Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2
    • Καλησπέρα στην παρέα. Στην προσπάθιά μου να συνδέσω ακουστικά Bluetooth, το bluetooth συνδέεται και αποσυνδέεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει τη συσκευή. Επίσης απο τις ρυθμίσεις δε με αφήνει να αλλάξω το "ορατή από συζευγμένες συσκευές". Στην αρχική οθόνη των ρυθμίσεων το δείχνει μία ενεργό μία ανενεργό, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το χρησιμοποήσω.
      Η ρομ που έχω είνα GTV 6.1.29, και γενικά είμαι ικανοποιημένος και δεν την έχω αλλάξει από το Φλεβάρη, γιατί δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το bluetooth τώρα χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω. Μπορεί να είναι θέμα της ρομ?
    • Ναι. Κάνουν αποσυνδέσεις τα Bluetooth. Καλύτερα βάλε μια πιο πρόσφατη ρομ. Κάπου στο τέλος του Μαΐου πρέπει να διορθώθηκε το πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να σου πω σίγουρα σε ποια ρομ, γιατί δεν έχω πλέον αυτό το μοντέλο.
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Ευχαριστώ πολύ,
      ν ακάνω αναβαθμιση ή να περάσω μέσω νέα ρομ μέσω twrp. Αν περάσω νέα ρομ να κάνω μόνο wipe cach kai dalvik για να μη χάσω τις ρυθμίσεις και τηλέφωνα μυνήματα κλπ ή είναι καλύτερα να τα κάνω από την αρχή και να το ξαναστήσω από την αρχή;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Trinity Circle έγραψε:

Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Μπες καλό μου στο TWRP, κάνε wipe την cache και dalvik cache, επανεκκίνηση και πες μας αποτέλεσμα. Η μπαταρία σου πόσο κρατάει;
      Καλησπέρα μικρό μου. Αν εννοείς εμένα δεν εχω κανενα θεμα με την μπαταρια με την stable που εχω. Μιαμιση μερα περίπου κραταει με ελαχιστη χρηση. Το θεμα ειναι οτι η θερμοκρασια ανεβαίνει με το παραμικρο. Αυτο που ειπες το εκανα. Αλλα στον χρονο που περνει για να γραψω αυτο το μηνυμα το κινητο καίγεται.

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Ε τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν

1. Έχεις πρόβλημα hardware
      2. Είσαι πολύ καυτό αγόρι. :)

Αφού όπως λες έχει κάνει καθαρή εγκατάσταση fastboot rom με mi flash ή με SP Flash tool τότε κάτι τρέχει με το hardware.
    • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Ο/H Trinity Circle έγραψε:

Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Μπες καλό μου στο TWRP, κάνε wipe την cache και dalvik cache, επανεκκίνηση και πες μας αποτέλεσμα. Η μπαταρία σου πόσο κρατάει;
      Καλησπέρα μικρό μου. Αν εννοείς εμένα δεν εχω κανενα θεμα με την μπαταρια με την stable που εχω. Μιαμιση μερα περίπου κραταει με ελαχιστη χρηση. Το θεμα ειναι οτι η θερμοκρασια ανεβαίνει με το παραμικρο. Αυτο που ειπες το εκανα. Αλλα στον χρονο που περνει για να γραψω αυτο το μηνυμα το κινητο καίγεται.

Ε τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν

1. Έχεις πρόβλημα hardware
      2. Είσαι πολύ καυτό αγόρι. :)

Αφού όπως λες έχει κάνει καθαρή εγκατάσταση fastboot rom με mi flash ή με SP Flash tool τότε κάτι τρέχει με το hardware.

Χαχαχα. Μόλις ξαναεκανα αλλά αυτήν τη φορά έβαλα την stable 7.5.3. ότι θέλει να γίνει ας γίνει. Απλά να μην πάρει φωτιά πάνω μου. :p. Έκανα την εγκατάσταση μέσω twrp με wipe cache και dalvik cache και data καμία 3 φορές. Και εγκαταστήσει το superuser από τον σύνδεσμο που μου έδωσε ο γλυκουλης @gkalen . Την θερμοκρασία δεν την κοιτάζω <******> ( συγνώμη για την έκφραση) αλλά ή οθόνη μου είναι αρκετά ζεστή. Στο πάνω μέρος φυσικά. Φιλάκια φιλάκια φιλακια

• Μπορείς να κάνεις δύο πράγματα : στα φλασαρισματα να το βάζεις στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουν και
      Να το δουλεύεις με ποντίκι για να μην καείς...
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Καθαρή γιατί δεν κάνεις δεν καταλαβαίνω, όσα factory reset και να κάνεις και όποια ρομ και να περάσεις από πάνω μόνο η καθαρή εγκατάσταση θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Καθαρή εγκατάσταση fastboot rom με όποιον τρόπο θέλεις ή της 7.0.6.0 stable του φόρουμ ή της 6.5.5 developer του @dnomikos . Όλα τα άλλα είναι για εμένα μεσοβέζικες λύσεις. Fastboot για να γίνει το κινητό σαν να βγήκε από το εργοστάσιο χωρίς επιπλέον παρεμβάσεις και apps που μπορούν να προκαλέσουν τα προβλήματα που έχεις τώρα. Φιλικά.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H MANVLIS έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ,
      ν ακάνω αναβαθμιση ή να περάσω μέσω νέα ρομ μέσω twrp. Αν περάσω νέα ρομ να κάνω μόνο wipe cach kai dalvik για να μη χάσω τις ρυθμίσεις και τηλέφωνα μυνήματα κλπ ή είναι καλύτερα να τα κάνω από την αρχή και να το ξαναστήσω από την αρχή;

Φίλε μου,
      Με την miui 8 σταμάτησαν σε εμένα τουλάχιστον οι αποσυνδέσεις Bluetooth, wipe cache, davik, data και παιρνάς όποια rom θέλεις μεταγενέστερη της 6.6.17 μια που είσαι και develakias. Και άσε τις αποσυνδέσεις σε αυτούς που κράτησαν την miui7.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • Ο/H Trinity Circle έγραψε:

Χαχαχα. Μόλις ξαναεκανα αλλά αυτήν τη φορά έβαλα την stable 7.5.3. ότι θέλει να γίνει ας γίνει. Απλά να μην πάρει φωτιά πάνω μου. :p. Έκανα την εγκατάσταση μέσω twrp με wipe cache και dalvik cache και data καμία 3 φορές.
      Αυτό καλό μου, δεν είναι "επίσημα", καθαρή εγκατάσταση.
      Η καθαρή εγκατάσταση γίνεται στο redmi note 2 με SP Flash tool ή με το Mi Flash tool και με fastboot rom όχι με recovery rom.
      Αλλά αν ήσουν διαβαστερό παιδί θα το ήξερες διαβάζοντας καλά το πρώτο θέμα:

Ε: Μόλις παρέλαβα το Redmi Note 2. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσω την ελληνική GTV Rom;

A: Επειδή ακόμη μέχρι τώρα είναι κλειδωμένη η ROM με Private Keys από την Xiaomi, είναι αδύνατον να γίνει το Flash της ROM, με το Recovery που συνοδεύει την συσκευή σας.
      Πρώτα από όλα είναι επιβεβλημένο με του παραλάβετε να κάνετε, όσο το δυνατό γρηγορότερα, μια καθαρή εγκατάσταση ROM, γιατί τα περισσότερα κινεζομάγαζα δεν σας βάζουν official ROM αλλά δικές τους πειραγμένες και προχειροφτιαγμένες (ακόμα κι αν στα χαρακτηριστικά δίνουν την εικόνα μιας επίσημης ROM).
      Υπάρχουν τρεις τρόποι που μπορείς να κάνεις μια πολύ καθαρή εγκατάσταση ROM. Και στους τρεις εγκαθιστούμε πρώτα την Fastboot rom και μετά την δική μας ελληνική GTV Rom (Stable ή Developer)

1. Με το SP Flash Tool ακολουθώντας κατά γράμμα και οξεία τον οδηγό: Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το SP Flash Tool
      2. Με το Mi Flash Tool ακολουθώντας κατά γράμμα και οξεία τον οδηγό: Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)
      3. Αν δεν τα καταφέρετε με τους δύο παραπάνω οδηγούς τότε ακολουθήστε αυτόν: Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 2
    • Καλό μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση η αλήθεια είναι οτι δεν κατάλαβα τίποτε από όλα αυτά αλλά απο το κατάστημα που το πήρα ήταν κανονικά όλα περασμένα. Αλλά εγώ έχω κάνει το τελευταίο όμως. Παρόλα αυτά το μόνο πρόβλημα μου είναι η θερμοκρασιες τίποτε άλλο.
    • Χαιρετώ ....
      Μετά από σχετικά μακρόχρονη απουσία ξαναεμφανίζομαι γιά 2-3 ημέρες και με μιά γρήγορη ματιά βλέπω η κοινότητά μας να έχει
      φτάσει σε άλλο πλέον επίπεδο , κάτι που φυσικά δεν το φανταζόμαστε πριν από 2 χρόνια . Μόνο που δεν βλέπω γνωστές παρουσίες
      με ελάχιστες εξαιρέσεις και βέβαια του ακάματου admin μας . Οψόμεθα ....
      Επί του πρακτέου ...
      Εχω το συμπαθητικό Redmi Note 2 , που χρησιμοποιούσα όλο αυτό το διάστημα με την πανάρχαια GTV 6.3.3 η οποία γιά την χρήση
      που κάνω με είχε ικανοποιήσει , όταν ξαφνικά και χωρίς λόγο , ένα πρωϊνό ανοίγω το κινητό και έχουν αλλάξει τα εικονίδια των
      εφαρμογών , με κάποια άσχετα , που ποτέ δεν είχα κατεβάσει , άλλα Ελληνικά και άλλα κινέζικα . Μικρό το κακό βέβαια αλλά και
      ακαταλαβίστικο . Εκανα βέβαια τις αλλαγές μου , αλλά εκείνο που παρέμεινε είναι ότι η μπαταρία τρέχει σαν παλαβή .
      Επανακινήσεις , και wipes , cache και dalvik δεν επέφεραν καμιά βελτίωση .
      Λέω λοιπόν να δοκιμάσω την τελευταία GTV 6.7.21 , αλλά θα ήθελα να ακούσω την υπεύθυνη γνώμη κάποιου από τους φίλους
      ειδήμονες με Redmi Note 2 , αν αξίζει τον κόπο , και ποιά μπορεί να είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος φλασαρίσματος .
    • Διαφήμιση
    • Απλό factory reset και βάλε την 6.6.30 ή την 6.7.7 αφού δεν κάνεις συχνά αλλαγές, έχουν καλύτερη μπαταρία
      Μην επαναφέρεις αντίγραφα από mi cloud κατά τις αρχικές ρυθμίσεις, δημιουργούν μικρό προβλήματα, καλύτερα να τις βάλει από την αρχή, φυσικά αν θες επαναφέρεις κανονικά το backup, απλή πρόταση είναι ;)
      Επίσης εάν σε ρωτήσει στο TWRP για εγκατάσταση του SuperSU επιλέγεις "ΟΧΙ".

Αυτά και χαρήκαμε που σε είδαμε ξανά :D