Διαφήμιση

Redmi 2 Baseband unknown, IMEI lost

• Ο/H mib έγραψε:

Όχι δεν επικοινώνησα , θα πρέπει όμως , μπάς και μου δώσουν καμιά ιδέα

Μια που τα έχουμε κάνει σχεδόν όλα, δεν παίρνεις από όσο πιο παλιά ROM γίνεται το αρχείο του modem και να το περάσεις μέσω fastboot; Και μετά για να είμαστε σίγουροι full wipe.
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H mib έγραψε:

Όχι δεν επικοινώνησα , θα πρέπει όμως , μπάς και μου δώσουν καμιά ιδέα

Μια που τα έχουμε κάνει σχεδόν όλα, δεν παίρνεις από όσο πιο παλιά ROM γίνεται το αρχείο του modem και να το περάσεις μέσω fastboot; Και μετά για να είμαστε σίγουροι full wipe.

Μου θυμίζεις λίγο την διαδικασία μην κάνω λάθος;
      Καταρχήν όλα θα τα κάνω από το ADB?

Έχω βρει 2 εκδώσεις fastboot ROMs για το redmi 2
      V6.5.3.0
      V6.7.1.0

Δεν έχω καταφέρει να βρώ πιο παλιά (κάτι link που δοκίμασα σταματούσαν στην μέση)

Τις έχω περάσει και τις 2 αυτές ROM με miflash tool χωρις αποτέλεσμα φυσικά.
    • Ο/H mib έγραψε:

Μου θυμίζεις λίγο την διαδικασία μην κάνω λάθος;
      Καταρχήν όλα θα τα κάνω από το ADB?

Έχω βρει 2 εκδώσεις fastboot ROMs για το redmi 2
      V6.5.3.0
      V6.7.1.0

Δεν έχω καταφέρει να βρώ πιο παλιά (κάτι link που δοκίμασα σταματούσαν στην μέση)

Τις έχω περάσει και τις 2 αυτές ROM με miflash tool χωρις αποτέλεσμα φυσικά.

Ε άστο τότε. Αφού τις δοκίμασες, δεν υπάρχει λόγος. Είσαι σίγουρος ότι έκανες πάντα full wipe μετά από κάθε διαφορετική fastboot που πέρναγες;

Αν πάντως βρείς κάτι διαφορετικό, τότε από DOS:

fastboot erase modem
      fastboot flash modem NON-HLOS.bin
      fastboot reboot

Και μετά από κάθε flash, full wipe να καθαρίσουν όλες οι προηγούμενες ρυθμίσεις του παλιού modem.
    • Διαφήμιση
    • Hello dear friends,I solved my problem with baseband and imei problem after 5 months of searching and google-ing, and as the meather of fact I did it in 15 mins....with the BIG help of a friend from Turkey, magician Osman, the owner of androidbricks site....MAGICIAN....So let the story begin!!!After many hours of reading internet and flashing my redmi 2 with many roms and many different flashers, sadly without improvement, I manage to get in touch with the owner of androidbricks site and asked him for help with my problem.It was about 2 months ago.He then told me that it is possible to restore whole partition with modem1,modem2 and efs data, he could try to do it but he has no redmi2 in his hands to use his original partition for developing such thing....Any way, as I was despite with my 5 months problem, waiting to find some instruction here on forum, I contact him again 5 days ago via email and he said that there will be some chance to fix this issue because in the meantime some redmi2 has arrived in Turkey and he could have it in his own hands....He asked me for my imei number, I send it to him, and after 3-4 days he sent me the backuped partition from other working phone with my imei inside.....and I couldn't beleive my eyes....after restoring that partition in my redmi2 and rebooting phone was working normal again, after 5 months of sleep, deep sleep....I was so excited, thank you Osman, thank you my Turkey friend.....MAGICIAN.. Whole story is, if you get the backuped partition, to put it(restore it) in your phone via QPST program....very easy....QPST is Qualcomm service program for all Qualcom based processors, and we used it for restoring efs partition...After installing necessary drivers and installing qpst, I simply restore partition in phone and it is now fully working..From first time of my problem, I was wondering how to find that partition from working redmi2, and I was right(if you look in my replies here on forum you will find that I asked someone for sharing partition)....Osman did it exactly as I suppose, he found redmi2 donor and made a partition for me...with my imei inside....At the and of the story, I donate Osman 20 $ for his work, and I am happy, I hope that he would help you too...just contact him on email [email protected] and candly ask him.....Or visit androidbricks.comI wish you all the best guys, if you have any questions fell free to ask.Best regards, Branko

Invalid IMEI and Unknown Baseband - Page18 - Redmi 2/2A/Prime - Xiaomi MIUI Official Forum

Να εμπιστευτώ τον Τούρκο; ή έχετε εσεις την δυνατότητα να κάνετε αυτό που λέει ότι έκανε ο Τούρκος;
    • Εγώ θα έλεγα να μην δώσεις κανένα IMEI πουθενά.
      Είναι επικίνδυνο για κλοπή στοιχείων IMEI
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Δεν μπορεί να μας πει τον τρόπο; και το κάνουμε μόνοι μας μετά :p
      Graphic Designer & Web Developer: www.lonewulf.eu
    • Δεν κάνει κάνα θαύμα ρε παιδιά. Απλά παίρνει μια συσκευή που δουλεύει, αλλάζει το imei της συσκευής με ένα από τα εργαλεία που κυκλοφορούν δεξιά - αριστερα με το imei που του δίνεις εσύ και σου στέλνει το backup και το φλασάρεις στην συσκευή σου ... και (ας πούμε παίζει)

Και??? έχεις δώσει το Imei της συσκευής σου σε άλλον. Και για να παίξω τον δικηγόρο του διαβόλου, βάζει το δικό σου imei σε κλεμένη συσκευή, την πουλάει στο εξωτερικό και μέσα από τα γνωστά κανάλια βρίσκεσαι εσύ μπλεγμένος!!
    • Διαφήμιση
    • Μα γιατί να χρησιμοποιήσει άλλου το IMEI; θα του δώσει τα 2 IMEI που γράφει πάνω το κουτί, αυτός θα φτιάξει το backup και θα του το στείλει για να το φλασάρει. Δεν χρειάζεται να το φλασάρει και στην δική του συσκευή που παίζει κανονικά.

Το θέμα είναι πως "αλλάζει" το IMEI στο backup που φτιάχνει η εφαρμογή, γιατί τα αρχεία είναι encrypted και δεν μπορούν να γίνουν edit.
      Λογικά εκεί παίζει ρόλο το QPST που αναφέρει.

Σε αυτόν τον οδηγό αναφέρει:
      Dial *#7284# on your phone to access PhoneUtil and select 'Qualcomm USB Settings' at the bottom. Now select 'RNDIS + DM + MODEM' and press 'OK' to return to the previous screen. Now press your 'Back' key to exit PhoneUtil. Your phone is now in DIAG Mode.

Αυτό λογικά δεν γίνεται στο Xiaomi οπότε δεν ξέρω με ποιον τρόπο το κάνει ο Τούρκος, θέλει ψάξιμο.
      Το QPST δεν βλέπει την USB port.

@mib για δες και εδώ: Unbrick All Qualcomm Snapdragon’s from Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (if you have the right kind of rom) | AndroidBrick

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 4 φοράs, τελευταία από τον/ην zefs ().

• @mib μήπως θέλεις να δοκιμάσεις ΑΥΤΟ να δεις μήπως σου κάνει τη δουλειά? Είναι μόλις 9k και το ανέβασα στο MEGA για σένα. Έχει οδηγίες μέσα σε ένα txt...

Decryption key: !dljB0Ys3gHZQTY472J5RDCe4dRQ9ghb5Yb8Pq1WJ3YU

• Συμφωνώ και εγώ. Είναι επικίνδυνο να δίνουμε σε αγνώστους τέτοιες πληροφορίες. Εδω τώρα βέβαια, πάμε αλλού ότι δηλαδή έχουν χαλάσει τα partition που περιέχουν αυτές τις πληροφορίες. Είναι εύκολο να φτιαχτούν στο ίδιο το κινητό με το QPST, αλλά δεν είναι ανάγκη να φτάσουμε μέχρι εκεί ακόμα.
      Στο κινητό υπάρχουν 3 partition σχετικά με το IMEI τα modemst1, modemst2 και το fsg που ουσιαστικά είναι ένα backup και σε περίπτωση που είναι χαλασμένα (corrupt) ή κενά τα άλλα 2, τα επαναφέρει σωστά μετά από κάθε reboot, shutdown κλπ. Δεν ξέρω τι να πω και τι να υποθέσω σχετικά με το γιατί ένα απλό flash χάλασε αυτά τα partition ή τι άλλο τα χάλασε. Είναι εξαιρετικά σπάνιο. Τα modemst* περιέχουν και άλλες πληροφορίες πέρα από το IMEI και είναι δυναμικά. Δηλαδή αλλάζουν περιεχόμενο ανάλογα τι κάνεις στο κινητό.

Αν υποθέσουμε ότι έχουν χαλάσει τα partition και αν θέλεις, μπορείς να δοκιμάσεις τα εξής:
      Δίνεις από DOS:
      adb shell
      su
      ls -l /dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/ (αυτό θα σου δώσει τις πληροφορίες για τα partition σου μια και δεν ξέρω πως είναι)

----------Να τι δίνει στο Mi3---------
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 DDR -> /dev/block/mmcblk0p4
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 aboot -> /dev/block/mmcblk0p7
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 bk1 -> /dev/block/mmcblk0p8
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 bk2 -> /dev/block/mmcblk0p11
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 bk3 -> /dev/block/mmcblk0p15
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 bk4 -> /dev/block/mmcblk0p17
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 bk5 -> /dev/block/mmcblk0p18
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 boot -> /dev/block/mmcblk0p19
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 boot1 -> /dev/block/mmcblk0p20
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 cache -> /dev/block/mmcblk0p27
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 dbi -> /dev/block/mmcblk0p6
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 fsc -> /dev/block/mmcblk0p14
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 fsg -> /dev/block/mmcblk0p16
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 logo -> /dev/block/mmcblk0p10
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 misc -> /dev/block/mmcblk0p9
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 modem -> /dev/block/mmcblk0p23
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 modem1 -> /dev/block/mmcblk0p24
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 modemst1 -> /dev/block/mmcblk0p12
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 modemst2 -> /dev/block/mmcblk0p13

lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 persist -> /dev/block/mmcblk0p22
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 recovery -> /dev/block/mmcblk0p21
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 rpm -> /dev/block/mmcblk0p2
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 sbl1 -> /dev/block/mmcblk0p1
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 ssd -> /dev/block/mmcblk0p5
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 system -> /dev/block/mmcblk0p25
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 system1 -> /dev/block/mmcblk0p26
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 tz -> /dev/block/mmcblk0p3
      lrwxrwxrwx root root 2015-10-12 08:12 userdata -> /dev/block/mmcblk0p28
      ----------------

Ψάχνεις να βρείς ποια είναι τα modemst1, modemst2 kai fsg στην αντίστοιχη λίστα που θα σου βγάλει και τα κάνεις backup αφού αλλάξεις στις παρακάτω εντολές τα κόκκινα νούμερα με τα αντίστοιχα δικά σου. Σιγουρέψου 1000% ότι δεν έχεις κάνει λάθος.

dd if=/dev/block/mmcblk0p12 of=/sdcard/modemst1.bin
      dd if=/dev/block/mmcblk0p13 of=/sdcard/modemst2.bin
      dd if=/dev/block/mmcblk0p16 of=/sdcard/fsg.bin

Αφού τα κάνεις copy στο PC οπωσδήποτε!!!, τότε δίνεις από DOS:

fastboot erase modemst1 (ή και fastboot format modemst1)
      fastboot erase modemst2 (ή και fastboot format modemst2)
      fastboot reboot

Στη περίπτωση που δεν τα ξαναδημιουργήσει (δεν θα έχεις πάλι IMEI κλπ...) γιατί πχ η Xiaomi δεν έχει προβλέψει αυτή την διαδικασία, τα επαναφέρεις με

fastboot flash modemst1 modemst1.bin
      fastboot flash modemst2 modemst2.bin
      fastboot reboot
    • @dnomikos Τα bin αυτά δεν μπορούμε να τα κάνουμε edit, να περάσουμε το IMEI του χειροκίνητα και να τα επαναφέρει μετά; (μπορεί να το κάνει και ο ίδιος για λόγους ασφαλείας). Αν δεν δουλέψει το παραπάνω.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H zefs έγραψε:

@dnomikos Τα bin αυτά δεν μπορούμε να τα κάνουμε edit, να περάσουμε το IMEI του χειροκίνητα και να τα επαναφέρει μετά; (μπορεί να το κάνει και ο ίδιος για λόγους ασφαλείας). Αν δεν δουλέψει το παραπάνω.

Δεν ξέρω πως μπορεί να διαβαστεί το συγκεκριμένο bin αρχείο. Ισως αποσυμπιέζεται σε linux αλλά πως θα γίνει σωστά συμπίεση μετά χωρίς να ξέρουμε πληροφορίες; Έτσι και αλλιώς το βλέπω ως περιττό. Αφού υπάρχουν τα εργαλεία, γιατί να κάνουμε την ζωή μας δύσκολη; Φυσικά όταν βρω χρόνο, θα το δοκιμάσω να δω :D
      Edit μπορεί να γίνει μόνο με συνδεδεμένο το κινητό μέσω του QPST RF_NV_Manager ή αν σωθούν από το κινητό σε άλλη μορφή (QCN file) το οποίο δεν το έχω κάνει ποτέ γιατί δεν χρειάστηκε. Υπάρχει μια άλλη επιλογή στο πρόγραμμα η Read Supported RF NV items όπου μπορείς να βρείς το NV_UI_IMEI_I, να το περάσεις σε μορφή hex και να το κάνεις write (στα τυφλά βέβαια) χωρίς να έχεις διαβάσει στοιχεία από το κινητό. Ούτε αυτό το έχω κάνει. :)

Πάντως αν είναι θέμα χαλασμένων partition και δουλεύει σωστά το recover του fsg όπως σε άλλες μάρκες κινητών, θα τελειώσει γρήγορα το θέμα.