι να πειραζω τα δικαιωματα, τις ρυθμισεις τοποθεσιας, να κλεινω διαδικασιες τιποτα. Μονο με reboot και μολις ξαναχρησιμοποιησω πλοηγηση το gps ειναι συνεχως υπο λειτουργεια (και οχι με συχνα wake up οπως ειχαν θεμα κατι αλλοι στο διεθνες forum). To process google location οταν το κλεινω επανεκκινει μονο του. Με τα πολλα τα παραταω γιατι θα παω αυπνος στη δουλεια.

Σημερα με τρωει ο κώλος μου και ξανακανω backup, fastboot clean install, 3.9 stable και στησιμο απο την αρχη αλλα τωρα προσεχω στο restore της miui να εξαιρεσω καθε εφαρμογη google, ακομα και το sky map. Ενω εχθες ειχα εξαιρεσει απο το restore μονο maps, google app. Τελικα δουλεψε

Στηνω καθε εφαρμογη της google μια μια και δοκιμαζω. Ολα καλα. Κανω nandroid backup, το σωζω παντου και σκεφτομαι να το στειλω και σε θυριδα

Τι εφταιξε δεν εμαθα. Κατι της google. Ωστοσο, ειχα τσεκαρει με spyware ετσι για το γαμωτο.

Τωρα αναμενω. Αν αρχισει να το ξανακανει θα τρελαθω.

Σημερα

Παρακαλω βοηθηστε!!!Ενω λυθηκε το bug με το συνεχως ενεργο gps οπως περιεγραψα πιο πανω, σημερα εβαλα πλοηγηση και παλι τα ιδια ενω μεχρι εχθες ολα καλα.Δεν εχω πια κατι αλλο να κανω. SOS!!!
  • Παραθετω απο αλλο thread τη συνεχεια:

Παιδια το προβλημα εχει παραγινει. Η συνεχεια εχει ως εξης. Ενω εχω ξαναστησει κινητο απο το 0 το προβλημα λυνεται εχθες ΑΛΛΑ σημερα ξεκιναει παλι. Για να το λυσω επαναφερω το nandroid backup απο εχθες, που πριν το κανω ειχα ελεγξει πολλακις οτι ολα ειναι ΟΚ, και συνεχιζει και μετα το nandroid backup...Παλι να σβηνω εφαρμογες κλπ και να μη γινεται τιποτα. Σε ολη αυτη τη διαδικασια μονο οι εφαρμογες της google "κολλανε" το gps, ενω στις αλλες που το ζητουν το ανοιγω, το κλεινω και μετα σταματουν να το ζητουν. Με μπλοκαρισμενη την αναφορα τοποθεσιας και χωρις δικαιωματα στις εφαρμογες της google να με εντοπιζουν, το googlelocationservice ειναι παντα on και επανεκκινει οταν το σβηνω. Με restart σταματα μεχρι να το εκκινησει παλι καποια εφαρμογη.Τι στο διαολο με παρακολουθει η google? Εδω εκανα 2 και 3 φορες format and clear install με fastboot και επανηλθε... Απο εχθες που λυθηκε προσωρινα μεχρι σημερα που επανεμφανιστηκε τιποτα δεν αλλαξα στο κινητο.
  • Το περίεργο είναι πως δεν έχει γίνει αναφορά από κάποιον άλλο για το ίδιο πρόβλημα...
    Ίσως προέρχεται σε συνδυασμό με κάποια άλλη εφαρμογή.
    Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
    Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Διαφήμιση
  • Δεν ειναι γιατι μονο οι εφαρμογες google το εκκινουν. Εχω κανει fastboot και εγκατασταση μια μια και ενω εστρωσε επανεμφανιστηκε μονο του χωρις καμια αλλαγη, Τι να κανω αλλο;

Απο το GSam battery μου δειχνει οτι gps τραβουν μονο maps και google app. Με πληρες clear install ειναι πραγματικα σαν να με παρακολουθει η google. Με κλειστα τα δικαιωματα εντοπισμου ολα αυτα. Οτι rom και να βαλω με οσο και "καθαρο" τροπο να το κανω δε γλιτωνω. Αχρηστη συσκευη στην ουσια.

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην astan1990 ().

• ψεύδος ενεργό gps κατασπαράζει την μπαταρία.

Για πήγαινε λίγο στις ρυθμίσεις->privacy->device administrations και κάνε uncheck το android device manager. Κάνε και μια αλλαγή του κωδικού σου στο gmail.
    Κάτι μου λέει οτι κάτι προκαλει συνέχεια trigger για εύρεση της συσκευής σου μέσω GPS και εχεις αυτό το αποτέλεσμα.
    Είναι μια σκέψη που είχα,μπορεί να κάνω λάθος! Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.. Μακάρι να έπεσα μεσα!!

Παρακολουθώ το πρόβλημα σου.
    Συνεχισε να δίνεις feedback!
  • Ο/H iAmLiakos έγραψε:

Για πήγαινε λίγο στις ρυθμίσεις->privacy->device administrations και κάνε uncheck το android device manager. Κάνε και μια αλλαγή του κωδικού σου στο gmail.
    Κάτι μου λέει οτι κάτι προκαλει συνέχεια trigger για εύρεση της συσκευής σου μέσω GPS και εχεις αυτό το αποτέλεσμα.
    Είναι μια σκέψη που είχα,μπορεί να κάνω λάθος! Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.. Μακάρι να έπεσα μεσα!!

Παρακολουθώ το πρόβλημα σου.
    Συνεχισε να δίνεις feedback!

Παιδια επανερχομαι απλα για ενημερωση. Γιατι με κουρασε το ολο θεμα και το ειχα παρατησει και απλα εκανα επανεκκινηση μετα απο καθε πλοηγηση.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον λιακο και adms!

Λοιπον, αυτο που προτεινες Λιακο το ειχα δοκιμασει αλλα χωρις αποτελεσμα. και τον εντοπισμο της Mi Cloud επισης. Τελικα αφου δεν ειχα αλλη λυση και ειχα τρελαθει εβαλα τον φιλο μου που εχει Mi4 να βαλει πλοηγηση αυτος στο κινητο μου και, ω του θαυματος, δε γινοταν το κολλημα του gps. Οταν το εκανα εγω, αρχιζε παλι. Και γινοταν αμα το εκανα και με το δικο μου χερι στο δικο του κινητο! Εκει τρελαθηκα. Ακολουθουσαμε την ιδια αλληλουχια βηματων. Η μονη διαφορα ηταν οτι και οι 2 ειχαμε miband στο χερι. Αυτο μου εβαλε υποψιες και μπλοκαρα τα δικαιωματα εντοπισμου της εφαρμογης. Και αυτο παλι καθολου δε βοηθησε. Τελικα το δικο μου γκαντεμοχερο συνεχιζε να ειναι το μονο που κανει προβλημα. Ωσπου τα παρατησα.

Πλεον οταν αρχισα να το ξαναπαρατηρω βλεπω οτι μια μου το κανει και μια οχι. Απλα αναμενω καμια καινουρια ROM μπας και λυσει το θεμα μου. Τουλαχιστον ετσι ξερω οτι ηταν τυχαιο αυτο με το ποιος εβαζε την πλοηγηση!

Πλεον απλα τσεκαρω την καταναλωση gps και αν κολλησει κανω restart.

Παρακαλω, ομως, αποχαρακτηριστε το bug απο διορθωμενο.
  • Το έχεις ψάξει το θέμα προφανώς και εδώ τα παιδιά είναι γνώστες, αλλά εγώ θα προτείνω να ψάξεις αν το background GPS scan της Google.
    Σταντέ απενεργοποίησε το ιστορικό τοποθεσίας Google από το ρυθμίσεις Google. Δες και How To Disable Location Services & Tracking on Android 5.0+
  • Διαφήμιση