Διαφήμιση

Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 4.1.7 GR - EN

• Application
  • Xiaomi
  • Ο/H tsopirs έγραψε:

Πιθανον μέσω ampfier Αλλά πρέπει όλες η συσκευες να γίνουν reset και να.στέλνουν δεδομένα στο amp

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Σ ευχαριστω για την απαντηση. Απ οσο εχω βρει διαβαζοντας σε διαφορα φορουμ οπως π.χ. αυτο,καποιοι λενε σαν πιθανη λυση την χρηση Xiaomi Mi Smart WiFi Socket - ZigBee Version.

Σ' αυτο το post μιλανε για "binding" και εχουν βρει λυση αλλα καθοτι οχι τοσο διαβασμενος δεν ξερω αν εννοει αυτο που θελω..
  • Εγω έχω gateway με αισθητήρες θερμοκρασίας ,επαφές ,μπριζακια zigbee και μπουτον. Όσο είχα αδύναμο WiFi είχα και offline συσκευές από τότε που πήρα το Mi Router 3 δεν έχω καμία συσκευή offline . Να σημειώσω ότι το gateway είναι στο διάδρομο στο πίσω μέρος του σπιτιού και ο ποιο μακρινός είναι στο σαλόνι περίπου 6 μέτρα μακριά με 3 τοίχους ενδιάμεσα!!
  • Διαφήμιση
  • Καλησπέρα

Επειδή δεν έχω καταλάβει, για να λειτουργήσουν οι αισθητήρες είναι απαραίτητο να έχω και το geteway...?

Και αν ναι ποιες συσκευές χρειάζονται απαραίτητα το gateway?

Για αρχή θέλω να πάρω το switch, μια smart plug και το smart Led strip... Θέλω να βάλω το button να λειτουργεί με την πρίζα... Θα μπορώ να το κάνω χωρίς το geteway?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
  • Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 3.9.5 GR - EN

Το led strip δουλεύει χωρίς gateway. Συνδέεται κατευθείαν με το ρουτερ. Υπάρχουν νομίζω τρία είδη πρίζας. Οι δυο λένε wifi. Η άλλη λέει zigbee. Αυτές που λένε wifi δεν χρειάζονται gateway. Για τόσες λίγες συσκευές κρίμα είναι να αγοράσεις gateway. Αν έχεις σκοπό να αγοράζεις σιγά σιγά συσκευές τότε σκέψου το.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση....

Από πρίζες βλέπω δύο:
    Την απλή Original Xiaomi Mi Smart WiFi Socket-12.79 Online Shopping| GearBest.com
    Και την ZigBee Original Xiaomi Mi Smart WiFi Socket - ZigBee Version-16.49 Online Shopping| GearBest.com

Αρχικά ποιες είναι οι διαφορές τους αν ξέρεις?

Επίσης αν κατάλαβα καλά για να δουλέψει το switch χρειάζεται οπωσδήποτε το gateway, όπως επίσης και η zigBee edition πρίζα??
  • Ο/H Peterredmi έγραψε:

Εγω έχω gateway με αισθητήρες θερμοκρασίας ,επαφές ,μπριζακια zigbee και μπουτον. Όσο είχα αδύναμο WiFi είχα και offline συσκευές από τότε που πήρα το Mi Router 3 δεν έχω καμία συσκευή offline . Να σημειώσω ότι το gateway είναι στο διάδρομο στο πίσω μέρος του σπιτιού και ο ποιο μακρινός είναι στο σαλόνι περίπου 6 μέτρα μακριά με 3 τοίχους ενδιάμεσα!!
    Το ρουτερ μου δυστυχως ειναι στα 17 περιπου μετρα απο το υπνοδωματιο με διαδρομο γωνιες και πορτες... Το gateway ειναι στα 4 μετρα απο το ρουτερ οποτε ειναι 13 μετρα απο το υπνοδωματιο, οπου θα ηθελα να βαλω αισθ. θερμοκρασιας και παγιδες στη μπαλκονοπορτα.. Το δυκτιο φτανει καλωδιακα ενω τοwifi φτανει με το xiaomi Wifi+, αλλα το gateway φυσκα δεν φτανει.. Σιγουρα η ευκολη λυση ειναι να παρω κι αλλη βαση αλλα το παλευω μπας και βγαλω ακρη με αλλο τροπο..

Ο/H alex7ms έγραψε:

Καλησπέρα

Επειδή δεν έχω καταλάβει, για να λειτουργήσουν οι αισθητήρες είναι απαραίτητο να έχω και το geteway...?

Και αν ναι ποιες συσκευές χρειάζονται απαραίτητα το gateway?
    Με το gateway απαραιτητα συνδεονται οι αισθητηρες θερμοκρασιας,, οι διακοπτες, οι μαγνητικες παγιδες και ο αισθητηρας κινησης.. Αλλες συσκευες μπορουν να δουλεψουν και αυτονομα αλλα και σε συνδyασμο με το gateway. Προφανως μπορουν να συνδεθουν κι αλλα αλλα εγω αυτα εχω και μπορω να σου πω με σιγουρια.

Και led strip θα εχω λιαν συντομως που οπως ξερω και ειπε και ο φιλος παραπανω δουλευει και αυτονομα αλλα και σε συνδιασμο με τη βαση..
    H Xiaomi MiJia 360° οπως διαπιστωσα προσφατα, δυστυχως δουλευει μονο αυτονομα...
  • Διαφήμιση
  • Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 3.9.5 GR - EN

Ναι το switch δουλεύει με gateway. Η πρώτη που ανέβασες δουλεύει αυτόνομα χωρίς gateway ενώ η δεύτερη από ότι βλέπω παρόλο που λέει wifi δουλεύει με gateway από ότι βλέπω στο description. Αν ξέρει κάποιος ας μας πει γιατί λέει wifi

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Α πολύ ωραία... Οπότε η αγορά του διακόπτη αναβάλλεται προς το παρόν :p

Για τις πρίζες μήπως ξέρει κάποιος την διαφορά της απλής με την ZigBee ??? Και αν είναι και οι δύο αυτόνομες (χωρίς το gateway δηλαδή)???
  • Η απλή δουλεύει σίγουρα χωρίς το gateway Γιατί την εχω.η zig bee δεν την έχω αλλά νομίζω δουλεύει και με το gateway και χωρίς αλλά δεν ξέρω σιγουρα Γιατί δεν την εχω.. Διάφορες δεν έχουν πέρα απο την εμφάνιση

• Ο/H tsopirs έγραψε:

Η απλή δουλεύει σίγουρα χωρίς το gateway Γιατί την εχω.η zig bee δεν την έχω αλλά νομίζω δουλεύει και με το gateway και χωρίς αλλά δεν ξέρω σιγουρα Γιατί δεν την εχω.. Διάφορες δεν έχουν πέρα απο την εμφάνιση

εχω και WiFi και ZigBee μπριζακια τα zigbee δουλεύουν μόνο με gateway και αυτό με WiFi.Το WiFi δουλεύει αυτόνομα
  • Διαφήμιση
  • Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ, με διαφωτίσατε αρκετά...

Ο/H Peterredmi έγραψε:

Ο/H tsopirs έγραψε:

Η απλή δουλεύει σίγουρα χωρίς το gateway Γιατί την εχω.η zig bee δεν την έχω αλλά νομίζω δουλεύει και με το gateway και χωρίς αλλά δεν ξέρω σιγουρα Γιατί δεν την εχω.. Διάφορες δεν έχουν πέρα απο την εμφάνιση

εχω και WiFi και ZigBee μπριζακια τα zigbee δουλεύουν μόνο με gateway και αυτό με WiFi.Το WiFi δουλεύει αυτόνομα

Με την απλή πρίζα μπορείς να κάνεις «σενάρια»? Γιατί ουσιαστικά σκέφτομαι να πάρω τώρα το led strip και μία απλή πρίζα (ώστε να δουλέψει προς το παρόν) και σε λίγο καιρό να αγοράσω το gateway μαζί με ένα button...