Διαφήμιση

Σκόνη στην μπροστά κάμερα

• Σκόνη στην μπροστά κάμερα

Καλημέρα παίδες..

είχα διαβάσει πριν καμιά 3 εβδομάδες για σκόνη στην μπροστά κάμερα, στο xda έχουν ανοίξει και θέμα. Και από τότε μου έχει γίνει έμμονη ιδέα και το ελέγχω 2-3 φορές την ημέρα! Είχα παραγγείλει 2, ένα για εμένα και ένα για τον αδερφό μου. Του αδερφού μου είναι άψογη η κάμερα ενώ η δική μου όταν την παρατηρώ κάτω από φως, βλέπω σκονίτσες. ΔΕΝ αλλοιώνει την φωτογραφία αλλά όταν το φυσάω με μανία από το ακουστικό, καθαρίζει λίγο (αν έχει αρκετά). Στο xda (Xiaomi Quality again (Front Camera) | Redmi Note 2 | XDA Forums) λένε κάτι για άνοιγμα, βίδωμα - ξεβίδωμα και δεν θέλω να ασχοληθώ με τέτοια. Επειδή πρέπει να φυσάω συνέχεια και δεν θέλω, υπάρχει τρόπος να το αποτρέψω να μπαίνει σκόνη? Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο? Έχω βγάλει την δερμάτινη θήκη που μάζευε πολύ σκόνη μπας και το σώσω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν μπαίνει από το ακουστικό (αριστερά του) ή από το 3.5 jack. Πάντως όταν το φυσάω από το ηχείο με κλίση προς τα αριστερά θαμπώνει και καθαρίζει όταν έχει κάτι χοντρό (2 φορές έτυχε).

Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη :)
    • Εγώ το έκλεισα με τάπα σιλικόνης από την πρώτη μέρα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο
      4 100 Cell Phone Silicone Micro USB Dock 3 5mm Earphone Anti Dust Plug Cap Cover | eBay

Υπάρχει και θήκη από την Nillkin που έχει ενσωματωμένα προστατευτικά καπάκια για τις θύρες
      Nillkin Matte Bumper Nature TPU Silicone Soft Slim Cases for Xiaomi Redmi NOTE2 | eBay
    • Για όποιον έχει πρόβλημα μελλοντικά πάντως, υπάρχει ένας οδηγός εδώ: [TUT] Get rid of the Dust in Front Camera | Redmi Note 2 | XDA Forums. Αν βγει και σε video ακόμη καλύτερα :)
    • Διαφήμιση
    • Θετική Απάντηση

Ο/H MrAntonis έγραψε:

Καλημέρα παίδες..

είχα διαβάσει πριν καμιά 3 εβδομάδες για σκόνη στην μπροστά κάμερα, στο xda έχουν ανοίξει και θέμα. Και από τότε μου έχει γίνει έμμονη ιδέα και το ελέγχω 2-3 φορές την ημέρα! Είχα παραγγείλει 2, ένα για εμένα και ένα για τον αδερφό μου. Του αδερφού μου είναι άψογη η κάμερα ενώ η δική μου όταν την παρατηρώ κάτω από φως, βλέπω σκονίτσες. ΔΕΝ αλλοιώνει την φωτογραφία αλλά όταν το φυσάω με μανία από το ακουστικό, καθαρίζει λίγο (αν έχει αρκετά). Στο xda (Xiaomi Quality again (Front Camera) | Redmi Note 2 | XDA Forums) λένε κάτι για άνοιγμα, βίδωμα - ξεβίδωμα και δεν θέλω να ασχοληθώ με τέτοια. Επειδή πρέπει να φυσάω συνέχεια και δεν θέλω, υπάρχει τρόπος να το αποτρέψω να μπαίνει σκόνη? Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο? Έχω βγάλει την δερμάτινη θήκη που μάζευε πολύ σκόνη μπας και το σώσω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν μπαίνει από το ακουστικό (αριστερά του) ή από το 3.5 jack. Πάντως όταν το φυσάω από το ηχείο με κλίση προς τα αριστερά θαμπώνει και καθαρίζει όταν έχει κάτι χοντρό (2 φορές έτυχε).

Φίλε μου αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα.
      Άκου τι έκανα:
      Αγόρασα ένα σπρέυ ξηρού καθαρού αέρα (air duster spray) κόστος 4 ευρώ από καταστήματα υπολογιστών.
      Φύσηξα αρχικά το ακουστικό προς την αντίθετη κατεύθυνση από την μπροστινή κάμερα ώστε να φύγει η σκόνη του ηχείου.
      Έπειτα φύσηξα το ηχείο με διαφορετικές κλήσεις του σπρευ προς την πλευρά της μπροστινής κάμερας και έτοιμο.
      Πεντακάθαρη η μπροστινή κάμερα πλέον.
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην Graydath ()
      Αιτία: Η πιο εύκολη και πιο απλή λύση.

• Άψογος! Θα το δοκιμάσω και εγώ! Και τόσο καιρό δεν το ανοίγω γιατί το φοβάμαι! Απλά θα πρέπει να το κάνουμε συχνά πυκνά..

Το κάνω και ενημερώνω :)
    • Ο/H pechr έγραψε:

Ο/H MrAntonis έγραψε:

Καλημέρα παίδες..

Φίλε μου αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα.Άκου τι έκανα:
      Αγόρασα ένα σπρέυ ξηρού καθαρού αέρα (air duster spray) κόστος 4 ευρώ από καταστήματα υπολογιστών.
      Φύσηξα αρχικά το ακουστικό προς την αντίθετη κατεύθυνση από την μπροστινή κάμερα ώστε να φύγει η σκόνη του ηχείου.
      Έπειτα φύσηξα το ηχείο με διαφορετικές κλήσεις του σπρευ προς την πλευρά της μπροστινής κάμερας και έτοιμο.

Καλά μιλάμε ιδεάρα!!! Μπράβο σου φίλε μου, απορώ πως αι δεν το σκέφτηκα... Το κινητό το έχω απο το Σεπτέμβρη και πλέον η μπροστινή κάμερα είχε αρχίσει να έχει θεματάκια(ήταν μουντές οι φωτο) δεν με ένοιαζε όμως γιατί δεν την χρησιμοποιώ. Μόλις δοκίμασα τον τρόπο σου και καθάρησε. Όχι 100% αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπου πλέον δεν έχω πρόβλημα με την μπροστινή!!
      Stay away from dx.com

Redmi Note 2 2/32 | Xiaomi Piston 3 Redot | MiKey | MiBand 1.1 | Xiaomi Router Mini | Mi Power Strip | Xiaomi Touch Gloves | Xiaomi PowerBank 10000mAh | Xiaomi Yi | MiBand 1s | Mi WiFi Amplifier | Roidmi | Xiaomi Yi | Mi Capsule | Mi Rabbit 16GB
    • Διαφήμιση
    • Ο/H MrAntonis έγραψε:

Εγώ βρήκα στο πλαίσιο ένα q-connect, είναι οκ λογικά έτσι?
      Είναι οκ, αλλα έχει περισσότερη πίεση ο συμπιεσμένος αέρας απο τα Public (είναι και πιο φθηνός).
      Καθώς χρησιμοποιείς το spray θα αρχίσει να κρυώνει και να πέφτει η πίεση.
      ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΡΜΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΣΟ.
      Αν κρυώσει και πέσει η πίεση περιμενε 5 λεπτά και θα επανελθει και η θερμοκρασία και η πίεση.
      Καταστατική εξίσωση των ιδανικών αερίων
      P(Πίεση)x v( ειδικός όγκος) = m(μάζα) x Rm(Σταθερά) x T(θερμοκρασία)
      Αν Τ ↓ τότε P
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Ο/H Graydath έγραψε:

Ο/H pechr έγραψε:

Ο/H MrAntonis έγραψε:

Καλημέρα παίδες..

Φίλε μου αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα.Άκου τι έκανα:Αγόρασα ένα σπρέυ ξηρού καθαρού αέρα (air duster spray) κόστος 4 ευρώ από καταστήματα υπολογιστών.
      Καλά μιλάμε ιδεάρα!!! Μπράβο σου φίλε μου, απορώ πως αι δεν το σκέφτηκα... Το κινητό το έχω απο το Σεπτέμβρη και πλέον η μπροστινή κάμερα είχε αρχίσει να έχει θεματάκια(ήταν μουντές οι φωτο) δεν με ένοιαζε όμως γιατί δεν την χρησιμοποιώ. Μόλις δοκίμασα τον τρόπο σου και καθάρησε. Όχι 100% αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπου πλέον δεν έχω πρόβλημα με την μπροστινή!!
      Αν σου έχει μείνει λίγη σκόνη μέσα είναι επειδή έχει κολήσει με την υγρασία του αέρα.
      Ζέστανε ελαφρώς με ένα πιστολάκι το σημείο ώστε να εξατμιστεί η υγρασία και μετά φυσηξε το παλι.
      Βγάλε την μπαταρία πρώτα καλου κακού και δεν χρειάζεται να ζεματάει το κινητό από τη θέρμανση.
      Ελαφρώς
      Και πες μου τι ψάρια έπιασες..
      Μήπως βάζεις το κινητό στο ψυγείο για να τρέχεις σκορ στο antutu?
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Ο/H pechr έγραψε:

Ο/H MrAntonis έγραψε:

Εγώ βρήκα στο πλαίσιο ένα q-connect, είναι οκ λογικά έτσι?
      Είναι οκ, αλλα έχει περισσότερη πίεση ο συμπιεσμένος αέρας απο τα Public (είναι και πιο φθηνός).Καθώς χρησιμοποιείς το spray θα αρχίσει να κρυώνει και να πέφτει η πίεση.
      ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΡΜΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΣΟ.
      Αν κρυώσει και πέσει η πίεση περιμενε 5 λεπτά και θα επανελθει και η θερμοκρασία και η πίεση.
      Καταστατική εξίσωση των ιδανικών αερίων
      P(Πίεση)x v( ειδικός όγκος) = m(μάζα) x Rm(Σταθερά) x T(θερμοκρασία)
      Αν Τ ↓ τότε P
      Εντάξει, είσαι επιστήμονας, τέλος. :thumbup:
    • Ο/H pechr έγραψε:

Αν σου έχει μείνει λίγη σκόνη μέσα είναι επειδή έχει κολήσει με την υγρασία του αέρα.
      Ζέστανε ελαφρώς με ένα πιστολάκι το σημείο ώστε να εξατμιστεί η υγρασία και μετά φυσηξε το παλι.
      Βγάλε την μπαταρία πρώτα καλου κακού και δεν χρειάζεται να ζεματάει το κινητό από τη θέρμανση.
      Ελαφρώς
      ΧΑΧΑΧΑΧΑ Οκ.Είσαι μεγάλος! Θα το δοκιμάσω σε λίγο. Δεν έχω πιστολάκι αλλά έχω καμινέτο φαντάζομαι κάνει. Επίσης αν δεν βγάλω την μπαταρία επειδή... βαριέμαι να βγάζω τη θήκη πειράζει...?

Δεν τρέχω antutu επίσης...βαριέμαι! :Ρ
      Stay away from dx.com

Redmi Note 2 2/32 | Xiaomi Piston 3 Redot | MiKey | MiBand 1.1 | Xiaomi Router Mini | Mi Power Strip | Xiaomi Touch Gloves | Xiaomi PowerBank 10000mAh | Xiaomi Yi | MiBand 1s | Mi WiFi Amplifier | Roidmi | Xiaomi Yi | Mi Capsule | Mi Rabbit 16GB
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Graydath έγραψε:

Ο/H pechr έγραψε:

Ελαφρώς
      ΧΑΧΑΧΑΧΑ Οκ.Είσαι μεγάλος! Θα το δοκιμάσω σε λίγο. Δεν έχω πιστολάκι αλλά έχω καμινέτο φαντάζομαι κάνει. Επίσης αν δεν βγάλω την μπαταρία επειδή... βαριέμαι να βγάζω τη θήκη πειράζει...?
      Δεν τρέχω antutu επίσης...βαριέμαι! :Ρ
      προσεξε μην το καψεις
      Redmi Note 8T (Willow)