Προσπαθώντας να φτιάξω μόνος ένα πρόβλημα, δημιουργούνται περισσότερα. Δεν ξέρω τι έχω κάνει, προσπαθώντας να ξαναπεράσω την ίδια ρομ, έχει κολλήσει το twrp και κάθε φορά που ανοίγει το κινητό μπαίνει στο twrp, δε μπαίνει μέσα στο κινητό. Πάω να κάνω restore, δεν το δέχεται το αρχείο του backup, πάω να περάσω τη ρομ, λέει failed, πάω να βγω, να κάνω restart ή να το κλείσω και ξαναμπαίνει στο twrp. Δε βγαίνει από το twrp για να μπει στο κινητό μέσα. Μήπως είναι brick? Γίνεται τίποτα και αν ναι, πώς αφού δε δέχεται καμία επιλογή;
Δεύτερο πρόβλημα
-
-
Ποιά έκδοση του TWRP έχεις?
-
Αυτή που έχει μέσα ενσωματωμένη η ελληνική ρομ.
-
Σε άλλο thread που διάβασε έκανες την διαδικασία του @GR_Macedon για να εγκαταστήσεις το TWRP? Μάλλον κάτι δεν έγινε σωστά..
-
Το λύσαμε το πρόβλημα με το μοναδικό MIUI-ART. Σε ευχαριστώ και πάλι.
-
Ο/H FreddyK έγραψε:
2o thread που βλέπω ότι κάποιος λύνει πρόβλημα και δεν αναφέρει τον τρόπο, ενώ ζητούσε λύση. Μόνο εγώ το θεωρώ απαράδεκτο?
Sent from my Cube U65GT using Tapatalk -
Ο/H linuxovios έγραψε:
Ο/H FreddyK έγραψε:
2o thread που βλέπω ότι κάποιος λύνει πρόβλημα και δεν αναφέρει τον τρόπο, ενώ ζητούσε λύση. Μόνο εγώ το θεωρώ απαράδεκτο?
Sent from my Cube U65GT using Tapatalk
Εγώ είμαι πιο ήπιος.. Δεν το θεωρώ "απαράδεκτο", επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν γίνεται κακόβουλα ή με σκοπό την απόκρυψη, αλλά σίγουρα απο αμέλεια και το θεωρώ ...έλλειψη! ΠΡΕΠΕΙ να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι για το πως λύθηκε το πρόβλημα... και επειδή είναι Παρασκευή και ο @MIUI_ART δεν προλαβαίνει ούτε για κατούρημα να πάει (τσ...τσ...τσ... αυτή η λεπτότητά μου, τέλος πάντων...) ας κάνει το κόπο ο @FreddyK να μας πει το "μυστικό"... -
Aφού μου ζητήθηκε τόσο κομψά, θα το κάνω, αλλιώς δε θα έμπαινα στη διαδικασία να απαντήσω. Μπορούσε ο οποιοσδήποτε να γράψει "hey, αντιμετώπισα κι εγώ αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να μου πείτε τελικά πώς το λύσατε;" και η απάντηση θα ερχόταν πολύ πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ευχαρίστηση.
Το TWRP που έχει αυτή η ρομ είναι λίγο καθυστερημένο και τα μηνύματα που εμφανίζει κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της ρομ είναι σκαλωτικά καμιά φορά, έτσι την πάτησα κι εγώ και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, νόμιζα ότι είχε κολλήσει γιατί έβγαζε κάτι σα σφάλμα χωρίς να ήταν στην ουσία. Είχα κάνει πιο πριν full wipes και επειδή νόμιζα ότι έχει κολλήσει, διέκοψα την εγκατάσταση και ξέμεινα με κενό τηλέφωνο. Οπότε ξαναπέρασα τη ρομ από την αρχή αγνοώντας αυτά που θεωρούσα σφάλματα και περίμενα υπομονετικά να γίνει η εγκατάσταση. Σίγουρα θα έλαβα και κάποιες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες που λόγω απειρίας μου, δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω.
Το ηθικό δίδαγμα είναι να κάνουμε το update μέσω του κουμπιού αναβάθμιση και όχι από το TWRP μέχρι να αλλαχτεί σε μία από τις επόμενες rom. -
-
Ο/H FreddyK έγραψε:
Aφού μου ζητήθηκε τόσο κομψά, θα το κάνω, αλλιώς δε θα έμπαινα στη διαδικασία να απαντήσω. Μπορούσε ο οποιοσδήποτε να γράψει "hey, αντιμετώπισα κι εγώ αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να μου πείτε τελικά πώς το λύσατε;" και η απάντηση θα ερχόταν πολύ πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ευχαρίστηση.
Το TWRP που έχει αυτή η ρομ είναι λίγο καθυστερημένο και τα μηνύματα που εμφανίζει κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της ρομ είναι σκαλωτικά καμιά φορά, έτσι την πάτησα κι εγώ και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, νόμιζα ότι είχε κολλήσει γιατί έβγαζε κάτι σα σφάλμα χωρίς να ήταν στην ουσία. Είχα κάνει πιο πριν full wipes και επειδή νόμιζα ότι έχει κολλήσει, διέκοψα την εγκατάσταση και ξέμεινα με κενό τηλέφωνο. Οπότε ξαναπέρασα τη ρομ από την αρχή αγνοώντας αυτά που θεωρούσα σφάλματα και περίμενα υπομονετικά να γίνει η εγκατάσταση. Σίγουρα θα έλαβα και κάποιες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες που λόγω απειρίας μου, δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω.
Το ηθικό δίδαγμα είναι να κάνουμε το update μέσω του κουμπιού αναβάθμιση και όχι από το TWRP μέχρι να αλλαχτεί σε μία από τις επόμενες rom.
Συγγνώμη για το ύφος μου πριν, αλλά θα μου επιτρέψεις να σχολιασω ότι το "ηθικό δίδαγμα" είναι λίγο παραπλανητικό. Το twrp εμφανίζει στην οθόνη εντολές κονσολας και σε καμία περίπτωση δεν είναι ενδείξεις σφάλματος. Μάλιστα προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο διότι πέρα από updates είναι πολύ χρήσιμο και για full phone backup. Πολλοί χρησιμοποιούν το titanium, το οποίο όμως τρέχει μέσα από το os και αν μπρικάρει το os θα μείνουν με το backup στο χέρι! Το twrp λοιπόν είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά και για μένα απαραίτητη εφαρμογή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να καλλιεργούμε υπόνοιες ότι μπρικαρει κινητά. Αυτή είναι ή άποψη μου.
Συγγνώμη και πάλι αν θεωρήθηκε επιθετικό το σχόλιό μου, απλά έχω συμμετάσχει σε forums με άλλη λογική και νοοτροπια, αυτή του διαμοιρασμού της γνώσης.
Sent from my Cube U65GT using Tapatalk -
Ο/H linuxovios έγραψε:
Το twrp λοιπόν είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά και για μένα απαραίτητη εφαρμογή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να καλλιεργούμε υπόνοιες ότι μπρικαρει κινητά. Αυτή είναι ή άποψη μου
Αυτή είναι η μισή αλήθεια.
Δεν ευθύνονται τα Recovery που υπάρχουν προβλήματα τελευταία, αλλά η Xiaomi που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλάζοντας την δόμιση των Kernels - των Partitions των εντολών στον Updater Script - Updater bin κάνοντας την ζωή δύσκολη στα Recovery,
To πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε τον χρόνο να τεστάρουμε κάθε εβδομάδα 1 προς 1 τις ROM πριν τις εκδόσουμε.
Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και μία τεράστια ευθύνη που δεν μπορούμε να αναλάβουμε.
Φανταστείτε μόνο το γεγονός πως τελευταία σε μερικές περιπτώσεις και με ένα απλό Wipe Cache παρατηρήθηκαν Random Soft Bricks, με Custom Recoveries.
Τι θα μπορούσε να γίνει αν στην επόμενη έκδοση, μία αστοχία σε Recovery, μετά από μία σιωπιλή αλλαγή από την Xiaomi οδηγούσε τις συσκευές σας σε Soft Brick ?
Eπειδή λοιπόν δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα τελευταία, ανακαλούμε τα Recoveries, και όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, και βεβαιωθούμε πως οι νέες Version των Recoveries είναι 100% συμβατές με την MIUI θα σας τα ξαναδώσουμε πίσω.
Άλλωστε ήμασταν σχεδόν οι μόνοι που σας δίναμε από την πρώτη στιγμή Developer & Stable ROM με Custom Recoveries.
Θα επανέλθουμε δριμύτεροι με περισσότερα καλούδια όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, γιατί πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια των συσκευών σας. -
Ο/H linuxovios έγραψε:
Ο/H FreddyK έγραψε:
Το ηθικό δίδαγμα είναι να κάνουμε το update μέσω του κουμπιού αναβάθμιση και όχι από το TWRP μέχρι να αλλαχτεί σε μία από τις επόμενες rom.
Συγγνώμη για το ύφος μου πριν, αλλά θα μου επιτρέψεις να σχολιασω ότι το "ηθικό δίδαγμα" είναι λίγο παραπλανητικό. Το twrp εμφανίζει στην οθόνη εντολές κονσολας και σε καμία περίπτωση δεν είναι ενδείξεις σφάλματος. Μάλιστα προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο διότι πέρα από updates είναι πολύ χρήσιμο και για full phone backup. Πολλοί χρησιμοποιούν το titanium, το οποίο όμως τρέχει μέσα από το os και αν μπρικάρει το os θα μείνουν με το backup στο χέρι! Το twrp λοιπόν είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά και για μένα απαραίτητη εφαρμογή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να καλλιεργούμε υπόνοιες ότι μπρικαρει κινητά. Αυτή είναι ή άποψη μου.
Συγγνώμη και πάλι αν θεωρήθηκε επιθετικό το σχόλιό μου, απλά έχω συμμετάσχει σε forums με άλλη λογική και νοοτροπια, αυτή του διαμοιρασμού της γνώσης.
Sent from my Cube U65GT using Tapatalk
Δεν είπα ότι δεν είναι χρήσιμο το recovery, η συγκεκριμένη έκδοση δεν είναι πολύ καλή. Εμένα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης έβγαλε κάτι που δε θυμάμαι ακριβώς τι, τύπου "invalid", "failed", "missing", κάτι τέτοιο και το έδειχνε για πολλή ώρα. Οπότε φαντάστηκα ότι έχει σταματήσει η εγκατάσταση, ενώ στην πραγματικότητα έτρεχε ακόμα χωρίς κάποια ένδειξη πχ τις διαδοχικές τελίτσες που κινούνται και σου δείχνουν ότι συνεχίζεται η διαδικασία. Οπότε απογοητεύτηκα, το έκλεισα και προσπαθούσα να βρω άλλες λύσεις. Βέβαια και είναι και χρήσιμο το twrp αν θες να κάνεις backup και με τον @MIUI_ART εκεί καταλήξαμε, ότι το χρησιμοποιούμε μόνο για backup, ενώ την αναβάθμιση την κάνουμε από τον updater όπου η διαδικασία είναι λίγο πιο απλή και χωρίς μηνύματα που μπορεί να παρεξηγήσουμε ή να μας αγχώσουν.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα