Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2
    • Το μόνο θέμα που έχει το κινητό τελικά...το μόνο αλλά τεράστιο.Μπαταρία.
      Και όλα τα προβλήματα μόλις φτάσει το κινητό κοντά στον χρόνο.
      Αλλοι μιλούν ότι ρουφάει την μπαταρία,σε άλλους (όπως και εμένα) κλείνει μόνο του όταν φτάσει σε κάποιο ποσοστό,σε άλλους κάνει επανεκινήσεις μόνο του,σε άλλους σβήνει μόνο του,σε πολλούς (αυτό είναι πρόσφατο/ τον τελευταίο μήνα) δεν φορτίζει ξαφνικά.2 περιπτώσεις φίλων το τελευταίο 10ημερο + 2 από άλλους που διάβασα στο φόρουμ.

Ολα αυτά + το άλλο θέμα με την Nohon....οι μισοί λένε τέλεια....οι άλλοι λένε μια από τα ίδια....και άλλοι λένε...χάλια.
      Γνήσια πορτοκαλί...όσοι την πήραν δεν ξέρουν αν είναι τελικά η γνήσια ή όχι.Επίσης και εδώ σε άλλους βγήκε σαν την μαμά...άλλοι πάλι λένε....καμία σχέση με την μαμά.

Εγω πλέον έχω σηκώσει τα χέρια διότι δεν βγάζω άκρη.Εχω σύνολο πλέον....5 μπαταρίες....ΟΛΕΣ προβληματικές.
      Εχω αγοράσει από Vickmall την γνήσια πορτοκαλί στα 28 ευρώ.Πάπαλα.Ξανά αγόρασα την πορτοκαλί από ebay πολύ πιο φθηνά...πάπαλα....το γυρίζω σε Nohon....Αγοράζω την πρώτη πάπαλα...λέω μήπως πέσαμε σε προβληματική...αγοράζω την 2η Nohon από το επισημο κατάστημα της Nohon....πάλι τα ίδια.

Σε αυτό που καταλήγω εγώ είναι ΙΣΩΣ...σε κάποιες προβληματικές παρτίδες κινητών διότι πολύ απλά ΔΕΝ έχουν όλοι όσοι έχουν το redmi note 2 προβλήματα με την μπαταρία...αλλιώς θα έπρεπε να αφορούσε όλους τους αγοραστές.
      Δεν έχουν όλοι...αλλά έχουν πάρα πολλοί.

Μία απλή ανάγνωση και εδώ και στο μάι φόν....απο τις 800-900 σελίδες που έχει το κάθε φόρουμ για το κινητό μας....αν αφαιρέσουμε τις αναφορές και τα προβλήματα που μιλάμε για την μπαταρία....οι σελίδες θα ήταν στο 1/3.

Καλό κινητό βγήκε σε γενικές γραμμές....γιαυτούς που το έχουμε από τότε που βγήκε...μάλλον τα έφαγε τα ψωμιά του...και πάμε για άλλο.
      Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
    • Ο/H mpidis1974 έγραψε:

Σε αυτό που καταλήγω εγώ είναι ΙΣΩΣ...σε κάποιες προβληματικές παρτίδες κινητών διότι πολύ απλά ΔΕΝ έχουν όλοι όσοι έχουν το redmi note 2 προβλήματα με την μπαταρία...αλλιώς θα έπρεπε να αφορούσε όλους τους αγοραστές.
      Συμφωνώ στη περιγραφή σου για την μέτρια έως κακή αυτονομία της συσκευής, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τοοοοοσο πολύ χάλια όσο περιγράφεις στις δικές μου περιπτώσεις (έχω 2 συσκευές δικές μου και κάμποσες ακόμα διάφοροι συγγενείς και φίλοι). Εκτός απο το θέμα με την μπαταρία, μήπως τυχόν και έχεις κάποιο πρόβλημα με τη ρομ ή είναι εντάξει με την ρομ?
    • Έχω βάλει φίλε μου ότι ρομ υπάρχει.Με root...χωρίς root.Stable,Dev,Global.Mε εφαρμογές που καταπινουν/χωρίς.
      Με καθαρές εγκαταστάσεις,βρώμικες,μέσω MiFlash,Twrp,μέσω εντολών adb.Με 10 διαφορετκούς τρόπους καλιμπραρίσματος της μπαταρίας,με ανοιχτό κινητό/σβηστό κινητό.
      Ολα τα προβλήματα που αναφέρω/τα σοβαρά στο θέμα της μπαταρίας...είναι με τις υπόλοιπες μπαταρίες...όχι με την μαμίσια.Απλά επειδή η μαμίσια έπεσε...νόμιζα...ότι με την αγορά νέας,θα ήμουν όπως παλιά.
      Οπότε αναγκάστηκα να τις αφήσω όλες στην άκρη...να ξαναβάλω την μαμίσια...και να φορτίζω το κινητό πιο συχνά.
      Διότι όλα τα θέματα με την μπαταρία που αναφέρω αφορούν στις αγορές νέας μπαταρίας...που καμία τελικά δεν ήταν όπως η μαμίσια.Αν έχεις πάνω την εργοστασιακή στο 90% των περιπτώσεω δεν έχεις σοβαρά θέματα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H caeser έγραψε:

ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τοοοοοσο πολύ χάλια
      συμφωνώ και εγώ το κινητό συμπεριφέρεται καλά , έχοντας στην κατοχή μου 3 συσκευές ,(βέβαια εαν κάποιος το πήρε για play station λάθος συσκευή πήρε ) και συγκεκριμένα η προσωπική μου συσκευή φορτισμένη από δευτέρα μεσημέρι αυτή την στιγμή είναι στο 62%........!!!!!!!!!
      ρομ 8.2.1.0 stable.

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!!!!!!!!!!
    • Ο/H themakos66 έγραψε:

Ο/H caeser έγραψε:

ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τοοοοοσο πολύ χάλια
      συμφωνώ και εγώ το κινητό συμπεριφέρεται καλά , έχοντας στην κατοχή μου 3 συσκευές ,(βέβαια εαν κάποιος το πήρε για play station λάθος συσκευή πήρε ) και συγκεκριμένα η προσωπική μου συσκευή φορτισμένη από δευτέρα μεσημέρι αυτή την στιγμή είναι στο 62%........!!!!!!!!!ρομ 8.2.1.0 stable.
      Έχω συγγενή που έχει τη συσκευή και έχει μαζί του και power bank και επίσης φίλο που φορτίζει κάθε 2-3 μέρες!
      Φυσικά και εξαρτάται πάρα πολύ απο τη χρήση...
    • Ο/H caeser έγραψε:

Φυσικά και εξαρτάται πάρα πολύ απο τη χρήση...
      το τηλέφωνο δουλεύει με nohon από τον Φλεβάρη με προσπάθεια να κάνω μικρές φορτίσεις , έχει κλείσει δύο φορές σε πλήρη φόρτιση συνολικά στους έξι μήνες ξεχασμένο όλο το βραδύ και τις δύο φορές όχι με τον αυθεντικό φορτιστή(sumsung της κόρης μου) νομίζω οτι το φαινόμενο εμφανίζεται εμφανίζεται στις συγκεκριμένες μπαταρίες είτε από υπερθέρμανσηση είτε από το ζόρισμα των συνεχών πλήρων φορτίσεων.

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!!!!!!!!!!
    • Ο/H themakos66 έγραψε:

νομίζω οτι το φαινόμενο εμφανίζεται εμφανίζεται στις συγκεκριμένες μπαταρίες είτε από υπερθέρμανσηση είτε από το ζόρισμα των συνεχών πλήρων φορτίσεων.
      Αυτό δεν το ήξερα... Θα το έχω στα υπ'όψιν! Thank you! :thumbsup:
    • Διαφήμιση
    • ούτε εγώ το ήξερα...πρώτη φορά το ακούω και λογικό μου φαίνεται.
      Και εγω στα υπόψιν...εξάλλου γιαυτό γίνονται οι κουβέντες.Μπας και ανακαλύψουμε κάτι για να μην ψάχνουμε όλη μέρα πρίζα ή κυκλοφορούμε με power bank στο χέρι.
      Φυσικά και παίζει ρόλο η χρήση.
    • Επίσης, όσοι έχουν πρόβλημα με κλείσιμο της συσκευής, ας δοκιμάσουν να απενεργοποιήσουν την εξοικονόμηση μπαταρίας εάν την έχουν ενεργή :)
    • Εγώ πάντως αφού έκανα full backup, έκανα όλα τα wipes απο twrp εκτός του system και μετά με miflash πέρασα την fastboot
      global stable 8.1.2.0.

Από τότε το χρησιμοποιέι σαν τάμπλετ ο μικρός και δεν έχει άλλο πρόβλημα με την μπαταρία.

Τέλειο τηλέφωνο αλλά η μπαταρία και η έλλειψη 800άρας μπάντας με οδήγησαν στο mido...
    • Διαφήμιση
    • @caeser @NasDriver

Από τις 18 Αυγ η συσκευή δεν έχει κάνει επανεκκίνηση.

Φοράει την xtrv 7.6.8.

Τι άλλαξε από τότε που έβαλα την 7.6.8 μεχρι τις 18/8 σε σχέση με το τώρα;

Απάντηση:Το rootαρα με supersu.

Συνειδητοποίησα ότι τα προβλήματα με τις επανεκκινήσεις συνέπεσαν με το διάστημα που οι rom σταμάτησαν να έρχονται rootαρισμένες και παρόλο που έβαζα κάθε νεα rom, τον τελευταίο καιρό μετά την εγκατάσταση δεν έμπαινα στη διαδικασια να τις rootάρω.

Αρχικά θεώρησα πως μπορεί να έφταιγε η μαμίσια μπαταρία, το οποίο ίσως και να ισχύει, καθως μετά από 2 χρόνια θα τά χει φάει τα ψωμιά της.

Πήρα λοιπόν τη nohon και πάει αρκετά καλά δεδομένης της χρήσης (η εφαρμογή facebook το σκίζει).

Σίγουρα καλύτερα από τη μαμίσια όπως συμπεριφερόταν τον τελευταίο καιρό.

Έκανε όμως και πάλι επανεκκίνηση.
      Όταν μου ήρθε η σκέψη ότι αυτό που άλλαξε στην πράξη στη συσκευή, καθώς πάντοτε από τότε που το πήρα βάζω τις δικές μας developer, ήταν τον τελευταίο καιρό ότι δεν έκανα root, τότε είπα να δοκιμάσω.
      Μέχρι στιγμής δεν εχει κάνει επανεκκίνηση.

Αν πράγματι ισχύει η σκέψη μου θα φανεί.

Θεωρώ ότι έχει βάση η προσέγγιση καθώς πιθανόν κάποιο script να θέλει root για να τρέξει και όταν δεν το βρίσκει, κάνει επανεκκίνηση.