Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2
    • Παιδιά θα ήθελα να σας εκφράσω την δική μου άποψη για το SOT πως πρέπει να γίνεται.
      Φανταστείτε ότι 2 μέλη έχουν τα ίδια κινητά με τις ίδιες ROMS, με τις ίδιες εφαρμογές κ.α. για να μην πολυλογώ... πανομοιότυπα κινητά.
      Και οι δύο ξεκινούν SOT test με πλήρως φορτισμένες μπαταρίες.
      Ο ένας έχει σήμα καμπάνα και ο άλλος μία μονάδα.
      Θα δείξουν τις ίδιες ώρες SOT;;
      Δεν το νομίζω. :) Σίγουρα θα υπάρχει μία διαφοροποίηση.

Όταν κάνουμε μία μέτρηση ή πείραμα θα πρέπει να κρατάμε όλους τους παράγοντες σταθερούς και να πειράζουμε την μία ίδια μεταβλητή κάθε φορά ώστε να μπορούμε να αντιληφθούμε κατά πόσο επηρεάστηκε η τελική τιμή.

Για παράδειγμα στο SOT θα πρέπει να βάζουμε λειτουργία πτήσης το κινητό ώστε να μην επεμβαίνουν άλλες λειτουργίες, να ορίζουμε συγκεκριμένη φωτεινότητα (και όχι στο αυτόματο) κάθε φορά ώστε π.χ. με μεταβλητή μία ROM που αλλάξαμε να μπορούμε να αντιληφθούμε το πόσο επηρεάστηκε η αυτονομία με την αλλαγή αυτή.
      Ώστε να μιλάμε και να συγκρίνουμε στην ίδια βάση όλοι μας πειράζοντας τις ίδιες μεταβλητές κι έχοντας τις ίδιες σταθερές.

@kandilak συμφωνώ μαζί σου ότι το SOT δεν είναι παράγοντας μέτρησης αυτονομίας, όμως είναι μία βάση που μπορούμε σχεδόν να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης (όχι ακριβείας για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω) όταν μιλάμε μεταξύ μας.

Tip: Επίσης εφόσον φορτίσετε το κινητό στο πραγματικό 100% και το αφήσετε να φτάσει στο 1%, στη διαδρομή Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο > Κατάσταση > Χρόνος εν ενεργεία μπορείτε να δείτε πόσες ώρες κράτησε ενεργό με την δική σας προσωπική χρήση στο δικό σας περιβάλλον .
      Υπόψιν ότι όταν κάνετε επανεκκίνηση το τηλέφωνο.. το χρονόμετρο μηδενίζει.
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Το find device της miui πάντως που μπορείς να βρεις το κινητό από υπολογιστή άμα το χάσεις, απενεργοποιείται (μάλλον) από τις ρυθμίσεις /λογαριασμός miui/ mi cloud κάτω κάτω
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • @pechr γιατί δεν λες το άλλο παράδειγμα..
      Φορτίζω το redmi note 2 μου βραδάκι στο κρεβάτι (χαμηλός φωτισμός κλπ) , και εκεί που παίζω μέσα σε developer options , σκαλίζω ένα κουμπάκι που λέγεται ενεργή οθόνη....
      Είμαι τόσο κουρασμένος όμως που με παίρνει ο ύπνος εκείνη την στιγμή..
      Ξυπνάω το πρωί.. βλέπω το κινητό ανοιχτό σε εκείνη την οθόνη να έχει γράψει 8 ώρες οθόνης και υπόλοιπο 50% (τυχαίο νούμερο..)
      Σας κοτσάρω το 8ωρο sot και όλοι λέτε.. ουάου......
      Τα συμεράσματα δικά σας..

• Διαφήμιση
    • Υπάρχει όμως το Gssm battery monitor το οποίο επιλέγεις τι μετρήσεις να σου δείξει :
      Από την τελευταία φορά που το αποσυνδεσες από την φόρτιση
      Απο την τελευταία φορά που φορτιστηκε πληρως
      Από την στιγμή πιυ έκλεισε η οθόνη και μετά.
      Άρα δεν μπορείς να κλέψεις, ούτε να μηδενισουν οι μετρήσεις μόλις κλείσεις οθόνη :(
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Ασφαλώς υπάρχουν προγράμματα που δείχνουν περισσότερα στατιστικά για την κατανάλωση της συσκευής και αυτό ακριβώς είπα στο χθεσινό ποστ μου. Γίνεται συνεχώς συζήτηση, από ορισμένους, για τις ώρες sot και μόνο, οδηγώντας άλλους να πιστεύουν ότι το τηλέφωνο τους έχει πρόβλημα ή η rom που εχουν είναι προβληματική και άλλους να πιστεύουν ότι εχουν κάνει το τέλειο σεταρισμα ή χρησιμοποιούν την καλύτερη rom.
    • Με το sot μπορεί να μετρήσει 2-3 διαφορετικές ρομ ο ίδιος χρήστης στην καθημερινότητα του.
      Αυτή η μέτρηση ναι .. είναι η σωστή.
      Να φέρω άλλο ένα παράδειγμα...
      Μια φίλη με rn3pro βγάζει 13-14 ώρες SOT σχεδόν κάθε φορά..
      Τι σημαίνει αυτό; Έχει καλύτερη μπαταρία και ρομ από μας που βγάζουμε τις μισές;
      Η χρήση που του κάνει είναι τέτοια...

• Καλησπέρα ,
      έχω 2 προβλήματα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. 1ον στις τελευταίες 2 ρομ (βάζω κάθε ενημέρωση που κάνετε ) παρατήρησα ότι όταν μου στέλνουν ηχητικό μήνυμα στο facebook δεν μπορώ να χαμηλώσω τον ήχο μόνο για το ηχητικό όμως...μπορεί όλες οι εφαρμογές να έχουν κλειστό τον ήχο και αυτό να παίζει, επίσης συνδέω τα ακουστικά δείχνει ότι συνδέθηκαν και παίζει από το ηχείο ...καθαρά και μόνο στο facebook όμως, στην μουσική και στα υπόλοιπα λειτουργεί κανονικά η ένταση! δεν ξέρω αν είναι θέμα facebook αλλά εμφανίστηκε ξαφνικά ! 2ον ένα πρόβλημα που το έχω από την αρχή είναι ότι πάλι όταν μου στέλνουν μήνυμα στο facebook και δεν έχω ανοιχτή την εφαρμογή δεν εμφανίζεται η μπαλίτσα με την φωτογραφία και το μήνυμα και πρέπει να ανοίξω την εφαρμογή για να απαντήσω .
    • Διαφήμιση
    • Ο/H strumf13 έγραψε:

2ον ένα πρόβλημα που το έχω από την αρχή είναι ότι πάλι όταν μου στέλνουν μήνυμα στο facebook και δεν έχω ανοιχτή την εφαρμογή δεν εμφανίζεται η μπαλίτσα με την φωτογραφία και το μήνυμα και πρέπει να ανοίξω την εφαρμογή για να απαντήσω .
      Δες τις οδηγίες του φιλου Nasdriver.

ΒΟΗΘΕΙΑ!! πρώτη φορά με κινητό xiaomi (redmi note 3 snapdragon) τελείος αρχάριος
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Ο/H geoanto555 έγραψε:

@pechr γιατί δεν λες το άλλο παράδειγμα..
      Φορτίζω το redmi note 2 μου βραδάκι στο κρεβάτι (χαμηλός φωτισμός κλπ) , και εκεί που παίζω μέσα σε developer options , σκαλίζω ένα κουμπάκι που λέγεται ενεργή οθόνη....
      Είμαι τόσο κουρασμένος όμως που με παίρνει ο ύπνος εκείνη την στιγμή..
      Ξυπνάω το πρωί.. βλέπω το κινητό ανοιχτό σε εκείνη την οθόνη να έχει γράψει 8 ώρες οθόνης και υπόλοιπο 50% (τυχαίο νούμερο..)
      Σας κοτσάρω το 8ωρο sot και όλοι λέτε.. ουάου......
      Τα συμεράσματα δικά σας..
      Γιατι να το κανει καποιος αυτο;
      Για να μας ξεγελασει;
      Δεν νομιζω οτι θα το καταφερει αν εχει τετοιες προθεσεις να μας κοροιδεψει.
      Τουλαχιστον τα παλια μελη της κοινοτητας, εχουμε πειραματιστει τοσο πολυ με τα κινητα μας, που πιστευω οτι εχουμε την αντιληψη να το αντιληφθουμε.
      Παρακολουθωντας ολα τα ποστ που ανεβαινουν στην κοινοτητα, κι εχοντας δει πολλα sot, θα ελεγα οτι απο την χειροτερη rom εως την καλυτερη rom σε διαχειριση ενεργειας.. η διαφορα μπορει να ειναι εως 20%
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Ρε παιδιά δεν εννοώ αυτό.. το μυαλό σας εκεί... :P
      Θέλεις να σου δημιουργήσω ένα screen on να δούμε αν το καταλάβεις;
      Απλά θέλω να τονίσω ότι κάποιος κάνεις βαριά χρήση στο sot και κάποιος όχι...

• Διαφήμιση
    • Ο/H strumf13 έγραψε:

στις τελευταίες 2 ρομ (βάζω κάθε ενημέρωση που κάνετε ) παρατήρησα ότι όταν μου στέλνουν ηχητικό μήνυμα στο facebook δεν μπορώ να χαμηλώσω τον ήχο μόνο για το ηχητικό όμως...μπορεί όλες οι εφαρμογές να έχουν κλειστό τον ήχο και αυτό να παίζει, επίσης συνδέω τα ακουστικά δείχνει ότι συνδέθηκαν και παίζει από το ηχείο ...καθαρά και μόνο στο facebook όμως, στην μουσική και στα υπόλοιπα λειτουργεί κανονικά η ένταση! δεν ξέρω αν είναι θέμα facebook αλλά εμφανίστηκε ξαφνικά !
      Το πρόβλημα αυτό το έχω κι εγώ με παλαιότερη ROM οπότε μάλλον δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
      Αυτό που έχω καταφέρει να βρω είναι ότι αν πατήσεις πάνω στο ηχητικός για να αρχίσει να παίζει, το σταματήσεις αμέσως και βάλεις ακουστικά και μετά το συνεχίσεις, ακούγεται κανονικά από τα ακουστικά. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται κάθε φορά που πατάς σε ηχητικό, ακόμη κι αν πας να ακούσεις το ίδιο για δεύτερη ή επόμενη φορά.