Διαφήμιση

Αυτονομία μπαταρίας στο Note 2

• Αυτονομία μπαταρίας στο Note 2

Επειδή στο τέλος κάποιοι θα αρχίσουν να κάνουν παράπονα ότι τα 3060 μιλιοαμπερόρια (mAh) του Note 2 δεν είναι αρκετά να ηλεκτροδοτήσουν το οικοδομικό τετράγωνο της γειτονιάς τους και άρα η συσκευή είναι μούφα, σας παραθέτω ένα τεστ αυτονομίας που έκανα με τη συσκευή.
      Η συσκευή άντεξε 12 ολόκληρες ώρες με ανοιχτή οθόνη. Παρακαλώ το επόμενο παράπονο περί μικρής αυτονομίας, να συνοδευτεί με το ανάλογο αποδεικτικό στοιχείο, απο άλλη συσκευή που άντεξε ΠΟΛΥ περισσότερο απο 12 ώρες με ανοιχτή όθόνη.... Και όταν λέμε άλλη συσκευή, εννοούμε της ίδιας κατηγορίας: Δηλαδή απο συσκευή που κοστίζει 150-170 ΕΥΡΩ και φοράει επεξεργαστή ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ των 600-700 ευρώ!!!

Και πριν κάποιοι, τρέξουν να πουν, "μα ήταν σε flight mode η συσκευή", σας προτρέπω να παρατηρήσετε στο γράφημα, ότι το "σήμα δικτύου κινητής" (η πράσινη γραμμή) διακόπτεται περίπου στο 93% της διάρκειας (όταν και γύρισα τη συσκευή σε flight mode, για να τη βοηθήσω να βγάλει screenshots και να μην μου κλείσει ξαφνικά και χάσει τα στατιστικά της η μπαταρία).
      Images
      • Screenshot_com.miui.securitycenter_2015-10-05-09-59-58.png

43,95 kB, 1.024×576, viewed 213 times

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην caeser ().

• Ο/H caeser έγραψε:

Η συσκευή άντεξε 12 ολόκληρες ώρες με ανοιχτή οθόνη.

Επειδή δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανες αυτές τις 12 ώρες; Είχες απλά το κινητό ανοιχτό με ενεργή την οθόνη ή το χρησιμοποιούσες κανονικά κατά τη διάρκεια των 12 ωρών;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H karlesg έγραψε:

Ο/H caeser έγραψε:

Η συσκευή άντεξε 12 ολόκληρες ώρες με ανοιχτή οθόνη.

Επειδή δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανες αυτές τις 12 ώρες; Είχες απλά το κινητό ανοιχτό με ενεργή την οθόνη ή το χρησιμοποιούσες κανονικά κατά τη διάρκεια των 12 ωρών;

Έκανα το λεγόμενο SOT (Screen On Time) Test.
      Φορτίζεις την μπαταρία στο φουλ, ρυθμίζεις την οθόνη να μην σβήνει ποτέ, και το αφήνεις, μέχρι σχεδόν να σβήσει απο ρεύμα (το σταματάς κάπου στο 5-10% και βλέπεις τα στατιστικά που έκανε...)
    • μάλιστα.......

Φίλε συγγνώμη που θα στο πω, γιατί προσωπικά ο τρόπος που γράφεις μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής (γενικά μ' αρέσει ο φραμπαλάς, και να ξέρεις μιλάω πάντα με καλή διάθεση χιούμορ :grin: ),
      αλλά με αυτό που έκανες απλά έχασες 12 ώρες από τη ζωή σου.... τσάμπα...

Δεν απέδειξες τίποτα και σε κανένα με αυτό το πράγμα. Από αυτό δε μπορεί κανείς να καταλάβει αν η συσκευή έχει καλή, κακή ή μέτρια αυτονομία...

Δεν πρόκειται να κάτσω να εξηγήσω τα αυτονόητα, αλλά αυτό που έκανες πραγματικά δεν αποδεικνύει κάτι. Δε βγαίνει κάποιο νόημα.
      Τι ακριβώς ήθελες να μετρήσεις; Αν τα πάνελ που προμηθεύεται η Xiaomi έχουν υψηλότερη ή χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τα πάνελ που προμηθεύεται κάποιος άλλος κατασκευαστής;
    • Ο/H karlesg έγραψε:

μάλιστα.......

Φίλε συγγνώμη που θα στο πω, γιατί προσωπικά ο τρόπος που γράφεις μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής (γενικά μ' αρέσει ο φραμπαλάς, και να ξέρεις μιλάω πάντα με καλή διάθεση χιούμορ :grin: ),
      αλλά με αυτό που έκανες απλά έχασες 12 ώρες από τη ζωή σου.... τσάμπα...

Δεν απέδειξες τίποτα και σε κανένα με αυτό το πράγμα. Από αυτό δε μπορεί κανείς να καταλάβει αν η συσκευή έχει καλή, κακή ή μέτρια αυτονομία...

Δεν πρόκειται να κάτσω να εξηγήσω τα αυτονόητα, αλλά αυτό που έκανες πραγματικά δεν αποδεικνύει κάτι. Δε βγαίνει κάποιο νόημα.
      Τι ακριβώς ήθελες να μετρήσεις; Αν τα πάνελ που προμηθεύεται η Xiaomi έχουν υψηλότερη ή χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τα πάνελ που προμηθεύεται κάποιος άλλος κατασκευαστής;

Βρε συ... τι νόμιζες? Ότι έκατσα 12 ώρες και κοίταγα την οθόνη του κινητού, περιμένοντας να τελειώσει η μπαταρία? (Είχα προμηθευτεί και χαλβαδόπιτες Σύρου, όμως, ...χαχαχα!) :D
      Λοιπόν, άκου, επειδή μάλλον δεν κατάλαβες... Κατ' αρχή δεν νόμιζα ότι "απέδειξα" κάτι. Έκανα ένα τεστ (γνωστό σε πολλούς) και πήρα ένα νούμερο. Το νούμερο είναι 12 ώρες SOT. Όποιος λοιπόν έχει παράπονα για την αυτονομία, έαν θέλει να μιλήσει με αποδείξεις και όχι να αερολογεί (επειδή έχει πέσει πολύ μουρμούρα, που είναι αδικαιολόγητη, για πολλούς λόγους, όχι μόνο για την αυτονομία!), πρέπει να συγκρίνει τo SOT του Note 2 με τo SOT κάποιας άλλης συσκευής. Είναι ένα μέτρο σύγκρισης, όπως ακριβώς σαν μέτρο σύγκρισης μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το σκορ του Antutu κ.λ.π. Π.χ. Πριν λίγο καιρό ήμουν ΕΓΩ αυτός που γκρίνιαζε για την αυτονομία του δικού μου Mi Note Pro, που ήταν μόλις 4 ώρες... και όλοι συμφώνησαν ότι ήταν πολύ κάτω απο το μέσο όρο της κατηγορίας! Αργότερα που βελτιώθηκε και πάλι το σχολιάζαμε, ότι με την βελτίωση της νέας ρομ, βελτιώθηκε και το SOT της συσκευής κ.λ.π....
    • Ο/H karlesg έγραψε:

Και όμως κάνεις λάθος, υπάρχουν διεθνή forum όπου η μέτρηση SOT είναι πολύ διαδεδομένος τρόπος μέτρησης ρυθμίσεων και βελτιώσεων..
    • Διαφήμιση
    • Ωπα νατα χαλβαδόπιτες και λουκουμάκια; Αυτά είναι!!! Δεν πιστεύω να παίρνεις από αυτούς που μπουκάρουν στο μπλου σταρ; Έχει αλλού καλύτερο πράμα!

Τώρα για το τέστ σόρυ παιδιά αλλά ειλικρινά δεν είχε κάποιο νόημα. Επιμένω ότι δε βγαίνει κάποιο συμπέρασμα, αλλά βαριέμαι να μιλάω τεχνικά τώρα... Φιλικά το λέω μην αναλώνεστε σε τέτοιες διαδικασίες. Αλλά οκ όλα καλά, ποιος τη γ@με# την αυτονομία πάμε παρακάτω... :P

@caeser
      Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι είσαι δικός μου άνθρωπος... Πες μου ότι πίνεις τζονι μπλακ (μπλακ σκέτο όχι νταμπλ και αηδίες) και ότι ξέρεις και τάβλι, πραγματικό ΤΑΒΛΙ όμως, από αυτό το ΤΑΒΛΙ που μαθαίνουν στα πανεπιστήμια και στο στρατό... από αυτό που λες οτι έχεις τουλάχιστον ένα PhD στο φεύγα και στο πλακωτό και τέλος... Ήρθε το τέλος...... Είσαι κι εσύ ένας από μας!
      Μεγιστοτιτανοτεράστιος!!!

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην karlesg ().

• Ο/H karlesg έγραψε:

Ωπα νατα χαλβαδόπιτες και λουκουμάκια; Αυτά είναι!!! Δεν πιστεύω να παίρνεις από αυτούς που μπουκάρουν στο μπλου σταρ; Έχει αλλού καλύτερο πράμα!

Τώρα για το τέστ σόρυ παιδιά αλλά ειλικρινά δεν είχε κάποιο νόημα. Επιμένω ότι δε βγαίνει κάποιο συμπέρασμα, αλλά βαριέμαι να μιλάω τεχνικά τώρα... Φιλικά το λέω μην αναλώνεστε σε τέτοιες διαδικασίες. Αλλά οκ όλα καλά, ποιος τη γ@με# την αυτονομία πάμε παρακάτω... :P

@caeser
      Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι είσαι δικός μου άνθρωπος... Πες μου ότι πίνεις τζονι μπλακ (μπλακ σκέτο όχι νταμπλ και αηδίες) και ότι ξέρεις και τάβλι, πραγματικό ΤΑΒΛΙ όμως, από αυτό το ΤΑΒΛΙ που μαθαίνουν στα πανεπιστήμια και στο στρατό... από αυτό που λες οτι έχεις τουλάχιστον ένα PhD στο φεύγα και στο πλακωτό και τέλος... Ήρθε το τέλος...... Είσαι κι εσύ ένας από μας!
      Μεγιστοτιτανοτεράστιος!!!

Τζονι Μπλάκ...? Απο αυτό που εάν περάσεις το ποτήρι κάτω απο τη μύτη μου θα πέσω αναίσθητος? Χαχα! Ξέρω, σε ξενερώνω τώρα, αλλά το πιό σκληρό ποτό που μπορεί να πιώ ευχάριστα είναι ...σόδα! Γι'αυτό σου λέω... άσε να ασχοληθούμε με καμμιά αυτονομία να νομίζουμε ότι "κάτι κάνουμε"... Για το τάβλι τι να πω? Οι δάσκαλοί μου παίζουν στο παράδεισο, τώρα... Άρα είμαι της παλιάς σχολής ταβλαδόρος! Του στυλ, "Τρία και ο Θανάσης" (θανάσης = άσσος), "Όπα, να και οι μπιρμπιλομάτες": (=εξάρες), κ.λ.π....
      :Willi: (=κουνάει τα ζάρια ο τυπάκος)

Υ.Γ. Άντε ΡΕ διάβασε στα ΦΟΡΑ να μάθεις για το SOT ... :Wuergen:
    • Πολύ ωραίο το test Βαγγέλη! Δείχνει οτι είναι δύναμη η συσκευή!
      Εμένα σε πιο "real life" δοκιμές πάντως μου κρατούσε 4 ώρες SOT με 2 μέρες αναμονή και αρκετή χρήση (antutus, installations κτλ) που το θεωρώ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ -αν όχι άριστο- για μια συσκευή πλέον!
      Πλέον το έδωσα στον κάτοχο του και τέρμα οι δοκιμές :(