Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2

Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

• Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H gritz έγραψε:

έβαλα την τελευταία .27 μέσα από την εφαρμογή αναβάθμιση μετά από αρχική καθαρή εγκατάσταση της .18
      για τον λόγο ότι είχα κάνει καθαρή εγκατάσταση της .18 δεν έκανα με καθαρή την .27 για να μην ξαναπερνάω από την αρχή όλες τις εφαρμογές

Σωστά... Μια φορά κάνουμε καθαρή εγκατάσταση και μετά απλά αναβαθμίζουμε...
      Το πρόβλημά σου δεν το γνωρίζω. Αν το είχα εγώ θα δοκίμαζα το εξής:
      Ρυθμίσεις-->Εφαρμογές-->MiHome -->Καθαρισμός δεδομένων... ΟΜΩΣ, θα σου χαλάσει την διάταξη της επιφάνειας εργασίας σου αυτό που σου λέω (θα σου βάλει την default), και θα πρέπει να την φτιάξεις πάλι... Εκτός εάν συνεχίζει το πρόβλημα και μετά τον καθαρισμό, οπότε απλά φέρνεις και πάλι το τοπικό back up (μόνο της διάταξης της επιφάνειας εργασίας) που θα έχεις κρατήσει απο πριν... Και μετά απλά συνεχίζεις την έρευνα να δεις απο αλλού προέρχεται το πρόβλημα...

Το δοκίμασα αλλά και πάλι τζίφος. Το πρωί σήμερα το κιν ήταν κλειστό όποτε ξανά βγάλε-βάλε μπαταρία.
      Θα πάω για καθαρό install και μάλιστα θα κάνω και factory settings με το που ανοίξει όπως πρότεινε ο Μακεδόνας.
      Ποια wipes να επιλέξω από την recovery για καλύτερο αποτέλεσμα;
      Δεν είχα sd περασμένη και την έβαλα μόνο και μόνο για να μεταφέρω φωτο καθώς και το αρχείο backup του titanium. Η ΡΟΜ είναι όμως στην εσωτερική, όχι στην sd.
    • Ο/H gritz έγραψε:

Το δοκίμασα αλλά και πάλι τζίφος. Το πρωί σήμερα το κιν ήταν κλειστό όποτε ξανά βγάλε-βάλε μπαταρία.
      Θα πάω για καθαρό install και μάλιστα θα κάνω και factory settings με το που ανοίξει όπως πρότεινε ο Μακεδόνας.
      Ποια wipes να επιλέξω από την recovery για καλύτερο αποτέλεσμα;
      Δεν είχα sd περασμένη και την έβαλα μόνο και μόνο για να μεταφέρω φωτο καθώς και το αρχείο backup του titanium. Η ΡΟΜ είναι όμως στην εσωτερική, όχι στην sd.

Η δική μου πρόταση για "καθαρή εγκατάσταση" είναι ΕΔΩ... :P
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H gritz έγραψε:

Η δική μου πρόταση για "καθαρή εγκατάσταση" είναι ΕΔΩ... :P

Γεια χαρά και από εμένα καινούριος στο φόρουμ πρώτη φορά xiaomi και πρώτο μου μήνυμα!
      Καλώς σας βρήκα λοιπόν, νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ελληνική κοινότητα miui και πιστεύω αυτό πως δείχνει ότι η xiaomi βρίσκεται ένα κλικ πάνω από τις υπόλοιπες κοινέζικες εταιρίες!
      Διάβασα το θέμα από την αρχή!
      Παρήγγειλα το κινητό παραπροχθές(prime) απο vickmmal και το περιμένω.
      Αυτές τις μέρες έχει πέσει πολύ διάβασμα για φλασαρίσματα (δεν το κατέχω ελπίζω να το καταφέρω) ελληνικές ρομ κλπ.
      Εχω αποφασίσει όταν με το καλό μου έρθει η συσκευή να περάσω την ελληνική 5.9.27. πιστεύω ότι θα λειτουργείσει πολύ καλά,

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν βάλω την 5.9.27 θα γίνεται update μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο; ή θα πρέπει να γίνεται ξανά φλασάρισμα μιας νέας ρομ; Στα προηγούμενα κινητά όταν πχ συνδεόμουν στο ιντερνετ μου ερχόταν μήνυμα για καινούρια έκδοση λογισμικού, πατούσα ναι και γινόταν ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, αυτό θα γίνεται εάν περάσω την 5.9.27;
      Eπίσης θέλω να έχω την έκδοση android 5.0 (ή αυτό δεν γίνεται λόγω miui :( ) γιατί θέλω να συνδέσω το ρολόι μου με το κινητό, αυτό αναφέρει η Polar σαν απαιτήσεις : The Polar V800 now supports Smart Notifications also for Android. Just make sure you have the following software versions to be able to take the notifications into use:
      •Android 5.0 or later

Τέλος διάβασα τον παραπάνω οδηγό για "καθαρή εγκατάσταση" . Θα είναι καλύτερο να το κάνω πριν περάσω την 5.9.27 ; Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνω; Αυτό που κερδίζουμε είναι
      ένα "πεντακάθαρο" τηλέφωνο πριν περάσουμε την ελληνική όπως αναφέρει ο caeser...

Y.Γ. Πώς παρακολουθούμε ένα θέμα στο φόρουμ; Δεν βρίσκω κάποια επιλογή!

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην petransfhp ().

• Διαφήμιση
    • Ο/H petransfhp έγραψε:

Γεια χαρά και από εμένα καινούριος στο φόρουμ πρώτη φορά xiaomi και πρώτο μου μήνυμα!
      Καλώς σας βρήκα λοιπόν, νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ελληνική κοινότητα miui και πιστεύω αυτό πως δείχνει ότι η xiaomi βρίσκεται ένα κλικ πάνω από τις υπόλοιπες κοινέζικες εταιρίες!
      Διάβασα το θέμα από την αρχή!
      Παρήγγειλα το κινητό παραπροχθές(prime) απο vickmmal και το περιμένω.
      Αυτές τις μέρες έχει πέσει πολύ διάβασμα για φλασαρίσματα (δεν το κατέχω ελπίζω να το καταφέρω) ελληνικές ρομ κλπ.
      Εχω αποφασίσει όταν με το καλό μου έρθει η συσκευή να περάσω την ελληνική 5.9.27. πιστεύω ότι θα λειτουργείσει πολύ καλά,

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν βάλω την 5.9.27 θα γίνεται update μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο; ή θα πρέπει να γίνεται ξανά φλασάρισμα μιας νέας ρομ; Στα προηγούμενα κινητά όταν πχ συνδεόμουν στο ιντερνετ μου ερχόταν μήνυμα για καινούρια έκδοση λογισμικού, πατούσα ναι και γινόταν ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, αυτό θα γίνεται εάν περάσω την 5.9.27;
      Eπίσης θέλω να έχω την έκδοση android 5.0 (ή αυτό δεν γίνεται λόγω miui ) γιατί θέλω να συνδέσω το ρολόι μου με το κινητό, αυτό αναφέρει η Polar σαν απαιτήσεις : The Polar V800 now supports Smart Notifications also for Android. Just make sure you have the following software versions to be able to take the notifications into use:
      •Android 5.0 or later

Τέλος διάβασα τον παραπάνω οδηγό για "καθαρή εγκατάσταση" . Θα είναι καλύτερο να το κάνω πριν περάσω την 5.9.27 ; Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνω; Αυτό που κερδίζουμε είναι
      ένα "πεντακάθαρο" τηλέφωνο πριν περάσουμε την ελληνική όπως αναφέρει ο caeser...

Καλώς όρισες στο φόρουμ και με το καλό να παραλάβεις το νέο σου τηλέφωνο.
      Όταν θα φτάσει η συσκευή σου, το πιθανότερο είναι να κυκλοφορεί πιό νέα rom, απο την 5.9.27, οπότε θα βάλεις, όταν το αποφασίσεις, την τελευταία που θα κυκλοφορεί εκείνη τη στιγμή.
      Ενημερώσεις (updates) προς το παρόν δεν γίνονται online, αλλά μέσω του υπολογιστή. Σύντομα (ίσως και αυτή την εβδομάδα) θα ξεκινήσει και πάλι η υποστήριξη ΟΤΑ (updates "Over The Air") για κάποιες συσκευές...
      Όσο για την έκδοση Android που βασίζεται η MiuiV7 που θα φοράει το κινητό σου είναι η Lollipop 5.0.2 με προοπτικές αναβάθμισης... Τώρα όσο αφορά την συνεργασία του ρολογιού σου με το κινητό, πραγματικά δεν έχω ιδέα! Δεν το γνωρίζω το θέμα, αλλά, εάν και αφου πληρεί τις προϋποθέσεις όπως λες, μάλλον θα δουλεύει μια χαρά!
      Όσο για τον οδηγό, η λογική είναι ότι επειδή τα κινεζομάγαζα βάζουν στις συσκευές roms που δημιουργούν προβλήματα, καθαρίζουμε το κινητό απο τη "σαβούρα" και μετά βάζουμε την δική μας την Ελληνική ρομ, για να ξέρουμε τι μας γίνεται...
    • Ερώτημα: με πήρε τώρα φίλος που το έχει με την gtv 5.9.18 και μου λέει πως όταν πάει να μπει σε wifi router του βγάζει "Σφάλμα Πιστοποίησης" και δεν συνδέεται.
      Το δοκίμασε σε δύο διαφορετικά routers και τα έκανε και επανεκκίνηση.

Το μόνο σχετικό που μου ανέφερε είναι ότι έβαλε την γνωστή εφαρμογή Greek WPA finder.
      Υπάρχει περίπτωση αυτή η εφαρμογή να του δημιούργησε το πρόβλημα;
      Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει και πως λύνεται;

Να σημειώσω πως στο ίδιο router έπαιζε μέχρι πριν από λίγο.

Ευχαριστώ.
    • Ο/H annonnaki έγραψε:

Ερώτημα: με πήρε τώρα φίλος που το έχει με την gtv 5.9.18 και μου λέει πως όταν πάει να μπει σε wifi router του βγάζει "Σφάλμα Πιστοποίησης" και δεν συνδέεται.
      Το δοκίμασε σε δύο διαφορετικά routers και τα έκανε και επανεκκίνηση.

Το μόνο σχετικό που μου ανέφερε είναι ότι έβαλε την γνωστή εφαρμογή Greek WPA finder.
      Υπάρχει περίπτωση αυτή η εφαρμογή να του δημιούργησε το πρόβλημα;
      Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει και πως λύνεται;

Να σημειώσω πως στο ίδιο router έπαιζε μέχρι πριν από λίγο.

Ευχαριστώ.

Ας βάλει την 5.9.27 για να μη του το κάνει. (τουλάχιστον εγώ δεν έχω πρόβλημα ούτε κάποιος με την τελευταία ρομ). Ή να περιμένει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ για την νέα GTV Developer. :)
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Έβγαλε την εφαρμογή και ξεπεράστηκε το πρόβλημα. Πρώτη φορά το άκουσα. Θα του κάνω αναβάθμιση με την επόμενη και θα το δοκιμάσω πάλι.
    • Διαφήμιση
    • Εμένα πάλι συνεχίζεται το ίδιο πρόβλημα. Μετά από Factory reset συνδέεται κανονικά μέσω WIFI στο Internet, το στήνω κανονικά από την αρχή και έχω παρατηρήσει το εξής: δεν μπορεί να συνδεθεί μετά από εγκατάσταση gapps (chrome, facebook), ή μετά από άνοιγμα του κέντρου ασφάλειας (μόνο άνοιγμα, όχι πείραγμα των ρυθμίσεων). Μήπως κάποια εφαρμογή τη λαμβάνει ως ιό ή κάτι παρόμοιο που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο διαδίκτυο και μπλοκάρει το wifi; Τώρα έχω 2 μέρες να του βάλω εφαρμογές και προς το παρών δουλεύει κανονικά. Για να δούμε...
    • παντως εμενα μου το που ηρθε εξαντλησα τη μπαταρια...και το έβαλα κλειστο να φοριζει και μετα απο 1 ωρα και 20 λεπτα ειναι στο 58% . συμφωνα με τα διαφημιζουμενα ...επρεπε αυτο να γινει σε 30 λεπτα. εκτος κι αν πρεπει να κανω καμια ρυθμιση.
    • Ο/H EYPALINOS έγραψε:

παντως εμενα μου το που ηρθε εξαντλησα τη μπαταρια...και το έβαλα κλειστο να φοριζει και μετα απο 1 ωρα και 20 λεπτα ειναι στο 58% . συμφωνα με τα διαφημιζουμενα ...επρεπε αυτο να γινει σε 30 λεπτα. εκτος κι αν πρεπει να κανω καμια ρυθμιση.

Χρησιμοποίησες το μαμά φορτιστή; Αν ναι, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από πλευράς χρόνου φόρτισης. Αν εννοείς κάτι που διάβαζα αρχικά σε μισή ώρα να πάει στο 50%, όχι αυτό δεν ισχύει. Η συσευή διάβασα σε κάτι test που έκαναν ότι τραβάει το μέγιστο 1,3 Amp περίπου αν θυμάμαι καλά, οπότε αυτό δεν το λές quick charging. Δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνεις.
      Καθαρά προσωπική άποψη: Είναι καλύτερα έτσι... και για τη διάρκεια της μπαταρίας και για λόγους θερμοκρασίας και ασφάλειας γενικότερα. Better play safe με τους Κινέζους σε τέτοια ζητήματα...

Είδα μόλις ότι κυκλοφόρησε stable v7.10 (miui7) για τη συσκευή. Αν κάποιος τη δοκιμάσει και δει ότι όντως είναι απροβλημάτιστη και σταθερή ας ενημερώσει. Ευχαριστώ :)
    • με το μαμενιο φορτιστη ολα αυτα. τες παν δεν ειναι προβλημα μεγαλο αλλα το εβλεπα στις διαφημισεις και το ειχα απορια. να τωτησω κατι χαζο μιας και τωρα αποκταω επαφη.? υποτιθεται εγκαθσιτω την xiaomi-miui-hellas-5.0_hermes_GTV-5.9.27.zip την οποια εκανα με το δευτερο τροπο recovery. κ λογικα μπηκε απροβληματιστα. στο miui version MIUI 7 by xiaomi-miui.gr 5.9.27/ beta θε υα πρεπε να ειναι στα ελληνικα λοιπον μετα το reboot? εμενα γιατι ειναι ολα στα αγγλικα ? πρεπει ν αλλαξω γλωσσα? κ πως? ευχαριστω
    • Διαφήμιση
    • Ο/H EYPALINOS έγραψε:

πρεπει ν αλλαξω γλωσσα? κ πως? ευχαριστω

Όπως βλέπεις την οθόνη σείρε το δάκτυλο σου από την κορυφή της προς τα κάτω πατα το γραναζακι που εχει κάτω και...
      Settings-->Additional setting-->Language & input
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)