Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2
    • Όπως θέλεις το κάνεις... και με uncle tools αν και δεν υπάρχει , και μέσα από twrp flash ως image και να το περάσεις μέσα σε ρομ..
      Ο πιο σωστός τρόπος είναι μέσα από το twrp

• @juke
      Υπάρχει το toolhero και το Flashify για τη δουλειά που θες ;)
      You may think you can fly - but you better not try
    • Το έχω κρατημενο το uncle tools ,το flashify το είδα στο playstore. Μάλλον ο πιο γρήγορος τρόπος είναι το φλασαρισμα μέσα από το recovery.Ευχαριστω για τις απαντήσεις
      REDMI NOTE 2, REDMI NOTE 4X,REDMI 5 PLUS, REDMI NOTE 5
    • Διαφήμιση
    • Καλημέρα παιδιά! Έχω ένα redmi note 2 prime ενός φίλου,το οποίο εντελώς ξαφνικά άρχισε να μπαινοβγαίνει στις εφαρμογές μόνο του. Σα να πατάει κάποιος την οθονη. Παίζει να πήρε υγρασία? Είναι λογισμικό κόλλημα ή τεχνικό?

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Μηπως ο κωδικός είναι άλλου?

Ρωταω γιατί θα μπορούσε αυτό που περιγραφεις να συμβεί...
    • Το γράφω εδώ που είναι γενικό θέμα γιατί δεν ξέρω αν είναι 100% θέμα ROM.
      Πριν 3 μέρες το κινητό άρχισε να μου κάνει κουλά σε ό,τι αφορά την μπαταρία. Ήμουν για ένα μήνα περίπου με την Stable 8.0.1.0 του @gkalen . Πριν τέσσερις μέρες λοιπόν άρχισα να έχω τρομερό battery drain. Σε σημείου που έβαζα το κινητό 4 φορές τη μέρα στην πρίζα, κάνοντας ακριβώς την ίδια χρήση με τις υπόλοιπες μέρες. Τα στατιστικά της μπαταρίας ήταν τα συνηθισμένα για εμένα:

Αφού έχω απηυδήσει λοιπόν, βλέπω από ένα μέλος έναν mini οδηγό για calibbration της μπαρίας και τον ακολουθώ.
      Αφήνω το κινητό να κλείσει μόνο του από μπαταρία, μετά βγάζω την μπαταρία για κάνα 10λεπτο και μετά την ξαναβάζω και το βάζω για φόρτιση σε θύρα usb του υπολογιστή. Και μόλις το συνδέω βλέπω ότι μου δείχνει 57% μπαταρία ενώ πριν λίγο μου είχε κλείσει από μπαταρία!! Το ανοίγω και βλέπω αυτό:

(το κινητό αναστήθηκε :lol: )

Κλείνω το κινητό και το αφήνω να φορτίσει μέχρι το πρωί στη θύρα usb. Αφού φόρτισε, βγάζω την μπαταρία πάλι για κάνα δεκάλεπτο, την ξαναβάζω και το αφήσω να φορτίσει άλλη μία ώρα.
      Εκείνη την μέρα το κινητό ήταν κάπως καλύτερα. Την ίδια μέρα κάνω αναβάθμιση στην Stable 8.0.2.0 @gkalen . Είχα αρχίσει να έχω θέματα πάλι με την μπαταρία αλλά λέω να οφείλεται στο ότι πέρασα νέα ROM, και το αφήνω.
      Σήμερα (ύστερα από δύο μέρες με την νέα ROM), το κινητό κατάπιε την μπαταρία σαν νερό, και για πρώτη φορά μου εμφάνισε στα στατιστικά το "MIUI Security Components" και το "Xiaomi service framework", καθώς επίσης και το android έπιασε πρώτη φορά 16.9%:

Το φορτίζω το μεσημέρι και μόλις το βγάζω από την πρίζα κάνω και μία επανεκκίνηση. Το κινητό πάλι έχανε μπαταρία σαν τρελό. Το αφήνω να πάει στο 15% βγάζω πάλι την μπαταρία και την ξαναβάζω μετά από 5-6 λεπτά και το κινητό είχε 45%! Και μετά έκανε και ένα reboot μόνο του όταν είχα εισερχόμενη κλήση.
      Και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχετε καμία ιδέα;

Να σημειώσω ότι και στις δύο περιπτώσεις που έβγαλα - έβαλα την μπαταρία μετά η κατανάλωση ήταν η φυσιολογική (για τη δική μου χρήση). Επίσης διάβασα το μήνυμα του @gkalen για τις αλλαγές στη νέα ROM, αλλά εφόσον το θέμα δημιουργήθηκε πριν κάνω αναβάθμιση, δε νομίζω ότι είναι εξ΄ολοκλήρου θέμα ROM.
      Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο γεγονός, άλλα το πρόβλημα νομίζω άρχισε μία μέρα μετά που έκανα κάτι ενημερώσεις από το Playstore (δεν έκανα το superSU). Υποψιάζομαι κάνα facebook, αλλά δεν ξέρω..
    • Διαφήμιση
    • @LookG δεν ξέρω αν αναφέρεσε στον δικό μου μίνι οδηγό battery calibration, όπου έχω αναφέρει και βλέπω εννοείται στην πράξη αποτελέσματα διαφορετικά δεν θα το ανέβαζα, αλλά με τα λεγόμενα σου ταπεινή μου γνώμη είναι θέμα καθαρά μπαταρίας....
    • Παιδιά αυτού του είδους τα calibration είναι αμφιβόλου αποτελέσματος γιατί εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Αν βγαλεις το κινητό στην ώρα του από την φόρτιση, αν πρέπει την ώρα που θα σβήσει εντελώς να το πιέσεις να ξανανοίξει κλπ. Ο μόνος σωστός ή μάλλον οι 2 σωστοί τρόποι είναι είτε μέσω twrp να βρεις τα 2 αρχεία battery.bin που υπάρχουν μέσα στο φάκελο system και να τα διαγράψεις εντελώς (το android μετά θα τα ξαναφτιάξει μόνο του ανάλογα τις φορτίσεις που θα κάνουμε) είτε μέσω κάποιας εφαρμογής από το playstore -που υπάρχουν δεκάδες- οι οποίες απλά κάνουν το ίδιο πράγμα, βρίσκουν και διαγράφουν αυτές τα απαραίτητα αρχεία με την μόνη διαφορά σαυτη την περίπτωση ότι σου δημιουργούν αυτές το μετέπειτα αρχείο και όχι το android. Απλά μπαίνεις στην διαδικασία κατέβασε, κάνε εγκατάσταση μετά αν δεν την θες βγαλτη κλπ. Ο 1ος τρόπος είναι πιο προσιτός για κάποιον όμως που παίζει μπάλα το twrp και θα βρει το σωστό αρχείο. Ο τρόπος με τις φορτίσεις και την μπαταρία είναι περισσότερο ένα είδος placebo για τις επιδόσεις της μπαταρίας αφού δεν ξέρουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αν έπιασε το calibration.
      ex Redmi Note 2 Hermes with XTRV stable
      ex Redmi Note 6 Pro with XTRV Stable
      Now....... Redmi Note 11 Pro 5G!
    • Φιλε μου εγω το αναφέρω απο την στιγμή που το κάνω στην πράξη βλέποντας αποτέλεσμα και το παραθέτω... τώρα αν εσύ το αποτέλεσμα το θεωρεις αμφιβολία ok μαζί σου....
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Greektrooper έγραψε:

είτε μέσω κάποιας εφαρμογής από το playstore -που υπάρχουν δεκάδες- οι οποίες απλά κάνουν το ίδιο πράγμα, βρίσκουν και διαγράφουν αυτές τα απαραίτητα αρχεία με την μόνη διαφορά σαυτη την περίπτωση ότι σου δημιουργούν αυτές το μετέπειτα αρχείο και όχι το android.
      • Αν είσαι root τότε οι εφαρμογές αυτές μπορούν να δημιουργήσουν τα αρχεία αυτά διότι έχουν πρόσβαση στο system.
      • Αν όμως δεν είσαι root και σου γράφουν αυτές οι εφαρμογές ότι δήθεν η βαθμονόμηση ολοκληρώθηκε... προφανώς είναι placebo εφαρμογές
      Δείτε την παράγραφο 10 σε αυτό το link >> ΕΔΩ
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)