Διαφήμιση

Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 4.1.7 GR - EN

• Application
  • Xiaomi
  • Ο/H zananiro έγραψε:

Ναι, το έκανα και εγώ το update. Τελικα εμεινα με την official εφαρμογη αφου το μενου που δειχνει στα αγγλικα ειναι το ιδιο με την μεταφρασμενη.

Έχει πολλές επιλογές και ρυθμίσεις, δεν νομίζω να χάνουμε μόνο 10%. Για την παγιδα της πορτας εννοεις την πρωτη επιλογη απο τα online scenes? Για τη βασική μονάδα ποια επιλογή εννοείς? Όταν πάω στα settings βγάζει επιλογή χρωμάτων κλπ. Θα πρεπει να βρουμε ομως και πως δουλευει ο συναγερμος και με τον σενσορα κινησης.
    Το προβλημα με τις αποσυνδεσεις της εφαρμογης νομιζω το ελυσα βαζοντας την εφαρμογη να ειναι συνεχως ανοικτη στο backround. Αλλά έχω θέμα, το κινητό πολλές φορές οταν συνδέομαι χάνει τη σύνδεση στο WiFi αν και δείχνει συνδεδεμενο. Θα δειξει πως παει.
    Βασικα καπου διαβασα οτι για ios συσκευες η εφαρμογη ειναι μεταφρασμενη 100% στα αγγλικα, οποτε ισως βρεθει λυση για τα online scenes, γιατι με google translate θα μας παρει χρονια.

Sent from my Onda V975m using Tapatalk

Παντως με το Meizu μου κανένα θέμα με αποσυνδεσεις κλπ.
    Η εφαρμογή δουλεύει μια χαρά με Wi-Fi ή 3G.

Για την ενεργοποίηση του συναγερμού μέσω των scenes, απλά επιλέγεις την πρώτη επιλογή για την παγίδα πόρτας και το ίδιο και για τον συναγερμό.

Unleashed by my M1 note
    ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
  • Ο/H maddoctor έγραψε:

Υπόψιν η μεταφρασμένη εφαρμογή, εάν δει ότι η γλώσσα του κινητού είναι τα αγγλικά, δείχνει την αγγλική μετάφραση που έχω κάνει (ναι στις αυθεντικές κινέζικες εφαρμογές η αγγλική μετάφραση που περιλαμβάνει ή εχει κινέζικα ή θα εχει λιγότερα μενού). Επίσης μου ακούγεται λίγο απίθανο να έχουν μεταφράσει 100% τα σενάρια στο ios και να μην έχουν κάνει το ίδιο και στο android. Από το miband τουλάχιστον ξέρω ότι η μετσφραση των αγγλικών είναι όσο στο android. Απλώς επειδή πάρα πολλά πράγματα δεν πουλιούνται επίσημα εκτός Κίνας, δεν ασχολούνται με την μετάφρασή τους.

---
    Θα το τσεκάρω σε λίγες μέρες αν ισχύει αυτό με το ios. Αυτό που είχα διαβάσει είναι ότι η εφαρμογή είναι γενικα στα αγγλικά, δεν γνωρίζω αν για το smart kit συγκεκριμένα είναι αγγλικά. Επίσης η εφαρμογή υπάρχει στο Apple store κανονικά, ενώ δεν υπάρχει στο Google store. Ίσως για αυτό μπορεί να είναι μεταφρασμένη.
    Πάντως, όπως έγραψα πιο πάνω, η εφαρμογή που κατέβασα σκαναροντας τις οδηγίες εχει αγγλικό μενού όπως και η δικιά σου.
    ---

Ο/H maddoctor έγραψε:

Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω όταν έρθει το home kit, αλλά τα online μενού δεν μεταφράζονται.

---
    Θα υπάρχει κάποιος τρόπος, δεν γίνεται. Έβλεπα πρόσφατα videos του Αυγούστου με hands on του smart home και η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν είχε στα αγγλικά τις επιλογές για τους σενσορες. Μέχρι και στα πορτογαλικά την είχε κάποιος. Διάβασα επίσης ότι πολλοί χρησιμοποιούσαν το apk editor και κάνανε τη μετάφραση της εφαρμογής, αλλά από το τελευταίο update και μετά δεν δουλεύει με αυτόν τον τρόπο. Anyway, νομίζω θα βγει μια άκρη.

Sent from my huawei honor 3c using Tapatalk
    The day is my enemy, the night is my friend
  • Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην zananiro ().

• Προσθήκη plugin για Xiaomi Yeelight (687.apk). Το plugin αυτό ελέγχει την φωτεινότητα της λάμπας. Επίσης συνεργάζεται με το Xiaomi Miband, ώστε όταν κοιμηθείτε, να τροποποιήσει την φωτεινότητα.
  • Διαφήμιση
  • Έχοντας ασχοληθεί λίγο σήμερα με το smart home kit και παίρνοντας αγκαλιά το google translate νομίζω ότι τελικά βρήκα μια άκρη. Παραθέτω παρακάτω τα βήματα για κάποιες απλές ρυθμίσεις όσον αφορά το συναγερμό και τα online scenes να βοηθήσω όσους ενδιαφέρονται να γλιτώσουν χρόνο.
    (Sorry για το συνεχόμενο ποστ, έγινε κατά λάθος send την πρώτη φορά)
  • Το μήνυμα επεξεργάστηκε 3 φοράs, τελευταία από τον/ην zananiro ().

• Έξυπνο Σπίτι (Smart Home) 2.6.26 GR/EN έκδοση

Ενεργοποίηση συναγερμού (Βλεπε 4 πρώτα screenshots )

Ενεργοποιούμε μια φορά τους σενσορες από τις ρυθμίσεις του multi function getaway. Μετά κάθε φορά που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το συναγερμο απλα επιλέγουμε arming.

Ενεργοποίηση online scenes (Βλεπε screenshots)

Θα βάλω ένα παράδειγμα να ακουγεται ήχος οταν ανοίγει η πόρτα με τον window /door sensor. Τα βήματα και οι επιλογές είναι ίδιες και για τον σενσορα σώματος. Τα διαθέσιμα scenes είναι στο προτελευταίο screenshot όπου με red letters είναι η μετάφραση. Αφού επιλέξουμε το scene που θέλουμε, επιλέγουμε completed και save. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα scenes. Πχ Έχω βάλει επισης οταν ανοίγει η πόρτα να ανάβει και το φως του getaway και οταν κλείνει να σβήνει.

Από εκεί και πέρα, αφού ορίσουμε το online scene, έχει και άλλες επιλογές όπως πότε αυτό να μπαίνει σε λειτουργία πχ αν είμαστε εκτός η εντός σπιτιού κλπ (βλέπε τελευταίο screenshot).

Αυτό που με ξενέρωσε ειναι ότι ο συναγερμός χτυπά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα και μετά σταματά. Δεν βρήκα κάποια ρύθμιση για τη διάρκεια. Επίσης δεν συνέδεσα την night vision camera με το smart home app γιατί την δουλεύω από ξεχωριστό app, αλλά δεν βρήκα κάποια επιλογή για σύνδεση με το getaway .
    Images
    • uploadfromtaptalk1443045995416.jpg

168,6 kB, 720×1.280, viewed 113 times
    • uploadfromtaptalk1443046026668.jpg

130,72 kB, 720×1.280, viewed 107 times
    • uploadfromtaptalk1443046046434.jpg

155,96 kB, 720×1.280, viewed 108 times
    • uploadfromtaptalk1443046061005.jpg

169,12 kB, 720×1.280, viewed 111 times
    • uploadfromtaptalk1443046276253.jpg

169,18 kB, 720×1.280, viewed 110 times
    • uploadfromtaptalk1443046297256.jpg

127,74 kB, 720×1.280, viewed 103 times
    • uploadfromtaptalk1443046319313.jpg

150 kB, 720×1.280, viewed 109 times
    • uploadfromtaptalk1443046340952.jpg

157,52 kB, 773×1.280, viewed 108 times
    • uploadfromtaptalk1443046448491.jpeg

191,68 kB, 720×1.280, viewed 129 times
  • Το μήνυμα επεξεργάστηκε 13 φοράs, τελευταία από τον/ην zananiro ().

• Να προσθέσω ότι εγώ δεν βρήκα τρόπο τόσο καιρό να βαράει ο συναγερμός, όταν δει κίνηση ο σενσορας σώματος. Μόνο ήχος κουδουνιού χτυπάει.

Μόνο με την παγίδα πόρτας χτυπάει ο συναγερμός.

Ζαν βρήκες τρόπο να χτυπάει ο συναγερμός και με τον σενσορα σώματος;

Unleashed by my M1 note
  • Διαφήμιση
  • Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Να προσθέσω ότι εγώ δεν βρήκα τρόπο τόσο καιρό να βαράει ο συναγερμός, όταν δει κίνηση ο σενσορας σώματος. Μόνο ήχος κουδουνιού χτυπάει.

Unleashed by my M1 note

-----
    Βάζοντας τις ρυθμίσεις που δείχνω στα 4 πρώτα screenshots χτυπάει ο συναγερμός μόλις ο σενσορας σώματος δει κινηση.
    Με σενάριο δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα να το ρυθμισω, αλλά φαντάζομαι θα είναι η επιλογή open armed mode ή on /off alert mode.

• Ο/H zananiro έγραψε:

Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Να προσθέσω ότι εγώ δεν βρήκα τρόπο τόσο καιρό να βαράει ο συναγερμός, όταν δει κίνηση ο σενσορας σώματος. Μόνο ήχος κουδουνιού χτυπάει.

Unleashed by my M1 note

-----
    Βάζοντας τις ρυθμίσεις που δείχνω στα 4 πρώτα screenshots χτυπάει ο συναγερμός μόλις ο σενσορας σώματος δει κινηση.
    Με σενάριο δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα να το ρυθμισω, αλλά φαντάζομαι θα είναι η επιλογή open armed mode ή on /off alert mode.

Ναι αλλά βλέπεις ότι στο 8ο screenshot έχεις επιλέξει το ring bell.

Εμένα μου αρέσει που δουλεύει ο σενσορας σώματος χωρίς arming το βράδυ και ανάβει το φως της Κεντρικής μονάδας όταν σηκώνομαι να πάω τουαλέτα.

Unleashed by my M1 note
  • Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Ο/H zananiro έγραψε:

Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Unleashed by my M1 note

-----

Ναι αλλά βλέπεις ότι στο 8ο screenshot έχεις επιλέξει το ring bell.

Εμένα μου αρέσει που δουλεύει ο σενσορας σώματος χωρίς arming το βράδυ και ανάβει το φως της Κεντρικής μονάδας όταν σηκώνομαι να πάω τουαλέτα.

Unleashed by my M1 note

____
    Τα 4 πρώτα screenshots είναι για συναγερμό, όπου αν δει κίνηση χτυπάει. Στα υπόλοιπα screenshots απλά δείχνω ένα παράδειγμα για να χτυπάει κουδούνι οταν ανοίγει η πόρτα. Μπορείς ανάλογα τι θες, να επιλέξεις και άλλο σενάριο.
    Ναι αυτό με το φως το βράδυ είναι καλό, το έβαλα και εγώ χτες. Μπορείς να έχεις και arming και να αναβοσβήνει το φως το βράδυ με τον human sensor, αλλά θα έχεις μόνο το window/door να χτυπάει το συναγερμό αν ανοίξει η πόρτα.

• Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην zananiro ().

• Παιδιά καλησπέρα!
    Σας γράφω γιατί αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και ζητάω τη βοήθειά σας. Σήμερα παρέλαβα το Xiaomi Universal IR Remote Controller που είχα παραγγείλει από GearBast. Εγκατέστησα χωρίς πρόβλημα την εφαρμογή MiHome, δημιούργησα λογαριασμό και μετά η εφαρμογή εντόπισε τη νέα μου έξυπνη συσκευή Xiaomi Universal IR Remote Controller. Στη συνέχεια προσπάθησε να κατεβάσει το κατάλληλο plugin, αλλά χωρίς επιτυχία. Το download φτάνει πάντα από 1% ως 5% και μετά παίρνω ένα μήνυμα στα κινέζικα και ποτέ δεν ολοκληρώνεται το κατέβασμα.Αυτό συμβαίνει από το πρωί! Ξέρει κανείς να μου πει τι μπορεί να συμβαίνει; Τι θα μπορούσα να κάνω εναλλακτικά; Α! Ξέχασα να σας πω ότι μέσα από την εφαρμογή έγινε χωρίς πρόβλημα η αναβάθμιση του firmware του Xiaomi Universal IR Remote Controller. Καμιά ιδέα;
  • Διαφήμιση
  • Δοκίμασε διάφορες ώρες. Καλύτερα βράδυ που είναι ξημερώματα κίνα (+5 ώρες).