Διαφήμιση

αγορά xiaomi πρώτη φορά

• αγορά xiaomi πρώτη φορά

Καλησπέρα στην κοινότητα.

Είμαι έτοιμος να παραγγείλω το redmi note 2 (prime?). Να πω ότι θα είναι το πρώτο μου κινητό της εταιρίας. Ο λόγος που κατέληξα σε αυτό είναι ότι έχω πιστεί ότι είναι value for money. Δεν ασχολούμαι, ούτε προορίζομαι με developing, και ιδιαίτερους πειραματισμούς. Το κινητό το θέλω για browsing, social media, πολύ εμαιλ και γενικά πολύ multitasking.
      Καταρχάς, να μου πει η κοινότητα αν η επιλογή μου ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου ή αν θα πρέπει να πάω για κάτι καλύτερο :/
      Από εκεί και πέρα, για το συγκεκριμένο μοντέλο είδα ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις, η κανονική και η πριμε με μόνη διαφορά τον χρονισμό του επεξεργαστή. Αυτό δεν μπορεί να ρυθμιστεί και από τον χρήστη αν ειναι rooted το κινητό; ( σε ένα lg p7 που είχα περάσει CM root είχε επιλογές για τον χρονισμό του επεξεργαστή, δεν ξέρω αν εδώ παίζει κάτι τέτοιο.) Αξίζει η πριμε εκδοση εντέλει ή όχι;
      Σε σχέση με τις μπάντες δικτύων είναι κάτι που πρέπει να προσέξω; και με το αν η συσκευή είναι κινέζικη ή ευρωπαική τι διαφορά έχει;
      Λογικά η αγορά θα γίνει από το merimobiles. Μου είπαν το στέλνουν αυτοι στο EU κατάστημά τους και από εκεί σε μένα οπότε χωρίς δασμούς. Στο συγκεκριμένο σάιτ υπάρχει η επιλογή Root firmware installation. Τι ακριβώς είναι αυτό; Σου περνάνε κάποια δικιά τους custom rom? Χρειάζεται να το κάνω;
      Τέλος σε σχέση με την δουλειά της ομάδας εδώ πέρα. Η ελληνική ρομ που βγαίνει τι παραπάνω προσφέρει; Θέλω να πω, εμένα που θέλω απλά ένα stable κινητό και όχι κάτι για developers τι μου προσφέρει;

Ξέρω ότι κούρασα με το κατεβατώ μου, αλλά μπαίνω σε μια διαδικασία με έννοιες καινούριες για μένα, ξέρω ότι καταλαβαίνετε την φάση μου, μιας και όλοι περάσατε καααααποτε από αυτήν.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :grin: :grin:
    • Θετική απάντηση
      Καλωσήρθες στην ελληνική κοινότητα της Miui! Εύλογες οι απορίες σου, θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Θεωρώ και εγώ προσωπικά πολύ καλό vfm το Note 2, και το απλό και το prime. Είναι σίγουρο ότι θα υπερκαλύψει τις απαιτήσεις σου (browsing, social media κλπ), το μόνο που ίσως πρέπει να προσέξεις είναι το μέγεθος, καθώς το κινητό είναι στις 5,5 ίντσες, κάτι που το καθιστά δύσχρηστο για αρκετούς (για μένα πάντως όχι). Αν δεν έχεις ξαναδουλέψει με τόσο μεγάλο κινητό πήγαινε σε ένα κατάστημα, βρες ένα κινητό με τις ίδιες ίντσες και επεξεργάσου το.
      Απ' όσο θυμάμαι οι διαφορές στις εκδόσεις του κινητού είναι και η εσωτερική μνήμη, με το Prime να διαθέτει 32gb έναντι 16 του απλού. Εγώ προσωπικά θεωρώ πιο σημαντικό θέμα αυτό και θα επέλεγα το Prime για αυτόν και μόνο τον λόγο. Και τα 2 βέβαια παίρνουν κάρτα μνήμης, αλλά όπως και να το κάνουμε άλλες επιδόσεις έχει η εσωτερική μνήμη. Ο επεξεργαστής στο απλό δεν μπορεί να υπερχρονιστεί απ' όσο ξέρω, κάτι βέβαια που δεν έχει και μεγάλη σημασία αφού η συχνότητα λειτουργίας του είναι ούτως ή άλλως αρκούντως υψηλή.
      Εγώ όπως και οι περισσότεροι εδώ θα σου συστήσουμε να μην καθίσεις καν να ασχοληθείς με rom και root, τα καταστήματα τις περισσότερες φορές στέλνουν κάποιες δικές τους custom rom, οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν και προβληματικές, οπότε όπως προείπα, πάρτο με την αυθεντική και μόλις έρθει φλασάρεις απευθείας την ελληνική και καθαρίζεις. Η διασικασία είναι απίστευτα απλή, στο forum υπάρχουν πολλοί οδηγοί με λεπτομερείς οδηγίες και εννοείται ότι όλοι μας είμαστε πάντα εδώ, πρόθυμοι να βοηθήσουμε! Τα παιδιά κάνουν απίστευτη δουλειά με την rom, εγώ από την αρχή έβαλα την ελληνική και δεν την αλλάζω! Είναι έτοιμη ρουταρισμένη, οπότε μόλις τη φλασάρεις είσαι έτοιμος από κάθε άποψη να χαρείς το κινητό!

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην MIUI_ART ()
      Αιτία: Ολοκληρωμένη Απάντηση !

• Σε ευχαριστώ Νίκο για την απάντηση σου!

για τις μπάντες του σήματος ειναι κατι ειδικό που πρεπει να προσέξω; Επειδή θα το πάρω από Κίνα και όχι απο EU warehouse.

επίσης πείτε μου λιγο, γιατί να βάλω την ελληνικη ρομ και να μην αφησω την ορίτζιναλ;
      με google play store τι παιζει;;
    • Διαφήμιση
    • Καλως ήρθες:-) τσέκαρε εδώ τηνβφοβερή δουλειά του μακεδόνα μας αναφορικά με το κινητό σου.
      XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το νέο smartphone
    • Ο/H Kserw έγραψε:

Καλως ήρθες:-) τσέκαρε εδώ τηνβφοβερή δουλειά του μακεδόνα μας αναφορικά με το κινητό σου.
      XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το νέο smartphone

Ωπ ωραίος, είχα κάνει ένα search αλλά δεν το βρήκα. Άρα μεταφέρω τις υπόλοιπες ερωτήσεις μου εκεί 8)
    • Ο/H Gk0ur0u έγραψε:

Καλησπέρα στην κοινότητα.

Είμαι έτοιμος να παραγγείλω το redmi note 2 (prime?). Να πω ότι θα είναι το πρώτο μου κινητό της εταιρίας. Ο λόγος που κατέληξα σε αυτό είναι ότι έχω πιστεί ότι είναι value for money. Δεν ασχολούμαι, ούτε προορίζομαι με developing, και ιδιαίτερους πειραματισμούς. Το κινητό το θέλω για browsing, social media, πολύ εμαιλ και γενικά πολύ multitasking.
      Καταρχάς, να μου πει η κοινότητα αν η επιλογή μου ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου ή αν θα πρέπει να πάω για κάτι καλύτερο :/
      Από εκεί και πέρα, για το συγκεκριμένο μοντέλο είδα ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις, η κανονική και η πριμε με μόνη διαφορά τον χρονισμό του επεξεργαστή. Αυτό δεν μπορεί να ρυθμιστεί και από τον χρήστη αν ειναι rooted το κινητό; ( σε ένα lg p7 που είχα περάσει CM root είχε επιλογές για τον χρονισμό του επεξεργαστή, δεν ξέρω αν εδώ παίζει κάτι τέτοιο.) Αξίζει η πριμε εκδοση εντέλει ή όχι;
      Σε σχέση με τις μπάντες δικτύων είναι κάτι που πρέπει να προσέξω; και με το αν η συσκευή είναι κινέζικη ή ευρωπαική τι διαφορά έχει;
      Λογικά η αγορά θα γίνει από το merimobiles. Μου είπαν το στέλνουν αυτοι στο EU κατάστημά τους και από εκεί σε μένα οπότε χωρίς δασμούς. Στο συγκεκριμένο σάιτ υπάρχει η επιλογή Root firmware installation. Τι ακριβώς είναι αυτό; Σου περνάνε κάποια δικιά τους custom rom? Χρειάζεται να το κάνω;
      Τέλος σε σχέση με την δουλειά της ομάδας εδώ πέρα. Η ελληνική ρομ που βγαίνει τι παραπάνω προσφέρει; Θέλω να πω, εμένα που θέλω απλά ένα stable κινητό και όχι κάτι για developers τι μου προσφέρει;

Ξέρω ότι κούρασα με το κατεβατώ μου, αλλά μπαίνω σε μια διαδικασία με έννοιες καινούριες για μένα, ξέρω ότι καταλαβαίνετε την φάση μου, μιας και όλοι περάσατε καααααποτε από αυτήν.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :grin: :grin:

φοβερη συσκευη! να τη παραγγειλεις με κλειστα ματια. την ειδα χθες και ξετρελαθηκα. λιγο μεγαλη για τα δικα μου χερια αλλα για αντρα ειναι τελεια.
    • Το αγορασα και εγω για την γυναικα μου,μετα και για τον αδελφο μου. Το κινητο πεταει απο ολες τις μεριες! Καμια σχεση με φτηνοκινεζικα παντως. Ποιοτητα κατασκευης και λειτουργικου.
      Παρολο iphonακιας μπαινω στο πειρασμο να αγορασω το MI4C η να περιμενω ποιο μετα το MI5. Απο Samsung τα θεωρω καλυτερα και ποιο VFM. Δεν φλασαρα ακομα την ελληνικη ρομ διοτι ειμαι πολυ αρχαριος με τα android,αλλα "μορφωνομαι" εδω και 2 μερες για να το κανω με ασφαλεια...και μονο ομως που φοραει την MUI6 ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΑ. Απο οτι διαβαζω θα ειναι ακομα ποιο καλο οταν βαλω και την custom rom. Προτεινω το Prime παντως γιατι ο χωρος παντα εχει σημασια. Σκεψου οτι μπορει να θελεις να βαλεις εφαρμογες των 1,5 gb,παιχνιδια καμια ταινια,μουσικη. Ισως να τραβηξεις κανα βιντεο,φωτογραφιες... Γιατι να εχεις θεμα χωρου; Για 20 ευρω δεν αξιζει τον κοπο.Το Prime οταν το παρελαβα ειχε 26gb ελευθερα. Προσωπικα το θεωρω και μικρο,γιατι το Iphone 4S που εχω ειναι 64gb. Ελπιζω να βοηθησα με την κριτικη μου.

Τι να πω,
      πλεον ειμαι MIFAN :D :D :D !
    • Διαφήμιση