Διαφήμιση

Red mi note 2 προβλήματα

• Ολοκληρώθηκε
  • Red mi note 2 προβλήματα

Καλησπέρα παιδιά,

Συγγνώμη για την ενόχληση και το θάρρος μου αλλά είπα να γράψω εδώ γιατί το έχει η κοπέλα μου εδώ και δύο μέρες και το κινητό μόνο κινητό δεν είναι πιο πολύ τάμπλετ.

Ήρθε από vickmall (Original XIAOMI Redmi Note 2/HongMi Note 2 Smartphone 4G FDD LTE MTK Helio X10 Octa Core 2.0GHz 2GB 16GB 5.5 Inch FHD 13.0MP) και μόλις το παρέλαβα το έδωσα στο έτερο ήμιση να το λιώσει μιας και ήταν τόσο καιρό σε ένα samsung core 1.

Σε μισή ώρα, με παίρνει τηλέφωνο από το σταθερό του σπιτιού της και μου λέει δεν δουλεύουνε ούτε τα μηνύματα ούτε καλεί.

Πράγματι όταν πήγαινες στο messaging δεν είχε πουθενά compose message και όταν πήγαινε να ανοίξει ένα μήνυμα την πέταγε στην αρχική οθόνη.Το ίδιο με τις επαφές , πήγαινε στα contacts να πατήσει ένα όνομα να καλέσει και την πέταγε στην αρχική οθόνη. Της κατέβα μια contact εφαρμογή και το Messaging της google και δουλεύει με αυτά τώρα.

Έλα όμως που αν της στείλουνε μήνυμα και πάει στο notification bar να το ανοίξει την πετάει αρχική οθόνη.

Προσπάθησα ota update αλλά πετάει error για corrupted package sto 99%.

Αν περάσω την rom που βρήκα στο forum και πάει κάτι στραβά τι κάνω?

Έχω επικοινωνήσει με κινέζο να μου πει τι θα κάνω.

Υ.Γ. Πριν κριτικάρετε ότι δεν ξέρω να χειρίζομαι τα τηλέφωνα(όπως κάποιος άλλος έκανε σε άλλο forum) πιστεύω ότι γνωρίζω από τεχνολογία και πιστεύω ότι θα προσπαθούσα να περάσω μια rom. Το επιχείρησα μια φορά σε ένα htc έφαγα 6 ώρες και το μόνο που κατάφερα ήταν να βάλω την stock πάλι(δεν είχε πολλές λεπτομέρειες το xda Developers). Στο lenovo s660 μου έχω ακόμα την stock ας πούμε...
  • Kαλησπερα,
    εγω ακομα το περιμενω να ερθει απο Κινα αλλα λογικα απο vickmall στο εστειλαν ρουταρισμενο. Δοκιμασε να κανεις ενα backup και να περασεις την ελληνικη/αγγλικη ρομ που εχουν φτιαξει τα παιδια εδω. Το διαβασα και καπου αλλου αυτο το θεματακι με τα σμσ και τις κλησεις
  • Επειδή είμαι noob στα κινητά και ούτε προσπαθώ να το παίξω έξυπνος. Backup την rom εννοείς η τα δεδομένα του κινητού? Αν είναι την rom πες μου πώς να την κάνω :P

Για να βάλω την καινούρια rom από ότι κατάλαβα την κατεβάζω και την βάζω στην sd και επιλέγω από το κινητό να κάνει update...
  • Διαφήμιση
  • Εννοω τη ρομ. Εγω θα το εκανα με το TitaniumBackup (το οποιο κραταει ολο το λειτουργικο οπως ειναι..μαζι με τις εφαρμογες) αλλα επειδη δεν το εχω στα χερια μου για να σου πω σιγουρα, περιμενε να σου απαντησει και καποιος αλλος με περισσοτερη εμπειρια ;)
    Σιγουρεψου πως ειναι ρουταρισμενη η συσκευη σου με ενα root checker
  • Ο/H Rounsmith έγραψε:

Καλησπέρα παιδιά,

Συγγνώμη για την ενόχληση και το θάρρος μου αλλά είπα να γράψω εδώ γιατί το έχει η κοπέλα μου εδώ και δύο μέρες και το κινητό μόνο κινητό δεν είναι πιο πολύ τάμπλετ.

Ήρθε από vickmall (Original XIAOMI Redmi Note 2/HongMi Note 2 Smartphone 4G FDD LTE MTK Helio X10 Octa Core 2.0GHz 2GB 16GB 5.5 Inch FHD 13.0MP) και μόλις το παρέλαβα το έδωσα στο έτερο ήμιση να το λιώσει μιας και ήταν τόσο καιρό σε ένα samsung core 1.

Σε μισή ώρα, με παίρνει τηλέφωνο από το σταθερό του σπιτιού της και μου λέει δεν δουλεύουνε ούτε τα μηνύματα ούτε καλεί.

Πράγματι όταν πήγαινες στο messaging δεν είχε πουθενά compose message και όταν πήγαινε να ανοίξει ένα μήνυμα την πέταγε στην αρχική οθόνη.Το ίδιο με τις επαφές , πήγαινε στα contacts να πατήσει ένα όνομα να καλέσει και την πέταγε στην αρχική οθόνη. Της κατέβα μια contact εφαρμογή και το Messaging της google και δουλεύει με αυτά τώρα.

Έλα όμως που αν της στείλουνε μήνυμα και πάει στο notification bar να το ανοίξει την πετάει αρχική οθόνη.

Προσπάθησα ota update αλλά πετάει error για corrupted package sto 99%.

Αν περάσω την rom που βρήκα στο forum και πάει κάτι στραβά τι κάνω?

Έχω επικοινωνήσει με κινέζο να μου πει τι θα κάνω.

Υ.Γ. Πριν κριτικάρετε ότι δεν ξέρω να χειρίζομαι τα τηλέφωνα(όπως κάποιος άλλος έκανε σε άλλο forum) πιστεύω ότι γνωρίζω από τεχνολογία και πιστεύω ότι θα προσπαθούσα να περάσω μια rom. Το επιχείρησα μια φορά σε ένα htc έφαγα 6 ώρες και το μόνο που κατάφερα ήταν να βάλω την stock πάλι(δεν είχε πολλές λεπτομέρειες το xda Developers). Στο lenovo s660 μου έχω ακόμα την stock ας πούμε...

Φίλε μου καλωσήρθες. Μη φοβάσαι δε θα σε κριτικάρει κανένας λογικός άνθρωπος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι εγκατάσταση της ελληνικής rom και θα σου λυθούν όλα τα προβλήματα. Backup λογικά δε θα χρειαστείς γιατί το κινητό είναι φρέσκο οπότε υποθέτω οτι δε θα πρόλαβε η κοπέλα σου να βάλει κάτι μέσα.
    Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ΕΔΩ. Αφού το κάνεις περνάς την ελληνική rom που έχεις κατεβάσει και δε μπορείς να κάνεις install (σου βγάζει corrupted file).
    Είναι γνωστό το πρόβλημα που αναφέρεις και δυστυχώς τα κινεζομάγαζα για δικό τους κέρδος ποντάρουν στα άτομα που δεν γνωρίζουν και φοβούνται να "πειράξουν" τη συσκευή και τη γεμίζουν με άχρηστες εφαρμογές και διαφημίσεις.
    Πέρασε την ελληνική και θα είσαι μια χαρά.
  • Ο/H MetzeloS έγραψε:

Εννοω τη ρομ. Εγω θα το εκανα με το TitaniumBackup (το οποιο κραταει ολο το λειτουργικο οπως ειναι..μαζι με τις εφαρμογες) αλλα επειδη δεν το εχω στα χερια μου για να σου πω σιγουρα, περιμενε να σου απαντησει και καποιος αλλος με περισσοτερη εμπειρια

Γενικά να έχεις υπόψιν σου @MetzeloS ότι το backup με το TB και μετά restore είναι δυνατό/πιθανό να μεταφέρει προβλήματα (σε Miui rom) απο την παλαιότερη σε νεώτερη, ακόμη και φρέσκια εγκατάσταση και είναι κάτι που γενικά ΔΕΝ προτείνουμε.
  • Ο/H Bodai έγραψε:

Γενικά να έχεις υπόψιν σου @MetzeloS ότι το backup με το TB και μετά restore είναι δυνατό/πιθανό να μεταφέρει προβλήματα (σε Miui rom) απο την παλαιότερη σε νεώτερη, ακόμη και φρέσκια εγκατάσταση και είναι κάτι που γενικά ΔΕΝ προτείνουμε.

χμμμ ευχαριστω για την πληροφορια :)
  • Διαφήμιση
  • @Rounsmith και @iAmLiakos

Πρώτα πάνε στο θέμα XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το νέο smartphone για να δεις τι έχεις στα χέρια σου.
    Μετά θα κάνεις την εγκατάσταση της ελληνικής rom και όχι την εγκατάσταση του TWRP Recovery που λέει ο
    iAmLiakos, γιατί δεν ξέρεις αν η συσκευή σου είναι rooted.
    Αν δεν είναι και πας να βάλεις απευθείας την TWRP recovery μπορεί να έχεις πρόβλημα.
    Άρα βάζεις την ελληνική ROM και θα είσαι ΟΚ.
    Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
    ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)