Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2
    • Μάλλον είσαι υπερβολικός.
      Ο χρόνος ζωής μας μπαταρίας δεν εξαρτάται μόνο από τους κύκλους φόρτισης οι οποίοι στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι κοντά στους 2000

Αλλά και από άλλους παράγοντες. Δεν είμαι ειδικός, αλλά αν πεις πως εξαρτάται από την θερμοκρασία λειτουργίας -πχ αν την έχεις κατακαλόκαιρο στο παρμπριζ με το gps είναι σίγουρο πως θα υπερθερμανθεί και θα τα φτύσει-.
      Υποθέτω πως ακόμα και τρόπος εκφορτισης παίζει μεγάλο ρόλο.
      Αν ζητάς ας πούμε 2-3 φορές την ημέρα να χρησιμοποιείς το κινητό ως φακό, προφανώς την πιέζεις.

Επαναλαμβάνω πως δεν είμαι ειδικός. Αλλά ορισμένα πράγματα είναι κοινή λογική, και καλό είναι να τα αποφεύγεις.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό
      en.wikipedia.org/wiki/Battery_(electricity)
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
      Είναι καπαρωμένο από άλλους.
    • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Ναι αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί Factory Reset γι`αυτό πάρε back up
      ευχαριστώ για την απάντηση. δοκίμασα δυο προηγούμενες και καμιά δεν δουλεψε σωστά. Στη μια μαλιστα μου έλεγε οτι δεν υπαρχει emei. και χάθηκε το σήμα. τις δυο αυτές ρομ τις ειχα βαλει νωρίτερα αλλά φαίνεται οτι κατι δεν παει καλα οταν γυρνας σε προηγούμενη. ξαναεβαλα την τελευταία την 29 και ξαναδουλεψε. Άλλος τρόπος?
    • Διαφήμιση
    • Εγώ μια φορά που δοκίμασα, κατέληξα σε καθαρή εγκατάσταση, διότι τίποτα δεν δούλευε σωστά, από εκεί και πέρα πάω μόνο σε καινούργιες dev, για να αποφεύγω τους πονοκεφάλους.
    • Ο/H Opanos έγραψε:

Ο/H panospc έγραψε:

2. Όταν λέμε κύκλο φόρτισης συνήθως εννοούμε πλήρη κύκλο από το 0% έως 100%
      Νομίζω πως κάνεις λάθος.Όταν λέμε κύκλο φόρτισης ως χρόνο ζωής της μπαταρίας, δυστυχώς εννοούμε πόσες φορές θα βρεθεί υπό τάση.
      ασχέτως του ποσοστού που θα φορτιστεί.
      Ακόμα και 10 λεπτά να βρεθεί σε κατάσταση φόρτισης, εκλαμβάνεται ως ένας κύκλος.
      Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν δίνω μεγάλη πιθανότητα.
      :)
      Μετά απο διάφορες δοκιμές οι "ειδικοι" καταλήξαν στο εξής συμπέρασμα:
      Όταν λέμε «κύκλους φόρτισης» εννοούμε προσθετική φόρτιση μέχρι να συμπληρωθεί το 100% σε μπαταρίες λιθίου.
      H καλύτερη φόρτιση είναι αυτή που δεν ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία στην μπαταρία.
      Επομένος το καλύτερο είναι να φορτίζουμε απο το 40% εως το 80% και μια φορά το μήνα να κάνουμε ένα 5-100% για τα στατιστικά της μπαταρίας.

• Μπορούμε να το δούμε κάπου αυτό?
      Εννοώ, είναι κάποια έρευνα ή αποτέλεσμα εμπειρικής παρακολούθησης?

Δεν το αμφισβητώ, απλά λέω μπας και υπάρχει κάπου δημοσιευμένο.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
      Είναι καπαρωμένο από άλλους.
    • Ο/H giorgosmc έγραψε:

1) ειχα συνδεδεμενο το κινητο στο pc με καλοδιο και κολισε απειρους ιους το pc, υπαρχει περιπτωση καποιος ιος να πηγε και στη συσκευη
      Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, και μην φάς το παραμύθι περί antivirus στην συσκευή σου και άλλα τέτοια χαζα που κυκλοφοράν για να πουλάνε μερικοί..

Ο/H giorgosmc έγραψε:

Δηλαδη υπάρχει πιθανότητα να μειβσα αρκετά το χρόνο ζωής της μπαταρίας ή κάτι τέτοιο
      Μην σε απασχολεί αυτό με τις καινούργιες μπαταρίες που έχουν τα κινητά. Είναι πολύ πιο ανθεκτικές σε τέτοιες πρακτικές από όσο νομίζουμε και δεν εχουν και το "Memory Effect" των παλαιότερων.
      Ο κύκλος φόρτισης συνήθως είναι από 0% => 100% χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια ενδιάμεση φόρτιση μετράει σαν κύκλος,
      Ακόμα και η Apple διευκρινίζει (για τα Mac Notebooks) ότι ενδιάμεσες φορτίσεις δεν συνιστουν κύκλο, κύκλος ο οποίος μπορεί να πάρει πολλές μέρες για να ολοκληρωθεί.

Για όσους από εσάς ενδιαφέρεσται παραπάνω => Ask Ars: What is the best way to use a Li-ion battery? | Ars Technica
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Opanos έγραψε:

Μπορούμε να το δούμε κάπου αυτό?
      Εννοώ, είναι κάποια έρευνα ή αποτέλεσμα εμπειρικής παρακολούθησης?

Δεν το αμφισβητώ, απλά λέω μπας και υπάρχει κάπου δημοσιευμένο.
      Αν κάνεις μια αναζήτηση στο google θα βρεις διάφορα ..
      πχ 4 μυθοι

• Ο/H geoanto555 έγραψε:

Αν κάνεις μια αναζήτηση στο google θα βρεις διάφορα ..
      πχ 4 μυθοι
      Γεια σας παιδιά
      Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ίντερνετ δεν είναι αν θα βρεις να διαβάσεις κατι σχετικό ... αλλά αν θα είναι αξιόπιστη η πληροφορία.
      Ποιος την έγραψες;
      Τι ξέρει ο συντάκτης από μπαταρίες;
      Από ποιο ξένο site αντέγραψε copy-paste το άρθρο;
      Το ράδιο-αρβύλα είναι συνηθισμένη πρακτική στο ίντερνετ. και πολλές σελίδες αντιγράφουν άρθρα από άλλες προσθέτοντας ή αφαιρώντας πληροφορίες από τα κείμενα.
      Υπάρχουν τα πάντα στο ιντερνετ εκτός από 1.....ΚΡΙΣΗ (αντίληψη) αυτή είναι μέσα σας.
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Ο/H pechr έγραψε:

Το ράδιο-αρβύλα είναι συνηθισμένη πρακτική στο ίντερνετ
      Όταν το έιχα βρει.. Πριν αρκετά χρόνια θα έλεγα, το είχα ψάξει κ είχα βρει κάτι μελέτες που το αποδείκνυαν.
      Αν κάποιος το ψάξει νομιζω ότι μπορεί να βρει την απάντηση. (αν τελικά ισχύει)

• Παιδιά καλησπέρα Είμαι και εγώ κάτοχος του note 2 έχω περάσει την ελληνική έκδοση 6.1.29 όλα καλά. ήθελα να ρωτήσω αν και το έψαξα πάρα πολύ και δεν το βρήκα έχει την ρύθμιση να βάζουμε το τηλ να κλείνει μόνο του το είχε το άλλο τηλ και με είχε βολέψει πάρα πολύ
    • Διαφήμιση
    • Αμα πας στις ρυθμίσεις της μπαταρίας κάπου λέει χρονοδιάγραμμα. Από εκεί του λες πότε να κλείνει και να ανοίγει