Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2
    • παιδια η ερώτηση που θα κάνω ίσως να σας φανεί και χαζή :P
      Επειδή στην ρομ που είμαι τώρα το τηλέφωνο πετάει.. Αποφάσισα να κάνω ένα nandroid να το χω κι ας πιάνει χώρο..
      Και όπως πάω χαρούμενος και με όρεξη στο twrp.. Βλέπω στο backup καμία δεκαριά πράγματα για back up.. (Εκτός από boot,system,data) είχε χωρίς το tick πολλές επιλογές.. Uboot,recovery,nvram.. Και κάτι αλλά η tet1 η test1 έλεγε δεν θυμάμαι.. Και σαν άσχετος από miui εγώ δεν ξέρω τι να κάνω tick και τι όχι .. Ή προηγούμενες εκδόσεις twrp που είχα δουλέψει ήταν με cm12 και είχαν ως επιλογή μόνο boot,data,system και cache
    • Όταν λέτε για σκόνη, για πόση σκόνη μιλάμε ακριβώς; φουλ σκόνη πάνω στο τζαμακι ή 3-4 κόκκους σκόνη; Εγώ έχω 3-4.. Και το βάζω σε μια τσέπη που μετά βγαίνει άσπρη η οθόνη απ'τη σκόνη, αλλά όσες φορές και να την καθαρίσω, αυτή βγάζει συνέχεια. Το θεμα ειναι οτι δε χρησιμοποιω ποτέ τη μπροστινη κάμερα.. :P
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H spyrossss έγραψε:

otg υποστηρίζει το κινητό μας;

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Είναι τόσο στανταρ αυτο για όλα τα προσφατα smartphones που πλεον δε μπαίνουν στον κόπο καν
      να το αναφέρουν σαν δυνατότητα. Ναι υποστηριζει κανονικά
    • Ο/H spyrossss έγραψε:

otg υποστηρίζει το κινητό μας;
      υποστηρίζει ........

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!!!!!!!!!!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H larrydura έγραψε:

παιδια η ερώτηση που θα κάνω ίσως να σας φανεί και χαζή :P
      Επειδή στην ρομ που είμαι τώρα το τηλέφωνο πετάει.. Αποφάσισα να κάνω ένα nandroid να το χω κι ας πιάνει χώρο..
      Και όπως πάω χαρούμενος και με όρεξη στο twrp.. Βλέπω στο backup καμία δεκαριά πράγματα για back up.. (Εκτός από boot,system,data) είχε χωρίς το tick πολλές επιλογές.. Uboot,recovery,nvram.. Και κάτι αλλά η tet1 η test1 έλεγε δεν θυμάμαι.. Και σαν άσχετος από miui εγώ δεν ξέρω τι να κάνω tick και τι όχι .. Ή προηγούμενες εκδόσεις twrp που είχα δουλέψει ήταν με cm12 και είχαν ως επιλογή μόνο boot,data,system και cache
      Για να κανεις nandroid backup θα επιλεξεις ολα τα partition (το cache δεν ειναι συμαντικο ) ,μερικα twrp εχουν μονο επιλογες για backup στα απολυτος απαραιτητα (boot,system,data,cache)-αυτο λεγετε απλο backup και οχι nandroid backup -αυτο ομως δεν αρκετο διοτι δεν σε εξασφαλιζει σε ολες τις περιπτωσεις οτι η συσκευη σου θα επανελθει σε σωστη λειτουργεία κανοντας restore .πχ αν χαθει το imei ή τα mac address εχοντας παρει nandroid backup κανοντας restore απλα τα partition nvram και secro διορθώνεις το προβλημα σε ενα λεπτο απλα και ευκολα χωρις να χρειαζεσαι fastboot rom, pc κ.τ.λ.Καλο ειναι λοιπον για να κανουμε την ζωη μας ποιο ευκολη σε περιπτωση προβληματος να χρησιμοποιουμε της δυνατοτιτες που μας δινει το εργαλειο που λεγετε twrp.Στο twrp by mic εχει επιλογες για backup σε ολα τα απαραίτητα partition για ενα πληρες nandroid backup που ισοδυναμεί με μια fastboot rom.
    • Runkeeper - GPS Track Run Walk and Xiaomi redmi note 2

Runkeeper - GPS Track Run Walk and Xiaomi redmi note 2.
      Η εφαρμογή ανοίγει αλλά καταγράφει την διαδρομή λάθος (στο συνημμένο αρχείο έκανα το τετράγωνο), όλα αυτά με τη stable 7.21 και με την 7.23 ενώ με την 7.13 δούλευε κανονικά.
      Δοκίμασα στη stable 7.23 και το Run with Map My Run και αυτό δεν δούλευε, μόνο αν αφήσω την οθόνη ανοιχτή καταγράφει την διαδρομή.
      Δοκιμασμένα σε Xiaomi redmi note 2 και σε Xiaomi redmi note 2 prime! Για τις roms ακολούθησα τον παρακάτω οδηγό για καθαρή εγκατάσταση της Ελληνικής ROM Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)
      Ποια λύση προτείνετε;
      Υπάρχει κάποια άλλη παρόμοια εφαρμογή που να δουλεύει στη 7.23 stable σωστά;
      Να δοκιμάσω να κάνω factory reset και να βάλω από πάνω την τελευταία dev για να δω αν δουλεύει η εφαρμογή;
      Για καθαρή εγκατάσταση της 7.13 είμαι!!! :thumbdown:

• Ο/H michael έγραψε:

Ο/H larrydura έγραψε:

παιδια η ερώτηση που θα κάνω ίσως να σας φανεί και χαζή :P
      Για να κανεις nandroid backup θα επιλεξεις ολα τα partition (το cache δεν ειναι συμαντικο ) ,μερικα twrp εχουν μονο επιλογες για backup στα απολυτος απαραιτητα (boot,system,data,cache)-αυτο λεγετε απλο backup και οχι nandroid backup -αυτο ομως δεν αρκετο διοτι δεν σε εξασφαλιζει σε ολες τις περιπτωσεις οτι η συσκευη σου θα επανελθει σε σωστη λειτουργεία κανοντας restore .πχ αν χαθει το imei ή τα mac address εχοντας παρει nandroid backup κανοντας restore απλα τα partition nvram και secro διορθώνεις το προβλημα σε ενα λεπτο απλα και ευκολα χωρις να χρειαζεσαι fastboot rom, pc κ.τ.λ.Καλο ειναι λοιπον για να κανουμε την ζωη μας ποιο ευκολη σε περιπτωση προβληματος να χρησιμοποιουμε της δυνατοτιτες που μας δινει το εργαλειο που λεγετε twrp.Στο twrp by mic εχει επιλογες για backup σε ολα τα απαραίτητα partition για ενα πληρες nandroid backup που ισοδυναμεί με μια fastboot rom.
      @larrydura σου απάντησε ο ίδιος ο δημιουργός του custom twrp, ο καταλληρότερος να απαντήσει.
      Δράτομαι της ευκαιρίας να τον ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά γιαυτό το υπέροχο εργαλείο, συμπεριλαμβανομένων βέβαια των @pechr και του @stefanos1985 για την Ελληνική μετάφραση. Καλημέρα.
    • Ο/H teodkats έγραψε:

Υπάρχει κάποια άλλη παρόμοια εφαρμογή που να δουλεύει στη 7.23 stable σωστά;
      Εγώ χρησιμοποιώ την εφαρμογή sports tracker έχει για όλα τα αθλήματα, προσωπικά εγώ το έχω για το ποδήλατο. Μου βγάζει την διαδρομή κανονικά και έχει επιλογή π.χ. όταν πέφτω από τα 2χλμ να σταματά μέχρι να ξεκινήσω πάλι.
      Μπορείς να την βρεις εδώ -->https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stt.android&hl=el

υ.γ. Την χρησιμοποιησα με την 7.2.1 και τώρα θα βάλω την 7.2.3, αλλά πιστεύω ότι δεν θα έχω πρόβλημα και πάλι.
      zaf_4 --> Zafeira
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pechr έγραψε:

Ο/H makis1024 έγραψε:

Εάν κοιτάξεις και το δικό σου στο φώς έχει σκόνη στη μπροστινή κάμερα.
      Εγώ λέω να μαζευτούμε σε ένα τόπικ, όσοι έχουμε σκόνη στην κάμερα για να μετρηθούμε να δούμε πόσοι συμπάσχουμε στο ίδιο πρόβλημα :) :lol:

Ο/H flowin_through έγραψε:

Όταν λέτε για σκόνη, για πόση σκόνη μιλάμε ακριβώς; φουλ σκόνη πάνω στο τζαμακι ή 3-4 κόκκους σκόνη; Εγώ έχω 3-4.. Και το βάζω σε μια τσέπη που μετά βγαίνει άσπρη η οθόνη απ'τη σκόνη, αλλά όσες φορές και να την καθαρίσω, αυτή βγάζει συνέχεια. Το θεμα ειναι οτι δε χρησιμοποιω ποτέ τη μπροστινη κάμερα.. :P
      Εμένα έχει μερικούς κόκκους αλλά ακόμα δεν έχουν επηρεαστεί οι φωτογραφίες (ή δεν το πρόσεξα εγώ). Μετά τον χρόνο που θα λήξει και η εγγύηση ίσως ανοιχτεί για καθάρισμα αν είναι εύκολο.