Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2
    • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Είστε αρκετά ενδιαφέρον και διαβάζω όλη τη συζήτηση αλλά είστε αρκετά Off boys... επίσης
      λογικά αναφέρεσαι σε εμάς Μιχάλη κι εχεις δίκαιο.

Ο/H pechr έγραψε:

Μάλλον θα χρειαστεί καινουργιο τοπικ γιατί η απαντηση απαιτεί μεγαλύτερη εμβαθυνση από τις πληροφορίες που εδωσα εδώ.
      Έχω σκοπό να κάνω τοπικ αλλα από ότι ειδα τα παιδιά συνέχισαν να απαντούν εδώ σε αυτό το τόπικ... κι έτσι συνέχισα κι εγώ....
      Για να το σώσουμε τώρα που προλαβαίνουμε καλύτερα να συνεχίσουμε τη συζήτηση σε καινούργιο τοπικ μιας κι αυτό αφορά και άλλους χρήστες συσκευών.
      Θα το δημιουργήσω σήμερα και θα χρειαστούμε δυνατούς παίχτες στην συζήτηση
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Ναι Chris μου, το είχα δει

:thumbsup: ωραία συζήτηση
    • Ο/H kiriakos1963 έγραψε:

Από ότι θυμάμαι όταν έβαλα το ρομ όχι stable αλλά dev όταν έκανα αναβάθμιση το Su από play store είχα πρόβλημα όταν άνοιγμα κάποια εφαρμογή έκλεινε το τηλέφωνο και όταν το άνοιγμα η εφαρμογή δεν υπήρχε μέσαμέσα. Δεν θυμάμαι ποιο ρομ ήτανε
      Αυτο που εκανες ηταν μεγαλο fail .ΠΟΤΕ σε DEV rom επειδη ειναι prerooted δεν περναμε αλλη εφαρμογη για root διοτι θα εχεις 100% προβληματα .
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pechr έγραψε:

Για να το σώσουμε τώρα που προλαβαίνουμε καλύτερα να συνεχίσουμε τη συζήτηση σε καινούργιο τοπικ μιας κι αυτό αφορά και άλλους χρήστες συσκευών.
      Μπορεί κάποιο μέλος της ομάδας διαχείρισης να μου υποδείξει που να δημιουργήσω το θέμα του SuperSU;;
      Αφορά κατόχους και άλλων συσκευών και διαφόρων stable ROMs με χρήση TWRP
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Ο/H pechr έγραψε:

Ακριβως στο edit 2 να εστιασουμε @gkalen γιατι εκει ειναι η ουσια.
      1. Φλασαροντας την stable (χωρις wipe system) θα σβηστουν ολα τα αρχεια του binary;;;
      2. Θα μεινουν καποια αρχεια κλειδωμενα απο το binary της 2.65 και θα δημιουργηθει προβλημα στο supersu 2.49 και θα αρχισει να τρωει σκαλωματα το κινητο;

Αυτό είναι ή ουσία , αλλά κανείς δε μπαίνει στο κόπο να το δοκιμάσει.
      Παρ'οτι δεν ξέρω ακριβώς πως θα συμπεριφερθεί ή Miui με το supersu , καθ'οτι όσες φορές την έχω χρησιμοποιήσει ( από Miui GB - Miui KK ) , πάντα δουλεύω με το δικό της ροοτ σε οποιοδήποτε πορτ ή ακόμα και τώρα που έχω Xiaomi .
      Εμπειρικά και μόνο σας είπα αυτά που γνωρίζω , απλά έχασα λίγο το θεμα στην αρχή , δεν είχα καταλάβει ότι μιλαγαμε για stable ή οποία δεν είναι ροοτ.
      Φλασαροντας την stable πάνω από μια προηγούμενη ή ακόμα και πάνω από την ίδια stable που φοράμε , αυτομάτως σβηνονται όλα στο system , καθ'οτι το updater.script κάνει format στο system συγχρόνως με την εγκατάσταση του Ρομ.
      Οπότε χάνονται όλα τα αρχεία ( binaries ) του supersu , κι έτσι πρέπει να φλασαρουμε πάλι το supersu.zip για να έχουμε ροοτ.
      Το θεμα λοιπόν είναι , ( εφόσον λογικά θα έχουμε αναβαθμίσει την εφαρμογή supersu μέσω playstore ) , ότι ή εφαρμογή superuser ( η αναβαθμισμένη ) θα είναι ακόμα εγκατεστημένη στο data/app/ , αλλά σαφώς δεν θα δουλεύει καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον τα binaries με το φλασαρισμα του Ρομ.
      Όμως , αυτό που λέω να δοκιμαστεί είναι το εξής ... Αφού λοιπόν έχουμε φτάσει σ'αυτο το σημείο που ανεφερα ( έχουμε το supersu το αναβαθμισμένο στο data/app/ ) , έλεγα λοιπόν να δοκιμάσει κάποιος να φλασαρει το ζιπ του superuser και έτσι θα εγκατασταθεί το supersu και τα binaries που χρειάζονται για το ροοτ.
      Σ'αυτο το σημείο λοιπόν πιστεύω ότι μετά το φλασαρισμα του superuser.zip , τότε θα ενεργοποιηθεί και ή αναβαθμισμένη εφαρμογή του supersu που έχουμε στο data/app/ και απλώς θα μας ζητηθεί απο την εφαρμογη να αναβαθμίσουμε το su binary μέσω της εφαρμογης.
      Αυτη είναι ή απορία μας λοιπόν ... σε άλλες συσκευές και Ρομ θα συμβεί αυτό που είπα προηγουμένως , σε Xiaomi με Miui θέλουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί.

Edit
      Αυτός που θα έπρεπε να το δοκιμάσει , ονομάζεται pechr ... :p
      Καθ'οτι έχεις ότι χρειάζεται , δηλαδή εισαι με stable και έχεις αναβαθμίσει το supersu μέσω playstore.
      Μένει μόνο να φλασαρεις ξανά τη stable που ήδη φοράς , να φλασαρεις το superuser.zip μετά ... και έπειτα να δεις αν σου ζητάει αναβάθμιση του su binary το αναβαθμισμένο supersu που έχεις ήδη στο data/app/ ... Έτσι θα δούμε αν τελικά δεν δουλεύει ή δουλεύει.

Στάλθηκε από το 2014813 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H gkalen έγραψε:

Καθ'οτι έχεις ότι χρειάζεται , δηλαδή εισαι με stable και έχεις αναβαθμίσει το supersu μέσω playstore.
      Μένει μόνο να φλασαρεις ξανά τη stable που ήδη φοράς , να φλασαρεις το superuser.zip μετά ... και έπειτα να δεις αν σου ζητάει αναβάθμιση του su binary το αναβαθμισμένο supersu που έχεις ήδη στο data/app/ ... Έτσι θα δούμε αν τελικά δεν δουλεύει ή δουλεύει.
      Είσαι αρχηγός... τώρα έπιασες σχεδόν τον παλμό της ερώτησης που είχα κάνει.
      Αν και πλέον δεν έιμαι root.
      Όμως θα ήθελα να σου ζητησω να μην αφιερώσεις αλλο την ενέργεια σου σε αυτήν την ερώτηση σε αυτό το τοπικ διότι θα δημιουργήσω αλλο που θα περιγράφω με καλυτερη αναλυση τα βήματα που εκανα.
      Θέλω να σου ζητήσω να κρατήσεις την ενέργεια σου για το αλλο τοπικ όπου θα ήθελα να συμμετέχεις.
      Οι developers μπορείτε να μας βοηθησετε να λύσουμε το μυστήριο.
      Ήδη έκανα μία συζητηση με τον @michael που με βοήθησε πολύ ώστε να καταλάβω, ΟΜΩΣ το θέμα δεν έιναι να καταλάβω μονο εγώ.. το θέμα είναι να καταλάβουν και τα υπολοιποα 10700 μελη που θα έχουν κάποια στιγμή το ίδιο ερώτημα.
      Για αυτό λοιπόν θα χρειαστούμε απο εσάς τους developers την αναλυση σας αλλα και βατό λεξιλόγιο ώστε να σας καταλαβαινουμε όλοι όσοι θα διαβαζουμε το τοπικ.
      TO BE CONTINUED....
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Επειδη το θεμα ειναι περιπλοκο να πω οτι απο την εκδοση super su 2.60 και νεοτερες εχουν γινει πολλεσ αλλαγες στον τροπο εγκαταστασεις του super su αλλα και στο kernel του δηλαδη εκτος απο το system/app και το system/xbin κανει εγκατασταση αρχειων και στο data ,αυτο ακριβως ειναι που δημιουργει προβληματα με την αναβαθμιση απο μια ρομ σε μια αλλη .
      Λυσεις υπαρχουν η ποιο απλη οποιος θελει ροοτ στην stable να περναει την εκδοση που του πρωτηνει το twrp που ειναι η 2,49 και λειτουργει σωστα χωρις προβλημα .Και να μην κανει αναβαθμηση απο το play store στην νεα εκδοση.
    • Διαφήμιση
    • Οκ , όπως θες , θα συμμετέχουμε κανονικά για να μπορέσουμε να λύσουμε οποίες απορίες υπάρχουν.
      Δεν νομίζω ότι ο michael θα διαφωνεί σε κάτι σ'αυτο το ποστ που έκανα , νομίζω το'κανα κατανοητό τώρα.
      Άλλωστε κι εγώ έχω την απορία να δω πως θα συμπεριφερθεί στη Miui , για αλλες συσκευές και Ρομ δεν θα είχα απορία , αλλά εδώ , έχω κι εγώ την απορία να δω πως θα λειτουργήσει.

• Ο/H michael έγραψε:

Επειδη το θεμα ειναι περιπλοκο να πω οτι απο την εκδοση super su 2.60 και νεοτερες εχουν γινει πολλεσ αλλαγες στον τροπο εγκαταστασεις του super su αλλα και στο kernel του δηλαδη εκτος απο το system/app και το system/xbin κανει εγκατασταση αρχειων και στο data ,αυτο ακριβως ειναι που δημιουργει προβληματα με την αναβαθμιση απο μια ρομ σε μια αλλη .
      Λυσεις υπαρχουν η ποιο απλη οποιος θελει ροοτ στην stable να περναει την εκδοση που του πρωτηνει το twrp που ειναι η 2,49 και λειτουργει σωστα χωρις προβλημα .

Αυτό είναι αλήθεια , κάποτε με το το su binary στο xbin ,είχε γίνει ή δουλειά.
      Τώρα πια έχει περισσότερα αρχεία απο'δω κι από κει.
      Για να φτιαξω το Ρομ του Lenovo A328 με ροοτ , έπρεπε να βάλω 3-4 binaries στο xbin , φάκελο .ext στο bin και edit στο install_recovery.sh στο system/etc , συν και edit το updater.script.
      Πολλή φασαρία που παλιότερα δεν υπήρχε , μ'ενα su binary στο xbin και είχαμε καθαρίσει ...
      Α ρε παλιές καλές εποχές ... :p

• Και γιατί να μην κρατήσει κάποιος που ενδιαφέρεται να φλασάρεις την SU 2.49 το αρχείο ζιπ της 2.49 αντικαθιστώντας το με το 2.60 , που δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ή 7.2.1 stable και να βάλει αυτό ; Λέω εγώ τώρα. Αλλά καλύτερα ξέρουν gkalen και Michael. Ότι πουν αυτοί. Αυτοί που ενδιαφέρονται θα το βρουν στην stable 7.1.3 gtv.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • Γεια σας. Επανέρχομαι μήπως ξέρει κανείς;

Ο/H chrdes έγραψε:

Παιδιά γεια σας.
      Νέος στην παρέα σας εγκατέστησα την 7.2 και φαίνονται όλα καλά. Βλέπω μόνο μια εφαρμογή απενεργοποιημένη "Έγγραφα" και είναι ή com.android.documentsui. Τη χρειάζομαι ή μπορώ να την απεγκαταστήσω; Την ενεργοποίησα και στην επανεκκίνηση απενεργοποιήθηκε. Ευχαριστώ.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H chrdes έγραψε:

Γεια σας. Επανέρχομαι μήπως ξέρει κανείς;

Ο/H chrdes έγραψε:

Παιδιά γεια σας.
      Νέος στην παρέα σας εγκατέστησα την 7.2 και φαίνονται όλα καλά. Βλέπω μόνο μια εφαρμογή απενεργοποιημένη "Έγγραφα" και είναι ή com.android.documentsui. Τη χρειάζομαι ή μπορώ να την απεγκαταστήσω; Την ενεργοποίησα και στην επανεκκίνηση απενεργοποιήθηκε. Ευχαριστώ.

Φιλε μου αστη ως εχει ψωμι δεν σου τρωει...