Διαφήμιση

invalid imei

• καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα. Μολις παρελαβα το xiaomi redmi note 2 απο geekbuing και γραφει invalid imei , διαβασα εναν οδηγο που εχουν αλλα στα windows 10 που εχω βγαζει μηνυματα λαθους. Τσεκαρα και το wifi και το bluetooth συνδεονται κανονικα. Γνωμη σας , να κανω ενεργειες να το στειλω πισω η μπορει με καποιο τροπο να παρει imei ? και αν παρει θα ειναι μονιμο η μνε καποια ρομ μελλοντικα θα ξαναχαθει? Επισης αφου εχει 2 σιμ δε θα επρεπε κατω απο τη μπαταρια αλλα και στο κουτι να γραφει 2 imei ? Ευχαριστω για το χρονο σας ..
      :Chief Wiggum: POCO X3 PRO (8/128) :thumbup: :Homer3:
    • Τι μέθοδο δίνει το geekbuying; Επειδή κι εγώ περιμένω από δαύτους κι εχω αρχίσει και φοβάμαι το έψαξα λίγο και βρήκα κάποιες μεθόδους. Εσύ τι μέθοδο ακολούθησες;

Η πρώτη που βρήκα είναι κατέβασμα fastboot rom

Redmi Note 2 Stable Version (China) V6.7.4.0.LHMCNCH Fastboot Download - Redmi Note 2/Prime - Xiaomi MIUI Official Forum
      ή
      Download FASTBOOT ROM για το Redmi Note2

και μετά φλασάρισμα μέσω αυτής της διαδικασίας

Xiaomi MIUI Official Forum

Εναλλακτικά βρήκα και τις παρακάτω διαδικασίες

[GUIDE] How to Fix Invalid IMEI/Unknown Base… | Xiaomi Redmi Note | XDA Forums

είναι για άλλη συσκευή αλλά απότι κατάλαβα η γενική ιδέα πρέπει να είναι ίδια για όλες.

Σίγουρα θα σου απαντήσει και κάποιος πιο έμπειρος σε συσκευές xiaomi για το τι είναι πιο σωστό να κάνεις...
      Πάντως αν το λύσεις το πρόβλημα με κάποιο τρόπο ειδοποίησέ μας.
    • Να τονίσω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ προσωπικά και δεν ξέρω αν πρέπει ή όχι να γίνουν. Οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ!
      Και πριν κάνεις οτιδήποτε καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που ξέρει περισσότερα από συσσκευές xiaomi και τι είναι πιο σωστό να γίνει...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H homer66 έγραψε:

καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα. Μολις παρελαβα το xiaomi redmi note 2 απο geekbuing και γραφει invalid imei , διαβασα εναν οδηγο που εχουν αλλα στα windows 10 που εχω βγαζει μηνυματα λαθους. Τσεκαρα και το wifi και το bluetooth συνδεονται κανονικα. Γνωμη σας , να κανω ενεργειες να το στειλω πισω η μπορει με καποιο τροπο να παρει imei ? και αν παρει θα ειναι μονιμο η μνε καποια ρομ μελλοντικα θα ξαναχαθει? Επισης αφου εχει 2 σιμ δε θα επρεπε κατω απο τη μπαταρια αλλα και στο κουτι να γραφει 2 imei ? Ευχαριστω για το χρονο σας ..

Εφ'όσον το wifi και το BT συνδέονται κανονικά είναι μια ένδειξη ότι είναι πιθανόν το πρόβλημα να είναι προσωρινό... Συνήθως με τη λύση που σου έδωσε το φίλος @karlesg επανέρχονται, αλλά αν αποφασίσεις να φλασάρεις fastboot rom, πριν απο αυτό κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, αφού και έτσι είναι πιθανό να επανέλθουν.
      Η απάντηση στην άλλη ερώτηση που κάνεις, είναι ΟΧΙ δεν πρέπει να έχεις δύο IMEI, άσχετα αν η συσκευή σου είναι δίκαρτη ή μονόκαρτη... Το IMEI αφορά τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης της συσκευής σου, όχι των SIM slots.
      Και πρόσεχε αν ακολουθήσεις κάποιον απο τους οδηγούς που βρίσκονται Online, σου υπενθυμίζω ότι άλλη συσκευή είναι το Redmi Note 3G και άλλη η δική σου...(αυτά επειδή με τα fastboot φλασαρίσματα μπορεί να υπάρξει πρόβλημα... έχε το νού σου!)
    • ευχαριστω για τις απαντησεις , δοκιμασα με τον τροπο που γραφουν στο μπλογκ τους αλλα επειδη εχω windows 10 δε τρεχουν τα προγραμματατα τους , οποτε λεω να μην ασχοληθω αλλο να κανω dispute στο paypal gia refund. !! κριμα παντως να τα στελνουν πειραγμενα και να τρεχεις εσυ μετα !!!
    • Ο/H homer66 έγραψε:

ευχαριστω για τις απαντησεις , δοκιμασα με τον τροπο που γραφουν στο μπλογκ τους αλλα επειδη εχω windows 10 δε τρεχουν τα προγραμματατα τους , οποτε λεω να μην ασχοληθω αλλο να κανω dispute στο paypal gia refund. !! κριμα παντως να τα στελνουν πειραγμενα και να τρεχεις εσυ μετα !!!

To να κάνεις dispute θα στο πρότεινα σαν τελευταία λύση. Μπορείς τουλάχιστον να προσπαθήσεις να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν κάνεις άλλες ενέργειες. Τα κινεζομάγαζα συχνά-πυκνά στέλνουν συσκευές με προβληματικές roms... δεν είναι είδηση αυτό, αλλά πάγια τακτική!
    • Διαφήμιση
    • θες να μου πεις πως να κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων? οσο για το ιμει το λεω γιατι πχ στα samsung γραφει 2 ιμει..!!
    • Ο/H homer66 έγραψε:

θες να μου πεις πως να κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων? οσο για το ιμει το λεω γιατι πχ στα samsung γραφει 2 ιμει..!!

Ρυθμίσεις-->Πρόσθετες Ρυθμίσεις-->Αντίγραφα & Επαναφορά-->Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων-> Επαναφορά τηλεφώνου
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H homer66 έγραψε:

θες να μου πεις πως να κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων? οσο για το ιμει το λεω γιατι πχ στα samsung γραφει 2 ιμει..!!

Ρυθμίσεις-->Πρόσθετες Ρυθμίσεις-->Αντίγραφα & Επαναφορά-->Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων-> Επαναφορά τηλεφώνου

εκανα τιποτα .. το ιδιο μενει.. διαβασα και αυτο που μου εστειλες επειδη δεν ειμαι πολυ σχετικος λεω να μην προσπαθησω να κανω κατι που δε ξερω !!
      τους εστειλα μαιλ και θα περιμενω να δω τι θα πουν !!
    • Ο/H homer66 έγραψε:

Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H homer66 έγραψε:

εκανα τιποτα .. το ιδιο μενει.. διαβασα και αυτο που μου εστειλες επειδη δεν ειμαι πολυ σχετικος λεω να μην προσπαθησω να κανω κατι που δε ξερω !!
      τους εστειλα μαιλ και θα περιμενω να δω τι θα πουν !!

Οκαυ... όπως νομίζεις! Καλή τύχη με τους Κινέζους... :P
    • Διαφήμιση
    • Ο/H homer66 έγραψε:

Τα Xiaomi έχουν ένα μόνο imei. Και επειδή το έχω αντιμετωπίσει το θέμα με άλλο φίλο και συμφουρομίτη .... θα σου έλεγα φλασάρισε fastboot. Το imei είναι γραμμένο σε μια περιοχή της μνήμης που δεν είναι προσβάσιμη απο τον απλό χρήστη.. αλλά μπορεί να πειραχτεί απο το φλασάρισμα "κουλής" rom.