Διαφήμιση

Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 4.1.7 GR - EN

• Application
  • Xiaomi
  • Καλησπέρα,

Βασικά θεωρώ πως το ενδιαφέρον κομμάτι του Mi smart home είναι η δημιουργία σεναρίων και όχι το κατά πόσο υπάρχει καινοτομία στις παρελκόμενες συσκευές, που δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο.

Δυστυχώς δεν βρήκα τον χρόνο να ανατρέξω από την αρχή και στις 131 σελίδες του συγκεκριμένου thread οπότε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιά σενάρια έχουν υλοποιηθεί και με ποιές ιδιαιτερότητες ή δυσκολίες, κάτι που μάλλον θα γίνει μόλις ξεκινήσω την εγκατάταση γιατί σίγουρα θα αντιμετωπίσω θέματα!

Άλλωστε η κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετική και μπορεί να υπάρχουν σενάρια που να είναι χρήσιμα σε κάποιον αλλά να μην τα έχει σκεφτεί ή να μην μπορεί να τα υλοποιήσει επειδή δεν είναι σίγουρος αν τα παρελκόμενα του Mi έχουν την δυνατότητα και ως εκ τουτου δεν θέλει να αναλάβει το ρίσκο του να παραγγείλει κάτι και να μην δουλεψει.

Προσωπικά ελπίζω τα σενάρια του smart home που έχω στο μυαλό μου αρχικά να δουλέψουν και μετά θα δω αν και πως μπορώ να εξελίξω το κομμάτι αυτό με την προσθήκη άλλων συσκευών

Γιάννης
  • Ο/H crossmo έγραψε:

Καλησπέρα,

Βασικά θεωρώ πως το ενδιαφέρον κομμάτι του Mi smart home είναι η δημιουργία σεναρίων και όχι το κατά πόσο υπάρχει καινοτομία στις παρελκόμενες συσκευές, που δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο.

Δυστυχώς δεν βρήκα τον χρόνο να ανατρέξω από την αρχή και στις 131 σελίδες του συγκεκριμένου thread οπότε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιά σενάρια έχουν υλοποιηθεί και με ποιές ιδιαιτερότητες ή δυσκολίες, κάτι που μάλλον θα γίνει μόλις ξεκινήσω την εγκατάταση γιατί σίγουρα θα αντιμετωπίσω θέματα!

Άλλωστε η κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετική και μπορεί να υπάρχουν σενάρια που να είναι χρήσιμα σε κάποιον αλλά να μην τα έχει σκεφτεί ή να μην μπορεί να τα υλοποιήσει επειδή δεν είναι σίγουρος αν τα παρελκόμενα του Mi έχουν την δυνατότητα και ως εκ τουτου δεν θέλει να αναλάβει το ρίσκο του να παραγγείλει κάτι και να μην δουλεψει.

Προσωπικά ελπίζω τα σενάρια του smart home που έχω στο μυαλό μου αρχικά να δουλέψουν και μετά θα δω αν και πως μπορώ να εξελίξω το κομμάτι αυτό με την προσθήκη άλλων συσκευών

Γιάννης
    Ακριβώς αυτό φίλε Γιάννη.
    Κανένας δεν μπορεί να σου προτείνει σενάρια γιατί δεν ξέρει το σπίτι σου και τις ανάγκες σου. Μελέτησε τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με τα Gadgetάκια που πήρες και αν έχεις απορίες ρωτάς για να δούμε αν υπάρχει λύση...

Δεν θα ήταν άσχημο πάντως να ξεκινήσει ένα νέο θέμα και εκεί ο καθένας μας να γράψει τον εξοπλισμό του και τι σενάρια έχει δημιουργήσει, για να δώσει μια εικόνα σε αυτούς που δεν έχουν καθόλου smart home προϊόντα, αλλά και αυτοί που έχουν να πάρουν ιδέες για πράγματα που πιθανώς να μην έχουν σκεφτεί...
  • Αφού ρε παιδιά τα σενάρια που υποστηρίζει η εφαρμογή είναι στάνταρ. Απλώς μπορεί κάποιος να συνδυάσει πολλά διαφορετικά σενάρια συνδυάζοντας διαφορετικά gudgetακια.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk
    The day is my enemy, the night is my friend
  • Διαφήμιση
  • Έχω εδώ και καιρό το Mi Smart WiFi Remote Control Multi-functional Gateway,temperature and humidity sensor και door sensor.Θα ήθελα να πάρω και μια ip camera να συνδέσω.Έχετε κάτι αν προτείνετε?Θέλω και body sensor αλλά όσον αφορά αυτό εντόπισα τον κλασικό της xiaomi.
  • Καλημέρα κι απο μένα. Εχω απο το χειμωνα του 16 μπει στο τριπακι του εξυπνου σπιτιου της Xiaomi και μετα απο καιρό και διάφορες παραγγελιες ο "στολος" των περιφερειακων μου ειναι ο εξης:

Gateway1
    Motion Sensor6
    wireless switch11
    Door magnetic sensor1
    Temperature and humidity sensor1
    Smart wifi socket plug5
    water detector1
    Yeelight white5
    Yeelight RGB4
    Smart wifi IR remote control1
    Xiaomi panorama 360 camera1
    Xiaomi wifi amplifier 21
    Xiaomi Mi wifi router 31
    Xiaomi switch wall mount aqara1

Εχω πειραματιστει αρκετα με διαφορα σεναρια αλλα αυτο που δεν εχω καταφερει ακομα και δε ξερω αν γινεται ειναι οταν εχω οπλισμενο το συναγερμο και εντοπισει καποια κινηση μεσα στο σπιτι να εχει μια καθυστερηση καποιων δευτερολεπτων μεχρι να ενεργοποιηθει ο συναγερμος ωστε να προλαβαινω να τον απενεργοποιω οταν μπαινω σπιτι. Επισης εχω μια απορια σχετικα με τη καμερα. Παρατηρησα οτι το recording που κανει το σπαει σε μικρα κλιπακια των 10 δευτερολεπτων περιπου. Αυτο αλλαζει απο καπου? Ειναι σπαστικο να ειναι τοσο μικρα τα κλιπακια που γραφει.
  • Ο/H PRESEUS έγραψε:

Έχω εδώ και καιρό το Mi Smart WiFi Remote Control Multi-functional Gateway,temperature and humidity sensor και door sensor.Θα ήθελα να πάρω και μια ip camera να συνδέσω.Έχετε κάτι αν προτείνετε?Θέλω και body sensor αλλά όσον αφορά αυτό εντόπισα τον κλασικό της xiaomi.
    Και η κλασική Mi 720p παίζει και η mijia 360 σίγουρα, από αυτές που έχω δοκιμάσει.
    Λογικά και οι 1080p.

Unleashed by ONEPLUS 3T rooted
    ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
  • Διαφήμιση
  • Καλημέρα Χθες παρέλαβα και εγώ το κιτ με τα 5 εξαρτήματα. Ήθελα να ρωτήσω Υπάρχει δυνατότητα να απενεργοποιηθεί το body sensor για συγκεκριμένες ώρες π.χ. βράδυ αλλά ο συναγερμός να γίνεται τριγγερ μόνο από door sensor. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Στάλθηκε από το HUAWEI CAN-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Επίσης ήθελα να ρωτήσω ποσό περίπου κρατάνε οι μπαταρίες και πως καταλαβαίνουμε ότι έχουν τελειώσει

• Ο/H n_jadidian έγραψε:

My camera says it's just for use in China
    What can I do to fix it?
    RIght now members of this community are facing the same situation without a viable solution. The only thing that you could try is the hack that was published in github
  • Ο/H n_jadidian έγραψε:

Hello
    please guide me
    My camera says it's just for use in China
    What can I do to fix it?
    Which model do you have? Also, have you chosen the option mainland china as the locale country in the options?

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk
    The day is my enemy, the night is my friend
  • Διαφήμιση
  • Ο/H yiatsou έγραψε:

Καλημέρα Χθες παρέλαβα και εγώ το κιτ με τα 5 εξαρτήματα. Ήθελα να ρωτήσω Υπάρχει δυνατότητα να απενεργοποιηθεί το body sensor για συγκεκριμένες ώρες π.χ. βράδυ αλλά ο συναγερμός να γίνεται τριγγερ μόνο από door sensor. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μη χρησιμοποιήσεις το έτοιμο σενάριο arm μέσα από το gateway, αλλά δημιούργησε ένα νέο σενάριο με τον door sensor να οπλίζει τον συναγερμό. Αν είναι στάνταρ και οι ώρες που το χρειάζεσαι βάλε και effective time period μέσα στο σενάριο, αλλιώς άστο κενό για να το ενεργοποιείς κατά βούληση