Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2
    • Δύο φορές προσπάθησα να φλασάρω την hermes_GTV-5.11.26 από hermes_GTV-6.1.11 μόνο με διαγραφή Cache & Davlink και είχα απανωτά popup σφάλματα και δεν αναγνώριζε τις κάρτες SIM. RESTORE για να κοιμηθούμε και βλέπουμε αύριο.
    • Καλησπέρα,

Αύριο παραλαμβάνω το redmi note 2 prime FDD version και θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις(θα σας κουράσω λίγο) μιας και δεν έχω εμπειρία σε flasharismata roms (δεν έχω κάνει ποτέ σε άλλο κινητό). 1)Αρχικά υπάρχει κάποια επίσημη ευρωπαϊκή ρομ από τη XIAOMI; 2)Επίσης υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω back up όλη την εικόνα του κινητού με την ρομ που θα έχει για να μην κάνω καμιά βλακεία όταν πάω να flasharo, ώστε να μπορώ να επιστρέψω στην working εικόνα που θα έχει το κινητό όπως το πήρα. 3)Όταν θα το πάρω θα έχει εγκατεστημένη τη Μι recovery ώστε να παίξω με αυτή; 4)Επίσης με τον οδηγό (Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση")) που πρώτα περνάμε τη τελευταία επίσημη αγγλοκινέζικη Fastboot Rom (V7) το κάνουμε για να έχουμε την TWRP: ΑΝ ναι μπορούμε να μείνουμε μόνιμα με αυτή τη ρομ και να δουλεύουμε έτσι το κινητό; 5)Μόλις βάλω αυτή να πάρω και back up;6) Ακόμα αν εγκαταστήσω κάποια από τις ελληνικές (ποια προτείνετε από stable;) θα χάσω την TWRP: 7)Θα μπορώ να κάνω μετά τα updates μέσα από τον updater για νέες εκδόσεις; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις απλά δεν έχω ιδέα και θέλω να καταλάβω γιατί κάνω κάθε βήμα.
    • Ο/H efkolo έγραψε:

Δύο φορές προσπάθησα να φλασάρω την hermes_GTV-5.11.26 από hermes_GTV-6.1.11 μόνο με διαγραφή Cache & Davlink και είχα απανωτά popup σφάλματα και δεν αναγνώριζε τις κάρτες SIM. RESTORE για να κοιμηθούμε και βλέπουμε αύριο.
      Τσάμπα θα προσπαθείς χωρίς clean install
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H flowin_through έγραψε:

Ο/H efkolo έγραψε:

Δύο φορές προσπάθησα να φλασάρω την hermes_GTV-5.11.26 από hermes_GTV-6.1.11 μόνο με διαγραφή Cache & Davlink και είχα απανωτά popup σφάλματα και δεν αναγνώριζε τις κάρτες SIM. RESTORE για να κοιμηθούμε και βλέπουμε αύριο.
      Τσάμπα θα προσπαθείς χωρίς clean install

Αν κάνει διαδοχικές υποβαθμίσεις 2-3 εκδόσεις πίσω κάθε φορά ώσπου να φτάσει σ'αυτήν που θέλει ;;
      Θα το γλυτώσει το clean install ;;
    • Ο/H dkompolias έγραψε:

1)Αρχικά υπάρχει κάποια επίσημη ευρωπαϊκή ρομ από τη XIAOMI; 2)Επίσης υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω back up όλη την εικόνα του κινητού με την ρομ που θα έχει για να μην κάνω καμιά βλακεία όταν πάω να flasharo, ώστε να μπορώ να επιστρέψω στην working εικόνα που θα έχει το κινητό όπως το πήρα. 3)Όταν θα το πάρω θα έχει εγκατεστημένη τη Μι recovery ώστε να παίξω με αυτή; 4)Επίσης με τον οδηγό (Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση")) που πρώτα περνάμε τη τελευταία επίσημη αγγλοκινέζικη Fastboot Rom (V7) το κάνουμε για να έχουμε την TWRP: ΑΝ ναι μπορούμε να μείνουμε μόνιμα με αυτή τη ρομ και να δουλεύουμε έτσι το κινητό; 5)Μόλις βάλω αυτή να πάρω και back up;6) Ακόμα αν εγκαταστήσω κάποια από τις ελληνικές (ποια προτείνετε από stable;) θα χάσω την TWRP: 7)Θα μπορώ να κάνω μετά τα updates μέσα από τον updater για νέες εκδόσεις;
      1) Αν πας πάνω πάνω θα δεις ένα κουμπί που γράφει Downloads. Εκεί υπάρχει επιλογή Ευρωπαικές Ρομ
      2) Back up που να επαναφέρνει τα πάντα μπορείς να κάνεις από το κινητό μέσα (υπάρχει επιλογή)
      3) Νομίζω ναι αν και δεν είναι 1000% γι`αυτό
      4) Ναι μπορείς να επιλέξεις να έχεις Twrp μόνιμα στο κινητό σου
      5) Καλό θα ήταν αν θα κάνεις πειράματα ή αλλαγές, αλλά γενικά πριν κάθε Flash θεωρητικά πρέπει να παίρνουμε back up
      6) Οι ελληνικές Dev είναι Rooted. Οι Stables όχι
      7) Ότι και να επιλέξεις στο 6 ναι θα μπορείς να κάνεις update μέσω updater απλά πρώτα πρέπει να κατεβάζεις την Ρομ που θα επιλέγεις στο κινητό σου.

Αυτά
    • Καλημέρα,

μετά από καθαρή εγκατάσταση και downgrade στην 5.12.17 devs έχω θέμα με τον καιρό. Δεν θυμάμαι εάν έχει αναφερθεί αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος;
      Στο widget δεν μου εμφανίζει θερμοκρασία, εάν μπω μέσα στην εφαρμογή, φαίνεται κανονικά η ενημέρωση.
      Και επειδή έχω βάλει το weather theme στην οθόνη κλειδώματος δεν φαίνεται ο καιρός.
      Έκανα στην εφαρμογή διαγραφή δεδομένων και ξανά απ την αρχή, άνοιξα το gps, δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό.
      zaf_4 --> Zafeira
    • Ο/H zaf_4 έγραψε:

μετά από καθαρή εγκατάσταση και downgrade στην 5.12.17 devs έχω θέμα με τον καιρό. Δεν θυμάμαι εάν έχει αναφερθεί αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος;
      Στο widget δεν μου εμφανίζει θερμοκρασία, εάν μπω μέσα στην εφαρμογή, φαίνεται κανονικά η ενημέρωση.
      Στην 5.12.17 είχε bug το συγκεκριμένο!!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Άντε ωραία και πάνω που έκανα clean install... είχε βγει λύση;

Δεν ξέρω μετά σε ποια ρομ να πάω που να είναι εντάξει με μπαταρία και να μην έχει θέμα με 4G.
      zaf_4 --> Zafeira
    • Ο/H zaf_4 έγραψε:

Ο/H Bodai έγραψε:

Άντε ωραία και πάνω που έκανα clean install... είχε βγει λύση;
      Δεν ξέρω μετά σε ποια ρομ να πάω που να είναι εντάξει με μπαταρία και να μην έχει θέμα με 4G.
      Γιατί; Ποια έχει θέμα με 4G; Η Τελευταία developer ROM πάντως είναι οκ με την μπαταρία για τα δικά μου γούστα. Πάω πάνω από 20 ώρες με πάνω του μετρίου χρήση δεδομένων και οθόνης. Χτες μου έβγαλε 20+ ώρες με 2-3 ώρες οθόνη και χρήση του gravity screen που κλείνει την οθόνη αμέσως μόλις το ακουμπίσω κάτω και το βάλω στην τσέπη. Την ανοίγει όταν κάνω το αντίθετο. :)
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Πέρασα και εγώ χθες την 5.12.17 από 6.1.14 γιατί είχα θέμα με τις 2 τελευταίες με το google sync και δεν είχα push ειδοποιήσεις όσο και αν το έψαξα στο gmail που χρησιμοποιώ. Την τράμπα την έκανα φυσικά με clean install. Θέλω να ρωτήσω, οι φωτογραφίες μου που συγχρόνισα με το mi cloud, πως επανέρχονται? Τις έχω στην καρτέλα τοπικά αλλά δεν βλέπω να κατεβαίνουν από χθες το βράδυ ούτε στο κινητό, ούτε στην κάρτα. Τα έχω ουσιαστικά σαν μικρογραφίες που είναι σπαστικό γιατί κάθε φορά κάνει φόρτωση μικρογραφίας. Μπορώ κάπως να τις κατεβάσω στο κινητό πάλι? Είναι κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει μήπως?

EDIT: Στην καρτέλα Φωτογραφίες τις έχω σαν μικρογραφίες και όχι στα τοπικά
    • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Αν πας πάνω πάνω θα δεις ένα κουμπί που γράφει Downloads. Εκεί υπάρχει επιλογή Ευρωπαικές Ρομ
      2) Back up που να επαναφέρνει τα πάντα μπορείς να κάνεις από το κινητό μέσα (υπάρχει επιλογή)
      3) Νομίζω ναι αν και δεν είναι 1000% γι`αυτό
      4) Ναι μπορείς να επιλέξεις να έχεις Twrp μόνιμα στο κινητό σου
      5) Καλό θα ήταν αν θα κάνεις πειράματα ή αλλαγές, αλλά γενικά πριν κάθε Flash θεωρητικά πρέπει να παίρνουμε back up
      6) Οι ελληνικές Dev είναι Rooted. Οι Stables όχι
      7) Ότι και να επιλέξεις στο 6 ναι θα μπορείς να κάνεις update μέσω updater απλά πρώτα πρέπει να κατεβάζεις την Ρομ που θα επιλέγεις στο κινητό σου.

Αυτά
      Καλημέρα,

Οι ευρωπαικές ρομ είναι official και θα μπορώ να παίρνω updates OTA όταν βγαζει η XIAOMI; Μπορώ να τις περνάω και αυτές με τον οδηγό "Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση")"; Για το 2 που υπάρχει αυτή η επιλογή; Αν όπως το παραλάβω έχει ΜΙ-recovery μήπως υπάρχει εκεί επιλογή και στη συνέχεια τι γίνεται (Δημιουργείται folder με το backup μέσα στο κινητό και επειδή δεν έχω sd πρέπει να το κάνω copy στο pc μου για σιγουριά; Επειδή θα έρθει απο Vickmall και έχω ακουσει οτι το στελνουν με ελλεηνική 5.2.17 καλο θα ήταν να ακολουθήσω τον οδηγό για clean install (για σιγουρια μήπως απο το κινεζομάγαζο έχουν κάνει dirty flasharisma) ή άμα έχει TWRP να πάρω backup απευθείας να κάνω wipe caches και να φλασαρω απο εκεί κάποια ελληνική ή ευρωπαική ρομ; Επειδή θα έχει ελληνική developer λογικά θα μπορέσω να φλασαρω με το TWRP απευθείας stable ελληνική ή official; Και για το 4) μπορώ να έχω μόνιμα τη τελευταία επίσημη αγγλοκινέζικη Fastboot Rom (V7) είναι καλή; Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Γιατί; Ποια έχει θέμα με 4G; Η Τελευταία developer ROM πάντως είναι οκ με την μπαταρία για τα δικά μου γούστα. Πάω πάνω από 20 ώρες με πάνω του μετρίου χρήση δεδομένων και οθόνης. Χτες μου έβγαλε 20+ ώρες με 2-3 ώρες οθόνη και χρήση του gravity screen που κλείνει την οθόνη αμέσως μόλις το ακουμπίσω κάτω και το βάλω στην τσέπη. Την ανοίγει όταν κάνω το αντίθετο

Προηγούμενη devs είχα θέμα με το mobile data αυτό εννοώ και δεν είχα καλό σήμα στην μια μου κάρτα. Νομίζω ότι είχε αναφερθεί. Θα περιμένω για την νέα devs και να βάλω και το gravity screen, έχει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις που χρειάζεται να βάλω;
      zaf_4 --> Zafeira