Βαγγέλη είναι αυτό που είχες θέμα και δεν περνούσε rom ε;;
Άκου να δεις εγώ τι κουλό έχω πάθει με ένα redmi 1s ενός φίλου.
Μου λέει το κινητό μου δε φορτίζει πλέον (σκέφτομαι καλώδια,μπαταρίες κτλ κτλ τα κλασσικά θέματα deep sleep).
Πριν του κλείσει απο μπαταρία και δεν μπόρεσε να το ανοίξει μου είπε οτι παρατηρούσε μεγάλη-απότομη πρώση της μπαταρίας και θερμοκρασία υψηλή.
- Του λέω να αλλάξει φορτιστές καλώδια και κανένα αποτέλεσμα. Άναβε το κόκκινο λαμπάκι σταθερά και δε φόρτιζε η μπαταρία.
- Αφού το πήρα εγώ στα χέρια μου έκανα τις ίδιες δοκιμές(μέχρι και στο πολύμπριζο της Xiaomi με 2Α το έβαλα) και αφού είχα παραγγείλει νέα μπαταρία βάζω την καινούρια και ανοίγει κανονικά! Λέω ωραία αυτό έφταιγε!
Παρατηρώ εκείνη τη στιγμή οτι η συσκευή είχε πάνω chinese rom stable 50 ενώ εγώ πριν 1 χρόνο του την είχα δώσει με την ελληνική stable 45. (πάρα πολύ περίεργο!!!! δεν ξέρει απο κινητά-το αποκλείω ΤΕΛΕΙΩΣ να πείραξε αυτός κάτι). Οπότε ρίχνω το φταίξιμο της συμπεριφοράς της μπαταρίας στη rom.
- Αμέσως μετά λέω ας του κάνω ένα clean install μήπως όντως φταίει κάτι στη rom. Του περνάω λοιπόν με FULL WIPES την ελληνική stable 50 και όλα καλά προς το παρόν.
- Έλα όμως που λειτουργούσαν ΟΛΑ άψογα εκτός απο το ηχείο! Νεκρό τελείως! Αρχίζω να σκέφτομαι υγρασία.. δικαιολογεί περίεργη συμπεριφορά στα ρεύματα.
- Ξαναπερνάω rom με fastboot μήπως κάτι δεν πέρασε σωστά - ΤΙΠΟΤΑ, αλλάζω 2-3 roms - ΤΙΠΟΤΑ, περνάω lollipop απο xda ΚΑΙ αλλάζω και kernel μήπως τυχόν έγινε τίποτα εκεί - ΤΙΠΟΤΑ, επιστρέφω σε MIUI με τον μαμά kernel και το παρατάω το θέμα software.
- Παραγγέλνω ηχείο, το αλλάζω και τίποτα πάλι!!! (καντήλια κτλ κτλ )
- Λέω βραχυκύκλωμα! Δεν επικοινωνεί η πλακέτα με το ηχείο (δεν έχω εδώ στην Πάτρα πολύμετρο να μετρούσα τις επαφές).
- Αγοράζω spray επαφών-χωρίς λάδι να το ψεκάσω να δώ μήπως είμαι τυχερός. Το ψεκάζω για αρχή στην περιοχή του ηχείου - ΤΙΠΟΤΑ. Ψεκάζω όλη την motherboard -ΤΙΠΟΤΑ.
- Παρατηρώ οτι όταν το έχω ΚΛΕΙΣΤΟ με την μπαταρία μέσα, τρώει μπαταρία (διαρροή!). Μετράω τις μπαταρίες και τις φτάνει κάτω απο 3 Volts (2.4-2.7 volts) και γιαυτό ανάβει το κόκκινο λαμπάκι και δεν μπορεί να τις φορτίσει! Τις φορτίζω with the hard way (κατευθείαν απο ρεύμα) μέχρι να φτάσουν τα 3.4 volts και μετά το κινητό τις φορτίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
- Ψέκασα και το κάτω μέρος της συσκευής με spray επαφών πάλι χωρίς αποτέλεσμα.
Στο δια ταύτα! Είμαι με μια συσκευή ΜΟΥΛΑΡΙ, δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ(!!!!!!) αλλά δε λέει να δουλέψει το ηχείο. Οπότε ρίχνω το πρόβλημα σε κάποιο κύκλωμα ηλεκτρικό, κάποιον πυκνωτή, κάποιο regulator, κάποιο chip. Μάλλον θα την πουλήσω για ανταλλακτικά (οθόνη,ηχείο,usb port,2 μπαταρίες άψογες τελικά, πλαστικά-σασί- όλα μαζί κανένα 50άρι).
Πρόταση/σχόλια;;;!! τρελό ε?
Απίστευτη περιγραφή!! Τι να πω? Πραγματικά έξω απο κάθε λογική εξήγηση! Έχουν περάσει απο τα χέρια μου κάμποσα 1s... αλλά τέτοια περιπέτεια δεν έτυχε να έχω ποτέ!
Εγώ στο ποστ απο πάνω μιλάω για τη συσκευή που βούτηξε στο ποτάμι και έκανε το "βατράχι"... (Βουτιά στο ποτάμι...)
Την άνοιξα, την έκανα βίδες. Μέσα ήταν πιό καινούριο και αστραφτερό ακόμα και απο καινούριο! Καμμιά ένδειξη υγρασίας, αλάτων, διάβρωσης κ.λ.π. Την βλέπει τη συσκευή κανονικά ο υπολογιστής. Φλασάρω (κάμποσες φορές) άνετα και εύκολα την τελευταία fastboot rom με το Miflash (και με μπαταρία στη συσκευή και χωρίς μπαταρία, μόνο με το καλώδιο USB), αλλά η συσκευή δεν λέει να ανοίξει με τίποτα! Αναβοσβήνει επίμονα το λογότυπο MI και μένει εκεί... Μέχρι και τον @Bodai επιστράτευσα, όπου ο άνθρωπος ασχολήθηκε επισταμένα με την περίπτωσή μου, αλλά άκρη δεν βγάλαμε...
Και σκέφτηκα ότι ίσως εάν του άλλαζα ένα motherboard, ΙΣΩΣ να ζωντάνευε, (εάν και εφ'όσον φταίει το motherboard, πράγμα που δεν τογνωρίζω) σε περίπτωση που έχει βραχυκυκλώσει "θανάσιμα" κάποιο πηνίο της MB ή κάτι άλλο... Αλλά απο την άλλη δεν θέλω να χαλάσω και λεφτά σε μια συσκευή που είναι "φυτό".. .Οπότε εάν κάτσει κάτι κατά τύχη θα ξανασχοληθώ μαζί της...
Χρόνια σας πολλά....
Λοιπόν πριν απο κανα ενάμισι χρόνο και βάλε, το hongmi μου έγβαλε προβλημα και δεν επισκευάστηκε ποτε απο τον προμηθευτή (Τ2CO) παρόλο που ήταν εντός εγγύησης (οριακά αλλα εντός). Αναφέρθηκε τότε πρόβλημα moatherboard. Πρόσφατα αποφάσησα να δοκιμάσω να του αλλαξω motherboard μπας και το ξαναφέρω στη ζωή. Στο alibaba τις δίνουν 30-40 ευρώ και λέω να πάρω απο κει αλλά αν γνωρίζετε και καμιά ποιο άμεση λύση... please advise!.
Αυτό όμως που σκέφτηκα είναι τι θα γινόταν αν έβαζα πλακέτα redmi1s στο hongmi? Λογικά η μόνη διαφορά έιναι στην μπροστινή κάμερα και όλα τα υπόλοιπα περιφεριακά έιναι ίδια. Τρία έιανι τα σενάρια: Θα δουλέψει μια χαρά, θα δουλέψουν όλα εκτός απο την μπροστινή κάμερα, δεν θα δουλέψει τπτ. Μήπως ξέρετε αν και πώς θα δουλέψει ή μήπως ξέρετε ποιον μπορώ να ρωτήσω?
Βαγγέλη είναι αυτό που είχες θέμα και δεν περνούσε rom ε;;
Άκου να δεις εγώ τι κουλό έχω πάθει με ένα redmi 1s ενός φίλου.....................
Στο δια ταύτα! Είμαι με μια συσκευή ΜΟΥΛΑΡΙ, δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ(!!!!!!) αλλά δε λέει να δουλέψει το ηχείο. Οπότε ρίχνω το πρόβλημα σε κάποιο κύκλωμα ηλεκτρικό, κάποιον πυκνωτή, κάποιο regulator, κάποιο chip. Μάλλον θα την πουλήσω για ανταλλακτικά (οθόνη,ηχείο,usb port,2 μπαταρίες άψογες τελικά, πλαστικά-σασί- όλα μαζί κανένα 50άρι).
Πρόταση/σχόλια;;;!! τρελό ε?
Και πάνω που είμαι έτοιμος να ανοίξω καινούριο θεματάκι βλέπω το πρόβλημα σου που μάλλον τώρα ξεκινάει σε εμένα.
Λοιπών πριν αρκετές μέρες πρέπει να έπεσε αρκετά και χωρίς λόγο η μπαταρία αλλά δεν του έδωσα και πολύ σημασία.
Πριν από μία εβδομάδα και με 30-40% μπαταρία το βλέπω ξαφνικά στο 4% το βάζω να φορτίσει και σε 10' πάει περίπου στο 40% το έβγαλα και παρατήρησα ότι άδειαζε γρήγορα και στο 20% περίπου το έβαλα να φορτίσει κανονικά.
Σήμερα λοιπόν το παίρνω το πρωί από την πρίζα και μετά από 3 περίπου ώρες με μπαταρία σίγουρα 85% + ,γιατί δεν είχα κάνει κάτι ιδιαίτερο με αυτό, πάω να το πάρω να βάλω μουσική και ήταν κλειστό. Βάζω ένα φορτιστή που βρήκα, γιατί ήμουν στο χωριό ( με λίγα mah μάλλον γιατί δεν φαινόταν ) αλλά άναψε μόνο για λίγο το κόκκινο λεντ χωρίς αποτέλεσμα και το παράτησα. Πριν γυρίσω σπίτι λέω κάτσε να μετρήσω την μπαταρία με το πολύμετρο και ήταν στα 2,934V. Στο σπίτι που το έβαλα καθυστέρησε λίγο αλλά φορτίζει κανονικά.
Το τηλ. το έχω 1.5 περίπου χρόνο και είμαι πάντα προσεκτικός με τις φορτίσεις ( σκέψου ότι είχα 3 χρόνια sony W705 και άλλα 2 το πήρε ο πατέρας μου και κρατάει ακόμη ) και δεν ξέρω αν τα έπαιξε η μπαταρία του ή παίζει κάτι άλλο που δεν ξέρω και πως θα βγάλω άκρη; Λες να βάλω καμία εφαρμογή για την μπαταρία να δω τι την ''καίει'' γιατί από την miui δεν είδα χρήση από κάτι συγκεκριμένο.
Πως είδες ότι κλειστό με την μπαταρία μέσα έτρωγε μπαταρία γιατί ένα μικρό ποσοστό νομίζω ότι είναι λογικό να το τρώει.
Υ.Γ. φοράει miui 7.0.5.0 stable και μόλις φόρτισε ''παγωμένο'' δεν δείχνει πιστεύω βραχυκύκλωμα.
Λέω για αρχή να βάλω την 7.2.3.0 που είναι η πιο πρόσφατη και βλέπουμε.